• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluna okul kıyafeti alamayan baba intihar etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Çocuğuna okul kıyafeti alamayan baba intihar etti
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, İsmail Devrim (45) girdiği bunalım sonucu, kendisini banyoda iple asarak yaşamına son verdi. Oğluna, okulun istediği pantolonu alamayan baba, çocuğu okuldan gönderilince gururuna yediremedi. Çaresiz baba, eşine “Çocuklarıma bakamıyorsam, çocuğuma bir pantolon alamıyorsam niye yaşıyorum ki” dedi ve kendini iple asarak yaşamına son verdi.

basliksiz-1-62_16_9_1537552720.jpg

12042
PAYLAŞIM
  • 1-16.jpg

İsmail Devrim'in cenazesi memleketi Balıkesir'e götürülerek defnedildi.

OĞLUMU DERSE ALMAMIŞLAR

Yaşanan süreci gazetemize ağlayarak anlatan acılı eş Hafize Devrim, “Lise 1’e giden oğlum okuldan geldi. Anne, ‘Pantolonum okulun istediği pantolon olmadığı için dersime giremedim. Derse almadılar; bir gün yok yazıldım' dedi. Babası bunu duyunca çok üzüldü. Babası, ‘Hemen gidip alalım oğlum' dedi. Gebze'ye gidip pantolon aldılar. Akşam 21.00 gibi eve geldiler. Eşim bize, ‘Artık hemen yatın. Işıkları kapatın, televizyonu kapatın, ben çok yorgunum' dedi. Sabah erkenden uyandım, baktım banyoda ışık yanıyor. Herhalde ışık açık kaldı dedim. Kalktım baktım kendini asmış” dedi.

2-11.jpg

Acılı eş Hafize Devrim, yaşanan süreci gazetemize ağlayarak anlattı.

ÖLSEYDİM DAHA İYİYDİ!

İki çocuğu olduğunu birinin lise bire başladığını diğerinin de lise son sınıfta olduğunu belirten Hafize Devrim, “Oğlumun gittiği okulda kıyafetler belli. Buna uymak gerekiyor. Üstünü almıştık. Pantolonu alamamıştık. Pantolonu da sonra alırız diye düşünmüştük. Eşim o durumu kafasına çok taktı, ‘Ben size bakamayacaksam niye yaşıyorum ki? Çocuklarıma bakamıyorsam niye yaşıyorum. Ölseydim bundan iyiydi' dedi” diye konuştu.

KAZA GEÇİRDİĞİ İÇİN ÇALIŞAMIYORDU

Eşinin bir OSB'deki firmada tornacı olarak çalıştığını fakat bir süre önce motosiklet kazası geçirdiği için çalışamadığını belirten Hafize Devrim, “Bu kazada kolu ezilmişti. Sürekli aynaya gidip koluna bakıyordu. ‘Bu kolla nasıl çalışırım' diyordu. Bundan dolayı da üzülüyordu. Çalışamadığı için sıkıntı çekiyorduk. Bu evin kredi borcu var. O da bizi zorluyor” şeklinde konuştu. İsmail Devrim'in cenazesi memleketi Balıkesir'e götürülerek defnedildi.
  • Sözcü

Son düzenleme:
adamcağız depresyondaymış herhalde, keşke doktora gitseydi
çocuk açısından bakacak olursak durum çok vahim, şimdi babasının ölümünden kendini sorumlu tutacak, ve hayat babasız ona daha zor olacak
keşke şu suriyelilere yapılan yardımlar birazda kendi insanımıza yapılsa...

okula da bi anlam veremedim daha ilk hafta yani, biraz müsade edin insanlara, herkes hemen alamıyor yani, normal maaş alanların bile parası pul oldu, markette aynı aldığına iki kat ödüyor, aç mı kalsın kıyafet mi alsın

o öğretmen acaba nasıl başını yastığa rahat koyacak insan halinden anlamalı böyle öğretmenlere çocuk emanet edilmemeli.

Müdürün vicdan sızlayacak mı acaba. Daha dün bir bugün iki disiplini pantolonda bulmuş müdür bey..

