- 5 Mayıs 2018
- 802
- 1.802
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy çok güzel yorumlamışsınız Bu arada aslında ben de size bir açıdan katılıyorum sıfat isimler daha anlamlı koymak için. Mesela Erdem gibi Kişiliğe yansıması da güzel sıfatların.İnşallah sağlıkla alırsınız oglunuzu kucağınıza bende çift isimliyim ama gereksiz buluyorum çift ismi şahsen çocuğum olsa çift isim koymam kişilik uzerinde de çift kişilik yaratıyor gibi bir şey duymuştum. Onun dışında Pamir ismi çok havalı ve farklı duruyor çok beğendim fakat okyanus isminden başka bir sey düşünebilirsiniz bence iki isim koyacaksınız. Ben genel olarak deniz, yağmur,damla,rüzgar gibi tabiata ait şeyleri isim olarak beğenmiyorum bence isim dediğin çocuğa güzel bir sıfat olmalı sonuçta sürekli o o isimle seslenilcek elbet karakteri üzerinde etkisi olur yani bir anlami olmalı bence isimlerin. Tabi bu benim fikrim ) Pamir ismi çok havalı duruyor ama şimdiden hayırlı olsun
Ben Okyanus’u beğeniyorum ama erkek için pek güzel gelmiyor bana Okyanus babasının tercihi ve başka isim seçemiyor takılı kaldı Bora güzel bence de bizim yakın çevremizde olduğu için düşünmedik Oğlunuz olursa gerçekten güzel isim, gönlünüze göre olur inşallah Tavsiye için teşekkür ederim. Pamir hakkındaki fikrinizi de merak ettimTek isim en güzeli gerçekten. Okyanustan ben de hoşlanmadim ama sizin kararınız tabi. Illa da okyanus derseniz Okyanus Bora hoş geldi bana. Ilerde bir oğlum olursa Bora koymayı düşünüyorum Okyanusla da uyumlu oldu sanki ikisi de doğayla ilgili isimler hem.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama ben anlamsız bulmuyorum Pamir’in zaten Farsça kökenli olduğu düşünülüyor pa-i mihr ‘Allah’ın kaidesi, Güneşin izi’ gibi anlamları çoğaltılabilir. Okyanus’ta Allah’ın yaratmış olduğu doğa güzelliklerinden birisi Kötü anlamlar içeren kelimeler olmadığı sürece bence sorun değilIki isim de biraz zor gibi geldi bana, hem peygamber efendimiz (sav) adi kaya, deniz gibi isimleri olan sahabelerin isimlerini değiştirmiş. Çocuklarınıza hayırlı, güzel anlamlı isimler köyün demiş. Tabi yine de çok içinize sindiyse koyabilirsiniz :)
Pamirin anlamı güzelmiş :)Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama ben anlamsız bulmuyorum Pamir’in zaten Farsça kökenli olduğu düşünülüyor pa-i mihr ‘Allah’ın kaidesi, Güneşin izi’ gibi anlamları çoğaltılabilir. Okyanus’ta Allah’ın yaratmış olduğu doğa güzelliklerinden birisi Kötü anlamlar içeren kelimeler olmadığı sürece bence sorun değil
valla doğru haklısınız ikisi bir aradayken tam da öyle oldu. Peki tam olarak ikisinden birisi olsa Okyanus daha mı ön planda sizin için ? Pamir benim açımdan kesin gibi deTurkiyedeki belki de ilk okyanusla lise arkadasiydim (91 dogumluydu)
Havali bir isimdi. Çocuğun tipi falan iyi degildi ama isminden bir karizmasi vardi.
O yüzden okyanus bana sicak geldi.
