oğluna hain dedim diye.....

Benim esimin babannesi beni o kadar zor durumda birakmistir ki patavatsizliklari yuzunden... Kayinvalidemin evinde beni istemis babamdan, ceyiz tasima gunu ceyizlerimi yuklenip kacar gibi ordan oraya atti seksen yasinda kadin vs vs... Daha cok sey var. O zamanlar kiziyordum da degismiyor insanlar. Zaten huy olarak patavatsiz bi kadinsa yaslandikca daha da cocuklasicak. Agzindan cikani dusunerek soylemicek veya sen bisey dedin, iyi bile olsa o kotu anlayacak.
O yuzden mumkun oldugunca alttan al derim ben.

Yaslandikca cocuklasiyorlar iste,senin ciddi ciddi boyle birsey soylemeyecegini akli almiyor,daha dogrusu akli yetmiyor..
yok ya aklı yetiyordur.yani anlamadığım beni biliyor ben öyle konuşurum eşim de keza öyle.bizim evimizde çok çok büyük kavgalar olmaz ki zaten.biraz rahat bıraksa....

yok canım o şakaydı hain demem.kv ye cevap verirken çok ciddiydim

Ona bisey demiyorum . Onun alinganliginin sebebi ogluna hain demeniz onu ciddiye almistr güzelce açıklayın ve uzatmayin derim. Tamam siz kendinizce haklsiniz.ama siz istemisnz kv nizin yaniniza gelmsni buda guzel bi davranis anlinizdan öpüyorum sabretmek lazim kendinzi ezdrmeden . Rabbim.yardmcnz olsin .

bende seytana donusursem bana da desınler boyle
O yaşa geldiğinde umarım hatırlatsın o zaman bu yazdığını. Evet çok huysuz yaşlılarda var ama yaşlı daha ne kadar yaşıycak ki kalan ömründe biraz huzurlu olsa nolur. İlerde sizi şeytan gibi gören evlatlar gelinler damatlar torunlar olup sizi yalnız bırakırlarsa diye bi düşünün gençlik elden gidecek her zaman bu yaşta olmayacaksınız

Kizi yok mu kizinda kalsin, ben yaslilarin her zaman kizlarinda kalmasi gerektiğini dusunuyorum. Cunku ne olursa olsun bakimini evdeki kadin ustleniyor anneye bakmakla kayinvalideye bakmak kiyaslanamaz bile...
neyse bence cok da incitici olmadan ama net bir dille kari koca arasina girmemesi gerektigini, bunun kendi aralarindaki sakalasmalarini huzursuzluga donusturdugunu soyleyin. Yokca gercekten evdeki huzurunuz kacacak.

senin annen aynı duruma düşseydi ve eşin böyle düşünseydi ne hissederdin?
Ben korktum kişi olarak senden.
korkulacak bırsey yok
benımde annem yaparsa
ona da desınler bende yaparsam bana da desınler
burada okudugumuz kv deler pekı kac yasında
bız onlardan kucuguz neden sorun yasıyoruz cunku yaslarına layık davranmıyorlar
yaslarının getırdıgı olgunlukla davranmıyorlar

demek ıstedıgım onceden bı yaslı gorsem merhamet duyardımm bakıma muhtac falan dıye
ama sımdı bakıyorum o ton ton nınler dedeler gelınlerıne kök söktürüyor
hatta ayırıyorlar
huzursuzluk verıyorlar aıle lerı yıkıyorlar
seytan degıl mı bunlar resmen?

Bir hikaye geldi aklıma..

Kadının biri kvalidesini çok severmiş ama kvalidesinin gözleri görmezmiş. Bizim gelin de son derece vicdanlı, ahlak sahibi bir kadınmış. Kvalidesine çok iyi davranır, kendi ne yerse ayırmazmış.

Yalnız tuhaf bir şey varmış. Bir gün kvalidesine demiş ki: anne ben senin tabağına et koyuyorum, o et kurbağa oluyor. Alıyorum başka et koyuyorum yine kurbağa oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Kvalide demiş ki: getir kızım getir yiyeceğim onu. Ben zamanında kvalidemin önüne kurbağa koyardım.

Bence önemli bir ders var burada.

