Öğretmenim , doğum sonrası ücretsiz izin konusu

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
45
kızlar merhaba,

öğretmenlerin doğum sonrası ücretsiz izne ayrılması ile ilgili olarak birkaç sorum olacak. Eminim ki aramızda geçmişte tecrübe etmiş veya benimle aynı yollardan geçen vardır :) Bildiklerinizi paylaşabilirseniz çok yardımcı olursunuz bana :)

Öncelikle öğretmenlerin doğum sonrası ücretsiz izne ayrılmasının kurallarını anlatan bir yazı vs. bulamadım, nereden bulabilirim ?

ben kendi durumumu ve yapmak istediğimi anlatayım.

doğum sonrası analık iznim ekim 2020 içerisinde bitti. sonrasında 20 gün doktor raporu aldım, 1 hafta okula gittim ve şimdi 20 gün daha doktor raporu alacagım. ikinci 20 günlük doktor raporum da Aralık'ın ilk yarısı içerisinde bitecek.

Son doktor raporum da bittikten sonra, birinci dönemin sonuna kadar ücretsiz izne ayrılmak istiyorum. sonrasında 15 tatilde maaş alabilmeyi istiyorum. sonrasında ikinci dönemin başında 20 gün doktor raporu alıp, tekrardan yıl sonuna kadar ücretsiz izne çıkacağım. 2021 senesi yaz tatilinde çalışıyor gözüktükten sonra okulların açılmasından sonra 20 gün daha doktor raporu alıp 2022 şubat tatiline kadar tekrardan ücretsiz izin almayı düşünüyorum.

bu şekilde davranmam uygun mudur acaba, yoksa bir engel var mı ? yani ücretsiz izinlerimi bütün halinde değil de bölük bölük almak istiyorum.

Bağlı bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğü özlük hakları birimi sizi net olarak bilgilendirir. Sizin için tatmin edici olmazsa bakanlığı arayıp sorun. Biz 657 ye tabiiyiz. Kanun esas alinarak hazırlanmış izin yönergesini de incelemenizi tavsiye ederim.Normal şartlar altında kadın memur doğum sonrasi ücretsiz iznini parçalı kullanabiliyor.

Normalde bebek doğduktan 26 ay sonrasında istediğiniz zaman kullanılıyor ama sizinki çok parça parça bir plan olmuş.

Yazın maaş alma isteğinizi anlıyorum ama yarı yıl tatilinde almasanız çok sorun olur mu?
Ben Ocak ayında ücretsiz izne başladım. Rapor alıp tatilde de maaş alayım diye düşünmedim. O maaşı hak etmediğimi düşündüm. Gerisi sizin tercihiniz tabii.

Doğumdan sonra çoğu Öğrermen bir yılı heyet raporlu geçiriyor. Parayı da gönül rahatlığıyla yiyor. Anlam veremediğim bir şey

bu şekilde davranmam uygun mudur acaba, yoksa bir engel var mı ?
Etik olarak pek uygun değil ama sizin vicdanınıza kalmış tabii. Okul idaresi bir şey diyemez, sadece ikide bir sizin izne ayrılıp okula başlama işinizle uğraşırlar. Bir hastalığınız var mı, nasıl bu kadar sık rapor alabiliyorsunuz?

bu kadar pes pese 20 ser gun raporu nasil alacaksınız? bir kere hastalıksiz rapor yazacak hemde istediginiz anda 20 gun yazacak doktor bulabilecek misiniz? doktor tanıdıgıniz akrabanız felan mı var?

ögretmenim hic sizin anlattıgınız kadar pespese rapor almadim. bir arkadasim almaya kalktı ucretsiz izin kullanmak yerine doktorlardan azar yedi (bence doktorlar haklıydı)

temmuzda doğumum var. eylulde ücretli analık iznim bitecek ve direk ucretsiz izin kullanacagım haziran ayına kadar. 15 tatil maasını almayı hic dusunmedim.

ayrica ucretsiz izin dilekceyle veriliyor dilekceyle bozuluyor ucretsiz izinin dilekcesini onaylayan ilçe milli eğitim oluyor. bir arkadasim eylulde ucretsiz izin dilekcesi vermisti yuzyuze egitim online dönunce ucretsiz iznini bozmak istedi ama ilce milli eğitim bozmasına izin vermedi.

Ya tamam al, al sen izin ama 15 tatilde paramı alacağım ne demek?
Hangi doktor 20 20 20 hastalıksız rapor yazabilir?
Yani büyük konuşmayayım belki maddi olarak çok zor durumdalardır ama bilemedim
Sanmıyorum maddi durumunun buna tenezzül edecek kadar kötü olduğunu. Tamamen aç gözlülük. Helal para olmadıktan sonra çocuğunu Korbell çöp kovalı büyütsen ne olur? 🤦🏻‍♀️

Devletin milletin parasini haketmeden alabilmek icin yol yordam mi soruyorsunuz burda? Bir de utanmadan “boyle davranmam uygun mu?” Diye soruyorsunuz ve isin en aci tarafi da siz bir ogretmensiniz. Terbiyesizlik resmen

Devletin milletin parasini haketmeden alabilmek icin yol yordam mi soruyorsunuz burda? Bir de utanmadan “boyle davranmam uygun mu?” Diye soruyorsunuz ve isin en aci tarafi da siz bir ogretmensiniz. Terbiyesizlik resmen
Aslında sadece “yönetmeliğe’’ uygun olup olmadığını merak etmiş. Herhangi bir engelle karşılaşmamak için. Yoksa bunun vicdanen, ahlaken uygun olup olmaması çok da umrunda değil muhtemelen.

Aslında sadece “yönetmeliğe’’ uygun olup olmadığını merak etmiş. Herhangi bir engelle karşılaşmamak için. Yoksa bunun vicdanen, ahlaken uygun olup olmaması çok da umrunda değil muhtemelen.
Aynen aynen farkettim ben de. Yani ozetle kitabina uydurmaya calisiyor. Yoksa calismadan maas alma cabasi, ogrencilerinin perisan olmasi ya da meslektaslarinin onun yerine calismak zorunda kalmasi falan umrunda degil; cunku onun bebegi var 🤦🏼‍♀️

Yöneticiniz usulsüz rapor aldığınız için sizi şikayet ederse hem veren doktorun hem de sizin başınız yanabilir. Etik olarak da doğru değil. Eğer okul yönetimi siz ikinci dönem direkt ücretsiz izin yerine rapor aldığınız için size sınıf verirse yerinize ücretli öğretmen gelene kadar o çocuklar da öğretmensiz kalacak. Zaten çalışmadığınız dönemin 15 tatil maaşını neden istiyorsunuz?

X