• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglusuma 2.isim ariyorum.Yardima ihtiyacim var???

eruaphadriel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
19
0
36
Diğer
24.haftamizdayiz fakat isim konusunda halen bir sonuca varamadik.Isim begendiremedigimiz bir babamiz var:)....
Dedemizin ismi bekir bu sebeple oglumuzun ismi bekir olacak AMA yanina da modern anlami cok hos olan bir isim daha ariyoruz.Simdilik bi sonuc yok .ve onerilerinizi bekliyorm ????

24.haftamizdayiz fakat isim konusunda halen bir sonuca varamadik.Isim begendiremedigimiz bir babamiz var:)....
Dedemizin ismi bekir bu sebeple oglumuzun ismi bekir olacak AMA yanina da modern anlami cok hos olan bir isim daha ariyoruz.Simdilik bi sonuc yok .ve onerilerinizi bekliyorm ????

Kerim ismini beğeniyorum ben klasik bi isim ama fikir olsun.

ben ıkı ısım pek sevmediğim için sadece bekir olabilir diyorum :)

Cok sagolun fikirler icin ... Ben cok bi kulp takiyor gibiyim hepsinde birsey cikiyor sanki:)
Bekir ismiyle soylediginde uyumlu gelsin istiyorum Ama yok sanki bu isimlerin anlamlarinada bakacagim yinede tesekkurler ...
Aslinda tek isimde guzel elbette AMA birde yanina biraz modern isim olsun biri klasik biri modern tamamlasnlar istiyorum:) hem Bekir ismi anlam olarak hos degil bu sebeple bide kurtaricimiz olsun yanina diyorum:)

Özür dileyerek söylüyorum ama oğlunuz büyüdüğünde Bekir ismini sevmeyip ikinci ismini kullanacak.
23 yaşındayım bu zamana kadar bir Bekir ile karşılaştım o da arkadaşımın 50 yaşındaki babasıydı:26:Ağır geliyo söyleyince kulağa.

Rüzgar, Demir, Erim, Engin, Çınar, Yaman... ama Bekir ismine uymuyolar:44:

Özür dileyerek söylüyorum ama oğlunuz büyüdüğünde Bekir ismini sevmeyip ikinci ismini kullanacak.
23 yaşındayım bu zamana kadar bir Bekir ile karşılaştım o da arkadaşımın 50 yaşındaki babasıydı:26:Ağır geliyo söyleyince kulağa.

Rüzgar, Demir, Erim, Engin, Çınar, Yaman... ama Bekir ismine uymuyolar:44:

Evet bende o sekilde dusunuyorum iste iki isim oldugunda bir secenegi olmus olacak :) Esimin dedesinin ismi olunca onu kirmak istemedm bide tek erkek durumlarida var sonucta yanina bir isimle Sorun kalmiyor ...
Tavsiyleriniz benimde aklimdan gecen ve hosuma giden isimler AMA uymamasi biraz kararsiz birakiyo benide.

Evet bende o sekilde dusunuyorum iste iki isim oldugunda bir secenegi olmus olacak :) Esimin dedesinin ismi olunca onu kirmak istemedm bide tek erkek durumlarida var sonucta yanina bir isimle Sorun kalmiyor ...
Tavsiyleriniz benimde aklimdan gecen ve hosuma giden isimler AMA uymamasi biraz kararsiz birakiyo benide.

Uyma derken söylerken ikisini birden söylemek için mi mesela Ali İdris, Emre Can gibi mi?
Yoksa bi'yere gittiğinde soyadla birlikte söylerken kulağa hoş gelsin diye mi (Engin Altan Düzyatan:37:)?

İkinci dediğim içinse işiniz kolay ama ilk dediğim içinse zor:1:

Bekir Berkin, Bekir Berke, Bekir Beren, Bekir Buğra, Berk Bekir gibi bir uymmu acaba?? Ama çok uyum da kötü sanki!!
Erdem Bekir, Ekin Bekir kulağa daha hoş geliyor. Bir deee çift isimli birisi olarak tavsiyem şudur, çift isim çocukta kafa karıştırır neden mi, diyelim ki çocuğunuzun ismini Bekir Berkin koydunuz ve siz hep Berke dediniz Berke'ye alıştı. okul, iş yazışma hayatında her zaman ilk isim kullanılır. Ben ikinci ismimi kullanıyorum ama resmi yazışmalar, eğitim hayatımdaki öğretmenlerim, çok samimi olmadığım arkadaşlarım hep ilk ismimle hitap eder. Artık alıştım iki ismimi de duyduğumda döner bakarım , ilk ismimi duyduğumda dönüp bakmam için 2 -3 kez duymam gerekse de. O nedenle tavsiyem eğer illa ki çift isim ise mutlaka kullanmak istediğiniz ismi öne yazdırın.

