Öğretmenim çok kötü moralimi bozdu.. Lütfen yardım edin :(:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi gamze.1130
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gamze.1130

Ziyaretçi
kötükedihüsoiyi günler arkadaşlar beni aslında en iyi yaşıtlarım anlar ama benden büyüklerde geçmiş görenlerde fikir verebilir ben çok sinirliyim şuan ve çok doluyum...ben 10.sınıftayım bugün tarih dersimiz vardı bayan hoca giriyordu hoca konuyu anlatıyordu masasında.. çoğu kişi yatıyordu bazısı dinliyordu falan benmde arkadaşım arkada oturuyordu sınıfa güneşin vurması yüzünden saati tavanda duvarlarda ışık yapıyordu hoca dediki kiminse o saat yapmasın dedi ve anlatmaya dewam etti sonra ben tgavana baktım hoca o sırada sen kalk dedi kalktım ben ne anlatıyorum burda ne senye bakıyorsn öyle hngi terbiyesizse o saatin ışığını parlatan ona diyecek bişey bulamıyorum ama sende bakıyorum öyle tavana bakıyorsn ne yapıyorsn sen saygısız falan ddi bende ne yaptımki hocam falan dedim ben ne anlatıyorum onu söyle falan dedi bnde cvp veremedim aslında bi yere kadar dersi dinliyordum ve sonuçta sözel ders ve bi süre sonra kafam dağılıyordu o sırada ışık dikkatimi çekti baktm hoca ne anlatıyorum dediğinde cvp veremedim sonra ordan bir arkadaşım dediki hocam iyide dersin akışını bozacak bişey yapmadıki konuşmadıda dersin düzenini bozmadı normal bi şekilde de uyarabilirsiniz fln dedi hoca olabilir dedi sonra yanındakininde senden farkı yok dedi arkadaşımda ters ters baktı ve söylendi bende gülümsedm ona sus dedim hoca bak birde hala gülüyorsn hiç oflama senin artık eşyanı alıp çıkman gerekir ben ne diyorum sen napıyorsn dedi bn sinirlendim size gülmedimki dedim sonra sinirle oturdum sınıfta zil çalınca arkadaşımla birlikte yanına gittik hocam azarlamanıza gerek yoktu çıkışta bi köşeye çekip söyleseniz ebn özür dilemesinide bilirdim dedim sen ne özür dileyeceksin ki dilesen nolur artık dedi arkadaşımda dediki tek dinlemeyen biz değildikki falan dedi hca dediki bnm sevmediğim şey dersimin dinlenmemesi dedi bende normalde derslerimle alaksı olmayan biri değilimki bi süre sonra dinlememişim arada oluyor dedim bugün gördük ilgini dedi bana çekti gitti yanımdan
ya ebn ne yaptım ki şimdi derdi dinlememde haklı bişey demiyorum ama kmseye rahatsızlık vermedm konuşmadım şimdi bu hoca sınıf öğretmenimizlede konuşacak ve birde derste o bişeyler der diye korkuyorum arkadaşımla kararlaştırdık dersine girmeyeceğiz sonuçta kovmaktan beter etti ne işim varki dersinde ben napim şimdi sınıf öğretmenim bişey derse ona ne derim hem benm suçum ne napmışım :( ona yaptığı öğretmen olarak yakışmadı sınıf ortasında azarlaması güzel bişeymiydi bakın sakın dersine girmemezlik etme gibi şeyler demeyn ben kararlıyım çünkü altında kalmam yaptığı yanlıştı moralim çok bozuk ne günahm var napim şimdi
kötükedihüsosenağlama

Eeeee şimdi sen o derse girmezsen sınıfta kalmaz mısın?:delphin:
Yaşın çok küçük,çok basit konulara takılmışsın..
Hemen hepimiz öğrencilik hayatımızda öğretmenlerimizle takışmışızdır.. Normal bence yani.. Ama öğretmene küsülmez ki..:teselli:
Şimdiki gençler de pek alıngan canım:ecrin_bebek:

