Öğretmenim çok kötü moralimi bozdu.. Lütfen yardım edin :(:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi gamze.1130
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öğretmenlerde ne yapsın günde kaç yüz öğrenciyle uğraşıyorlar
derse girmelisin,sonuçta onun kaybedeceği bişey yok sen kaybedersin
derse girmeyerek onu değil kendini cezalandırmış olursun
derse gir ve dikkatle dinle ki öğretmeninin gözüne gir

Bende öğretmenim ve öyle ben ders anlatırken başka şeylerle uğraşan tavana veya dışarı bakan öğrencilere rahtsız olurum. İyi yapmış öğretmeniniz.

kusura bakmayında öğrenciler robot değil:delphin:siz anlatırken konuya odaklanıyorsunuz ama dinlemek anlatmak gibi değildir ara sıra bağlar kopabilir çocuk tavana bakmış gözümü kaymış niçin bakmış belli değil hiç bir öğretmenin öğrencisini daha çocuktur deyip herkes içinde aşağılamaya hakkı yok o öğrencidir diye ona saygısızlık yaparım diye birşeyde yok ayrıca arkadaşımız küçük bir kız değil öğretmeniylede arasında problem olmasın diye ve hissettiklerini anlatmak için sonradan konuşmak istemiş:1closedeyes: öğretmenin başka bir zoru vardı herhalde bence çok kibirli bir kadın ama öğrenci kardeşimi tebrik ediyorum öğretmenin saygısızlına rağmen hakkını aramış ve saygısızlık yapmamış gülmeside normal bir durum ağlasamıydı yani:delphin:

öğretmenlerins orunları olduğu gibi gençlerinde o dönemde çok sorunları oluyor açıkçası benim lise dönemimde derse girmeme gibi bir hakkımda yoktu hocalar gene gelmeyebiliyordu:1closedeyes:

canım bencede bir de hoca tarafından düşün biliyorum şuan tek şuçlu o sana göre ama inan onların mesleği çok stresli bir meslek we tek dertleri birşeyler öğretmek boğaz patlatıyolar emek weriolar we öğrenci dnlemeyincede sinirleniyolar sonuçta o bilgiler ona değil sana lazım sen gir dersine aklınca hocayı cezalandıracaksın ama zararı sana dokunucak ilerde çok pişman olursun.sen en güzel tepkiyi sınawlarından yüksek not alarak wer inan bunu görünce hocan anlycaktır sana haksızlık ettiğini:1hug:

Sabah sabah iyi oldu bu yazıyı okumam. Epey güldüm yani. Yıllar öncesine götürdü beni bu yazılanlar. Lise 2 de öğretmenim sınıfa girince ayağa kalkmıştık bu sırada kalemimi düşürmüştüm almak için yere eğildim, öğretmenimden izin almadım diye öğretmenimin bana yapmadığı kalmamıştı. Tam 2 sene kimya dersime girmiş ve bana kök söktürmüştü. Her sene bütünlemeye kalmıştım bu yüzden. Yazılı notlarım iyiydi ama kalkmadığım ve haberim olmayan sözlü notlarım kötüydü. Bir gün cesaretimi toplayıp nedenini sormuştum bana yaptığım hareketi hatırlatmıştı.
Eskiden öğretmenlerimizden çok korkardık. Şimdi ki gençlerde çocuklarda çok şanslı çünkü öğretmenleriyle rahatlıkla konuşabiliyorlar.
Onu bunu bilmem ama benim hatıralarım canlandı. İnan güzelim bu günlerine ileride güleceksin. Aynen şimdi benim hatıramı yazarken güldüğüm gibi.
Ayrıca öyle derse girmemek falanda olmaz, öğretmene tavır da yapılmaz. Sen dersine gir vazifeni yap.

