• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrenim ve katkı kredisi geri ödemeleri

kredi mağduru arlkadaşlarım selammm bende mağdurum almaz olaydım yaa yapılandırmaya girdim 3 yıla böldürdümmm ve sinir oluyorummm

ben de ya sorma... 4500tl ödedim... krediçekip bankadan... 2 ay sonra yeniden yapılandırma çıktı ortaya... 4500tlnin nerdeyse 2000tlsi faizdi zaten... bende ki de şans ; 2 ay beklesem faiz daha az ödeyecektim...

kalan 3000 küsür için de 3 yıl vade istedim... hem banka kredisi hem bu delircem yani...

allah kolaylık versin hepimize...:Saruboceq:

ben de ya sorma... 4500tl ödedim... krediçekip bankadan... 2 ay sonra yeniden yapılandırma çıktı ortaya... 4500tlnin nerdeyse 2000tlsi faizdi zaten... bende ki de şans ; 2 ay beklesem faiz daha az ödeyecektim...

kalan 3000 küsür için de 3 yıl vade istedim... hem banka kredisi hem bu delircem yani...

allah kolaylık versin hepimize...:Saruboceq:

ay çok feci olmuş seninkide canım ebnde ayda 160 tl ödeyeceğim aralıkda nişanlanıyorum sevgiliminkide yapılandırmaya girdi onunkide 180 tl oldumu sana 340 tl kafadan 3 yıl borcumuz var 340 tl araba taksidi yapardım ben yaaaa allahım yardım etsin

ay çok feci olmuş seninkide canım ebnde ayda 160 tl ödeyeceğim aralıkda nişanlanıyorum sevgiliminkide yapılandırmaya girdi onunkide 180 tl oldumu sana 340 tl kafadan 3 yıl borcumuz var 340 tl araba taksidi yapardım ben yaaaa allahım yardım etsin

sen de çeyiz yapanlardansın demek kaydirigubbakcemile3

valla yapıcak bişi yok ;paşa paşa ödeyeceğiz işte... ben 2 kredi için 42+46 yapılandırmayla ; bankaya da 252 ödüyorum her ay... :bbo:

aaa toplamı sizin ikiniz ile aynı çıktı 340tl...

işte çaresizlikten durumu eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum... laelaelaelaelae

Eşim 2004 mezunu
kredinin bir kısmı ödenmemişti
biz de yapılandırdık neredeyse 1000 lira indi
12 ay 240 lira ödeyeceğiz
kızlar ben özel ünv.de burslu okudum
burslu olsak da hiçbir yer burs vermedi bize
burs ne demek sadece okulun ücretini ödemiyoruz demek ekstradan okuldan para almıyoruz
ama gelin görün ki bunu burs veren kurumlara anlatabilelim
özel ünv.lisin sana burs murs yok
başka yerlerden alabilme imkanım olsaydı öğrenim kredisinin yanından bile geçmezdim
beş yıl boyunca sadece oradan aldım
verdiklerini fazlasy ile geri alıyorlar da zaten

sen de çeyiz yapanlardansın demek kaydirigubbakcemile3

valla yapıcak bişi yok ;paşa paşa ödeyeceğiz işte... ben 2 kredi için 42+46 yapılandırmayla ; bankaya da 252 ödüyorum her ay... :bbo:

aaa toplamı sizin ikiniz ile aynı çıktı 340tl...

işte çaresizlikten durumu eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum... laelaelaelaelae

evet sorma yaaa çeyizde başa belaa
bide benim öğrenimler paso yurda gitti adam akıllı yeseydim yüreğim yanmıcaktıı
bende deliliğe vuruyorummm yoksa çekilmez bu borççkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ya ben yeni ödemeye başlayacağım aralıkta ilk taksidim var. 2 yıla bölmüşler. Ayda 330 küsüre geliyor yaa bir servet... ilk ödemeye başlayacaklar için de bu tarz bir taksitlendirme ne bileyim 3 yıla yayma seçeneği falan var mı ki biliyor musunuz? akannehir

ya ben yeni ödemeye başlayacağım aralıkta ilk taksidim var. 2 yıla bölmüşler. Ayda 330 küsüre geliyor yaa bir servet... ilk ödemeye başlayacaklar için de bu tarz bir taksitlendirme ne bileyim 3 yıla yayma seçeneği falan var mı ki biliyor musunuz?
akannehir
canım benim geçmiş olsun aramıza katılmışsın hoşgeldinn yalnız ne kadar çokmuş hakkeetten eninki aylık 330 biz şükredelim halimize,bildiğim kadarıyla 3 yıla bölemiyorsun sadece sigortan hiç yatmadıysa işsisizm diyip 1 yıl ertelete biliyorsun diye biliyorum

