Oğlumun kiloları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Endokrin doktoruna gorunun. Sizi Cok iyi anliyorum , kocamin biraz fazla Kilosu var ancak baba tarafi maalesef fazla kilonun üzerinde. Bu benim de korkum su anda. Cocuklukta yag kitleleri olusuyor ve kilolu birisi olursa ilerde kilo Verse dahi o yag kitlelerini yeniden kazanmasi o kadar kolay ki , Sürekli kilo sorunu olacak . O yüzden endiselerinizde cok haklisiniz. Sakin salmayin ama doktora görünün

Evde siz nasil besleniyorsunuz? Ona brokoli verip babasi ya da siz bisküvileri gotururseniz tabii ki olmaz.
Yok onun yaninda asla yemiyoruz zaten biskuvi falan bizdede yok ben sadece cikolata severim alırım ama hep yüksek yerlerde oglum gormez. Saolun beni anladığıniz için. Tahlilleri yapılacak ama birsey çıkacağını sanmiyorum çünkü belli gidalara karşı iştahı var sadece. Sebze sadeve salatalık yiyor ben salata yerken bazen ucundan yiyor. Çokta yemek seçiyor aslında ama işte kilo olarak fazla

Merhaba benim 39 aylik bir oğlum var 110 cm ve 25 kilo. Dogdugunda normaldi sonra emmeye cok düşkündü hep tombikti ama ben baba tarafinda kilo.oldugu icin hep korktum ya kilolu olursa diye. Ondanda sakındım. 2.5 yasina kdr asla abur cubur seker yedirmedim. Meyveye asiri düşkündü hep. Benim kiloyla ilgili hayat boyu kaygılarım oldu spor diyet ve hicnirzaman da kiloli olmadim aslinda ama ailemde kilo konusunda cok takıntılidir ordan gelen birsey sanırım. Gunde 3 5 kere tartılırdım. Suanda oglumun kilosuna cok üzülüyorum. Ben vermiyorum ama sokakta arkadaşları surekli abur cubur yiyot onlarin peşinden koşuyor. Dondurma aliyorum krakeraliyorum artik mecburen sınırlı olarak. Ama kim ne yese yaninda bitiyor evde surekli dolabi açıyor. Buyuzden anti-depresana başladım çünkü okdr dert ediyorum bu halini. Surekli ilgileniyorim çünkü ayni zamanda bir pedagogla görüşüyorum. Duygusal yemesi var ayni zamanda iştahlı. Oynuyorum havuza götürüyorum kosuyoruz sabahtan aksama sokaklardayiz inanin kendime zaman ayırmıyorum, aksam babasi geliyor onun dışında 0 destek büyüttüm. Ama bu haline surekli yemek odakli olmasina cok üzülüyorum. Belkide benim kaygılarım onu boyle etkiledi😔
Çok abartıyorsunuz gibi geldi. Tüm aile kilo takıntınız için destek almalısınız. Eğer çocuk doktorunuz kilosu için bir şeyler yapmanız gerektiğini söylerse profesyonel destek aldırırsınız çocuğa.

O gidalar evimizde yok zaten ama sokaga havuza gidiyoruz orda görüyor. Dondurma alıyorum zaten buarada hergün rahat bırakın diyenler olmuş. Ama dondurma yerken mesela cips gorse kosa ksoa ona gidiyor. Kuzeni var o demirin yasinda 35 kiloydu buarada. Yani biraz genetikte. O.cocuk tum tahlilleri yapıldı birsey çıkmayınca psikologa yönlendirdiler
Tombik olacaksa olur 🐥 kasmayın bu kadar herkes fit yakışıklı olmak zorunda dğeil eşiniz de kiloluymuş genetik çoğu şey

Ben 4 yaşında 38 kiloydum ama gerçi ben çok uzun boylu bir çocuktum yaşıtlarıma göre. Yani tombul bir çocuktum ama obez gibi durmuyordu boyumdan dolayı. Büyüdükçe düzeldi ama anneme hep kızıyorum keşke zamanında bi diyetisyene götürseymişsin diye çünkü o zamanlardan sağlıklı yeme alışkanlığı edinseydim şimdi tatlıya böyle düşkün olmazdım sanırım.