ah keşke bütün dertler bunlar olsa :delphin:
eski günlere dönsem -tatlicadiarzu-

bütün anılarım canlandı sağol valla ya kaydirigubbakcemile

öğretmenin yaptığı hoş değil canım ama şöyle düşün bende lise öğretmeniyim..senin şuaanlattığın durum için demiyorum ama biraz objektif olursanız lise öğrencileri gerçekten saygısız ve terbiyesiz...çok çok iyilerinide gördüm.çok takdir ettiğim sevdiğim öğrencilerde var ama keşke herkes onlar gibi olsa ah ah...çok masumlarınıda gördüm çok ikiyüzlülerinide...yüzüne gülüp arkandan konuşan...onlar kendini basitleştiriyor sanki sen anlamıyorsun onun öyle yaptığını..yani demem o ki belki öğretmenin sinirleri gerçekten harap olmuştur artık ve sana patlamıştır...yanlış bişey heleki sınıf ortasında rencide etmek.ben birebir konuşurken bile rencide etmeden uyarıyorum ki olması gereken o zaten....o na rağmen terbiyesizliklerine devam edenlere de bir duam var...inşallah bana yaşattıklarının aynısını yaşarlar...ne yapayım şimdi sen didiniyorsun çalışıyorsun bişey anlatmaya çalışıyorsun,ben büyük halimle saygıda kusur etmiyorum o neden ediyor....bende çok yaşlı değilim topu topu 7 yıl önce aynı şeyleri yaşadım.ama inan lise öğretmenliğinden soğudum buz gibi oldum...zaten bıraktım şuan dinleniyorum...biraz bebişimi büyütünce evde özel ders vereceğim...sınıfa hükmetmek gerçekten zor hele bide genç hocaysan daha zor...ahh ne varmış sınıf öğretmeni olsam veya ilköğretim matematik öğretmeni olsaymışım..ne işim var lise matematikte....sende kafanı takma olurmu canım...derse girmemezlikte yapma sen kaybedersin..dersinde öyle davranan girmezsen daha çok takar...bu üniversite değilki istemediğin derse girme...takarsa uyarı alabilirsin..sırf onun dersi yzünden bütün gününü yok yazar...alttan alan sen oluver canım...hiçbişey olmamış gibi davran...gerekirse veline söyle sınıf öğretmenine git ama kendi kafana göre davranma

bak canım öğretmenlerin yükü gerçekten çok çok çok ağır..ben bıraktım ama hep derim en kutsal meslek...gerçekten öyle..ilerde bigün öğretmen olursan bu dediğimi çok iyi anlayacaksın..bir arkadaşın dediği gibi cenazende olsa hastalığında olsa bırakıp gitmelisin..mesela ben bir kereçok hastalandım normalde olsa yatktan kalkamam ama mecbusun gitmeye...sabah ve öğleden sonra giriyorsun.toplamda 10 saat ayakta...bide matematik iyi anlatmalısın önemli ders çevik olmalısın öğrencilerin dikkatini çekmek zorundasın...ve bunların üzerine bir öğrencim bana çok büyük bir terbiyesizlik yaptı sınıf ortasında ben onu rezil edebilirdim ama sonra görüşelim seninle dedim ama resmen dünyamı başıma yıktı hakkı yoktu...çok üzüldüm çok ağladım okuldan çıkınca...tutamadım kendimi..haketmiyordum ve kesinlikle öğrencinin terbiyesizliğiydi...beni gören öğrenciler olmuş ağlarken ve söylemişler o şahısa hemen aradı özür diledi telefonda ağladı ama ben kırıldım bir kere ve sizinle arkadaş olmaya çalışmak hatamdı bundan sonra yok dedim çizgiyi asla aşmayacağım...çok üzüldü ama öğrenciler düşüncesizce hareket ediyor....koskocainsanım ben onun karşısına öğretöen olarak gelmişim.dersimi en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum,onlar için bir sürü şey yapıyorum,saygı göstermek çok mu zor..dinlemek çok mu zor ki bu sizin göreviniz...derste dinlemeyen öğrenci kaybeder..öğretmenin kaybettiği bişey yok..defalarca aynı şeyi anlatıyorsun bir sürü sınıfa zaten...orda dinleyen kazanır...saygı gösteren...

