Oğlumun tepkisi şoka uğrattı 🤯

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.322
-1
118
Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?

Çocuğun tepkileri normal ya hu.
Benimkilerin de arası 7 yaş, kendi istemesine rağmen zor kabullendi. Ki ikisi de kız, ve erkek kardeş istemiyordu yani.
Bol bol ilgi, bol bol sevgi göstereceksiniz.
Geçiyor.
Doğru olduğunu savunmuyorum ama biz çözümü gerçekten küçüğe ne alırsak büyüğe de almaktan yana bulmuştuk. Küçüğe sallanan ana kucağı aldık, büyüğe bahçe salıncağı, küçüğe uyduruk park yatak alırken büyüğe yeni oda takımı yaptırdık, küçüğe bir zıbın alsak büyüğe de hemen don atlet aldık. Bizde işe yaradı

Neye bu kadar şaşırdınız? Orasını anlamadım? Bebeği kıskanmış işte. Siz de
Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum
dediğiniz için “demek ki kız olmak çok memnuniyet verici bir şey” diye düşündü. Neye bu kadae korktunuz orasını çözemedim? Benim büyük oğlum kzı kardeşine bitiyor. Ama ortanca olanla yani erkek kardeşiyle sürekli savaş halinde ha çok seviyor ama kavgaları da bitmez :) kıskançlık bitmez.

Şu an kardeşine aldığınız kıyafetler cicili bicili rengarenk. E haliyle mutlusunuz vs içten içe kıskanıyodur çok normal bence. O zamanlar kendisi için yaptığınız hazırlıkları anlatın. Bebeklik fotoğraflarını falan gösterin çok tatlıydın falan deyin. Onu ne kadar heyecanla beklediğinizi söyleyin. Kardeşi doğunca da bi süre devam eder zamanla azalır muhtemelen.

Bende kız olmak isterdim lafına takıldınız sanırım.cocugun davranış ve tutumlarını bilen sizsiniz eğer gözlemlediğiniz bir durum varsa destek alın bence. Olabilir çocukken bile yönelim farklı hisseden çocuklar varmış. Tek sözüne takılmayın eğer davranışsal farklılık yoksa kıskandığı içindir bence.

Çocuk kendini iyi ifade edememiş aslında size doğacak bebeğinizin kız mı yoksa erkek mi olmasını istediğinizi sormak istemiş.
Ama şahsi olarak sorunca siz de şahsi olarak cevap vermişsiniz anlamayıp. Sonrasında sizin cevap verme şeklinize bakarak o şekilde cevap vermiş. Siz de cinsel yönelim cevabı olarak anladınız sanırım. Neyse ki çocuk asıl aklındakini söylemişte kız değil de erkek kardeş istediği ortaya çıkmış. :)

Yazdıklarınızı tam anlayamadam da şok olacak pek bir şey yok gibi. Çocuklar genellilkle kendi cinsiyetlerinden kardeşleri olsun istiyorlar. Oğlunuz da sizinle bu minvalde küçük bir konuşma yapmış gbi. Şok olduğunuz husus nedir

Çocuğun tepkileri normal ya hu.
Benimkilerin de arası 7 yaş, kendi istemesine rağmen zor kabullendi. Ki ikisi de kız, ve erkek kardeş istemiyordu yani.
Bol bol ilgi, bol bol sevgi göstereceksiniz.
Geçiyor.
Doğru olduğunu savunmuyorum ama biz çözümü gerçekten küçüğe ne alırsak büyüğe de almaktan yana bulmuştuk. Küçüğe sallanan ana kucağı aldık, büyüğe bahçe salıncağı, küçüğe uyduruk park yatak alırken büyüğe yeni oda takımı yaptırdık, küçüğe bir zıbın alsak büyüğe de hemen don atlet aldık. Bizde işe yaradı
Oğlumda diyor anne banada ona ne alırsanız alın eskidi herşeyim diyor
Sürekli ilgileniyorum ama yetmiyor demekki 🥺

Yazdıklarınızı tam anlayamadam da şok olacak pek bir şey yok gibi. Çocuklar genellilkle kendi cinsiyetlerinden kardeşleri olsun istiyorlar. Oğlunuz da sizinle bu minvalde küçük bir konuşma yapmış gbi. Şok olduğunuz husus nedir
Bir anda anne cinsiyetin ne olsun istedin dedi
Bende kız olmuşum mutluyum dedi bende kız deyince şaşırdım ilk defa böyle bir tepki ile karşılaştım tecrübesi olanlardan yardım istedim sadece

Merhaba kardeş kıskançlığı zor ama çok normal. Ailenin tek evladıyken birden biri çıkıp gelecek ve anne babası onun etrafında pervane olacak 🥲 erkek olsaydı bari belki birlşkte oyunlar oynardık kızla ne oynayabilirin diye de düşünüyor olabilir. Kız çocuğu daha çok seveceğinizden endişeleniyor olabilir. Doğunca da böyle kıskançlıklar olacak. Büyük olandan elinizi hiç çekmeyin ve yukarıda biri yorum yapmış küçüğe ne aldıysak büyüğe de aldık diye. İşe yarar bir yöntem bir de kız için alışveriş yaparken onun da fikrini alın bu mu olsun bu mu? Gibii... Ama ona da bir şey almayı ihmal etmeyin. Doğduğu zaman ona görevler verin ıslak mendili getiririr misin, bezini dolaptan getirebilir misin gibi. Siz bebekle ilgilenirken baba onunla oyunlar oynasın dönüşümlü olarak, çocuğu yalnız hissettirmeyin. Ve sürekli konuşun onunla, ikisini de çok sevdiğinizi anlatın. Onun bebeklik fotolarını ara ara açın bebekken onunla nasıl ilgilendiğinizi anlatın. Aklıma gelenler bunlar , kolay gelsin🌺🫂

Hangi takımlıysa formasını alın yanında da bebek tulumu baak kardeşinle beraber giyersiniz diyin sevdiği istediği oyuncağı alıp bunu kardeşin sana seçti diyin tabii yerse aynı taktiği 4 yaşındaki çocuğa yaptık eşimin arkadaşının oğlu akülü araba aldılar kardeşin aldı sana diye verdiler o alamaz dedi inanmadı kıskançlık normal benim kardeşimle aramda 10 yaş var ben bile kıskanıyordum

Back
X