İlköğretim Yorum ve Soruları Öğretmen Ödev Kontorlü Yapmıyor-Yardım

selma barlak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
8
1
42
Merhaba;
Oğlum bu yıl 1.Sınıfa başladı, çocuğun yapabileceği kadar ödev veriliyor, çocuğum ilk haftalarda ödevlerini hevesle, heyecanla yapıyordu, öğretmeninin ödevlerini kontrol ettiğini ve yıldız verdiğini söylüyordu.
Ancak bir süre ödevlerini kötü yapmaya başladı, oğlum neden böyle yapıyorsun dediğimde nasıl olsa öğretmen kontrol etmiyor dedi.
Öğretmenle 2 defa konuştum, yoğunluktan bazen yetişmiyor falan dedi. Oysa sınıf mevcudu 22.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Bu öğretmenin yapısını değiştiremiyorum sonuçta, bu eksiği varsa, kim bilir başka ne eksikleri vardır.
Çocuğumun temelinin sağlam olmasını istiyorum.
Sınıfını değiştirme konusunda çok kararsızım.
Görüşlerinizi bekliyorum

ödev kontrolu yapmıyor diye öğretmen değiştirilmeyeceğini düşünüyorum, çok ciddi öğretmen sorunları varken bence bu bayağı gerilerde yer alır, gelen gideni aratmasın sonra, bence başka bir sorun yoksa öğretmen değiştirmeyi düşünme derim. Ödev konusunda da birebir anne desteği kontrolü olmadan olmuyor ilk okulda, sanırım ben senin yerinde olsam kendim halletmeye çalışırım, ayrıca çocuğa görevini yaptığı için sürekli yıldız verilmesi ya da başka ödüller verilmesini doğru bulmuyorum

ödevleriyle hem ben, hem babası ilgileniyoruz zaten, her gün yıldız vermesin, ama kontrol etsin istiyorum, hiç kontrol etmiyor.
2 defa konuştum, ödevleri kontrolü yapmıyorsunuz diye çocuğum ödev yapmıyor dedim,
Ama öğretmen 23 mevcutlu sınıfta yoğunluğu bahane etti.
30'ar saniye ayırsa toplam 10 dakika eder.
Böyle bir eksiği varsa başka ne eksikleri vardır diye tedirgin oluyorum.
Temel sağlam olmazsa devamıda öyle gider diye düşünüyorum
Diğer öğretmenleri araştırdım, her gün ödev kontrolü yapıyorlar mesela.
Birde Öğretmenin otoritesi yok, her gün çocuğumu dövüyorlar
Çocuk bile sınıfımı değiştirin diyor

ödevleriyle hem ben, hem babası ilgileniyoruz zaten, her gün yıldız vermesin, ama kontrol etsin istiyorum, hiç kontrol etmiyor.
2 defa konuştum, ödevleri kontrolü yapmıyorsunuz diye çocuğum ödev yapmıyor dedim,
Ama öğretmen 23 mevcutlu sınıfta yoğunluğu bahane etti.
30'ar saniye ayırsa toplam 10 dakika eder.
Böyle bir eksiği varsa başka ne eksikleri vardır diye tedirgin oluyorum.
Temel sağlam olmazsa devamıda öyle gider diye düşünüyorum
Diğer öğretmenleri araştırdım, her gün ödev kontrolü yapıyorlar mesela.
Birde Öğretmenin otoritesi yok, her gün çocuğumu dövüyorlar
Çocuk bile sınıfımı değiştirin diyor

bence son söylediklerin daha büyük sorun, belkide daha yolun başındayken geç olmadan değiştirmelisin, zaten çocuklar öğretmenlerine çok bağlı oluyorlar bu yaşta, yani öğretmene bağlanmamış bi sorun var demekki, o zaman sınıf değiştirin derim

Ben de ogretmenim ben de odev kontrolune karsiyim. O sorumluluk cocuga ait. Bakin odev kontrolu yapildiginda cocugunuz o sorumlulugu icsrllestirememis. Sirf otorite icinyani ogretmen icin yapmis. Bu cok yanlis. Oysa ki tam tersi olsaydi cocuk da gorev bilinciyle onu yapardi. Anahtar cumle ogretmen bakmiyor nasilsa brn de odevlerimi onemsemiyorum. Bunu hayatinin her alanina yayabilir coxuk kural var kurali uygulayan var coxuk ona uyar. Ama uygulayici olmadigi anda yanlis davranis. Ogretmeni sorgulamak yerine cocugunuza odevleri ogretmen bakmasa da yapmasi gerektigini, onun sorumlu oldugunu gorevini yerine getordiginde distan bir mekanizmanin oduluyle degil kendi kendine mutlu olmasi gerektigini anlatmalisiniz.