Ben de 2003 yılında almaya başlamıştım..Hala atanamadım ama bu aralıkta ödeme yapmaya başlıyorum.31 aralık son gün....3 ayda bir 786 tl görünüyor ödeme .4.050 almışım,6.000'e çıkmış...Ücretli öğrt. yapıyorum ama onun maaşı ne kadar ki,garantin de yok:(((((

Ben de 2003 yılında almaya başlamıştım..Hala atanamadım ama bu aralıkta ödeme yapmaya başlıyorum.31 aralık son gün....3 ayda bir 786 tl görünüyor ödeme .4.050 almışım,6.000'e çıkmış...Ücretli öğrt. yapıyorum ama onun maaşı ne kadar ki,garantin de yok:(((((

cnm ben de 2003 girişliyim ilk yıl ay ay vermediler 2004 nisanda 6-7 aylık toplu aldım
benimki neden 3 ayda 900 yaaaa toplamda da 9000 offffffff mafoldumbenmafoldumben

diyelim ki ödeyemedik zamnında ne olur benimde son gün 31 aralık napcağımı bilemiyorum :gitme:

benim ödemelerimde önümüzdeki yıl aralıkta başlıyor ama şimdiden sıkıntısı sardı beni...3 ayda bir 800 küsur..allah hepimizin yardımcısı olsun...

canım benim geçmiş olsun aramıza katılmışsın hoşgeldinn yalnız ne kadar çokmuş hakkeetten eninki aylık 330 biz şükredelim halimize,bildiğim kadarıyla 3 yıla bölemiyorsun sadece sigortan hiç yatmadıysa işsisizm diyip 1 yıl ertelete biliyorsun diye biliyorum

desene kaçarım yok paşa paşa ödicem senağlama 855 lira öğrenim kredim, 140 lira katkı kredim. bu da bana devletimin en güzel kazığı... ben 5000 küsür aldım, ödeme 7960 :a015:

diyelim ki ödeyemedik zamnında ne olur benimde son gün 31 aralık napcağımı bilemiyorum :gitme:

benim ödemelerimde önümüzdeki yıl aralıkta başlıyor ama şimdiden sıkıntısı sardı beni...3 ayda bir 800 küsur..allah hepimizin yardımcısı olsun...

kızlar size tavsiyem; biliyorum çok zor ama geciktirmeyin taksitlerinizi... sonra benim gibi 3000tl civarı faiz ödemek zorunda kalırsınız... sonra giderbankadan kredi çeker bir de onun faiziyle uğraşırsınız ; hatta böyle topik açarsınız... :bbo:

arkadaşlar merhaba bu sene başvuranlar için öğrenim kredileri belli oldumu acaba .:sm_confused:

güzelim bu topikte kredi mağdurlarını görebilirsin daha çok... yani genelde mezun olanlardır o yüzden bilen olduğunu ben pek sanmıyorum ama belki birisi çıkar...

bu arada çıkmadıysa üzülme ... ben hiç tavsiye etmiyorum...

benimde 3 ayda bir 770 fln tamda bilmiorum ama 700 lerde bişi ekimde ödemem gerekiodu ödemedim ya bakalım ne olacak hiç ödemeyen arkadaslarımda var yıllarrrr oldu ses seda yok

benimde 3 ayda bir 770 fln tamda bilmiorum ama 700 lerde bişi ekimde ödemem gerekiodu ödemedim ya bakalım ne olacak hiç ödemeyen arkadaslarımda var yıllarrrr oldu ses seda yok

canım valla ben de ödemeye başlamam gereken zamandan 4 yıl sonra başladım ödemeye...
3000tl civarı faiz ödüyorum...

bilemiyorum bu kredilerle ilgili doğru bir çözüm uyguamaya çalışır mı devlet ama şu andaki düzende ödemediğin takdirde faizler birikiyor... hem de günlük faiz uygulanıyor...

ama şunu da söyleyeyim benim abim de ödemeye başlamadı ama çalışmıyor...yani sigortalı değil... bilemiyorum bir sorun olur mu onun açısından ;o pek takmıyor ama ben 5 yıldır çalışıyorum ve artık başlamam gerektiğine inandım...

kızlar ; yeni yapılandırma için başvuranlarınız belki biliyordur...

ben borcun bir kısmını bankadan kredi çekip ödemiştim ; kalanını taksitlendirdim... 2010 yılının temmuz ayında bankaya borcum bitmiş olacak... o dönemden sonra 17 taksidim daha kalıyor yeniden yapılandırmaya göre... ben ödemem gereken taksitten daha fazlasını yatırabilirim değil mi ?

yani mesela taksidim 42tliken 100tl yatırsam olur mu ki böylece 10 ay erken kurtulabilirim bu dertten...
yoksa devlet bu sonuçta yok taksit neyse onu yatır der mi ki ?

Back