Eeeee şimdi sen o derse girmezsen sınıfta kalmaz mısın?:delphin:
Yaşın çok küçük,çok basit konulara takılmışsın..
Hemen hepimiz öğrencilik hayatımızda öğretmenlerimizle takışmışızdır.. Normal bence yani.. Ama öğretmene küsülmez ki..:teselli:
Şimdiki gençler de pek alıngan canım:ecrin_bebek:

kimse anlamıyor beni :1no2: ben bişey yapmadım ki bi suçum varmıki yanına gttm doğru düzgn konuşmya kendi kendine triplere girdi sınıfta kalmam çünkü azarlarken demiştiki ben hep derim dersimi dinlemeyen girmesin kapı orda bu durumda sen de çık git daha ne duruyorsn ki dedi bir iki defa yok yazılırım ayın 27 sinde de sınavımız var o sınavdn yüksek bi not alayımda nasıl laf vurulurmş görsn o dinlemeyen öğrenciyi bn derslerle alakası olmayan bi öğrencide değilim beni gerkrse kolumdan tuutup disipline götrseydi ama sınıfın herkesin önünde azarlamasaydı onun yaptığı ayıp gibi ayıp var mı

kimse anlamıyor beni :1no2: ben bişey yapmadım ki bi suçum varmıki yanına gttm doğru düzgn konuşmya kendi kendine triplere girdi sınıfta kalmam çünkü azarlarken demiştiki ben hep derim dersimi dinlemeyen girmesin kapı orda bu durumda sen de çık git daha ne duruyorsn ki dedi bir iki defa yok yazılırım ayın 27 sinde de sınavımız var o sınavdn yüksek bi not alayımda nasıl laf vurulurmş görsn o dinlemeyen öğrenciyi bn derslerle alakası olmayan bi öğrencide değilim beni gerkrse kolumdan tuutup disipline götrseydi ama sınıfın herkesin önünde azarlamasaydı onun yaptığı ayıp gibi ayıp var mı

Anlamaz mıyım canım?
Ben de geçtim o dönemlerden..hihoyyyt
İleride bu üzüldüğün konulara gülüp geçeceksin,okul hayatı böyle işte..
Hiç üzerinde durmaya gerek yok...
Sınavından iyi bir not alırsın,öğretmenin de affeder seni,herşey yoluna girer..:lepi:
Bu kadar basit..

Bende öğretmenim ve öyle ben ders anlatırken başka şeylerle uğraşan tavana veya dışarı bakan öğrencilere rahtsız olurum. İyi yapmış öğretmeniniz.

canım kesinlikle ama kesinlikle hocanın davranışı yüzünden derse girmemezlik etme .
sen o hocayı belki bu yıldan sonra hiç görmeyeceksin bile herşey unutulacak gidecek sen kendine ettiğinle kalacaksın ve o dersi iyi öğrenemeyeceksin
şunu da söylemeden geçmiyim her ne kadar konuşup konuşmama konusunda sen haklı olsan da arkadaşına bakıp gülümsemen o durumda hocayla dalga geçmek gibi olmuş orada sende de suç var:1ninca:
ama kesinlikle dersine girmeyi bırakma derim önemli olan senin hocanın dersine katılman değil derse girip bilgilerine bilgi katmandır. bu açıdan düşün:kahve:

bosver hoca sonucta sinirlenebılır belkı normalde ogrencıler onun gıcıklıgına yapyor sen böle ıyı nıyetle yapınca farketmeden bıle yapınca anlamadı olayı,

yani ne yapıcan derslerıne calıs hocanla konus bılerek yapmadım de
cıddıyım,
yoksa sunıfta bıle bırakır senı, yaranmaya calıs