Ben de ogretmenim ben de odev kontrolune karsiyim. O sorumluluk cocuga ait. Bakin odev kontrolu yapildiginda cocugunuz o sorumlulugu icsrllestirememis. Sirf otorite icinyani ogretmen icin yapmis. Bu cok yanlis. Oysa ki tam tersi olsaydi cocuk da gorev bilinciyle onu yapardi. Anahtar cumle ogretmen bakmiyor nasilsa brn de odevlerimi onemsemiyorum. Bunu hayatinin her alanina yayabilir coxuk kural var kurali uygulayan var coxuk ona uyar. Ama uygulayici olmadigi anda yanlis davranis. Ogretmeni sorgulamak yerine cocugunuza odevleri ogretmen bakmasa da yapmasi gerektigini, onun sorumlu oldugunu gorevini yerine getordiginde distan bir mekanizmanin oduluyle degil kendi kendine mutlu olmasi gerektigini anlatmalisiniz.

Okul dışında, başka okul idarecisi arkadaşıma sordum, başka 1.sınıf öğretmeni arkadaşıma sordum, başka bir rehber öğretmene sordum ve bir psikologa sordum, ödevlerin önemli olduğunu söyledi hepsi, ilk defa ödev kontrolüne karşı birini görüyorum.
Ne yapacağımı şaşırdım :KK43:

Ogretmenim bakmiyor ben de ozen gostermiyorum
bu cumlenin siz3 herseyi anlatiyor olmasi lazim. Bu cocgun omru boyunca ogretme i mi yaninda olacak da bu cocuk hep dogruyu yapacak. Lutfen bana buyuyunce yapmaz kendi sorumlulugunu alir demeyin. Kendinizi kandirmis olursunuz.

Ogretmenim bakmiyor ben de ozen gostermiyorum
bu cumlenin siz3 herseyi anlatiyor olmasi lazim. Bu cocgun omru boyunca ogretme i mi yaninda olacak da bu cocuk hep dogruyu yapacak. Lutfen bana buyuyunce yapmaz kendi sorumlulugunu alir demeyin. Kendinizi kandirmis olursunuz.

Biz ilgilenmiyoruz diye bir şey yok, okuduysanız yukarıda yazdım zaten, ödevleriyle hem ben hem babası ilgileniyor.
Ama 7 yaşında bir çocuğun aklı ile bizimki bir değil, birden sorumluluk yükleyemeyiz, ödüllendirerek zamanla sorumluluk yükleriz zaten. Zamanı geldiğinde tabi ki sorumluluk alacaktır.
Ama Sadece 2 aylık öğrenci :) nasıl sorumluluk alsın.

Ben size siz ilgilenmiyorsunuz demedim ki. Cok tepkilisiniz ben size bisey anlatabilecegimi dusunmuyorum. Yasar kuru diye bir pedegog var int.ten takip edebilirsiniz. Bakin iyi niyetle soyluyorum birden sorumluluknyuklemek o daha kucuk diye bakmak filan yanlis olan seyler bunlar. neyse yazip yazip bicok seyi sildim. Annesiniz hassasiyetinizi anliyorum.

Benim de ilkokulda bakmıyordu oğretmenlerim ama yapardım tüm odevlerimi. Çunku ödevlerin sırf öğretmen bakacak diye yapılmadığının bilincindeydim. Her çocuk da bu bilince sahip olmalı. Bu bilinci de aile ile birlikte oğretmenleri ona aşılamalı diye düşünüyorum..

Öğretmenler her gün ödev bakmak durumunda değildir.
Ben de zaman zaman kontrol ediyorum, zaman zaman hiç bakmıyorum. Sizin zannettiğiniz gibi 30 saniye olmuyor yalnız o iş. Ödev kontrolünün amacı doğru-yanlış gibi dönütler vermektir. Buna da bakmayıp otomatik yıldız atmanın bir mantığı yok. İlla ki bir göz gezdirecekse en az 1 dakika sürer. Her gün 22 çocuğa baksa 22 dakika ödev kontrolü sürecektir. Böyle bir zaman yok, olmamalı.