püsükcüm çok çok çooooooooook haklısın...o yüzden büyüğüm küçüğüm ne kadar öğretmen varsa elinden öper başıma koyarım gerçekten liselilerle uğraşmak zor...benim dayanacak gücüm kalmadı ve asla düşünmüyorum artık öğretmen olmayı..kpss ye girer b grubu memur olurum çok daha iyi..benim sinirlerim çok yıprandı belki çok kötü yere düştüm ondandır ama ahh ahhh.yazamkla anlatmakla bitmez bu iş.

Uzunnnca bir aradan sonra aslında yorum falan yazmayacaktım ama derdin benimle bazı yönlerden ortak...ben de bir lise ögrencisiyim ve ilk defa lisede, öğretmen olduğunun farkında olmayan kişilerden azar işittim. ben bunun için bir yöntem çoktan buldum bile... çok basit: sen sakın derslerle hocaları birbirine eşleştirme. o dersleri o hocalar bulmamış sonuçta...dersleri sev,hocayı sevmeyip de dersi de sevmiyorum deme sakın. şimdilik, össyi kazanana kadar içine at bu bütün hocaların laflarını. bir kenara not et. ben mezun olduğumda ve inşallah össyi kazandığımda,bana o laf eden kendini bilmez hocaya iki çift laf edecem...üstelik bir şey öğretse,tamam hakkı var üzerimde dicem ama gerçekten bir şey de öğretmiyor ki ,sınıfta sadece konu mankeni gibi masada oturuyor... mezun olduktan sonra okula gitçem ve siz hayatımda en en en gıcık olduğum şahsiyetsiniz, dicem içimde kalmıcak:))) bir arkadaşım var össyi kazandı,bir kaç arkadaşla toplanıp okullarındaki sevmedikleri bir hocaya demişler bunları:))) insan rahatlıyor gerçekten:)) yorumlarınızı okumadım ,göz gezdirdim, öğretmen her zaman haklıdır diye bir şey yok. bazı öğretmenler var ki dayağı hak ediyor.onlara söz de yetmez:)))))))))) ama öyle iyi de hocalar var ki,milletin gözü önünde birini aşağılamaktansa,tenefüste, yavrucum bir derdin varsa benimle paylaş diyebiliyorlar.işte onlar asıl öğretmenlerdir. diğerlerini öğretmen olarak görmüyorum. ama derslerime de çalışıyorum benim için hocayla ders eşleşmeli değildir. hoca ayrı ders ayrı... sakın derslere girmicem deme bence,gerçekten sen kaybedersin. mezun olunca hallederiz, o lafları onlara diyince nasılmış bakalım:)))) en azından rahatlarız yaaaa:)))) takmaaaa:)))))))))

bak güzelim ben de bir öğretmen olarak sana şunları söyleyebilirim
bazı günler gerçekten benim sinirlerimin harap oldugu,moralimin çok bozuldugu ya da evde başka birşeylere canımın sıkıldıgı,ya da idareye kızdıgım zamanlar olabiliyor
sabır sabır sabırrrrr derken öğretmen de bir yerde patlıyor
eminim o da üzülmüştür haketmeyen bir öğrenciye yaptığı şeyden ötürü
ama unutmayın hepimiz insanız
bu arada arkadaşa katılıyorum gülmeniz hiç hoş olmamış

hepinizin yorumu iyi hoş da sanırım gamze birilerinin kendini anlamasını istiyorfisfisfis
o yaşlarda insan kendini birilerine anlatmak için uğraşıyor şmdi size göre belki o bi dert sorun değilmiş gibi gelebilir fakat onun için sorun olabilir....

ben de bir öğretmenim ve öğrencilerin ukalalığını saygısızlığını kaldıramadığım zamanlar oluyor.

artık öğretmenlik sadece ders anlatmak değil.öğretim,rehberlik,motivasyon,derste dikkatleri toparlayıp öğrenciye öğreteceğim diye takla atıyorum resmen ve çok yoruluyorum
bunun üzerine öğrencilerin ukala tavırları haliyle ağır geliyor

ama artık kabullendim yeni nesil böyle.

