• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrenim ve katkı kredisi geri ödemeleri

hmmm ya ben de seneye alsam mı die düşünüyodum :1shok:
şaşırdım alsam mı almasam mı Ben endüstri mühendisliği okuyrm
yani ii bi iş bulup öderim die düşünyrm ama kafamçokkarıştı
ne yapsam acaba

hmmm ya ben de seneye alsam mı die düşünüyodum :1shok:
şaşırdım alsam mı almasam mı Ben endüstri mühendisliği okuyrm
yani ii bi iş bulup öderim die düşünyrm ama kafamçokkarıştı
ne yapsam acaba

alma canım... o alınan paralar okurken çarçur ediliyor... 3 ayda bir veriyorlardı benim zamanımda ama şimdi de öyledir... inan o olmazsa da idare edersin...

ama mezun olduğunda borçlu oluyorsun... bence hiç bulaşma...

Ben de katkı kredisi ve öğrenim kredisi alıyorum.. Olmasaydı napardım bilmiyorum.. Geri ödeme zamanı gelince de ne yapacağımı bilmiyorum kaydirigubbakcemile3

kızlar ben bir adım attım ... kredi çekip büyük bir kısmını ödedim ama tamamını ödeyemedim... zira borcum 7700 tl civarlarında geziyor...

ben öğrenim kredisinin ana taksit kısmına tekabül eden miktarı tamamen ödedim... ama ödeme yaparken belirtmedim bunlar ana taksitler için diye sadece öğrenim için dedim...

katkı kredisinin de 3 taksidine tekabül eden miktarını ödedim...

benim amacım en azından faiz işlemesini durdurmaktı... çünkü faize faiz eklenmiyor diye biliyorum...
bankadaki kadın öyle olmayabilir dedi ama ; bilginiz var mı ?

birde benim yaptığım ödemeleri acaba tarihsel olarak mı işleme almışlardır yani ; ilk taksit+ faizi ; 2.taksit + faizi gibi mi ? böyle olmamıştır umarım... ayın 15inden sonra güncelliyorlar ama merak ettim... en azından bildiğim gibi değilse ve düzeltme gibi bir şansım varsa yapayım istiyorum...

kızlar ben bir adım attım ... kredi çekip büyük bir kısmını ödedim ama tamamını ödeyemedim... zira borcum 7700 tl civarlarında geziyor...

ben öğrenim kredisinin ana taksit kısmına tekabül eden miktarı tamamen ödedim... ama ödeme yaparken belirtmedim bunlar ana taksitler için diye sadece öğrenim için dedim...

katkı kredisinin de 3 taksidine tekabül eden miktarını ödedim...

benim amacım en azından faiz işlemesini durdurmaktı... çünkü faize faiz eklenmiyor diye biliyorum...
bankadaki kadın öyle olmayabilir dedi ama ; bilginiz var mı ?

birde benim yaptığım ödemeleri acaba tarihsel olarak mı işleme almışlardır yani ; ilk taksit+ faizi ; 2.taksit + faizi gibi mi ? böyle olmamıştır umarım... ayın 15inden sonra güncelliyorlar ama merak ettim... en azından bildiğim gibi değilse ve düzeltme gibi bir şansım varsa yapayım istiyorum...

Küçük böcük evet tam da korktuğun gibi yapıyorlar,geçen ay borcumu kapattım tamamını bende,taksit+faizi şeklinde mahsup ederek gidiyor,yani atıyorum senin 3.4. ve devam eden taksitlerin için faiz işlemeye devam ediyor,bu yatırdığınızı ana paraya saydık,bundan sonra faiz işlemiyor gibi bir durum yok yani :teselli:

Küçük böcük evet tam da korktuğun gibi yapıyorlar,geçen ay borcumu kapattım tamamını bende,taksit+faizi şeklinde mahsup ederek gidiyor,yani atıyorum senin 3.4. ve devam eden taksitlerin için faiz işlemeye devam ediyor,bu yatırdığınızı ana paraya saydık,bundan sonra faiz işlemiyor gibi bir durum yok yani :teselli:

yaaa ciddimisin ... off yaaa... bunu kimle konuşabilirim ki acaba ... mafoldumben