Haluk Levent, İntihar Eden İşsiz Babanın Geride Kalan Çocukları İçin Harekete Geçti
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir süredir işsiz olan 2 çocuk babası, girdiği bunalım sonucu kendisini banyoda iple asarak yaşamına son vermişti. İntihar eden babanın geride kalan çocukları için Haluk Levent harekete geçti.
22 Eylül 2018 Cumartesi 00:18

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir süredir işsiz olan 2 çocuk babası, girdiği bunalım sonucu kendisini banyoda iple asarak yaşamına son vermişti. İntihar eden babanın geride kalan çocukları için Haluk Levent, harekete geçti. Levent, "AHBAP olarak ne gerekiyorsa yapacağız... Çocuklarına burs vereceğiz." dedi.

haluk-levent-intihar-eden-issiz-babanin-geride-11257451_5785_m.jpg

"ÇOCUKLAR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Haluk Levent, intihar eden babanın 2 çocuğu için AHBAB olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, "Bazı şeyleri yazmak zorundayım. Yoksa bu tarafıma fırsatçılık olur... Evet Kocaeli'de intihar eden içimizi acıtan baba için üzgünüz hem de çok. AHBAP olarak ne gerekiyorsa yapacağız.. Çocuklarına burs vereceğiz.. Ama devleti küçümsememek lazım." dedi.

haluk-levent-intihar-issiz-babanin-geride-kalan-11257451_8340_m.jpg

"VALİLİĞE BAŞVURSAYDI SORUN ÇÖZÜLEBİLİRDİ"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya şu şekilde devam eden Haluk Levent, "Emin olun o baba valiliğe kaymakamlığa başvursa idi bu sorunu çözülebilirdi.. Evet ben her dönem hükumetlere karşı bir muhalif olabilirim ama gördüğüm şeyleri yazmak durumundayım. Valiliklerin Kaymakamlıkların yardımlarını küçümsemeyin. Yani "hiçbir şey yapmıyor" değiller." dedi.

haluk-levent-intihar-issiz-babanin-geride-kalan-11257451_7984_m.jpg

haluk-levent-intihar-eden-issiz-babanin-geride-11257451_3388_m.jpg

https://www.haberler.com/editor-haberleri/alicanyildirim/

https://www.haberler.com/haluk-levent-intihar-issiz-babanin-geride-kalan-11257451-haberi/

Allah belasini versin o cocugu eve gonderenlerin. Nedir bir pantolon farkliysa ya? Bu kadar mi tahammulsuzsunuz farkliliklara? Keske annesi gidip okulla gorusseydi. Asıl mazlumlarin sesinin cikmasi lazim bu devirde. Gerekirse kavga ederim polis cagiririm, karakolluk da olurum hic onemli degil. Okumaya gelen cocuk hicbir bahaneyle okuldan döndürülemez.

Babacan müdürlerimiz vardı , anaç öğretmenlerimiz , ihtiyacı olan çocuğa okul aile birliği vasıtasıyla yardım edilirdi ,olmazsa çaktırmadan valiliğe yönlendirilir di ...
Kimse ihtiyacım var diyemezdi onlar anlardi gozunden...

Şimdi kimi kinayalim ihtiyacım var diyene müdür öğretmende inanamaz oldu ortalık fırsatçı dolu ...
İhtiyaç sahibini bulsa idare herşey almış başını gitmiş yetişmek ne mümkün devlet okulu kıyafeti bile kolej gibi olmuş ...

İnsanları bunalıma sürükleyen sistem yerin dibine batsın !!!!!!!!

İnsanlara her sene o saçma kıyafetlere para ödetiyorlar.O öğretmen,müdür nasıl hissediyordur acaba şimdi çok merak ediyorum.

Artik anlayamıyorum devlet okulları bile ayrı soygun yeri anaokulları kresler , somuruyorlar vatandaştan sanki herkesin dört dortluk maaşı varmış gbi. Nedir yani alt tarafı pantalon ya bi pantalon ha siyah giymiş gelmiş ha okulunkini ne farkeder.omur boyu vicdan azabıyla bogulsun o mudur denilen yaratık.