öğretmenin ters anına gelmiş olabilir ama bana kalırsa sen de sütten çıkmış ak kaşık değil olamaz mısın???

çünkü öğetmenler saygılı seviyeli öğrencilerin bazı densizliklerini görmezden gelirler her zaman...

biraz tart kendini...

Herkesin yazdıkları eminim sana çok boş geliyordur.Seni o kadar iyi anlıyorumki.Şu an öğretmenim, ama lisedeki duygularımı aynen hatırlıyorum.Bir öğretmen bana bir haksızlık yaptığında hiç kabullenemezdim .hakkımı korumak için herşeyi yapardım.Şimdi öğretmen olunca öğretmenlerin de neyi niçin yaptığını anladım tabi.Bir öğretmen için de ders anlatırken mesela birinin saatinin ışığını duvara yansıtması, belkide bilerek yapıyor olması okadar sinir bozucu ki.zaten sabır çok zor o an ders dinlemiyor gördüğü birini azarlıyabiliyor insan.Sonradan siz yanına gittiğinizde doğru haklısınız diyemezdi.Hiç bir öğretmen bunu yapmaz.sende çok haklısında derse girmemen işe yaramaz öğretmen için bunun hiç bir önemi olmaz. Öğretmenin haksızlık yaptığını kanıtlamak için aslında ders dinleyen biri olduğunu göstermek daha çok işe yarar bence.

ben oğretmenlerimi genelde cok severdim.bize bişeyler oğretmek için verdikleri emeğe de gıpta ile bakardım. ama sevmediğim insanlıktan bile haberi olmayan bi çok oğretmen de gordum! onları da hala nefretle anarım.

burdaki oğretmen arkadaşlarımız sorgusuz sualsiz sanki meslektaşini korumuş,kayırmış gibime geldi.Aslında bana gore de sütten çikmiş akkaşik değil gibi gelio ama burda olayları bilmeden neden bu kadar cok kişi onyargı ile yakllaşip infaz etmiş anlayamadım.

klasik öğretmen kayırması mı var?

kimse anlamıyor beni :1no2: ben bişey yapmadım ki bi suçum varmıki yanına gttm doğru düzgn konuşmya kendi kendine triplere girdi sınıfta kalmam çünkü azarlarken demiştiki ben hep derim dersimi dinlemeyen girmesin kapı orda bu durumda sen de çık git daha ne duruyorsn ki dedi bir iki defa yok yazılırım ayın 27 sinde de sınavımız var o sınavdn yüksek bi not alayımda nasıl laf vurulurmş görsn o dinlemeyen öğrenciyi bn derslerle alakası olmayan bi öğrencide değilim beni gerkrse kolumdan tuutup disipline götrseydi ama sınıfın herkesin önünde azarlamasaydı onun yaptığı ayıp gibi ayıp var mı
canim seni cok iyi anliyorum bana da aynisini igrenc bir hocam yapti benimki nasil bagirdi ama allah belasini versin ins

Klasik ergenlige girmiş öğrenci tribi. Bı kere empati yapta düşün o zaman saati sen oynatmadin tamam ama sende öğretmeni dinlemedin. Sen bı topluluğa knousyirosin ama kimse seni dinlemiyor. Başka işlerle meşgul emin ol bı insanı çok rahatsız ediyor

Bak tatlim sana ergensin felan yazilcak evet oylesin ben de ergenim ama sen hakli ya da haksiz degilsin ikinizde de gereksiz sinir olmus ve lutfen dersine gir hocayla muhattap olma koynuna almayacaksin ya yoksa sinifta kalirsin 1 senen bosa gidee

Back
X