Duz okyanus olsa ya da duz pamir olsa cok guzel. Ama boyle ikisi bir arada olunca dediğiniz gibi, antin kuntin isim kasmişsiniz , ela mila gibi , butik adi gibi duruyor
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim Atalarımızın yaşamış olduğu Orta Asya’da bir dağa isim olması da ayrıca sevdiğim bir yönü.Pamirin anlamı güzelmiş :)
Ben Okyanus’u beğeniyorum ama erkek için pek güzel gelmiyor bana Okyanus babasının tercihi ve başka isim seçemiyor takılı kaldı Bora güzel bence de bizim yakın çevremizde olduğu için düşünmedik ☺ Oğlunuz olursa gerçekten güzel isim, gönlünüze göre olur inşallah ☺ Tavsiye için teşekkür ederim. Pamir hakkındaki fikrinizi de merak ettim
Pamir kullanacağız aslında o zamanda ne diye okyanus gibi uzun bir ismi yük ediyoruz değil mi babasını kıramıyorum anneannemiz de beğeniyor ama sanırım sonuçta çocuğun çoğu eziyetini çeken taraf olarak ve annesi olarak biraz beni darlamamaları iyi olur Okyanus’tan vazgeçmeleri için ikna edicem artık. Pamir benim için zaten kesin ama yanına Cem gibi Alp, Ata, Ege gibi kısa bir şeyler eklemek isterse babası eklesinOkyanus ismi açıkçası çok hoş gelemedi kulağıma. Pamir tek olarak gayet güzel. Okyanus Pamir olursa ismi, nasıl sesleneceksiniz?Hangi ismiyle yani.
Tam olarak bu şekilde de sorayım bi anlatsın bakalım...Esinize dediniz mi hic "neden okyanus anlatsana biraz" diye
Evet haklısınız soyadı yazamıyorum tabiki şu an ama yazdığım isimler uyumlu soyismiyle. Bizim de uzak tanıdıklarımızda kıza Okyanus koyan 2 kişi oldu onlardan da etkilendiğim için kızlarla daha çok bağdaştırıyorum. Bir de 3 heceli olduğu için bana zor ve uğraştırıcı geliyor. Pamir’i hangi açıdan sevmediniz söylenişinde zorluk, sertlik vb gibi bir şey mi düşündünüz?Soyadıyla uyumuda çok önemli bence . Okyanus erkek tanıyorum duyduğumda epey hoşuma gitmişti , kızda hiç duymadım . Bende Pamir’i beğenemedim .
Hic farketmez. İkisi de guzel isimler. Soyadiniz uzunsa pamir daha uygun olabilir amavalla doğru haklısınız ikisi bir aradayken tam da öyle oldu. Peki tam olarak ikisinden birisi olsa Okyanus daha mı ön planda sizin için ? Pamir benim açımdan kesin gibi de ☺
Adıyla yaşasın şansı ömrü bol olsun inşallah.....okyanus isminde tanıdığım birinin kızı var pamirde kız ismi unisex ama çoğunluk kız ismi olarak kullanılıyor....nacizane fikrim şu ki kendi zevkinizden ziyade çoçuğunuz bu ismi kullanırken zorlanıcakmı hayatında sorunlar yaşayacakmı bunu da düşünmenizi tavsiye ederim şimdi minik bi kişi için isimler şirin geliyor ama ileri yaşlarda eğitim askerlik iş hayatında bu isimleri taşıyabilecekmi buna göre karar verseniz daha iyi olur diye düşünüyorum kuzenimin ismi mertcan kendisi subay ve erler mertcan komutanım deyince hiş şık durmuyor kendiside çok şikayetçi bu durumdan sadece bi örnek verdim...seçtiğiniz her iki isimde birbirinden güzel....sağlıkla gelsin bebeğinizArkadaşlar merhaba öncelikle konuyu nereye açayım bilemedim. Kısmetse kasım ayında ilk bebeğimiz olacak. Oğlumuza isim olarak Okyanus Pamir koymayı düşünüyoruz.