Ben size siz ilgilenmiyorsunuz demedim ki. Cok tepkilisiniz ben size bisey anlatabilecegimi dusunmuyorum. Yasar kuru diye bir pedegog var int.ten takip edebilirsiniz. Bakin iyi niyetle soyluyorum birden sorumluluknyuklemek o daha kucuk diye bakmak filan yanlis olan seyler bunlar. neyse yazip yazip bicok seyi sildim. Annesiniz hassasiyetinizi anliyorum.

Benim de ilkokulda bakmıyordu oğretmenlerim ama yapardım tüm odevlerimi. Çunku ödevlerin sırf öğretmen bakacak diye yapılmadığının bilincindeydim. Her çocuk da bu bilince sahip olmalı. Bu bilinci de aile ile birlikte oğretmenleri ona aşılamalı diye düşünüyorum..

İlginiz için Çok teşekkür ederim.

Ödev kontrolü sanıldığı gibi saniyelerle toplamda 10 dk almıyor.
Benim tam 1 dersim gidiyor ödevlere.
Dağınık, kendinden haberi olmayan öğrenciler var mesela.
Çıkarın ödevlerinizi diyoruz on kere belki.
Yanına geldiğimizde önü bomboş.
Ya da dosyasından çıkarmamış.
Bekliyor ki ben çıkarayım.
Hadi dosyadan çıkar falan o süre uzuyor.

Alıştırılmış çocuk her işini annesi yapıyor, bunu sadece okuldaki eğitimle değiştirmek öyle zor ki.

Bir ders bitmiş, ödev kontrolü yapıldı.
Tamam yapana aferin yapmayana çocuğum niye yapmadın? Bir daha sakın diyoruz.
Yapmayan yine yapmıyor. Tekrarında neden yapmıyorsun çocuğum? Kafa önde sonuç ne? 'Hiç'
Yanlış yapan doğrusunu öğrenemeden 1 ders bitti?
Yapmayan için çözüm olmadı üstelik o ders.

Ben ödev kontrolünü her gün yapmıyorum.
Haftada 2 gün yapıyorum sürpriz şekilde.
Yapmayan denk gelirse daha iyi oluyor.
Bunu kullananlar çıkıyor ortaya.

O 1 dersi sıra sıra gezip bir hiç ile tüketeceğime.
Hadi hep beraber ödev sayfamızı okuyalım önce toplu sonra tek tek.
Hadi tahtaya x gelsin, şunu yazsın biz de ona yardım edelim diyerek
en azından ödevini yapmayanı ya da yanlış yapanı da kazanmış oluyoruz bir yerde..

Amacımız bir otorite varlığında yapılan değil, faydasının bilincinde olarak yapılan davranışları kazandırmaktır..

annem sınıf öğretmeni
bayağı tutulan bir öğretmendir bilmemnereden gelirler torpille kayıda öyle diyeyim
o da aynısını yapıyor kontrol edemiyor
sordum neden diye zaman yok tek tek bakmaya dedi(ama sınıf mevcudu 38 malum devlet..)
Yani ödev demek ki çok da farkettirmiyor çocuklardaki başarıyı çünkü çocuklar genelde başarılı ama şu var arada test yapıyor sınıfte evde beraber kontrol edip geri eve yollatıyor veliler bakıyor çocuk neleri yanlış yapmış inceliyor..