Öncelikle tebrikler, sizin yaptığınızı çoğu evlat kendi anne babasına yapmıyor. Ne güzel cenneti kazanıyorsunuz. Yaşlılar zamanla iyice çocuklaşıyor. Şöyle düşünün onun şu an tek meşgalesi ev. Evde ne olup biterse o da söz sahibi olmak istiyor. Tabii ki sizin eviniz, ama tatlı dille onu başka şeylere yönlendirin. İşte bildiği şeylerle ilgili meşgul etmeye çalışın, yemekle filan alakalı. Biraz da aradaki kuşak farkından dolayı sizin şaka yollu söylediklerinizi o ciddiye alıyordur, onun muhtemelen eşiyle böyle bir ilişkisi yoktu. Kendi evliliği gibi sanıyor sizinkini de.
evet onun eşiyle ilişkisi hiç öyle olmamış.aslında çok boş vakti yok.namazdı Kuranıydı örgüsü çocuklar derken günü dolu geçiyor ama gene de bana sarıyor işte.

yok ya aklı yetiyordur.yani anlamadığım beni biliyor ben öyle konuşurum eşim de keza öyle.bizim evimizde çok çok büyük kavgalar olmaz ki zaten.biraz rahat bıraksa....
Maddi sıkıntılar eş çocuk ev derken sizde sıkılmışsınız tabi üstüne böyle olunca daha sıkılır insan ama o da sığıntı gibi görür kendini şu durumda yaşlılar hep böyle. Ne mutlu ki en büyük sevabı işliyosunuz yaşlıya bakmak zordur bilirim 26 sene yaşlılarla yaşadım evlendim ilerde bende kv kp yaşıycam bakıycam kim bilir. Dilerim evlatlarınız da sizin kıymetinizi bilir. Emin olun eşinizin gözünde sizin değeriniz daha da arttı

dogruyu soyleyınce ıtıcı olmus olabılırım ama ben burada uzaktan nara atanlara aldırmıyorum
yaslıdır ıste alttan al bilmem ne nereye kadar ya
nereye kadar ölünceye kadar

boyle dıyenlerın kendı kaynanaları evelerınde olsa ve her seye karıssa bole kocasıyla bıle en ufak sakalasmada karıssa
ayy canım kaynanam yaslı zatan mı dıyecekler
yaslıysa yaslılıgını bılsın ya daha ne ıstıyor gelın almıs yanına ölene kadar hayatını garantıledı

evet onun eşiyle ilişkisi hiç öyle olmamış.aslında çok boş vakti yok.namazdı Kuranıydı örgüsü çocuklar derken günü dolu geçiyor ama gene de bana sarıyor işte.

benım kv dede bır odada esımı doldurup üstüme salıyordu ondan sonra bız kavga ederken kendı gecıp odaya fiti fiti kuran okuyup hatım ındırıyordu
namazında nıyazında etlıye sutluye karısmaz ton ton dedıgımız nıneler bunlar ıste nınecıkler
bunlar melek mı?

korkulacak bırsey yok
benımde annem yaparsa

demek ıstedıgım onceden bı yaslı gorsem merhamet duyardımm bakıma muhtac falan dıye
hatta ayırıyorlar

Yani bunlar tamamen karşılıklı olacak şeyler. O yaşı gibi davranmasını beklerken senin de yaşın gibi davranman lazım.

Artı ben her zaman iyiliğin, güler yüzün hep kapılar açtığına inanırım. Bu kendini aptal yerine koymak ya da kullandırmakla yakından uzaktan alakası yok. Her insanın bir kırılma noktası vardır. O noktaya gelene kadar milyon tane tabak kırmak yerine birkaç gül uzatmak insana bir şey kaybettirmez. Ama çok şey kazandırır.

Ne zaman ölüp gideceğimizin belli olmadığı fani hayatta bunlar çok ucuz meseleler bence.

O yaşa geldiğinde umarım hatırlatsın o zaman bu yazdığını. Evet çok huysuz yaşlılarda var ama yaşlı daha ne kadar yaşıycak ki kalan ömründe biraz huzurlu olsa nolur. İlerde sizi şeytan gibi gören evlatlar gelinler damatlar torunlar olup sizi yalnız bırakırlarsa diye bi düşünün gençlik elden gidecek her zaman bu yaşta olmayacaksınız
o hiç belli olmaz ne kadar yasayacagı 78 yasındaymıs ömrü varsa 90 yasına kadar yasar 12 yıl ne olacak
göz acıp kapayıncaya kadar gececek mı
bende öle millete huzursuzluk cıkarırsam bana da desınler ya kabul edıyorum

korkulacak bırsey yok
benımde annem yaparsa

hatta ayırıyorlar
Ruhunda kötülük olan insan kötüdür.. Ben cok iyi anladım seni. Ogullarinin yuvasini kendi elleriyle yikan seref yoksunu sozde buyukler var..
50-60 Yasinda insana bunamis diyemeyiz. Gayet de akli basindadir..
Bu insanlar emin olun gencken de boyle igrenc karakterlidir.

X