Aşırı uyumsuz gelmiyordu benim kulağıma ama uyumlu da değil sanki, bir de daha ziyade uzun oluyor epeyce o sebeple bana da Pamir’in yanına en fazla 4 harfli bir isim eklemek daha uygun geliyorOkyanus Pamir çok uyumsuz değil mi?
Aslında ben de tek isim taraftarıyım kız olsa direk Bahar koyacaktık ama oğlumuz olacağını hiç hesaba katmamıştık o sebeple bir tane isime yoğunlaşamadık bir türlü. Bu arada ikinci ismi olsa da ikisini bir hitap olarak düşünmüyorum. Pamir olarak hitap edicezOkyanus Pamir hiç düşünmeyin bence pamirin yanına isim ekleyince daha iyi olmuş ben tek isim sevenlerdenim bana sorarsanız sadece pamir derim ☺☺
Evet haklısınız normalde ben de tek isim taraftarıyım kız olsa bahar koycaktık ama erkek hiç düşünmemiştik ve şimdi bir isimden emin olamayınca insan çocuğa da seçenek mi olsa diye düşünüyorSiz istiyorsunuz evet ama bukdr uzun ve zor iki ismi omur boyu tasimak zorunda kalacak ve iki isimli cocuklar sosyal hayatlarinda cok zorluk cekiyor. Bazilari birini bazilari birini kullaniyor ve cocuk asla isim benimseyemiyor onerim iksiinden birini secip koymaniz
Bu da aklımızdan geçenlerdenIkisı de güzel ama uyumsuz oluyor bence Pamir alp falan gıbı olsa :)
Oğlum olursa Deniz koyarım diyip şu an geldiğim son nokta buOkyanus yerine Deniz düşünmez misiniz?
Okyanus Bey yerine Deniz Bey daha kulağa hoş geliyor. Hani ikisi de su, mavi, derinlik.. çok anlam farklılığı da olmaz.
Pamir için yorum yapamıyorum.
Teşekkür ederiz toprak, yağız, çınar beğendiğimiz isimler ama yakın ailemizde var yani kuzenlerindeToprak Pamir
Yağız Pamir
Pamir Çınar
Erşat Pamir
Bunlarda benim naçizane fikirlerim
SiZin tercihiniz ama dini bir isim olması daha iyi olmaz mı örneğin HAKTAN = ALLAH tan gelen demekArkadaşlar merhaba öncelikle konuyu nereye açayım bilemedim. Kısmetse kasım ayında ilk bebeğimiz olacak. Oğlumuza isim olarak Okyanus Pamir koymayı düşünüyoruz.
Öncelikle şunu belirteyim antin kuntin isim arayışıyla seçmedik bu isimleri ama takdir edersiniz ki hepimizin zevkleri farklı eski isimlerden de çok taradık ama içimize sinen olmadı. Okyanus anneannesi ve babası tarafından çok isteniyor ben de beğeniyorum ama kız ismi olarakta kullanılması biraz kafamı kurcalıyor. Unisex isimler zor mu olur diye düşünüyorum. Pamir ismini de ben istiyorum. Birçok dilde güzel anlamları olan Orta Asya’da bir dağın adı. Atalarımızın o topraklarda yaşamış olması sebebiyle de Pamir ismini kesin koymak istiyorum. Sizler bu iki isim hakkında neler düşünüyorsunuz? Yapıcı yorumlarsanız sevinirim. Sonuç itibariyle bir hamile olarak zaten duygusal, zorlu ve kararsız dönemlerdeyiz
Bu arada diğer seçenekler olarak;
Pamir Cem
Pamir Ege olabilir. Lakin babası da Okyanus’u istediği için ve anneannemiz de bu isimde istekli olduğu için onları da düşünmek istiyorum
Valla ben de barışamıyorumPamir Ata ya da Ata PamirOkyanus şahsi fikrim hic sevmedim
En iyisini siz bilirsiniz tabi bizimki fikirAslında ben de tek isim taraftarıyım kız olsa direk Bahar koyacaktık ama oğlumuz olacağını hiç hesaba katmamıştık o sebeple bir tane isime yoğunlaşamadık bir türlü. Bu arada ikinci ismi olsa da ikisini bir hitap olarak düşünmüyorum. Pamir olarak hitap edicez
Teşekkür ederim dini isimlerin çok sorumluluk yüklediğini düşünüyorum doğaya ait isimler daha fikrime uygun. Pamir isminin de Farsça’da pa-i mihr den geldiği düşünülüyor anlamı ‘Allah’ın kaidesi’ yani zaten o dağlara bu sebeple bu isim verilmişSiZin tercihiniz ama dini bir isim olması daha iyi olmaz mı örneğin HAKTAN = ALLAH tan gelen demek