- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.340
- 518
Hadi diyelim öğrenciler halen ergenliğin etkisinde, hocalarına hayranlık duyuyorlar. Hocalara ne oluyor? Valla benim gözümde zamparalıktan farkı yok şu olayın.Valla hiç etik bulmuyorum bu öğretmen-öğrenci olaylarını evet ünide yaşlar yakın olabiliyor yine de hoş gelmiyor i
Evet öyle ama bu hanım kızımız kendi kendine gelin güvey de olabilir. Çünkü ortada bir mevzu yok. Hani var ya yok yanımdan geçerken öksürdü bana aşık mı, yok başkasıyla evlendi bana mesaj mı veriyor falan.. tam o kafa bu..Hadi diyelim öğrenciler halen ergenliğin etkisinde, hocalarına hayranlık duyuyorlar. Hocalara ne oluyor? Valla benim gözümde zamparalıktan farkı yok şu olayın.
Yani hoca neden öğrencisinin burcunu sorar ki boş muhabbet. Hocada da var.Evet öyle ama bu hanım kızımız kendi kendine gelin güvey de olabilir. Çünkü ortada bir mevzu yok. Hani var ya yok yanımdan geçerken öksürdü bana aşık mı, yok başkasıyla evlendi bana mesaj mı veriyor falan.. tam o kafa bu..
Aaa o kısmı görmedim ben, ilk yazdığı kısma bakmıştım. Eğer öyle bir durum varsa ben olsam bölüm başkanına bildirirdim.Yani hoca neden öğrencisinin burcunu sorar ki boş muhabbet. Hocada da var.
Siz de slayt varsa slayta bakın. Silik profil çizin. İlgisi varsa geri vites yapar.Bakışmaları beni yoruyor çok uzun süreli göz temasını kesmiyor hiç ayrıca bazen çok saçma ani sorular soruyor hiç konusu açılmamışken hangi takımlısın burcun ne fln
Ben buna katılmıyorum. Bizim sınıfta da hocaya yazan kızlar vardı. Gayet bilinçlilerdi. 20 yaşında üniversite okuyan kızlara da çocuk muamelesi yapmayalım. Bence ahlak eksikliği. Hoca tarafında da aynı şekilde.hanımefendi, 20li yaşlarının başındaki biri ne kadar bilinçli olabilir.
siz kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben 20li yaşlarımda kendimi çok akıllı ve bilinçli sanıyordum.
etrafımdakilere sorsanız yine beni öyle tanımlarlar.
ancak şimdi geriye baktığımda ne kadar toy, ne kadar çocuk olduğumu anlıyorum.
Gayet de ne yaptıklarının farkında olduğunu söylediğiniz o kızlar bir erkek tarafından beğenildiklerinin farkındalar belki... bu beğeni hoşlarına da gidebilir. hatta hocayı ayartmaya çalışanlar bile olabilir. ancak bunu başarırlarsa işte o zaman asıl sorumluluk hocaya aittir, çünkü o yaştaki ve konumdaki bir erkeğin karşısındakinin yetişkin bir kadın olmadığının bilincinde hareket etmesi gerekir.
çünkü bu kızlar bu ilişkilerdeki güç dinamiklerinin, bu dinamiklerin kendilerini nasıl etkilediğinin farkında değiller.
böyle bir ilişkinin anlık avantajlarının yanında uzun dönemdeki zararlarını göremiyorlar.
o yaştaki biri reşit olabilir ama hayata bakışı nedeniyle daha çocuktur.
bazı ilişkiler vardır ki ilişkideki güç dinamiği bir tarafın diğerini yönlendirme imkanına sahip olmasına izin verir.
öğretmen/öğrenci ilişkisi de böyle bir ilişkidir ve bu nedenle de etik değildir.
Eğer senin de ilgin var ise bu konuyu kendisi ile konusabilirsin hoşlanıyor musun ?Okulda herkesle konuşuyorum fakat yakın değilim o yüzden onlarında fikirlerini alamıyorum :/
Adamdaki enerjiye bak senCıks benimkini geçemez. Oğluyla çıktığım (ben lisedeyken ünideydi) 60’larındaki edebiyat hocam iki dönem altımdaki öğrencisiyle evlenip çocuk yaptı
Kazık kadar, feleğin çemberinden geçmiş herifler değil de henüz ergenlikten yeni çıkmış, hatta bir çoğu hala ergen olan kızlar mı suçlu?Allah o kafadaki kızlara da akıl fikir versin. En büyük suç ta zaten onların.
Kazık kadar, feleğin çemberinden geçmiş herifler değil de henüz ergenlikten yeni çıkmış, hatta bir çoğu hala ergen olan kızlar mı suçlu?
Yasak aslında.Üniversite de sınıfımızda okuyan bir kız ile öğretim görevlisi hocamız mezuniyet sonrası evlendi . Mezun olunca sevgili olmadılar okul devam ederken de ilişkileri vardı ama öyle ulu orta okulda el ele değillerdi disarda görüyorduk tabi ki yani yasak değil diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?