canım,olaya bir de öğretmeninin gözünden bak bence.dersten sonra gittiğinde bile ona akıl vermişsin.sadece özür dileseydin büyük ihtimalle o da azarladığı için senden özür dileyecek ve konu kapanacaktı,hem de senin lehine.öğretmenin, karşısında hatalarının farkına varıp özür dileyen bir öğrenci olduğunu sevinerek ve kendi hareketinden utanarak görecekti.
her ne kadar sen 'kararlıyım,girmeyeceğim' desen de yerinde olsam o dersin bir tek saatini bile kaçırmaz ve o dersin en başarılı öğrencisi olurdum.(bu her iki durumda da böyle olurdu.onu affetsem kendimi affettirebilmek için,affetmesem de ona hatasını gösterebilmek için bu dediğimi yapardım.)
siz öğrenciler dersi dinlememe,derse hazırlıksız gelme,istediğinde derse girmeme haklarına sahipsiniz.ama öğretmenleriniz dersin ilk dakikasından son dakikasına kadar zinde olmak,derse hazırlıklı gelmek,ciddi bir gerekçesi olmadıkça devamsızlık yapmamak zorundadır.omzunda sizinkinden kat kat fazla sorumluluk taşırken bazen hastasını,bazen cenazesini,bazen kendi hastalığını bir kenara bırakıp karşınıza çıkan öğretmenlerinizi anlamaya çalışın.belki onun da aklı başka bir soruna takılı kalmıştı,fazla tepki verdi.ama inan bana sen hiçbir şey demeden özür dilesen o da özür dilerdi.

Hepimizin dönem dönem öğretmenlerimizle problemimiz olmuştur,çok da takmamak gerek aslında,sen bu olaya çok üzülmüşsün ama inan bana öğretmenin unutmuştur bu meseleyi.Sakın derse girmemezlik yapma.Bu senin zararına olur.Sen sadece dersini dinle,derslerine çalış, gerisini es geç canım....

Bir kere öğretmenlerin en hoşlanmadığı şeydir ukala öğrenci. Sen resmen ukalalık yapmışsın. Gülmeler, arkadaşına sus işareti yapmalar. Valla öğretmenin az bile yapmış. Ben olsam....ooooo

düşünüyorum da bende lisedeyken eöö der geçerdim yaş ilerleyince az bişey, diyosun ki nan bu kadın/ adam bu konuyu zaten biliyo bize öğretmeye uğraşıyo dinlemezsem ben kaybederim. yani o ne kaybeder. hiç. maaşını anlatsada derste gazete bile okusa alıyo sonuçta sen kendine edersin dersine girmezsen. üstelik sen kendini düşün sanıyorum lisede sunum olmuyo ama ilerde sunum yaptığında topluluk karşısında konuşup birşeyler anlatmaya başladığında tavana bakmayı bırak insanlar gözlerini senden çevirip kitaba baksa geriliyosun dinlemiyo diye düşünüyosun. büyütme böyle canım benim sana patlamış insanlaık hali olur böyle sonuçta herşeyden önce oda insan.

kim haklı yada haksız yorum yapmıyayım ama o senin hocan ve yaşca büyük seni uyarırken cvp vermeyip özür dilerim hocam diip otursaydın bu kdr büyümezdii..derse girmemek çok basit bi olay..ailene karşı sorumlulugun var en başta..hocana sinirlendin die derse girmessen eger..üniversitede gör neyapsın bilmiyorum..bşy yokmuş gibi güzelce git derslerine..bi hafta sonra unutup gider hocan..

Hic dert etme bunu!!:kahve:

Inanki herkez ögretmeni ile ufak tefek sorunlar yasamistir ama böyle birsey yüzünden dersine gitmemekfisfisfis, vallaha güzelim sanki onu cezalandirmak istiyorsun gibi geldi bana ama onun kaybedecek birseyi yok neticede okumus ögrenmis ve ögretmen olmus, ögrenmek zorunda olan sensin....gitmemezlik yaparsan sen kaybedersin o degil yerimseniben

tarih öğretmenimiz mustafa yılmaz geldi konuy okuyunca aklıma..allahım onun gibi bir tarih öğretmeni daha yoktur sanırım dünyada..dersi bu kadar iyi kafaya işleyen bi öğretmen..keşke imkan olsada yine girebisem dersleine:))
gözümüüzn içine baka baka en son dediği cümlelri tekraralar dersin her dak.sınıfı karış karış gezerdi..hababamdaki külyutmaz gibi:))

O senin hocan ...sen de öğrencisin ama asi bir öğrenci :delphin:

tamam belli ki hoca dersin kaynamasından hoşlanmıyor...hangi hoca hoşlanır ki hem bu tip konulardan...hocandır o bence abartma...hoca seni kaldırmış sen yanındaki arkadaşına gülüp bişeyler fısıldamışın,bence bu bile yanlış..keşke hiç dönüp arkadaşınla konuşmasaydın hocam ben birşey yapmadım ama özür dilerim deseydin de bu derece kıllandırmasaydın ...neyse olmuş bitmiş...

