• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenme Psikolojisi Soru Kampı

papağan almak için evcil hayvan satılan bir dükkana giden kaan ,
papağanı sevmek için kafese parmağını uzatınca,papağanın parmağını
ısırması sonucu papağan almaktan vazgeçmiştir

kaan ın papağan almaktan vazgeçmesi , hangisiyle açılanabilir?

a)ceza b)kaçma c)sönme d)karşıt pekiştirme e)olumsuz pekiştirme

Buna da a diyorum ceza.

aşağıdakilerden hangisi kademeli yaklaştırma ile biçimlendirmeye en uygundur?

a)hayvan sevgisi kazandırma
b)yükselik korkusunu ortadan kaldırma
c)vücudu soğuk havaya alıştırma
d)düzgün yazı yazma
e)güzel şiir yazma
ben buna a dıyorum
papağan almak için evcil hayvan satılan bir dükkana giden kaan ,
papağanı sevmek için kafese parmağını uzatınca,papağanın parmağını
ısırması sonucu papağan almaktan vazgeçmiştir

kaan ın papağan almaktan vazgeçmesi , hangisiyle açılanabilir?

a)ceza b)kaçma c)sönme d)karşıt pekiştirme e)olumsuz pekiştirme
buna da a dıyorum

Düzgün yazı yazma yani D şıkkı.Önce çubuk çizince pekiştirirsin,sonra harf yazınca,sonra kelime,sonra cümle,sonra da düzgün yazınca.:ssz:

Ceza. İstenmeyen uyarıcı girmiş ortama.:ssz:

ama mesela aynı şey hayvan sevgisi için de geçerli değil mi? ya da güzel şiir yazma için? bunun başka türlü bir ayrımı mı var ?

ama mesela aynı şey hayvan sevgisi için de geçerli değil mi? ya da güzel şiir yazma için? bunun başka türlü bir ayrımı mı var ?

Yaa ben bu cevabı vermesine çok şaşırdım hepinizin zati.Bırak kuramı,bilgiyi şöyle düşün. Sen bir şeyi severken ya da nefret ederken annen baban pekiştirdi mi seni ? Kademeli yaklaştırma edimsel koşullanma ile ilgilidir ve yazı yazmak da bir edimdir.Diğerleri klasik koşullanma yoluyla.

1. d , 2. a kızlar ama nasıl ceza oluyor onu anlamadım hele 1. sorunun hepsi nerdeyse aynı :50:

Kesinlikle aynı değil canım klasik koşullanma ve edimsel koşullanma arasında dağlar kadar fark var ve bu şıklarda da bariz.Tekrar ciddi bir şekilde çalışmanı öneririm.:54:

Papağan arkadaşı ısırmış mı ? Evet. Bu organizma için olumsuz bir durum mu? Evet.Organizmada rahatsızlık yaratıyor mu ? Evet. İstenmeyen bir uyarıcı mı ? Evet. Bu yüzden ceza.

Güzel şiir yazma yaratıcılıkla,üretmekle ilgili. İsterlerse yüz çikolatayla pekiştirsinler seni,yazamayacağın varsa yine yazamazsın.

Zümrem sen sistematik duyarsızlaştırma ile karıştırdın sanırım.:25:

Sevgili zümremm:54:
Sistematik duyarsızlaştırma korkuya yönelik değil miydi?
Kademeli yaklaşımda her basamakta pekiştireç vermiyor muyuz?
E yazı yazacak bir öğrenciye bir harfi dogru yazdıgında bir pekiştireç,bir kelime,bir cümle derken şekil itibariyle yazıya güzellik verdirtmek ve pekiştirmek kademeli yaklaşıma girmez mi?