Oğlunuzun kilosu bana da fazla geldi. 6 yaşındaki oğlum 20 kilo, 9 yaşına giren kızım da 29 kilo.

Demek ki çocuğunuz fazla kalori alıyor.Daha sağlıklı,kalorisi fazla olmayan gıdalar tüketin.Hatta bunun için proğramlar var,gün içinde hesaplayın kaç kalori aldığını.

Kesinlikle bir endokrin doktoruna gidin.Gerekli tahlilleriniz de yapılır böylece.

Dışarıya tok olarak çıkmanız daha iyi olacaktır.İstemesi halinde sağlıklı
atıştırmalıklar alın yanınıza.

Kolaylıklar diliyorum...

Merhaba benim 39 aylik bir oğlum var 110 cm ve 25 kilo. Dogdugunda normaldi sonra emmeye cok düşkündü hep tombikti ama ben baba tarafinda kilo.oldugu icin hep korktum ya kilolu olursa diye. Ondanda sakındım. 2.5 yasina kdr asla abur cubur seker yedirmedim. Meyveye asiri düşkündü hep. Benim kiloyla ilgili hayat boyu kaygılarım oldu spor diyet ve hicnirzaman da kiloli olmadim aslinda ama ailemde kilo konusunda cok takıntılidir ordan gelen birsey sanırım. Gunde 3 5 kere tartılırdım. Suanda oglumun kilosuna cok üzülüyorum. Ben vermiyorum ama sokakta arkadaşları surekli abur cubur yiyot onlarin peşinden koşuyor. Dondurma aliyorum krakeraliyorum artik mecburen sınırlı olarak. Ama kim ne yese yaninda bitiyor evde surekli dolabi açıyor. Buyuzden anti-depresana başladım çünkü okdr dert ediyorum bu halini. Surekli ilgileniyorim çünkü ayni zamanda bir pedagogla görüşüyorum. Duygusal yemesi var ayni zamanda iştahlı. Oynuyorum havuza götürüyorum kosuyoruz sabahtan aksama sokaklardayiz inanin kendime zaman ayırmıyorum, aksam babasi geliyor onun dışında 0 destek büyüttüm. Ama bu haline surekli yemek odakli olmasina cok üzülüyorum. Belkide benim kaygılarım onu boyle etkiledi😔
Ne duygusal yemesi ya. Çocuğa teşhis koymak yerine psikologa gidin. Siz hiç normal değilsiniz ve yetiştirdiğinis çocuk da normal olamaz. Yazık bebe ya...

Çocuğunuzu endokrin bölümune ve beslenme uzmanına goturdunuz mu.
Goturduyseniz ne dediler.
Benim oğlum da sizinki gibi çok iştahlı, ama kilo hiç yok.
Sıkıntıdan da yer benimkiler de.
6 yaşında 120 cm 22 kg.
Ayrıca dondurmayı çikolatayı evde gayet sağlıklı yapabilirsiniz.
Bir sürü şekersiz tarif var.
Krakeri bile yapabilirsiniz.
Cipsi de öyle.
Kilo direk sağlığı etkileyen bir durum, haklı olarak takıyorsunuz.
Ama Dr takibiyle sizin de ilginizle çözülecektir inşallah.

Ne duygusal yemesi ya. Çocuğa teşhis koymak yerine psikologa gidin. Siz hiç normal değilsiniz ve yetiştirdiğinis çocuk da normal olamaz. Yazık bebe ya...
Boş kaldıkça sıkıntıdan biseyler yemek istiyor kimi çocuk.
Benim bebeler de öyle de ordan biliyorum 😄😄
Hatta daha dün gece uykusundan puaca yicem diye ağlayarak uyandı 2 yaş bebem 🙈😂😂
Duygusal yeme derken onu demek istemiş olabilir diye düşündüm ben ama..