Öncelikle şunu belirteyim antin kuntin isim arayışıyla seçmedik bu isimleri ama takdir edersiniz ki hepimizin zevkleri farklı eski isimlerden de çok taradık ama içimize sinen olmadı. Okyanus anneannesi ve babası tarafından çok isteniyor ben de beğeniyorum ama kız ismi olarakta kullanılması biraz kafamı kurcalıyor. Unisex isimler zor mu olur diye düşünüyorum. Pamir ismini de ben istiyorum. Birçok dilde güzel anlamları olan Orta Asya’da bir dağın adı. Atalarımızın o topraklarda yaşamış olması sebebiyle de Pamir ismini kesin koymak istiyorum. Sizler bu iki isim hakkında neler düşünüyorsunuz? Yapıcı yorumlarsanız sevinirim. Sonuç itibariyle bir hamile olarak zaten duygusal, zorlu ve kararsız dönemlerdeyiz
Bu arada diğer seçenekler olarak;
Pamir Cem
Pamir Ege olabilir. Lakin babası da Okyanus’u istediği için ve anneannemiz de bu isimde istekli olduğu için onları da düşünmek istiyorum
Evet aynen sert geldi söylemde ; Merhaba ben Pamir Yılmazer mesela , bilemedimya.Evet haklısınız soyadı yazamıyorum tabiki şu an ama yazdığım isimler uyumlu soyismiyle. Bizim de uzak tanıdıklarımızda kıza Okyanus koyan 2 kişi oldu onlardan da etkilendiğim için kızlarla daha çok bağdaştırıyorum. Bir de 3 heceli olduğu için bana zor ve uğraştırıcı geliyor. Pamir’i hangi açıdan sevmediniz söylenişinde zorluk, sertlik vb gibi bir şey mi düşündünüz?
Kesinlikle öyle hatta siz yazınca Pamir Alp kulağıma çok güzel geldi sağlıcakla kucağınıza alın inşaallahPamir kullanacağız aslında o zamanda ne diye okyanus gibi uzun bir ismi yük ediyoruz değil mi babasını kıramıyorum anneannemiz de beğeniyor ama sanırım sonuçta çocuğun çoğu eziyetini çeken taraf olarak ve annesi olarak biraz beni darlamamaları iyi olur ☺ Okyanus’tan vazgeçmeleri için ikna edicem artık. Pamir benim için zaten kesin ama yanına Cem gibi Alp, Ata, Ege gibi kısa bir şeyler eklemek isterse babası eklesin
Okyanus güzelmiş hakikaten bi sorun olacağını pek düşünmüyorum ben erkeğede yakışıyor biz oğlumun ismini Batın koydukArkadaşlar merhaba öncelikle konuyu nereye açayım bilemedim. Kısmetse kasım ayında ilk bebeğimiz olacak. Oğlumuza isim olarak Okyanus Pamir koymayı düşünüyoruz.
Öncelikle şunu belirteyim antin kuntin isim arayışıyla seçmedik bu isimleri ama takdir edersiniz ki hepimizin zevkleri farklı eski isimlerden de çok taradık ama içimize sinen olmadı. Okyanus anneannesi ve babası tarafından çok isteniyor ben de beğeniyorum ama kız ismi olarakta kullanılması biraz kafamı kurcalıyor. Unisex isimler zor mu olur diye düşünüyorum. Pamir ismini de ben istiyorum. Birçok dilde güzel anlamları olan Orta Asya’da bir dağın adı. Atalarımızın o topraklarda yaşamış olması sebebiyle de Pamir ismini kesin koymak istiyorum. Sizler bu iki isim hakkında neler düşünüyorsunuz? Yapıcı yorumlarsanız sevinirim. Sonuç itibariyle bir hamile olarak zaten duygusal, zorlu ve kararsız dönemlerdeyiz
Bu arada diğer seçenekler olarak;
Pamir Cem
Pamir Ege olabilir. Lakin babası da Okyanus’u istediği için ve anneannemiz de bu isimde istekli olduğu için onları da düşünmek istiyorum