Oğluna resmen aşık olan kayınvalide

Bak sana yine Allah razi olsun, gelinim dusunur demis
Bizimki onuda demiyor ya :)

Ben zaten insanlari mutlu etmeyi seven birisiyim, arkadaslarima, akrabalarima, cevremdeki insanlara kucukte olsa hediyeler alirim herzaman. Hediye vermek benide mutlu eder, karsimdakinide. Ama insan bir tesekkur ederim, cok dusuncelisin, cok begendim der dimi :)
Lütfen canım sen hep böyle ol sen böyle olmaya devam ettikçe bu tarz sorunlar yavaş yavaş kaybolacaktır bak göreceksinn..

Gülrengi aslında anlatmak istediğimiz şey yanlış yolda olduğun.
Genelde kayınvalidene saydıranların yorumu hoşuna gidiyor ama eğer bu adamla ayrılmayacaksan bazı şeyleri tölere etmeyi,takmamayı,insanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmek zorundasın.Yoksa evliliğinin engüzel yıllarını kavga gürültüyle geçirirsin.
Sözlüne anlatmışsın rahatsızlık duyduğunu ve tamda tahmin ettiğim gibi cevap almışsın.Sen annen şunu yapıyor dedikçe ,o senin annesine düşman olduğunu zannedecektir.
Kayınvalidenin oğlumunu sevmesi gerçekten problem edilecek bir durum değil,kendini doldurma bu konuda.

Bak sana yine Allah razi olsun, gelinim dusunur demis
Bizimki onuda demiyor ya :)

Ben zaten insanlari mutlu etmeyi seven birisiyim, arkadaslarima, akrabalarima, cevremdeki insanlara kucukte olsa hediyeler alirim herzaman. Hediye vermek benide mutlu eder, karsimdakinide. Ama insan bir tesekkur ederim, cok dusuncelisin, cok begendim der dimi :)
daha sözlüsün,benim kaynanam da epey sonra alıştı bana.ayrıca anladığıma göre senin kaynananın da kızı yok.öğrenecek bazı şeyleri zamanla:KK66:

Kimse benim ve bebeğim hakkında yorum yapmasın... ilgili yerlere şikayet edeceğim editörde olsa...

kayınvalidenin durumu idare edilebilir ama eşinin tavrı hiç hoş değil. sizin aranızdaki dengeyi o kurabilmeli daha şimdiden seni gıcık etmeyi başarmış

Sozlum yapsa havalara ucar, ben yaptigimda hmm sagol deyip bir kenara atiyor :)
ooo hadi yine iyisin seninki yine teşekkür etmeyi biliyor,benim ki onu da bilmiyor,mesela yemeğe çağırıyorum yiyor içiyor ama teşekkür yok,madem kayınvalideleri çekiştiriyoruz biraz dedikodu yapayım bari:KK48:kötü diyemem ama değişik huyları var bizimkisinin,mesela 3 sene önce kışlık bir ceket beğenmişti eşimle aldık kendisine,sanırım 1,5 ay kadar giydi,sonra biranda yok oldu,ne yaptın anne ceketi dedim aldığım yere geri verdim yerine başka birşey aldım dedi,e nasıl olur giydiğin malı değiştirmezler ki dedim,yok fişi götürdüm değiştirdiler dedi,değişim yapsalar bile 1 ayı geçmiş ürün değişirmi ya,aklınca beni kandırdı:KK12:hala o ceketin akıbeti ne oldu bilmiyorum:KK70:o gün bugündür bir daha hediye almadım.

ooo hadi yine iyisin seninki yine teşekkür etmeyi biliyor,benim ki onu da bilmiyor,mesela yemeğe çağırıyorum yiyor içiyor ama teşekkür yok,madem kayınvalideleri çekiştiriyoruz biraz dedikodu yapayım bari:KK48:kötü diyemem ama değişik huyları var bizimkisinin,mesela 3 sene önce kışlık bir ceket beğenmişti eşimle aldık kendisine,sanırım 1,5 ay kadar giydi,sonra biranda yok oldu,ne yaptın anne ceketi dedim aldığım yere geri verdim yerine başka birşey aldım dedi,e nasıl olur giydiğin malı değiştirmezler ki dedim,yok fişi götürdüm değiştirdiler dedi,değişim yapsalar bile 1 ayı geçmiş ürün değişirmi ya,aklınca beni kandırdı:KK12:hala o ceketin akıbeti ne oldu bilmiyorum:KK70:o gün bugündür bir daha hediye almadım.

hepsinde var o galiba, bende bu kis kendime alirken kayinvalideye, anneme ve kendime ev botu aldim cok begenerek
Sozlume sordugumda annem cok begendi ayagindan cikarmiyor dedi
Onlara gittigimde cok rahat sicacik tutuyor dimi ayaklari dedim, ay yok ben kaldirdim onlari bir kenara ne giymeye calisacagim onlari evin icinde dedi :KK70:
kime ne dersin bacim, herkes baska dunya :KK70:

Aslında yapılan yorumlar sizin iyiliğiniz için. Türkiyede biten birçok evliliğin ardında aileler var, gelin kayınvalide savaşları var. Biz sizin iyiliğiniz için diyoruz. Kayınvalideyle takışmak ona değil, size sizin evliliğinize zarar verir. Kaybeden taraf genelde gelinler oluyor bu durumlarda. İnsan annesinden vazgeçemez, ama karısından vazgeçmek bir mahkemeye bakar. Aileyle iyi geçinmek çok önemli. Burada konunuzda size destek çıksak sizi daha da doldurmuş olacağız. İçten içe kayınvalidenize bileneceksiniz. Huzurunuz bozulacak. O yüzden burada kayınvalideyi kötülememiz yangına körükle gitmek olur. :))
Benim size tavsiyem, o yapmıyorsa siz ona yaklaşın. Çok cadaloz bir tip değilse ilginize karşılık verir zaten. Cadalozsa da yüzgöz olmayın yeter. :KK66:
milenacı'ğım çoook doğru bir yaklaşım. seni tebrik ediyorum. aslında kızcağıza böyle tavsiye vermek lazım tabi ama hepimiz öyle doluyuz ki sanırım koruma içgüdüsüyle "aman uzak dur" diyoruz. biz yandık sen yanma yapıyoruz burada. haa sonuç bizim yaşadıklarımızdan çok farklı olmayacak belli ki, şimdiden kendi kendine dertlenmeye başlamış bile. ileride daha da artacağından maalesef eminim de. ama bu noktada kayınvaliye ile gülüp geçerse ne ala, savaşmaz sevişirse pek ala. bunu başarabilirim derse, şu dakikadan itibaren u dönüşü yapıp, strateji yapmaya başlamalı.

Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Uğrunda doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Konu sahibesinin annesi de eminim ki kızını damadından çok seviyordur.
Dünyada evladıyla damadını/gelinini eşit miktarda seven çoook az insan vardır. Normali de bu zaten.
Sevgi emekle olan birşey. Dolayısıyla insan gelini/damadını kendi çocuğu gibi görüp sevmeye çalışırsa ona yakın bir sevgi besleyebilir. Nihayetinde anne olmak için illa doğurmak gerekmiyor. Bir kv gelini/damadı kendi çocucuğunu mutlu ettiği sürece kendi çocuğu gibi görmeli, ona göre davranmalı diye düşünüyorum. Anne yaşça büyük olan, sevgisinde de büyük olmalı. Yaşının büyüklüğünü ben daha iyi bilirimi ispatlamak için değil çocuklarının mutluluğunda olgun haliyle göstermeli diye düşünüyorum. Kimse tabi ki kimseyi öz çocuğu gibi sevemez ama bunu hissettirmesine gerek yok. Sürekli ben oğlumun annesiyim noktasında yaklaşırsa ondan yaşça küçük ve çok toy olan gelinin hata yapması da, tökezlemesi de kaçınılmaz. Tabi ki istisnalar vardır ama ben gelin/kaynana tartışmasında annelerin isterlerse tüm sorunu çözebileceklerine inanıyorum.

Hatta genelde sorunu onlar yaratıyor. O benim oğlum, sen bilmezsin ben bilirim, onu en çok ben memnun ederim, sen gelinsin benim sözümü dinle vs tarzında tamamı ''ego tatmini'' olan ve özünde hiç sevgi olmayan bir yaklaşımla gelinin o kayınvalideyi sevme imkanı yok. Sevgiyle yaklaşan bir kayınvalide sevilir. Neden sevilmesin? İnanın kendi annem gibi sevmesem bile anneme gösterdiğim ilgiyi gösteririm ben şahsen.

Bende kaynanama yılbaşında kendime kıyamayıp almadığım meblağda bir paraya cüzdan aldım değiştirme kartı da koydurttum:) Daha önce de 2 tane çanta aldım, nevresim aldım
Eşimin kuzenin aldığı çantayı deli gibi her gün aman beğendim çok beğendim.
Aldığım cüzdanı bi kere bile kullanmadı, çantaları da
Geçen bir şey gösteriyordu arkadan gördüm verdiğim nevresimi açmamış bile kutusunda
İki dakika sonra laf arasında ona aldığım nevresim markasından nevresim alacakmış
Bende içimden dedim bir daha bir şey alırsam diye :KK70::KK70:

Canım eğri oturalım doğru konuşalım, Bir Derdim Var'a sen daha çoook yazarsın. O kadar kıymetliyse oğlu biblo diye vitrinine koysun. Kaynan seni de DÜ-ŞÜN-MEK durumda, vallahi Allah işini biliyor nerede sessiz sakin kadın var ona cadaloz kaynana veriyor. Bizim gibi cadolozlara da ağzı var dili yok kaynanalar denk gelir :KK70::nazar:

En ufak bir tartışmamız ya da dalaşmamız olmadı :nazar: ama biliyorda cadaloz olduğu ondan mı hiç kayırmıyor bilmiyorum.
Eşimin doğum gününde o ne alıyorsa bana da alıyorlar kıskanmayım diye:KK70::KK70:Seviyorum kız seni kaynanam:KK31:

Merhaba ben 22 yaşında sözlüyüm. Kayınvalide adayım sözlüme resmen aşık. Annedir, tabikide sever, sevecek zaten ama bizimkisi çok farklı. Bitanem, herşeyim, canım yavrum, biricik oglum kelimeleri olmadan asla konuşmaz. Beni misafirlige davet eder ama misafir yerine koymaz hatta insan yerine bile koymaz, sanki sözlüm aylarca eve gitmemiş gibi dakikalarca sarılıp öper, seni çok özledim yavrum der, sofrada yemek yerken GULRENGI sende misafirsin buyur bundanda ye demez, varsa yoksa biricik oglu ondanda yesin bundanda yesin bilmem ne. Anlatsam roman olur, umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Bu arada tek çocuk degil, abiside var sözlümün ama kaynana onu sözlüm gibi sevmez, abide bunu biliyor ve bir keresinde ben ordayken eve geldiginde kaynanamla aralarında geçen dialog:
Kaynana: Geldin mi oglum
Abi: Senin oglun yanında ya zaten (sözlümden bahsediyor)
Kaynana: aaa neden oyle diyorsun oglum
Abi: hadi hadi tamam ...
Ve ben sözlümun abisine cok hak veriyorum. Kim olsa alinir, gücenir. Dahada kotüsu sözlumun bu hoşuna gidiyor. Hareketlerinden ve sözlerinden anliyorum, hoşuna gidiyor annem beni daha cok seviyor, annem beni abimden daha cok seviyor, ailede en cok ben seviliyorum'bu tarz düşündügünu biliyorum.
Bir keresinde annen neden sadece hep seni seviyor neden bir kez olsun evlatlarim, cocuklarim, yavrularim demiyor, benim annem senin yaninda durmadan hep beni sevse sen alinmazmisin dedim. Benim annem böyle, sevgisini böyle gosteriyor, napalim beni cok seviyor işte, sen kiskaniyorsun, sen kiskancsin, sen annemi istemiyorsuna getirdi olayi. Su an ben kayinvalidemi hic sevmiyorum onun gozünde böyle ve ne olursa olsun annesi hakli. Dogru sevmiyorum, insan olsaydida sevdirseydi kendisini.

Arkadaşlar böyle durumla karşılasan var mi, nasıl bir davraniş icinde olmalıyım hem sözlüme hem annesine karşi, bir araya gelmemek icin cabaliyorum ama kacınılmaz olarak illa ki geliniyor ve ben tahammül edemiyorum buna. 25 yaşinda adam bebek gibi pohpohlaniyor ve bu onunda hoşuna gidiyor. Ne yapmalıyım sizce?
yapacagin hicbisey yok malesef..
onlar askini yasamaya devam edecek, sen de oglunun gonlunu hos tutmaya mecbur, hep besinci planda olan, her daim haksiz/hatali ve oglusunu aldigi icin baska bsy talep etmeye hakki olmayan kalles gelin olacaksin..
(inşaAllah olmazsin ama bu tip insanlarla baska sonuca varildigni gormedim ne yazikki..)

tukenmeyecek mi bunlarin nesli, hic mi akillanmayacaz??
Hayir lavantacim uzgunum.
Bunlar daha beter olacak. Cunku eskilerin hane basina dusen cocuk sayisi fazla. 2-3-4 ... Dolayisiyla ilgi azaliyor ister istemez.
Simdikler tek cocuk,2 cocuksa biri erkek.
Neler olacak bir tahmin et :KK45:

Derhal bitir bu iliskiyi kac kurtul olan sana olur vallahi ! psikolojisi bozuk kadinin belliki huzurunuzun icine eder benden soylemesi ! gelecegini tahmin edebiliyorum simdiden neler yasayacagindan tut basina neler neler gelecegini bile, ben yasadim gordum kimseninde yasamasini istemem sahsen

Hayir lavantacim uzgunum.
Bunlar daha beter olacak. Cunku eskilerin hane basina dusen cocuk sayisi fazla. 2-3-4 ... Dolayisiyla ilgi azaliyor ister istemez.
Simdikler tek cocuk,2 cocuksa biri erkek.
Neler olacak bir tahmin et :KK45:
umitvar olacagim ben :KK53:
sonucta tek cocuklu olup dunya iyisi olan da, 10kisilik aile kadrosunda tum gelinlere dunyayi dar etmeyi gorev bilenler de var :KK53:

X