Sağlıklı beslenmesi için elinizden geleni yapıyorsanız geriye hormonlarına bakılması kalmış demektir. 2,5 yaşına kadar aburcubur vermeyip de sonradan hazır dondurma,hazır kraker verdiyseniz onlara saldırır tabi çocuk. Hepsini evde yapsaydınız en başından beri,sorun olmazdı. Şimdi ilk defa aburcubur görüyor garibim,milletin peşinde de koşar,dolapları da açar.

Bu teşhisi pedagog koydu yalnız. Ben kafamdan teshis koymuyorum. Yazik nekadar suçlayıcı yaziyrosunuz caresiz kalmış birine. Adınıza üzüldüm.

Ben 4 yaşında 38 kiloydum ama gerçi ben çok uzun boylu bir çocuktum yaşıtlarıma göre. Yani tombul bir çocuktum ama obez gibi durmuyordu boyumdan dolayı. Büyüdükçe düzeldi ama anneme hep kızıyorum keşke zamanında bi diyetisyene götürseymişsin diye çünkü o zamanlardan sağlıklı yeme alışkanlığı edinseydim şimdi tatlıya böyle düşkün olmazdım sanırım.
Benim oglumda uzun obez değil tombik buarada. Biz evde sağlıklı besleniyoruz ama sitede yasiyoruz ve burfa bir bakkalimiz var surekli cocuklar aliyor geliyor. Gecen sene elma tasirdim cerez taşırdım onlarla ikna olurdu bu sene büyüyünce tabi onlardan istiyor cok sıkmamak adına abartmadan alıyorum. Cokta hareketli yuzmeye götürüyorum disarda kosuyoruz bütün gün ama belkide genetik bilemedim.

Boş kaldıkça sıkıntıdan biseyler yemek istiyor kimi çocuk.
Benim bebeler de öyle de ordan biliyorum 😄😄
Hatta daha dün gece uykusundan puaca yicem diye ağlayarak uyandı 2 yaş bebem 🙈😂😂
Duygusal yeme derken onu demek istemiş olabilir diye düşündüm ben ama..
Ne tatlısınız, yorumunuz icin cok tesekkur ederim beni gulumsetti❤

Kıyamam, size de üzüldüm oğlunuza da.
Anlattığınız beslenme tarzıyla 25 kilo olamaz bence bir çocuk. Öyle dışarda arkadaşlarının ikram ettiğiyle falan olacak şey değil. Kimi çocuk sabahtan akşama kadar abur cubur yiyor yine de zayıf mesela.
Siz en güzeli endokrine ya da çocuk metabolizma bölümüne götürün, mutlaka yönlendirirler. Hormonal bir durumu olabilir. Bir de maşallah boyu da uzun yaşına göre. Belli ki iri bir çocuk, doğrudan akranlarına bakarak değerlendirmeyin o yüzden. Sevgiler 🌷

Biz bile nefsimize hakim olamiyorken bazen cocuklar hic olamaz. Zaten cocuklara diyet tavsiye edilmiyor daha fazla hareket tavsiye ediliyor. Gunluk aktivitesi nasil? Cok oturan bir cocuk mu? Bisiklet biniyor mu mesela kosuyor mu parkta kosuyor mu vs bunlar onemli.. her gun yarim saat yuruseniz gene iyi..

