• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenim kredisi geri ödemesi?

arkadaşlar peki bu krediyi yapılandırma diye bir muhabbet dolaşıyor, sadece anapara ödeniyor faizi ödenmiyormuş. bilgisi olan var mı acaba

arkadaşlar peki bu krediyi yapılandırma diye bir muhabbet dolaşıyor, sadece anapara ödeniyor faizi ödenmiyormuş. bilgisi olan var mı acaba

evet ana para üzerinden seçtiğiniz taksit sayısına göre faiz eklenerek yapılandırma yapılacak.yapılandırma başvuruları 2 mayıs son gün. kyk.gov.tr nin sitesinde duyurular kısmında açıklamalar var ek2/a formunu size uyan şartlara göre doldurup borcunuzun bağlı oldu vergi dairesine vereceksiniz.vergi dairesi başka şehirde ise formu doldurup iadeli tahahhütlü gönderim yapacaksınız.

benim gecen yıl ekim ayında ödemeye başlamam gerekiyordu ama o tarihten önce dilekçe gönderdim ankaraya. henüz çalışmadığım için ertelendi ödemeye başlama tarihim bu yıl ekim ayında ödemeye başlamam gerekiyor. dilekçe verin siz de belki işe yarar :44::44:

evet ana para üzerinden seçtiğiniz taksit sayısına göre faiz eklenerek yapılandırma yapılacak.yapılandırma başvuruları 2 mayıs son gün. kyk.gov.tr nin sitesinde duyurular kısmında açıklamalar var ek2/a formunu size uyan şartlara göre doldurup borcunuzun bağlı oldu vergi dairesine vereceksiniz.vergi dairesi başka şehirde ise formu doldurup iadeli tahahhütlü gönderim yapacaksınız.

çok teşekkür ederim:71:

son başvuru tarifi 2 mayıs.ben yapılandırmamı yaptım.son 3 taksitimi ödememiştim ve bunları yapılandırdım.bu fırsatı kaçırmayın sakın.

evet faiz siliniyor ve ana parayı kaç taksitte ödemek istiyorsan taksit sayısı üzerinden küçük bir faiz ödüyorsun.yani bir örnekle açıklıyım: mesela1500tl anaparanı 12 ay ( yani 6 taksit yapıyor çünkü taksitleri 2 ayda bir ödeniyor) da ödersen ana paran 1.05 le çarpılıyor ve ortaya çıkan miktarı taksitle ödüyorsun. yada 18 ay ( 9 ) taksitle ödemek istiyorsun ozaman 1.07 ile çarpılıyor ana paran. bağlı bulunduğun vergi dairesine git onlar yardımcı olurlar.

şuan yapılandırmak istesem böyle bir imkan yok mu ? birde ekimde başlıyor ödemelerim. erteletme olayı nasıl oluyor ben babamdan dolayı ssk dan faydalanıyorum. bu benim sigortalı olduğumu mu gösterir. çünkü erteletmek için sigortalı olmaman gerekiyor

şuan yapılandırmak istesem böyle bir imkan yok mu ? birde ekimde başlıyor ödemelerim. erteletme olayı nasıl oluyor ben babamdan dolayı ssk dan faydalanıyorum. bu benim sigortalı olduğumu mu gösterir. çünkü erteletmek için sigortalı olmaman gerekiyor
babanın sigortası ertelemene engel deil kendin sigortalı işte çalışıyorsan ertelemiyolar

babanın sigortası ertelemene engel deil kendin sigortalı işte çalışıyorsan ertelemiyolar

benim bir sigorta girişim oldu 2008-2009 yılı arasında çalıştım ama şuan herhangi bir işte çalışmıyorum bu borç ertelememe engel olur mu ?

Back