merhaba.konuyu yeni gördüm,yazmak istedim.ben de öğretmenim ve ben de çok olmamakla beraber öğrencilerime ödev veriyorum.diğer öğretmen arkadaşlarımın da söylediği gibi hergün kontrol edemiyorum ama kontrol ettiğim zaman geçmiş ödevlerine de bakıyorum.ama ben de hergün çok ödev vermeye ve verdiğim ödevin harfi harfine yapılmasına ve hergün kontrol edilmesine karşıyım.nedenine gelince ben ödevin öğrenciye sorumluluk olarak yüklenmesini istemem.ödevin mantığı şudur:öğrenilen bilgiler evde tekrar edilsin ki kalıcı belleğe yerleşsin,unutulmasın.bu mantıkla yola çıkınca öğrenci eğer eve gittiğinde benim anlattıklarımı hatırlıyorsa ona fazlasını yaptırıp onu ödevden soğutmanın gereği yoktur.mesela öğrenciye ben 1 sayfa ödev vermişimdir ama o öğrenci birkaç satırda güzel bir şekilde benim anlattığım gibi yapabiliyorsa evde,yeterlidir.fazlasına gerek yoktur.ama yapamıyorsa yapabilene kadar devam ettirilmelidir.öte yandan ödev kontrolünün hergün yapılması yanlıştır.çünkü ödev yapan bir öğrenci bir gün bile herhangi bir nedenle ödev yapamadığında öğretmenin yanına gelene kadar o öğrencinin içinde fırtınalar kopmaktadır.hem öğretmene ne söyliycem kaygısı hem de arkadaşlarının yanında rezil olma kaygısı onu mahveder.ki ben hiçbir öğrencime ödev yapmadığı için kızan bir öğretmen değilim.ertesi güne yapmasını söyleyip gönderirim.ama ben bile bunu hissediyorsam o küçücük çocuklara bu kötü duyguları kötü mutsuzlukları yaşatmamamız gerektiğini düşünüyorum.bizler başlarda öğrenciye yıldız aferin gibi pekiştireçleri hergün veririz,ama bir zaman sonra bunları azaltırız zaten.bunun da nedeni o pekiştireci hergün vermeye devam edersek pekiştireç önemini yitirir ve sıradanlaşır.yani alsamda olur almasamda,aman,yarın alırım gibi düşüncelere sahip olmaya başlar çocuk.yanlış anlamanızı istemem,her öğretmenin düşüncesi farklıdır tabi ama,ben de nacizane fikrimi yazmak istedim.

okulda "kontrol edemeyeceğiniz/ etmeyeceğiniz ödevi vermeyin" derdi hocamız.. bu bir düzendir.. öğretmen hiç ödev vermiyordur vs o durumu bilemem ama veriyorsa kontrol edilmeli.. ödevin amacı "tekrar ettirme" dir evet öğrenci kontrol edilecek diye yapmamalı kendi için yapmalı vs ama bu farklı bi konu.. bu bilinç zamanla oluşur.. öğretmenin kontrol etmesi varsa eksikleri farketmesi öğrenciyi/sınıfı takip etmesi ve taktir etmesi açısından önemlidir.. kontrol etmemek öğrenciye "ödev yapmanız önemli değil" mesajı verir.. bu bir öğretmen olarak benim fikrim tabi her öğretmenin kendince bildiği bişey var ve değiştirmek pek mümkün değil.. güzel bir dille çocuğunuzun ödevini göstermekten mutlu olduğunu anlatırsanız belki farklı yaklaşabilir duruma.. kolay gelsin..

Değerli yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
Ödev kontrolü gereklimi, gerekli değilmi bunu bilmiyorum ama öğretmenime bu konuyu açtığımda, "ödevlerini özellikle kontrol etmiyorum ve bunu daha doğru buluyorum" dese anlayacağım ama öğretmenimin açıklaması "zaman yetmiyor" ben buna takıldım sadece.
Çünkü sınıf mevcudu 23

Öğretmenin ödevlere bakıp , yıldız vermesi benim oğlumun çok hoşuna gidiyor. Evet bazen öğretmenimiz yoğunluk yaşıyor. Öğrencisini motive etmesini bilen dört dörtlük bir öğretmenimiz var. Çoçuklar yanlış yazdığını , soruya yanlış cevap verdiğini görüyor . Ödev kontrolünde.... Tabiki beraber yapıyoruz, kontrol ediyoruz. Fakat öğretmenimizin Takdir-i ,onları onure edici sözleri, yıldızları bizim için çok değerli

Bizdede gecen hafta ödev kontrolü yapılamadı
sınıf annemiz 1 hafta ogretmenın yanında kaldı , cocukların odevlerını cıkarmalarına yardımcı oldu hersey masada duruyor ogretmen gezıp kontrol edıyor.
ben bu hafta oglumu epey tembihledim git annecım yanına goster bugun stıcker aldık birdr 40'lı onu ogretmene verecek odevlere yapıştırılsın dıye

sızede boyle bısı tavsıye edıyorum

bbız her gun yaptıgı odevın suanda e ve l yazıyoruz bazı cok guzel olanları ben kalp ıcıne alıp yanına ufak sstıcker yapıstırıyorum
ama sınıfta bazılarına ımza atılıyor sanırım acık goz olan gosterıyor gerıde kalan gostermıyor ve ımza alamıyor
benım oglum mesela daha guzel yapalım bu yanlısı duzeltelım ımzayı kapalım dıyor ben bundab ı yanlıs gormuyorum
acıkcası

X