Son düzenleme:
Kesinlikle aynı değil canım klasik koşullanma ve edimsel koşullanma arasında dağlar kadar fark var ve bu şıklarda da bariz.Tekrar ciddi bir şekilde çalışmanı öneririm.:54:

Papağan arkadaşı ısırmış mı ? Evet. Bu organizma için olumsuz bir durum mu? Evet.Organizmada rahatsızlık yaratıyor mu ? Evet. İstenmeyen bir uyarıcı mı ? Evet. Bu yüzden ceza.

benim anlamadığım olumsuz pekiştirme de olamaz mıydı? zaten ben olumsuz pekiştirme demiştim papağan ısırmasın diye almaktan vazgeçme. kademeli yaklaştırmayı anladım ama

benim anlamadığım olumsuz pekiştirme de olamaz mıydı? zaten ben olumsuz pekiştirme demiştim papağan ısırmasın diye almaktan vazgeçme. kademeli yaklaştırmayı anladım ama

canım bende senin gibi düşünmüştüm ama bize soru kökünde papağanı neden almadığını sormuş ve ortama fiziksel bir acı girdiği için organizmayı rahatsız ediyor o nedenle ceza olması lazım, sorunun hikaye kısmını olumsuz pekiştirme gibi anlatmış biz ondan gittik olumsuz pekiştirmeye, biraz dikkat eksikliği var ikimizde daha dikkatli olalım:34:

canım bende senin gibi düşünmüştüm ama bize soru kökünde papağanı neden almadığını sormuş ve ortama fiziksel bir acı girdiği için organizmayı rahatsız ediyor o nedenle ceza olması lazım, sorunun hikaye kısmını olumsuz pekiştirme gibi anlatmış biz ondan gittik olumsuz pekiştirmeye, biraz dikkat eksikliği var ikimizde daha dikkatli olalım:34:

Evet canim tesekkur ederim :-)

siftahı ben yapayım bari:52:

soru1

aşağıdakilerden hangisi davranışçı ve yapısalcı düşüncenin inceleme yaparken kullandığı ortak bir yoldur?

a-içebakış yöntemini kullanmaları
b-davranışları u-t birimlerine indirmeleri
c-olaylara bütünsel yaklaşmaları
d-organizmanın doğuştan getirdiği içsel özellikler üzerinde önemle durmaları
e-olayları elementçi bir şekilde küçük parçalara ayırarak incelemeleri

ben c şıkkı dedim ama yanlışmış kızlar cevaplayan kişi ona göre cevaplasın lütfen
:34:
cevap: e

soru2
refleksler ve içgüdüler öğrenilmiş davranışlar değildir.
Bu açıklama bir davranışın öğrenilmiş olarak kabul edilebilmesini gerektiren hangi koşula dayanarak yapmıştır?
a-katılımla getirilmiş olma
b-yinelenebilme
c-gözlenebilme
d-ölçülebilme
e-kalıcı izli olma
cevap:a

soruların cevaplarını beyazla yazıyorum altına çözdükten sonra ctrl+a yapıp bakın:34:

canim bu soruyu dun cozdm cevap a ama yanlis yazmisin kalitimla getirilmis olmama olacak. kalitimla ilgili degildir refleks bi cok turde ayni sekilde gorulur. ic gudu ture ozgudur bi turun tamaminda gorulur

ahmet bey gecirdigi kaza sonucu gecmisine iliskin hicbir sey hatirlayamamaktir. bu durum hangsiyle aciklanir?
a kisilik yabancilasmasi
b şizoid
c amnezi
d coklu kisilik
e histeri

Sürekli kendi etrafında dönerek oyun oynayan ataberk ile dayısı şevket arasında şöyle bir konuşma geçer:
ŞEVKET:oğlum dönme başın döner
ATABERK:(önce gülümser ve ardından başını sağa sola çevirerek)benim başım zaten dönüyor!
Buna göre ataberk in bu cevabı piaget in bilişsel gelişim kuramında yer alan aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?
a-örgütleme
b-dengeleme
c-şema
d-uyumsama
e-özümleme

canım emin olmamakla beraber e dıyorum :26:

Back