Oğlumun kiloları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kıyamam, size de üzüldüm oğlunuza da.
Anlattığınız beslenme tarzıyla 25 kilo olamaz bence bir çocuk. Öyle dışarda arkadaşlarının ikram ettiğiyle falan olacak şey değil. Kimi çocuk sabahtan akşama kadar abur cubur yiyor yine de zayıf mesela.
Siz en güzeli endokrine ya da çocuk metabolizma bölümüne götürün, mutlaka yönlendirirler. Hormonal bir durumu olabilir. Bir de maşallah boyu da uzun yaşına göre. Belli ki iri bir çocuk, doğrudan akranlarına bakarak değerlendirmeyin o yüzden. Sevgiler 🌷
Cok teşekkür ederim empati yaptığınız için. Evet cocuk doktoru son gidisimizde biara gelin tahlil yapalım dedi çünkü ben endişelendim. Iri bir çocuk kesinlikle

Cok tesekkur ederim❤ benim oglumda günde 5 6 saat sokaktayiz havuza gidiyoruz gelip scooter surmeye cikiyoruz evde kovaliyorum vb baya hareketli bir cocuk aslında. Kilo almasin yeterki diye koşturma halindeyiz. Yorumunuz icin cok tesekkur ederim , cocuklara sınır koymak dediğinizgibi cok zor.
Doktora goturdunuz mu? Bir cocuk doktoruna gotururseniz gereken tahlillere bakar.. eger hersey normalse diyetisyene vs yonlendirir..

Buarada sen cocugunun kilo almasini neye bagliyorsun mesela? HareketsiZlik? Cok abur cubur?

Bırakın kendi haline zamanla öğreniyorlar. çok hareket ettikleri için günde bir çikolata dondurmanın kilo aldıracağını düşünmüyorum. Yemekle arası nasıl peki. Mesela benim oğlan doyana kadar yemezdi yemeği az yerdi ama yerdi. Abur cubur olunca sınırsız yemek isterdi. Yemeğe gelincede hemen doydum oluverirdi. Yemeğini doyana kadar yemesini sağlayıp ödüllendirebilirsiniz. Ama hergün bir seçenek sunun onuda dışarıda arkadaşlarıyla yesin. Evde olupta görüyorsa zaten yemek yemez.

Bırakın kendi haline zamanla öğreniyorlar. çok hareket ettikleri için günde bir çikolata dondurmanın kilo aldıracağını düşünmüyorum. Yemekle arası nasıl peki. Mesela benim oğlan doyana kadar yemezdi yemeği az yerdi ama yerdi. Abur cubur olunca sınırsız yemek isterdi. Yemeğe gelincede hemen doydum oluverirdi. Yemeğini doyana kadar yemesini sağlayıp ödüllendirebilirsiniz. Ama hergün bir seçenek sunun onuda dışarıda arkadaşlarıyla yesin. Evde olupta görüyorsa zaten yemek yemez.
Aynen sizin oğlunuz gibi kahvaltıda yumurta zeytinini yer oglen genelde yoğurt yulaf yada tost gibi seyler yer abur cubur olunca sinirsiz yemek istiyor evet. Mercimek vardi mesela eristeli ondan 3 kasik yedi doydum dedi hemen. Ama yarim saat sonra anne badem verdiye geliyor😂

Doktora goturdunuz mu? Bir cocuk doktoruna gotururseniz gereken tahlillere bakar.. eger hersey normalse diyetisyene vs yonlendirir..

Buarada sen cocugunun kilo almasini neye bagliyorsun mesela? HareketsiZlik? Cok abur cubur?
Tabi surekli kontrolunu yapan doktoru var o iri bir cocuk diyor surekli. Ben genetik e bağlıyorum ve meyve fazla yemesine

30-40 yaşında koca insanlar ısrarla yasaklanan, sürekli kontrol edildikleri konularda inadına gidip o konu neye yapabiliyor yahu, oğlunuzun bu baskıya bu şekilde tepki göstermesi çok normal değil mi ?
siz psikolojik destek alıp toparlanmadan çocuğunuzun toparlanabileceğini sanmıyorum.
bir sürü anne evladı sağlıklı beslensin istiyor ama bir şekilde denge kuruyorlar.
bence kendinizi toparlamaktan başlayın işe.

Aynen sizin oğlunuz gibi kahvaltıda yumurta zeytinini yer oglen genelde yoğurt yulaf yada tost gibi seyler yer abur cubur olunca sinirsiz yemek istiyor evet. Mercimek vardi mesela eristeli ondan 3 kasik yedi doydum dedi hemen. Ama yarim saat sonra anne badem verdiye geliyor😂
Çocuklar neden böyle ya😂
Benimki de sebze yemeği yerken beni sinir sahibi yapıyor. Dün mesela tavuklu bamya vardı. Beş tatlı kaşığı anca zor zar yedi. Bugün anneannesi mantı yapmış iki tabak bitirdi daha istedi vermedik.

Benim gözlemlediğim kadarıyla çocuğunuzda sorun yok ve küçükken kilolu olan çocuklar büyüyünce hiç kilo problemi çekmeyebiliyor. Bazende tam tersi oluyor zayıf çelimsiz olanlar ergenlikte şişebiliyor. Bademden dondurmadan kilo alınmaz zaten. Maşallah diyin bu zamana kadar kilosunu tutmuş. Belkide bünyesi öyle ama okula başlayınca çok hastalanmaktan zayıflıyorlar. Mesela bi komşumun çocuğu sizinki gibi iri. Çocuk hastalandıkça zayıfladı yani. Sonrasında toparlıyor ama eskisi gibi değil kesinlikle.

Çevrenizde jimnastik kulübü tarzı yerler var ise gönderebilirsiniz benim arkadaşımın oğlu da kiloluydu jimnastik sayesinde fazla kilolarından kurtuldu.

Benim büyük kızımda 7 yaşında 30 kg ama çok yemek yiyen bir çocuk değil su içse yarıyor tarzında bir yapısı var ancak yaşıtlarına göre uzun olduğu için normal görünüyor. Diğer kızım çok yer doymak bilmez ama günlerdir tek lokma yememiş gibi zayıf durur.

Yemek konusunda baskı yapmayın, ev yemeğine teşvik edin, aburcuburlara sınır koyun ayrıca çocuk endokrin doktoruna muayene yaptırın

Bu kadar kilo takintiniz varsa 105 kg adamla nasıl evlendiniz :) tabiki ondan doğan çocuk da sisko olmaya eğilimli olur. Siz önünden kaçırdikca akli kaliodur. Önüne yığın bi kac gün tiksinene kadar yesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X