Erkeklerin başka kadınlara alıcı gözle bakması öyle normalleştirilmiş ki, bunun hesabını sormak bile avamlaşma olarak kafada normalleştirilmeye çalışılıyor. Sadece aldatıp aldatmadığı mevzu oluyor bu durumda sanırım. Eşimin başka bir arkadaşıyla kadın muhabetti yapması bana saygı duymadığını gösterdiği gibi aynı zamanda arkadaş çevresinde de itibarımı zedelediği anlamına gelir. İtibar zedelemek hukuksa olarak bile suçken bunu görmezden gelmem beklenemez. Üstüne bir de hiçbir şeyden haberi olmayan bir kadın hakkında yorum falan yapıyorlar, canlı kanlı, bu olaydaki tek aktivitesi uçakta tesadüfen birinin yanına oturmuş olmak olan bir kadın üstelik. Hanım olmak dayatması güçsüzlükten gelen bir dayatmadır, "biraz hanım ol, hanım olan insan şu hareketi yapmaz, şöyle konuşmaz" benim için bu bilip bilmezlikten gelme hali aptal yerine konmak ve bunu kocayı elden kaçırmamak için içselleştirmek anlamına geliyor. Ama konu sahibi siz hesap sormayın bence, çünkü bu ilişkiyi noktalayabilme gücünüz varmış gibi gelmedi bana.