Öğretmen arkadaşlar bakar mısınız?

Kişiselleştirmeye lüzum yok. Öfke problemini pdr ile çözmeniz gerekiyor. Bunu da tutanak altına alıp okul idaresine vermeli idiniz. Okul bahçesinde eğer top oynanmayacak diye karar varsa alındı ise esnetilebilir yanı yok. Nöbetçi öğretmen topu alıp, tutanak tutacaktı. Ona buna bağırma ile sorun çözülmüyor.
Hocanın veya sizin çocuğun yaptığını görmediğim için kesin konuşamam hatası yönünden ama 4. Sınıf öğrencinin dövecem diye tepinmesi anormal. Problem sizin otokontrolden çıktı ise yarın birine bişi yaptığınızda başınız yanar. Öğrenciyi yazı eşliğinde rehberlik servisine göndereceksiniz. İş birliği ile gerekiyor ise aile ile görüşülecek. Gerekiyorsa çocuk psikoloğuna yönlendirilecek..

Hocanın öfke ile size yönelmesi yanlış veya sizin çocuğu sahiplenmeniz güzel de siz devlet memurusunuz veya o kurumda görev yapıyorsunuz ikinizde yavru örneklerine sataşmış anne ördek gibi karşı karşıya gelmenize lüzum yok. Aynı okulda iş arkadaşsınız. Yönetmelik dışında kendinize sıfatlar yüklemeyin. Bir problem yaşandığında aaaa annesi gibi hoca sevmiş sözlü uyarmış demezler. Hani hocam belgen evrakın derler yönetmeliğe uygun devam edin.
 
Sizin dediğiniz teorikte iyi hoş hocam da pratikte o işler öyle her zaman güzel olmuyor işte.

Daha yeni bir meslektaşımız böyle bir psikopat yüzünden öldürüldü .

Bu çocuğun problemi de öyle ne hissediyorsunla filan çözülecek cinsten değil direkt pdr ve hatta psikiyatri ile çözülebilecek bir mesele .

Siz ögrenciyi tanıyorsunuz daha sağduyulu davranabilirsiniz . Ama diğer öğretmen anladığım kadarıyla okul dışında da aynı öğrenciden bu tür saygısızlıklara mağruz kalmış ve anladığım kadarıyla ahlaksız terbiyesizden başka bir hakaret , vurma söz konusu değil yani diğer öğretmene de kızacak bir durum yok ban göre
 
Hocam bu çocuğu anlamazsak bu da psikopat olacak.
Çocuklara okulda olmayacağımı söyledim.Sebebini sorduklarında ben cevap vermeden çocuk elini masaya vurarak “Öğrenci öğretmeni öldürdü çünkü” dedi.O kadar içli söyledi ki,sanki iyi olmuş dercesine.
 
Hocam yanlış anlamayın ama sizin yönteminizle de ben çocuğu çok kazanabileceginiz bir yöntem değil bence.
Öğrenci ne olursa olsun öğretmenine karşı bir saygısızlık yapmış. Siz de söylüyorsunuz size karşıda yapıyormuş. Bu artık ne hissediyorsunla seni seviyorum ile çözülecek bir mesele değil . Sene başından beri keşke rehberlik servisine vs gönderseydiniz bu çocuğu.
 
Çocugu karşınıza alıp sen bir bireysin izlenimi verdikten sonra aranızda bir sorun olup olmadığını konuşup (çocuk diliyle) varsa ise çözmek istediğinizi dile getirdiniz mi? Bazı durumlarda anlayışı çocuktan beklemek beni çok üzüyor ama bu diğer öğretmenle olan ilişki de durum o yönde gibi. Bir de çocukta öfke kpntrolsüzlüğü başlamış ve bu evde yaşanan sorunlardan ötürü de olabilir aileyle iletişime geçerseniz bu durumdan çocuğun haberi olmasın bence
 
Arkadaşımın durumu ne bilmiyorum ama bir öğretmen olarak cevaplayayım biz öğretmenler başkasının çocuğuna (öğrencimiz de olsa) genelde terbiyesiz, saygısız gibi kelimeler kullanmayız. Çünkü biliriz ki her çocuk ailesinin aynası ve o evde çocuk bu boyuta gelene kadar neler oldu, neler yaşadı bilemeyiz.
 
Ben bişey sormak istiyorum siz sınıf öğretmenisiniz ve derslerin yerlerini değiştirebilirsiniz. Mesela beden dersinde dışarı çıkarmadığımız da o haftanın “enerji boşaltmasını” başka bir derste telafi edebilirsiniz.
 
Biz öğretmenler saygısızlığa çiçek uzatmalıyız. Lise yaşında bir çocuktan bahsetmiyoruz 8-9 yaşında birinden bahsediyoruz.
 
