• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenme Psikolojisi Soru Kampı

programlanmıs olsa sıklarda onu derdım kesin ama cok dolaylı cevap bence ya:44:

açıkçası bireysel ayrılıklara dikkat etmesi falan..ben hep bilişsel ya da yapısalcı diye düşündüm 40 yıl düşünsem davranışçı aklıma gelmez :44:

yediiklim kızlar
açıklamayı da yazayım size, benim pek kafam yatmadı ama sizin için yardımcı olur belki
ahmet öğretmenin düşünceleri programlanmış öğrenmeyle ilişkilidir. programlanmış öğrenme de edimsel koşullanma kuramının mimarı olan skinnerın düşüncelerini yansıtır. skinner da davranışçı görüşe sahiptir/COLOR]

açıkçası benim hiç düşünmediğim bi şık doğru yanıtmış benim de aklımda soru işareti var hala açıklamadan sonra bile

açıkçası bireysel ayrılıklara dikkat etmesi falan..ben hep bilişsel ya da yapısalcı diye düşündüm 40 yıl düşünsem davranışçı aklıma gelmez :44:

ya programlanmıs dogru bıreysel farklılıga onem verır. skınnere dayanır bunlar tamam ama dolaylı yani ne bıleyım
kesın yanlıs yapardım bu soruyu ben:ssz:

açıkçası benim hiç düşünmediğim bi şık doğru yanıtmış benim de aklımda soru işareti var hala açıklamadan sonra bile

ya programlanmıs dogru bıreysel farklılıga onem verır. skınnere dayanır bunlar tamam ama dolaylı yani ne bıleyım
kesın yanlıs yapardım bu soruyu ben:ssz:

aynen kızlar :59:

Cevap verdiğinizi görmeden cevaplamışım soruyu:)
Kızlar ordaki ipucu anında dönüt düzeltme ve pekiştirme.
aklınızda bulunsun davranışçı yaklaşımda anında dönüt düzeltme pekiştirme kelimeleri anahtar kelimelerdir

Son düzenleme:
Cevap verdiğinizi görmeden cevaplamışım soruyu:)
Kızlar ordaki ipucu anında dönüt düzeltme ve pekiştirme.
aklınızda bulunsun davranışçı yaklaşımda anında dönüt düzeltme pekiştirme kelimeleri anahtar kelimelerdir

vayy beeee
işte şimdi anladım tubişim, şimdi yerine oturdu kafamda
hakikaten ben o pekiştirmeyi resmen görmemişim, paragrafın bütünlüğüne girişine fazla önem veriyorum, genel bakıyorum, ihtiyacın sorularından kalma alışkanlık :1: fakat yediiklim sorularının cevapları genelde küçük ayrıntılarda gizli oluyo
sağolasın canım benim :16:

tubişin de dediği gibi cevap davranışçılık..üstelik çok açık bir şekildde belli.skinerın programlı öğrenme yaklaşımını hatırlayalım kızlar.başlıkları neydi:

Küçük adımlar

Etkin katılım

Başarı

Anında dönüt

Bireysel hız

bu maddeleri paragrafın içinde bulabiliriz.skinner da davranışçı olduğuna göre cevap kuşkusuz e oluyo. :34:

tubişin de dediği gibi cevap davranışçılık..üstelik çok açık bir şekildde belli.skinerın programlı öğrenme yaklaşımını hatırlayalım kızlar.başlıkları neydi:

Küçük adımlar

Etkin katılım

Başarı

Anında dönüt

Bireysel hız

bu maddeleri paragrafın içinde bulabiliriz.skinner da davranışçı olduğuna göre cevap kuşkusuz e oluyo. :34:

evet kuzum haklısın, ben bunu tamamen unutmuşum :26:

vayy beeee
işte şimdi anladım tubişim, şimdi yerine oturdu kafamda
hakikaten ben o pekiştirmeyi resmen görmemişim, paragrafın bütünlüğüne girişine fazla önem veriyorum, genel bakıyorum, ihtiyacın sorularından kalma alışkanlık :1: fakat yediiklim sorularının cevapları genelde küçük ayrıntılarda gizli oluyo
sağolasın canım benim :16:

Rica ederim kuzucummm

Küçük adımlar

Etkin katılım

Başarı

Anında dönüt

Bireysel hız

evet aklımıza gelmedi hatta bılırsınız bas harflerınden 'kebab' ismi cıkıyordu.

bir ortaögretim okulunda görev yapmakta olan rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken teknik meslekler ve sosyal meslekler dıye meslekleri 2ye ayırarark anlattıklarını daha anlasılır hale getirmek istemiştir.

buna gore rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken ögrenmeyi etkileyen asagıdaki faktörlerden hangisinden yararlanmak istemiştir?

a)aktarım
b)ayırt etm
c)genelleme
d)algısal cagrısım
e)kavramsal benzerlikler

bir ortaögretim okulunda görev yapmakta olan rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken teknik meslekler ve sosyal meslekler dıye meslekleri 2ye ayırarark anlattıklarını daha anlasılır hale getirmek istemiştir.

buna gore rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken ögrenmeyi etkileyen asagıdaki faktörlerden hangisinden yararlanmak istemiştir?

a)aktarım
b)ayırt etm
c)genelleme
d)algısal cagrısım
e)kavramsal benzerlikler

Cnm cvp b mi?????????????????

a)aktarım
b)ayırt etm
c)genelleme
d)algısal cagrısım
e)kavramsal benzerlikler
e mi canım?
öğretmen çeşitli meslekler için 2 ayrı genel başlık yapmış, yani 2 ayrı kavram
ve teknik mesleklerin altına benzer olan meslekleri yazıcak, sosyal mesleklerin altına benzer olan meslekleri yazıcak, basamaklıcak
her 2 grup ayrılmış olucak ve kendi aralarında en üst kavrama benzicekler.
mesela at,papatya,inek,kuş,gül,lale,kedi,sardunya,köpek
bu kavramları birarada görmek kafa karıştırır, hangisi bitki hangisi hayvan gibilerinden (yani tabi basit örnek verdim, bi anaokul öğrencisi için düşün :1:)
ama 2 ye ayırsak:
hayvan: at, inek, kuş, kedi, köpek
bitki: papatya, gül, lale, sardunya
böyle versek çocukların kafasında kavram benzerliği yaratmış oluruz, daha iyi şemalar oluştururlar. hatırlamaları da kolay olur
yani ben böyle baya açıkladım ama cevap yanlışsa sakın kaale alma yazdıklarımı :1:

evet kızlar cevap E:ssz:
sedefcim guzel acıklamıssın iyi anladım tatlım.
ben ayırt etme demıstım. ama ayırt etme iyi bir celdirici bence.
ben de atladım hemen:1::1:

kızlar ayırt etme genellikle birden fazla uyarıcı arasından birini ayırt edip ona tepki verme gibi durumlarda kullanılıyor.
örneğin pavlovun köpeği zil sesine salya tepkisinde bulunuyor ya, köpeğe zil sesi yerine, başka sesler (yani uyarıcılar) verilse, köpek onlara tepki vermez. zil sesi verilse, ona tepki verir. yani zil sesini diğer uyarıcılardan ayırt etmiştir.

$siaþld.JPG

Bu soruda bikaç tane dogru cevap buluyorum arkadaşlar.
Sizce cevap hangisi?

Back