Zor şartlarda okul okumak nedir bilirim, benim en büyük şansım İstanbulda okumak oldu. Burs imkanının çok fazla olduğu bir şehir. Babamdan kalan yetim maaşımı anneme vermek zorundaydım bende, hatta biraz zaman geçip özel ders vermeye başlayınca anneme yardım etmişliğimde çoktur. Bölümüm kolaydı ama özellikle oluması kolay olsun diye seçmiştim. Bir yandan çalışabileyim diye. Hangi şehirdesiniz, burs imkanlarını araştırın, özel kurumlara birebir gidin görüşün. Elinize öğrenci belgesi, transkript alın gidin kapılarına. İsteyenin bir yüzü demişler. Pandemi dönemide işleri zorlaştırdı maalesef. Hayat normal akışında olsa ders verme, iş bulma daha kolay olurdu. Biz üç kardeş burslarla okuduk, kendi imkanlarımızla okumaya kalksak olamzdı, yapamazdık. Rektörlüğe gidip part-time iş sorabilirsiniz, ablam üniversite kütüphanesinde belirli saatler çalışıp karşılığında rektörlük bursu alıyordu. Mesleğinde başarılı doktorlarla işetişim kurabilirsiniz, burs veriyor çoğu. Hatta kardeşime de öyle burs ayarlamıştık bi arkadaşımız doktorun yanında çalışıyordu. Böyle konularda gurur yapmayın, tabiri caizse yırtık olun. Sadaka değil istediğiniz, başarılı bir öğrenciye destek olacak çok kişi vardır inanın. Siz denk gelmemişsiniz daha.