• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenme Psikolojisi Soru Kampı

c ve e şıkkı arasında gidip gelmekteyim:40:cevabı öğrenebilir miyiz

cevap "c" olmalı.davranışta kontrastta aynı davranışın uygulandığı 2 yer vardır.bu davranış birinde sönerken diğerinde artarak devam eder.

örneğin;

ablasına karnının ağrıdığını söyleyerek ödev yapmaktan kurtulan çocuk annesine de aynı yalanı söyler.annesi buna inanmaz,ödevini yaptırır.bu davranış annesine karşı sönerken ablasına karşı artarak devam eder :34:

evet arkadaşlar cevap c ama ben bu soruyu anlamadım.
bütün şıklar aynı cevap gibi geliyo bana
yada davranısta kontrastın tanımını bilmiyorum :31::31:

tanıma gore A, B ve D niye olmuyor canım.
onlardada aynı davranıs farklı yerlerde birinde oluyor digerinde olmuyor :31:

o şıklarda artarak devam etme yok canım, sadece birinde yapma var, diğerinde yapmama var. üstelik yapıp yapmama sebepleri de belli değil, ama c de -ceza aldığı için- sönme var. diğer taraftan da davranışın artması var.
yani bir davranış olucak. bu davranış her ortamda yapılıcak, sonra bu davranış bi ortamda cezalandırılıcak, sonra o cezalandırıldığı ortamda sönücek, cezalandırılmadığı diğer ortamlarda da artarak devam edicek.

Son düzenleme:
pegem soru bankasından davranışa kontrasta örnek veriyorum canım.daha iyi pekişir:

küfür ettiği için öğretmeni tarafından azarlanan çocuğun okulda değil ama evde sürekli küfür etmeye başlaması :40:

:26::26:

$DSCF0496.jpg

evetttt :81:
ben soru soruyo diye bana dönüt gibi gelmişti :44:

Yok bebeğim.Dönüt,doğruluğu yanlışlığı eksikliği hakkında bilgilendirme yapmaktır.Oysa burda gruplandırma ile ilgili bilinen diğer kavramları da çağrıştırıp arasında bağ kurduruyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.:34::54:

Derya sinemaya gitmeyi çok sevmekte ancak kpss ye hazırlandğı için sinemaya gitmeye vakit bulamamaktadır.kendi kendine evinde çalışmakta bitirdiği her iki bölümden sonra aldıgı bir filmi seyretmektedir.
Filmi seyretmek derya için ne tür pekiştirmedir?
a-dıştan-maddi bir pekiştirme
b-dıştan-manevi bir pekiştirme
c-dıştan-sembolik bir pekiştirme
d-içten-maddi bir pekiştirme
e-içten-manevi bir pekiştirme

Derya sinemaya gitmeyi çok sevmekte ancak kpss ye hazırlandğı için sinemaya gitmeye vakit bulamamaktadır.kendi kendine evinde çalışmakta bitirdiği her iki bölümden sonra aldıgı bir filmi seyretmektedir.
Filmi seyretmek derya için ne tür pekiştirmedir?
a-dıştan-maddi bir pekiştirme
b-dıştan-manevi bir pekiştirme
c-dıştan-sembolik bir pekiştirme
d-içten-maddi bir pekiştirme
e-içten-manevi bir pekiştirme

d diyorum :26:[/SIZE]

Evete reptomimim cevap d ama ben şu maddi pekiştirme manevi pekiştirme olayını anlamadım belki daha oralara gelmedim hatırlayamıyorum ondandır sana zahmet bi açıklayıversen:42:

Evete reptomimim cevap d ama ben şu maddi pekiştirme manevi pekiştirme olayını anlamadım belki daha oralara gelmedim hatırlayamıyorum ondandır sana zahmet bi açıklayıversen:42:

Maddi : Dışsal pekiştirmeler Manevi : İçsel pekiştirmeler

Annesi ona ders çalıştığı için bir dvd alsaydı maddi pekiştirme olacaktı.Ama kendisi film izlemeyi sevdiği için,ilgi alanında olduğu için kendine bu şekilde ödül verilmesi manevi pekiştirmedir.

Kendini fit hissetmek isteyen birinin Eti Form yemesi gibi.:27:

canım şimdi maddi pekiştirmenin elle tutulur gözle görülür olması gerekir.
yani derslerine calısınca cikolata alınan cocuk maddi pekişmiş olur ya da senin örnege benzer olarak dednilen işi yapan birini sinemaya götürmek maddi pekiştirmedir.

manevi pekiştirme ise calısan birine aferin demek..
yani mesela onurunu oksayacak bir takım şeyler manevi olur.
işte cocuga sevgi gösterisinde bulunmakta manevidir:29:

Back