Öğretmen arkadaşlar bi bakarmısınız

mineogretmen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
71
1
41
Arkadaşlar benim bir sorum var. Doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta iznimiz var. doğum öncesi 5 haftalık bölümü çalışarak doktor raporuyla tabi. doğum sonrasına aktarabiliyoruz buraya kadar tamam. 8 haftalık bölümün 5 haftasını değilde 4 haftasını yada 3 haftasını farketmez çalışıp istediğimiz kadarlık bölümünü doğum sonrasına aktarabiliyormuyuz? ben bu konuda tam net bir bilgi bulamadım idarecilerimizde bu konuda pek bişey bilmiyor. bilgisi olan beni aydınlatabilirmi? teşekkür ederim

canım sadece doğumdan önce son 2 haftayı aktaramazsın.onun dışında doktorun önce çalışabilir raporu veriyo sonra diyelim sen 3 hafta kala ayrılmak istedin doktorun tekrar çalışamaz raporu yazıyo ve o zaman ayrılıyorsun.

bende şöyle biliyorum..maximum 3 hafta kala ayrılmak zorundasın..kalan 5 haftayı ister çalış..ya da istediğin kadarını aktar..

Ben de doğumdan önceki 3 hafta çalışamazsın diye biliyorum. Geri kalanı doktor raporu ile ayarlanır. Benim bir arkadaş bütün hamileliği boyunca rapor almıştı. Yani bence hiç öyle düşünülecek bir konu değil. Bu arada doktorlar sürekli yazdıkları için bu işi iyi biliyor .

X