• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrenim ve katkı kredisi geri ödemeleri

ya faiz çok fazla işlemiyo..

bende ilk 3 ödemeyi düzenli yapıp sonrakilerde zorlandım ve şimdi yapamıyorum...

ama eskiden tc kimlik no muz yoktu şimdi var ve artı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi diye bir olayımızda var... yani bi el atarlarsa ödemeyenlere kaçamayızzzzz.....

offf bende ödedim o katkı denen şeyi ve çok zorlandım

bana 2 yılda, ayda 80er 100er lira verdiler, alırken 3 ayda 700 küsür lira aldılar 1 senede bitti ama benide bitirdi, bi de krediyi alırken, kolay ödersiniz maaşınızdan azar azar keserler hiç ruhunuz duymaz demişlerdi, Allahtan ruhum duymadı duysa nasıl olurdu ki kafamçokkarıştı

offf bende ödedim o katkı denen şeyi ve çok zorlandım

bana 2 yılda, ayda 80er 100er lira verdiler, alırken 3 ayda 700 küsür lira aldılar 1 senede bitti ama benide bitirdi, bi de krediyi alırken, kolay ödersiniz maaşınızdan azar azar keserler hiç ruhunuz duymaz demişlerdi, Allahtan ruhum duymadı duysa nasıl olurdu ki kafamçokkarıştı

:roflol: o eskidenmiş işte ...

ayy benimde okulum bitti 1 ayınıda ödeyemedim öğrenim kredimin 42 lira faiz koymuşlar :jeyyar: ee işim gücüm yok 3 ayda 650 lira ödemem gerekiyo.. korktum şimdi ya acaba bişi olurmu? Çok üzgünüm çoook

ben 2 sene aldım baktım borç boğazı aştı bu yaşta bıraktım, ha ihtiyaçlarımdan biraz kısarım, ilerde tam rahata kavuştum derken bide okulun borcu binmesin... Bide bunun borcunu çekmeyim..

Benim de 2005 te 1.980 lira ödemem olduğunu vergi dairesinden bildirdiler.Ben de bankadan 2 milyar kredi çekip vergi dairesine gittim.Ordaki görevli bana sadece gecikme zammı ve ana parayı ödememi(700 milyondu) 1 milyar 200 lük kısmını sonra yatırmamı demişti.Ben hayır ben kredi çekip kendimi hazırladım alın bitsin dediysem de görevli almadı.Acaba af mı olacak dedim.700 milyonu yatırıp 1 milyar 200 ü altına çevirdim.2006 da düğünüme yakın vergi dairesine borç görünüyor mu diye baktırdığımda silinmiş dendi.Tabii altınlar düğünde harcandı.2009 da yani 4 yıl sonra da 2 ay önce borç için icra kağıdı geldi.Af filan olmaz.Eskiler affa uğradı. Ben de resmen tuzağa düştüm.

hayır canım çoğumuz senin gibi ödeyemiyor elimize geçtikçe az çok yatırıyoruz kimse niye bu kadar az bu kadar çok yatırıyon demez merak etme

Çok pişmanım çookk :mymeka:
Hem öğrenim hem katkı kredisi aldım. Ödemeler başladığında işsiz olduğum için ödeme yapamamıştım. O sürede 1500 liradan fazla faiz bindirmişler. Toplam 5100 liralık borcum olmuştu. 2100 lirasını kapattım. Fakat ödemeyi alan gişe görevlisi yatırdığınız para sadece ana parayı kapatmaz, bir kısmı faize bir kısmı ana paraya gider demişti. O yüzden katkıyı faizi ile birlikte tamamen kapattım. Öğrenimin 3000 lirası hala duruyor. Hala ödemedim.Yalnız para yatırdığım günden beri borç ekranında faiz işlemiyor diye gözüküyor. Bilsem az da olsa bişiler yatırır o kadar faiz işletmezdim.
Geçen hafta eşimin ödenmemiş 600 liralık faizi için vergi dairesinden kağıt geldi. Borç ekranının çıktısını alıp fosforlu kalemle işaretlemiş, Üstüne elle telefon yazıp arayın demişler. Nasıl bir resmi evrak anlayamadık, sanırım kurtarabildiklerini kurtarmaya çalışıyorlar .Eşim aradığında acil olarak yatırmasını söylemişler.
Yani hala ikimizin de 3600 lira borcu var. İkimiz de çalışıyoruz ama ne aldığımız maaşlar emeğimizin karşılığı, ne elimize geçenden masrafları düşünce oraya para ayırabiliyoruz :1no2:

Umarım daha fazla bir borçla icra ya da haciz olarak bize dönmez:((

benimde 1 milyar faiz binmisti yok yere..simdi ogrenim bitti pesin yatirdim katki kaldi onuda 3 aylik 130 kusur oduyorum..emin degilim ama sanirim odemeyi geciktirmek icin dilekce yaziliyormus bende bunu faizden sonra ogrendim..moralim bozuldu..af falan beklemeyin ya cikmazsa faiz katlanirsa hem odeyenlere yazik degil mi??

bende aldım gerı ödemelı ama odemem daha baslamadı

cok pişmanım aldıgımaa :(

ödemeyenler korkmasın arkadaşlar.... ödicez inşallah....... çalışıyosanız o kadar zor değil de, geciktirmemenizi tavsiye ederim a.s
birikince işin içinden çıkılmıyo....
böcüğüm ablam da ödemeye başladı yavaş yavaş, kredi çekmedi, bakalım napacak :sm_confused:

ödemeyenler korkmasın arkadaşlar.... ödicez inşallah....... çalışıyosanız o kadar zor değil de, geciktirmemenizi tavsiye ederim a.s
birikince işin içinden çıkılmıyo....
böcüğüm ablam da ödemeye başladı yavaş yavaş, kredi çekmedi, bakalım napacak :sm_confused:

ya ben de hep plan yapıyorum... ama evdeki hesap çarşıya uymuyor be canım ya...
hep birşey çıkıyor erteleniyor...

valla çok canım sıkıldı...

kızlar bende hala okuyorum son sınıfım okula basladgmda zorlanırım dıe kredı aldım ama smdı cok pısmanım hala alıyorumda mukemmek bır ıste calısyorum okurken.2 gıbı dersler bıtıo 3 te ıse gelıyorum aksam 10 da cıkıyorum normal bır ıs ve pısmanım keske almasaydım dıyorum.smdı ısıme yarıyor ama odeme sorun olucak.benım 3 bucuk mılyar kadar.sıgortalı bır ıste calısmaya baslasanızda 2 sene sonra odemeye baslıyorsunuz farzı mısal ben 2011 de baslıyacagım..Eger odemenız gereken tarıhı gecıktırdıysenız faız bınıyor yoksa o 2 senede bınmıyor.benım arkdsım mezun oldu odeme zamanı geldı sımdı 3 ayda 700 oduyor cokta rahat karsılanabılrı calısan bırı ıcın.Ama almayanlar ıcın soyluyorum gerek olmuyor bazen sahsen ben cok pısmanım sımdı gelıyorda harcıyoruz ama odemeye gelıcne-tatlicadiarzu-

Arkadaşlar almayın devlet resmen kazıklıyor. bu konuyu görünce bizim borçlara bakim dedim kyk ya girdim. iki bölüm var baktığım. birincisi Öğrenciye Ödenen Katkı Kredi Bilgileri
orda eşime toplamda 293 milyon ödenmiş. Ama ikinci yerde yani Katkı Kredisi Geri Ödeme Bilgileri yazan bölümde daha faiz işlememiş haliyle geri ödeme 837 milyon. düşünsenize geri ödemeye başlama tarihi veriyor adamlar ve üstüne zaten faizi başlamadan koymuşlar. bu arada gecikme zammı hariç hali bu.

Arkadaşlar almayın devlet resmen kazıklıyor. bu konuyu görünce bizim borçlara bakim dedim kyk ya girdim. iki bölüm var baktığım. birincisi Öğrenciye Ödenen Katkı Kredi Bilgileri
orda eşime toplamda 293 milyon ödenmiş. Ama ikinci yerde yani Katkı Kredisi Geri Ödeme Bilgileri yazan bölümde daha faiz işlememiş haliyle geri ödeme 837 milyon. düşünsenize geri ödemeye başlama tarihi veriyor adamlar ve üstüne zaten faizi başlamadan koymuşlar. bu arada gecikme zammı hariç hali bu.

beyaz eşya fiyatlarına endekslediler ya canım o yüzden...
eşinin okurken aldığı 293 tl ödemeye başlayacağı tarihte 837tl olmuş...

bir de enflasyon yok diyorlar... :1closedeyes:
faizi taksit ödemeleri geciktikçe gün gün işletiyorlar...

Back