Dövecem o kadını nedir yaa hepimiz ergen olduk ama öğretmene saygı vardı zamanımızda.Şimdiki öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun.Gerçekten düşünüyorum bizlerin de ailesinde sorunları olanlar vardı elbette ama bu şekilde saygısız bi öğrenci yoktu sınıfımızda en azından öğretmenden bi çekinme vardı
 
Yapıyorum,sınıf içi oyun oynuyoruz ama bu çocuğu bütün sınıf çok seviyor.O karşı gelince diğerleri de memnun olmuyor.Kaos ortamı oluşuyor.
Erkek mevcudum fazla.20 erkeğe 8 kız.Erkeklerim saldırgan değiller ama aşırı birlik halindeler.Liderleri de bu çocuk.
 
Olaya profesyonel ve tarafsız yaklaşmak lazım. Pedagog desteği şart, belki evde de şiddet olayları vs yaşanıyor olabilir
Annesi melek gibi,hiç sorun yaşamadım,babayı çok görmesem de sorunlu bir adama benzemiyor.Düzenli bir aile ama içimden bir ses babadan kaynaklandığını söylüyor.Aşırı titi bir babaymış.
 
Aslında işiniz kolay dediğim gibi bir konuşma bence her şeyi çözecektir. Yapmışsınız da anladığım kadarıyla… Ama öfke kontrolü yok ise tutanak falan gereksiz bence çocuğun ailesiyle konuşup ailevi durumuna göre (ilgililerse zaten sorun yok) gerekli desteği alabilirsiniz. Onun dışında çocuk sizden çıkıyor zaten ortaokul öğretmenleri bu kadar alttan almayacaktır.
 
Beden Eğitimi dersinde sizin izninizle oynanan oyunlar bölünüp top alınıyorsa Öğretmen haksız fakat çocuğun tepkileri normal değil artık. Okulun Rehberlik Hocasından mutlaka destek alın o sizi yönlendirir..

Ayrıca, çocuğun velisi ile görüşüp bu sene okul dışında neler yaşadığını, öfkesinin neden bu kadar abartılı olduğunu anlayabilirsiniz.

Tabi ki çocuğu incitmeden, üzmeden..
 
Beden eğitimi dersi için getirdiğimiz topla beden eğitiminden sonra zil çalınca da oynadılar.Olay teneffüste oluyor.
 
Burdaki konu öğretmenden ziyade çocuğun aşırı tavırları bence. Siz asıl sorunu gözden kaçırıyor olabilir misiniz? Size de saygısızca davranan çocuk başka öğretmene de saygısızlık yapmış bunun nesine inanmak zor. Bence önceliğiniz çocuğun aşırılıkçı tavırlarını törpülemek olmalı. Kendine bu denli zarar veren biri yarın bigün size ve başka öğretmenlere de saldırabilir. Ne demek öğretmen için bu kadını dövücem demek ya. Bu disiplin suçu değil mi. Böylelerini de istediğiniz kadar kazanmaya çalışın içinde yoksa da yoktur kimisinin.
 

Zor şartlarda, hayat tarafından ezilerek büyüyen bir çocukta, kafası artık tam oyun dışındaki günlük hayatı anlayacak hale geldiğinde böyle öfkeli bir sürece girmesi normal. Şuan toplumda ciddi bir ekonomik kriz var, gerçek anlamda yokluk var, bunların hepsi evlere, ailelere huzursuzluk olarak yansıyor. Zaten sorunlu ilişkilerin, iletişümim olduğu bir eve birde bu huzursuzluk eklenince çocuğun iç dünyasını böyle dışarıya tepki vererek yansıtması normal. Artık kendi içinde nasıl sabrı, üzüntüsü sınır noktasına geldiyse belki normalde umursamayacağı olay için çok büyük tepki göstermiş.

Öğretmenle ilgili olaya bir şey diyemem. Onunla oturup, neden böyle yaptınız şu bu diye konuşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

Ama okulun rehberlik servisi ya da haftalık rehberlik saatinde öfke kontrlolü, öfkelendiklerinde dışarıya bunu nasıl ifade etmeleri gerektiğine dair 1 derslik sunum yapılabilir. Gündelik hayattan örnek verilerek anlatılır vs.
 
Aslında bir başka öğretmene göre basit bir sorun gibi gelebilir,benim için zor.Çocuklara karşı hassasım,empati sınırımı aşıyorum,bu durumu kullanıyorlar.
Bir de idare sınıf dağılımu konusunda haksızlık yaptı.Ben bu okula yeni geldiğim için iyi aile öğrencileri bir kaç sınıfa dolup bana onlardan artakalanlar geldi.
Parayla öğrenciyi istenilen öğretmene yazdırıyorlar.Sınıfımın en çalışkan öğrencisi bazı sınıfların en başarısız öğrencisi,
sıkıntılarka baş etmekte zorlanıyorum.Öğrencilerime yardımcı olamadığım gibi kendimi de hırpalıyorum.
Hepimiz zarar görüyoruz.
 
Dokuz yaşında bir çocuğun olumsuz davranışları suç değildir,psikolojik bir problemdir.
Çocuk saygıyı da saygısızlığı da aileden ve öğretmenlerinden öğrenir.
Çocukla inatlaşmak sorunu daha berbat eder.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…