Özel okuldan neden aldığını gerçekten bilmiyorum yani bana söylenen sadece online olduğu için aldığı. Zaten yıl ortası tekrar almak istemediğini seneye sosyal olanakları fazla olduğu için yüz yüze eğitimde yeniden eski okuluna göndermeyi düşündüğünü söyledi. Kaldı ki adam kızına Kanada’da lise okutmayı falan düşünüyor. İlgili bir baba yani. Evde ev işlerini yapan bir hanım var onunla beraber kalıyor çocuk evde. Bu arada kendisi Uluslarası Denetçi (bunların hiç birini kendisi anlatmadı önemli göstermeye çalıştığını sanmıyorum hemen hepsini internetten öğrendim) bu sanırım ABD merkezli bir ruhsatmış uluslarası çalışıyorlar yani normal bir ofis değil. Belki o yüzden beni rahatsız etmeyin diyememiş olabilir. O günde kendisi genelde saat 5-6’ya kadar çok yoğun olduğunu eğer istersem 6’dan sonra görüşebileceğimizi söyledi ben kabul etmek istemedim hatta sanırım yanlış anlamayayım diye personelden o saatte kalan oluyor gibi bişeyde dedi. Hani farklı bir amaç yok der gibi. Ben kabul etmedim erken görüşmek istedim ve orda da yoğunluktan dolayı mahçup olduğunu hissettim bilmiyorum ilgilenmeye çalıştı üstelik mükellef temsilcilerinden de gelip giden oldu hatta başka odaya diğer müşavirlerin yanına aldılar ama selam vermem lazım özür dilerim falan dedi. Hatta sonra şehirler arası yolda yerler açık olduğu için yakın bir yerde yemek yemeyede sözleştik yakında olur büyük ihtimalle. Eşi konusunda biraz havalı ve uçarı birisi olduğunu ama başarılıda birisi olduğunu kendisi anlattı aynı fakülteden arkadaşlarmış zaten. (benim asla bir bilgim yok bilmiyorum bana anlatılan bu) Şu an eşinin ABD’de de cfa ruhsatı olduğunu finansal analist olarak çalıştığını çocuğu çok yoğun çalıştığı için istemediğini ama yazları yanına gidip 2-3 ay kaldığını biliyorum. (Eşi hakkında bunları falan yine ben internetten kendi çabamla öğrendim artık linkedin herkesin her şeyini ortaya döküyor malum) Yani durum bu bilemiyorum. Benimle de gayet ilgileniyor.
şimdi bu yazdıklarınıza göre ortam toz pembe
ama çocuk online oldu diye devlet okuluna neden alınıyor, bence çok ciddi bir soru işareti
öğretmen olan sizsiniz bu konuda ahkam kesmek haddim değil ama online olduğu ortamda çocuğun alıştığı ortamda kalması daha doğru olmaz mı
yani yüz yüze eğitimde çocuk yeni sınıfına arkadaşlarına daha kolay kaynaşır ama online ortamda o sonradan geldi ama diğerlerinin oturmuş arkadaşlıkları var vs yeni bir ortam kurmak daha zor olur
yine Kanada da lise eğitimi düşünmek bu sıralar moda da bunu düşünen birisi dil eğitiminin temeli olan ilkokulda haftada iki saat İngilizce dersi olan devlet okuluna çocuğunu neden veriyor
özel okullar zaten geçen sene daha pandemi patlak vermeden kayıtları yaptılar, peşinatı aldılar hatta benim gibi peşin ödeyenler geçen sene Ocak ta bu senenin Haziran ayına kadar ödemeyi tamamladılar
şu çizdiğiniz profilde birisinin 35-40 bin vermemek için çocuğu okuldan almış olması cidden ilginç geldi
bence bu yemek organize işine girin daha yakın tanıyın tabii ki
iş ortamındaki muhabbetin de bir sınırı olmuştur ister istemez
bir de sizin çocuklar kaç yaşında onların babaları nerede
ilerleyen süreçte bir evlilik durumunda çocukların gelirsel yahut aileleri ile görüşme yoğunluğunun farklı olması dahi bazı sıkıntılar doğurabilir
yazdıklarım hep olumsuz gibi olmuş ama ben olumsuzları yazayım, olumluları siz yaşıyorsunuz zaten
bu hususları da göz önüne alın şeklinde bir öneri bendekiler sadece
mutluluklar