bundan sonra biraz dikkatli olman gerek bu hocamızın derslerinde...ama girmemezlik gibi çocukça bir hareket de yapmayacaksın tabi...

haklı olan sen bile olsan derse girmeyerek direk haksız durumuna düşeceksin ..hem sınıf öğretmeninle konuşursa da derslerine girmemeni de söyleyecektir...o gün dersi kaynattı şimdi de derstten kaçıyor demesi sınıf öğretmeninin gözünden de düşmene neden olacaktır...

çocuk olma lütfen..yaşın küçük zannımca :delphin:

bu hocanın derslerine katıl mutlaka,derslerini elinden geldiğince dinlemeye özen göster hatta derslerinde parmak kaldırarak onun haksız olduğunu senin ne kadar ilgili olduğunu göster...

yoksa yıl sonunda karnene düşük bile gelebilir allah muhafaza...

Öğretmenler de sabır taşı değil ki...
Onlar sizin iyiliğiniz için yırtınıyor.Bu yüzden ikide bir dinle evladım,diye uyarıyorlar sizleri.
Henüz çok gençsin,en deli çağınız ,ama unutmayın ki öğretmenin küçük bir uyarısı bile sizin iyiliğiniz içindir.Yoksa anlatır dersini,çeker gider.
Hem ne olursa olsun saygı sınırlarını aşmadan öğretmeninizle konuşmalısınız.Karşınızdaki arkadaşınız değil bunu unutmayın...

Ah ahh :delphin:

o öğretmenlerimiz hocalarımız olmasaydı biz şuan bu bilgiye sahip olabilirmiydik :delphin:

bütün hocalarımızın öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum önlerinde saygıyla eğiliyorum

öğretmenin yüzünden derse girmemek olmaz. sonuçta öğretmenin seni azarladı diye dersten uzak kalman hiç doğru bişey değil. bikaç sene sonra össye gireceksin yana yana arayacaksın bu günlerini.

öğretmenlerde insan sonuçta onlarında özel hayatları var, canları sıkkın oluyo, hassas oldukları zamanlar oluyo tabi bunun bedelini öğrencisi ödeyemez ama haklı olarak dersinin dinlenmesini istiyo. bide düşün sen günde 1-2 saat dinliyosun onu, o aynı şeyi günde saatlerce anlatıyo.
bence bunu unutup derslerine yoğunlaşmalısın. bende lise zamanlarımda sinir olurdum böyle şeylere hatta ozaman sorsaydın öğretmen suçlu derdim ama bi yaştan sonra insan anlyo bazı şeylerin kıymetini.

ah canım ya yazını okuyunca kızım bana bugün sınıfta olanları anlatıyor gibi hissettim.
benim de kızım 10.sınıfta. zaman zaman kızımda bu tür problemler yaşıyor.
zor bir yaştasınız ve sınıf içiinde azarlanmak gururunu kırmış
sen öğretmenini sevmek zorunda değilsin ama saymak zorundasın.
benimde başımdan geçti .sen sınavlarına çalış zamanla herşey düzelir........

cnm öğretmenin öğretmen gibi sende bir öğrenci gibi davranmamışsın.ikinizde hatalısınız.derse girmezsen iş uzayacak.belkide öğretmenin başka bir sınıfa girecek orda başka birşey yaşayacak ve sizinle yaşadığını unutacak.bence uzatma.öğretmenlerinizide anlamaya çalışın otorite kurmak zorundalar birşekilde ama bunu ne kadar doğru şekilde uyguluyorlar tartışılır.hakkınızı savunmanız tabiki çok güzel.ama saygı sınırlarını zorlamadan.öğretmenleriniz sizin düşmanlarınız değil.biraz alttan alın.olmadı sınıf öğretmeninizle birde siz konuşun.şikayet etmeden tabi.aranızı düzeltmede yardımcı olabilir.a.s.

Back
X