• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi oğlumun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl anlayacağım?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
39
İstanbul
merhaba arkadaşlar
28 aylık oğlum var bu yaz onu tuvalete alıştırmak istiyorum 10 aylıkta kardeşi olduğundan sıkıntılı olcak sanırım.yalnız benim oğlum kakasını yapsa bile sölemez ben bakmadıkça bezini bağlamazsam bez bez die ağlar.tuvalete götürüyorum benle birlikte beni görerek alışsın die ama oyun yapıyo kendince.tecrübeli arkadaşlarım nasıl başarırım artık iyice zor olmaya başladı 2 çocuğun bezi falan yoruluyorum.maddi boyutuda var banada yardımcı olursanız çok sevinirim..:16::16:

mümkün mertebe inatlaşmamaya çalışın.kardeşi de olduğundan bu konudaki isteğinizi size karşı koz olarak kullanmasın.benim tavsiyem şu sevimli lazımlıklardan, tuvalet adaptörlerinden alın.oyun gibi görsün tuvalete gitmeyi.bezini çıkardıktan sonra kararlı olun.artık tekrar bezlenmeyeceğinden emin olmalı.hatta kardeşinin daha bebek olduğunu,onun artık büyük bir ağabey olduğunu söyleyip gaza getirmeyi deneyin :) ilk günler kazalar olsa hatta hiç söylemese de yılmamaya çalışın.benim oğlum 33 aylık.geçen haftalarda hallettik tuvalet işini.2,5 yaş dönemi kışa gelmişti.o yüzden denemedim.ilk gün sürekli altına yapsa da ertesi gün alıştı.umarım çabuk atlatırsınız siz de bu dönemi.

yalnız o şekilde bir deneyimi olan varsa da paylaşır belki.çok ciddi inatlaşma,asla söylememe gibi durumlarda bir süre ara verip tekrar denemeniz gerekebilir.illa hemen hallolacak diye kendinizi strese sokmayın.

tuvalet eğitiminde en önemli adım bezi çıkarmak.alıştırma külodu kullan.hazır bezde ıslaklık hissi olmadığı için çocuk idrarını yaptığının farkına varamıyor.o yüzden bezi çıkar ilk başlarda altına kaçırması çok normal sabırlı ol kesinlikle hoşgörülü ol kızma.yoksa kabız olur herşey daha da zorlaşır.şuan bende 26 aylık kızımın tuvalet eğitimiyle uğraşıyorum yaşadığım için söylüyorum.ve mutlaka 2 hafta süre tanı alışmak için.olur inşallah tedirgin olma.ben ilk gün biraz fevri davrandım korktu kabız oldu üstelik de kalbi kırıldı çok pişman oldum sonra hiç kızmadım sürekli telkin ettim.çişimizi donumuza yapmıcaz oturağa yapıcaz kızım diye sürekli söyledim unutmasına fırsat vermeden.özellikle ilk 3 gün her yarım saatte bir oturağa oturt başında bekle.ben de az mı süründüm tuvalet köşelerinde:43:
1 bezini çıkar ve gündüz bağlama
2 sık sık tuvalete oturt
3 çişimizi donumuza yapmıcaz oturağa yapıcaz diye sürekli telkin et.
4 oturağı ona sevdir, o otururken şarkılar söyle oyunlar yap
5 SINIRSIZ HOŞGÖRÜ ONU SAKIN AZARLAMA VE KORKUTMA

Allah yardımcın olsun.hepimiz geçiyoruz bu yollardan:40:

çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.ama benim oğlum alıştırma kiloduda giymek istemiyor lazımlıkmı alayım yoksa tuvaletin üstüne konulan apartmı alayım ondada karar veremdim kardeşinden dolayıda yoruluyorum aslında çok huysuz bir bebek okadar gözümde büyüyorki ama alışmakta zorunda.:18:

Back