Benim oglum cok zayiflamisti bebeklik yillarinda.. dert ediyirsun cok cunku cok kusuyordu.. cok fazla yiyecekten tiksindi bende tabii ne seviyorsa onu yedirmeye calistim. Borek pogca lahmacunlar vs. Yani yeterki icinde kalsin diye herseyi yaptim.. ama noldu sonra? Diyorum ya kusmasi azaldi kilo problemi basladi biraz.. cunku abur cubur cok seviyor yemekte sver.. mesela doner hamburger patates kizartmasi .. corbayi bi ton ekmekle gommeyi vs. Bebekken brokoli vs yerdi artik yemiyor mesela.. eve abur cubur almamak cozum diil…cunku nefsi cekiyor cocugun baskasinda gorunce.. ben hepsini denedim cunku..yasaklamayida serbest birakmayida..

Tesaduf ameliyat olunca cerrahi ciger yaglanmasi var deyince cok uzulup korktum onunla konustum.. zaten kilo
Problemi basladigindan beri diyetisyene goturuyorum. Haricinde doktorlarla gorustum psikologa goturdum ki duygusal yeyici mi diye.. ama degil yani baya yemeyi seviyor tontrikom💜goruntu vs bos ver beni sagligi daha cok endiselendirdi. Yaz mevsiminde biraz hareket etti bi kac kilo verdi sukur.
Suan cocuk dr kontrolundeyiz.

Yazin bisiklet surdu biraz mesela arkadaslariyla oynadi. Istiyirum sene icinde istedigi bir spora gitsin ama bakalim.
Aksam yatmadan aciktim derse genelde yedirmiyorum ben, cunku gerek yok.kilo almaya zaten musait.

Kisaca o yasta diyet degil hareket sart.

Biz bile nefsimize hakim olamiyorken bazen cocuklar hic olamaz. Zaten cocuklara diyet tavsiye edilmiyor daha fazla hareket tavsiye ediliyor. Gunluk aktivitesi nasil? Cok oturan bir cocuk mu? Bisiklet biniyor mu mesela kosuyor mu parkta kosuyor mu vs bunlar onemli.. her gun yarim saat yuruseniz gene iyi..

Benim oglum cok zayiflamisti bebeklik yillarinda.. dert ediyirsun cok cunku cok kusuyordu.. cok fazla yiyecekten tiksindi bende tabii ne seviyorsa onu yedirmeye calistim. Borek pogca lahmacunlar vs. Yani yeterki icinde kalsin diye herseyi yaptim.. ama noldu sonra? Diyorum ya kusmasi azaldi kilo problemi basladi biraz.. cunku abur cubur cok seviyor yemekte sver.. mesela doner hamburger patates kizartmasi .. corbayi bi ton ekmekle gommeyi vs. Bebekken brokoli vs yerdi artik yemiyor mesela.. eve abur cubur almamak cozum diil…cunku nefsi cekiyor cocugun baskasinda gorunce.. ben hepsini denedim cunku..yasaklamayida serbest birakmayida..

Tesaduf ameliyat olunca cerrahi ciger yaglanmasi var deyince cok uzulup korktum onunla konustum.. zaten kilo
Problemi basladigindan beri diyetisyene goturuyorum. Haricinde doktorlarla gorustum psikologa goturdum ki duygusal yeyici mi diye.. ama degil yani baya yemeyi seviyor tontrikom💜goruntu vs bos ver beni sagligi daha cok endiselendirdi. Yaz mevsiminde biraz hareket etti bi kac kilo verdi sukur.
Suan cocuk dr kontrolundeyiz.

Yazin bisiklet surdu biraz mesela arkadaslariyla oynadi. Istiyirum sene icinde istedigi bir spora gitsin ama bakalim.
Aksam yatmadan aciktim derse genelde yedirmiyorum ben, cunku gerek yok.kilo almaya zaten musait.

Kisaca o yasta diyet degil hareket sart.
Cok tesekkur ederim❤ benim oglumda günde 5 6 saat sokaktayiz havuza gidiyoruz gelip scooter surmeye cikiyoruz evde kovaliyorum vb baya hareketli bir cocuk aslında. Kilo almasin yeterki diye koşturma halindeyiz. Yorumunuz icin cok tesekkur ederim , cocuklara sınır koymak dediğinizgibi cok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X