bekir isminin anlamı deve yavrusu demek dedesinin adı bile olsa koymayın yahu
çok çirkin bence
hem 1.ye konulmamış varsın 2.dede ismi konulmasın dedenin

Bence de ya kullanmayacak zaten bekiri büyüyünce koymayın daha iyi derim ben :50:

bence siraç olsun oğluşunun ikinci adı anlamıda çok güzel resulallhın nuru demek kandil demek nur saçan demek çok hoş bir isim benim oğlum olsa mutlaka siraç koyardım ama malesef bi kızım var ikinci kızımda karnımda :nazar:

Uyma derken söylerken ikisini birden söylemek için mi mesela Ali İdris, Emre Can gibi mi?
Yoksa bi'yere gittiğinde soyadla birlikte söylerken kulağa hoş gelsin diye mi (Engin Altan Düzyatan:37:)?

İkinci dediğim içinse işiniz kolay ama ilk dediğim içinse zor:1:

Aslinda daha cok birinci Gibi diye dusunuyorm yuksek ihtimalle Ben tek ismini kullanacagim AMA iki ayri isim gibide durmasini istemiyorm dogrusu:) evet kafam karisik bide karar verip esle fikir uyusturmak var:)

Bekir Berkin, Bekir Berke, Bekir Beren, Bekir Buğra, Berk Bekir gibi bir uymmu acaba?? Ama çok uyum da kötü sanki!!
Erdem Bekir, Ekin Bekir kulağa daha hoş geliyor. Bir deee çift isimli birisi olarak tavsiyem şudur, çift isim çocukta kafa karıştırır neden mi, diyelim ki çocuğunuzun ismini Bekir Berkin koydunuz ve siz hep Berke dediniz Berke'ye alıştı. okul, iş yazışma hayatında her zaman ilk isim kullanılır. Ben ikinci ismimi kullanıyorum ama resmi yazışmalar, eğitim hayatımdaki öğretmenlerim, çok samimi olmadığım arkadaşlarım hep ilk ismimle hitap eder. Artık alıştım iki ismimi de duyduğumda döner bakarım , ilk ismimi duyduğumda dönüp bakmam için 2 -3 kez duymam gerekse de. O nedenle tavsiyem eğer illa ki çift isim ise mutlaka kullanmak istediğiniz ismi öne yazdırın.

Ama boylede hepsi 'be'den turemis sanki 'be'ler dolusmus :)) Boyle bi uyumdan ziyade kulaga ayri isimler Gibi gelmesin istiyorum:) Bende Suan birinci isimmi yoksa ikinci mi daha cok kullaniyor diye istatistiklere bakiyordm.Hangisi daha cok kullaniyorsa o sevdigim olsun ki onuda kullanirz sanirm :) tesekkurler :)

bekir isminin anlamı deve yavrusu demek dedesinin adı bile olsa koymayın yahu
çok çirkin bence
hem 1.ye konulmamış varsın 2.dede ismi konulmasın dedenin
Bu bizim ilk bebegimiz evet aslinda anlamindan dolayi bende cok istemedm AMA esimi kirmaya degmez Gibi geldi ikinci bir isim olduktan sonra:)
bence siraç olsun oğluşunun ikinci adı anlamıda çok güzel resulallhın nuru demek kandil demek nur saçan demek çok hoş bir isim benim oğlum olsa mutlaka siraç koyardım ama malesef bi kızım var ikinci kızımda karnımda :nazar:
Bende sirac bekir dusundum dogrusu hatta kizim olursa da mirac olur diye dusunuyordm AMA babamiz huysuzluk yapti biraz :)
Rabbimden hayirlisi saglikli hayirli évlatlar olsunlarda insallh artk bi kardes daha dusunursnz:)

eğer inançlı biriyseniz bence batın koyun batın esmaül hüsnada allahın 99 isminden biridir ve anlamı giz gizem demektir.dünyanın var oluşundan insanlığın yaratılışına kadar heşeyin gizemli bir yanı vardır.oğlunuzda derinliklerinde bir gizem olsun allahın isimlerindeki nur onada bulaşsın ve rabbimizin parçası ondada olsun

İyi de eşiniz zaten dede adı koyulcak demiş eski ve anlamının kötü olmasına rağmen siz kabul etmişsiniz.
Ee ikinci ismi seçme de 9 ay karnında taşıyan annesi olarak sizin hakkınız olsun.
Böyle hiç adil olmamış sanki:26:

Back
X