offf bende öğrenim kredisi aldım. 2009 ekşmde ödemeye başlamam gerekiyordu.ama başlamadım.evlendim çünkü.eşimde almıştı oda ödeyemedi. toplamda ikimizin 8000 den fazla borcu var.nasıl ödenirki bilmiyorum.af çıktı sözde ama pekte af sayılmıyor yani

kucuk bocugum sen bılırsın bıraz
ben kredı de aldım ogrenım de aldım dıye bılıyorum
ancak sımdı baktım benım ogrenım numaram yok
ogrenım bursum yok gıbı bırsey
borcumu sorgulattıgımda sadece kredı cıkıyo
1250 gıbı bırsey
ben senetlerı ımzalarken de buna yakın bısı ımzaladıgımı hatırlıyorum ama hıc emın de degılım
ama o zaman her ay aldıgım para neydı onu bılmıyorum
acaba yanlıs yerlere mı bakıyorum

anamm valla almaktan vazgectım :S borctan cok korkarım zaten pff :1no2:

en doğrusu canım...

kucuk bocugum sen bılırsın bıraz
ben kredı de aldım ogrenım de aldım dıye bılıyorum
ancak sımdı baktım benım ogrenım numaram yok
ogrenım bursum yok gıbı bırsey
borcumu sorgulattıgımda sadece kredı cıkıyo
1250 gıbı bırsey
ben senetlerı ımzalarken de buna yakın bısı ımzaladıgımı hatırlıyorum ama hıc emın de degılım
ama o zaman her ay aldıgım para neydı onu bılmıyorum
acaba yanlıs yerlere mı bakıyorum

canım katkı kredisi ile öğrenim kredisi aynı numaradır genelde... katkı kredisinin başında K ; öğrenim kredisinin başında L harfi oluyor...

burslar geri ödemeli değildir ama öğrenim bursu değil öğrenim kredisidir o...
ama yine de burs olmasını dilerim elbet ... :)

katkı kredisi no sorgulamada katkı kredisi numaranı ; öğrenim kredisi sorgulamada öğrenim kredisi numaranı bulabilirsin... yani katkı kredisi no aradığın yerde öğrenim kredinin görememen normal...

google amcaya ayrı ayrı yaz...
aynı şekilde geri ödemeleri de ayrı ayrı başlıklarla yap...

bak bakalım ne çıkacak...

bu arada son çıkan affa göre borcun tamamını 1 senede ödersen gecikmenin %75ini düşüyorlar ; 2 yılda ödersen %... şeklinde gidiyor... ben henüz görüşmeye gidemedim... en kısa zamanda gideceğim... umarım bu uygulamadan yararlanabilirim...

o zaman baya rahatlamış olucam... zaten 4500tl ödedim kredi çekip... geriye faiz kaldı sayılır... bakalım...

evet ya bende odeme konusunda kendıme guvenemedıgımden almak ıstemıyorum.. cunku daha okuldan sonra formasynmus oymus buymus derken 2 sene de halledemem ıs konusunu =) en ıyısı baba parasıyla gdıp gelmek zaten evıme yakın okul =)

tatlim ogrenim denen kismi buldum ama yaninda burs yaziyor o zaman geri odemiyo mu oluyorum?

tatlim ogrenim denen kismi buldum ama yaninda burs yaziyor o zaman geri odemiyo mu oluyorum?

burs mu ... ilginç...

öğrenim kredisi geri ödeme yazınca google amcaya öğrenim kredisi numaranı yazınca açılan sayfada borç görünmüyorsa borcun yok demektir sanırım...

Tekrar baktım canım sevgılımınkı ıle karsılastırdım onda ogrenım yazıyo bende burs yazıyo gerı odemıcem sanırım ben bunu hala anlamadım ama gercı

barzey saol canım baktım... ama canım sıkıldı... ben 2 ay önce kredi çekip 4500tl ödemiştim... sanmıştım ki önce taksitleri sonra kalan miktar için de faizleri düşecekler ama öyle olmadı...

bu yeni uygulama için de tüm gecikmelere zamlarına uygulanacak sanmıştım ama yine öyle olmadı... 2 ay önce ödediğim o zamlar için geeçrli değilmiş... offf yaaa...

nedir bu boşa ödediğim paralar ve ödeyeceğim paralar ya... zaten şu an görünen faiz 600tl bişi onun %100ünü almasınlar neye yarar ki...ben nerdeyse 2000tl faiz ödedim yaaa... mafoldumben

Back