Hasta olduğu için ilaç alması gereken ama SGK ödemeyince her yerde " kampanya" yapılan durumlar ve çocuğuna pantolon alamayacak derece maddi sıkıntı yaşayan aileler , koca bir kapitalizm iflası ve Türkiye'yi bu cendereye sokan " din " adı altında vahşi kapitalizm pazarlayıp, kendileri sırça köşklerine çekilenler ve onun destekçileri. Çok yazıldı çizildi, boşa vicdan yapmaya , masal sıkmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Bugünümü zehretti bu haber. Muhakkak altında bir sürü psikolojik neden var bu bardağı taşıran son damla olmuştur ama çok acı. Bir akrabaları konuşmuş fakir değiller evleri vardı sadece gelecek kaygısı ölüme götürdü diye. Ne denilebilir ki hepimizde var o kaygıdan....

Allahımmmm ..kimileri bir şarkıdan trilyonları götürür kimileride işte böyle evladına bir pantolon bile alamaz yasamına son verir..eyyy dinden imandan bahseden rte.. şu suriyeli vatandaşlara yaptığın yardımları birazda kendi vatandaslarına yapsan...geçim sıkıntısından kaç aile yerle bir oluyor görsen.duysan.bilsen..biraz be biraz...

3 gün üzülüp, sonra kaldığımız yerden aynen devam ediyoruz maalesef. Türk halkı duyarlıdır, ama duyarı genelde kısa süreli olur. Mesela bu çocuğun ailesine şu an yardımlar yağacak, belki ev verilecek, çocuklarına burs verilecek. 1-2 sene sonra aynı çocukları bulun, eskisi gibi ilgilenilmediğini göreceksiniz. Tek seferle kısa vadeli yardımlarla olmuyor maalesef, çözümü daha kökten değişikliklerde aramamız gerekiyor.

Posta gazetesinde yaşlı bir amcanın "Bana ne" diye bir şiiri vardı. "Fakirin yiyeceği yok, Allah düşünsün bana ne. Maaşlara zam yokmuş, bende para çok bana ne" gibi muhteşem edebi (!) dizeler içeriyordu. Bizdeki de o hesap işte, maalesef.

Bugünümü zehretti bu haber. Muhakkak altında bir sürü psikolojik neden var bu bardağı taşıran son damla olmuştur ama çok acı. Bir akrabaları konuşmuş fakir değiller evleri vardı sadece gelecek kaygısı ölüme götürdü diye. Ne denilebilir ki hepimizde var o kaygıdan....

bana da öyle geldi fotolarından, ortalama bi hayat yaşarken pantolon alamayacak hale gelmek, bi baba için kaldırması zor

Insanlarin kalbini bu kadar acittigi icin mi kendi adina vicdan muhasebesi yapip kendi veya baskasi adina utandigi icin mi bu kadar az yorum yapilmis? Yoksa ilgimizi ceken daha aksiyonlu konu mu lazim??
Yazarak kurtarilacak bir konu yok belki ama ben görmek istiyorum sahsen insanlardaki duyari görmek,beyan edecekleri fikirleri merak ediyorum.
Bir kamuoyu olusturmuyordur belki ama bu sebepten susuyor olmak da cok doğru degil.Tabiki bana göre öyle...
Aklima geldikce icimin ezildigi hemen hemen her mecrada karsima cikan bu haberle ilgili kanim donuyor sadece.O babaya mi üzülmeli anneye mi evlada mi?
Yoksa gelecekte bizi nelerin bekliyor olduguna mi??

Kimi insanlar masada dirsek curutur az ucretle calisir veya issiz kalirlar kimi insanlar da ne yaptigi belli olmadan paraya para demezler..

Bu klipteki sozler soyle

Cok para kazanmak istiyorum
Zeka ve eglenmek umrumda degil..

Anlayan anlar tum sozler duzen hakkinda.

Keske oyle seylere prim verilmese guzellik ici doldurulursa guzeldir yoksa ico bos balondur insani insan yapan da degerleridir yoksa deri parcasidir.

Kalbimin üstünde bir yük. Öyle hummalı:KK43:(

Back