Oğlumun kiloları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
Merhaba benim 39 aylik bir oğlum var 110 cm ve 25 kilo. Dogdugunda normaldi sonra emmeye cok düşkündü hep tombikti ama ben baba tarafinda kilo.oldugu icin hep korktum ya kilolu olursa diye. Ondanda sakındım. 2.5 yasina kdr asla abur cubur seker yedirmedim. Meyveye asiri düşkündü hep. Benim kiloyla ilgili hayat boyu kaygılarım oldu spor diyet ve hicnirzaman da kiloli olmadim aslinda ama ailemde kilo konusunda cok takıntılidir ordan gelen birsey sanırım. Gunde 3 5 kere tartılırdım. Suanda oglumun kilosuna cok üzülüyorum. Ben vermiyorum ama sokakta arkadaşları surekli abur cubur yiyot onlarin peşinden koşuyor. Dondurma aliyorum krakeraliyorum artik mecburen sınırlı olarak. Ama kim ne yese yaninda bitiyor evde surekli dolabi açıyor. Buyuzden anti-depresana başladım çünkü okdr dert ediyorum bu halini. Surekli ilgileniyorim çünkü ayni zamanda bir pedagogla görüşüyorum. Duygusal yemesi var ayni zamanda iştahlı. Oynuyorum havuza götürüyorum kosuyoruz sabahtan aksama sokaklardayiz inanin kendime zaman ayırmıyorum, aksam babasi geliyor onun dışında 0 destek büyüttüm. Ama bu haline surekli yemek odakli olmasina cok üzülüyorum. Belkide benim kaygılarım onu boyle etkiledi😔

Merhaba benim 39 aylik bir oğlum var 110 cm ve 25 kilo. Dogdugunda normaldi sonra emmeye cok düşkündü hep tombikti ama ben baba tarafinda kilo.oldugu icin hep korktum ya kilolu olursa diye. Ondanda sakındım. 2.5 yasina kdr asla abur cubur seker yedirmedim. Meyveye asiri düşkündü hep. Benim kiloyla ilgili hayat boyu kaygılarım oldu spor diyet ve hicnirzaman da kiloli olmadim aslinda ama ailemde kilo konusunda cok takıntılidir ordan gelen birsey sanırım. Gunde 3 5 kere tartılırdım. Suanda oglumun kilosuna cok üzülüyorum. Ben vermiyorum ama sokakta arkadaşları surekli abur cubur yiyot onlarin peşinden koşuyor. Dondurma aliyorum krakeraliyorum artik mecburen sınırlı olarak. Ama kim ne yese yaninda bitiyor evde surekli dolabi açıyor. Buyuzden anti-depresana başladım çünkü okdr dert ediyorum bu halini. Surekli ilgileniyorim çünkü ayni zamanda bir pedagogla görüşüyorum. Duygusal yemesi var ayni zamanda iştahlı. Oynuyorum havuza götürüyorum kosuyoruz sabahtan aksama sokaklardayiz inanin kendime zaman ayırmıyorum, aksam babasi geliyor onun dışında 0 destek büyüttüm. Ama bu haline surekli yemek odakli olmasina cok üzülüyorum. Belkide benim kaygılarım onu boyle etkiledi😔
Çocuğun psikolojisini etkiliyorsunuz kilo kilo diye. Sağlıklı beslenmeye tesvik edebilirsiniz ama baskı yapmaya başlarsanız çocuğu mahvedersiniz. İleride gerçekten yeme bozukluğuna döner yaşantısı.
Psikiyatri desteği alın çok takıntılısınız

Bence 25 kilo cok fazla, yani hormonal bir durum olabilir benim oğlum 5 yasindayken 21 kiloydu zayfti evet ama onunla yaşıt olanlar 25 26 kiloydu. Bende cocuk doktoruna sorun belki endoktorin uzmanına yönlendirir. Bana açıkçası abur cubur yesede 3 yasinda çocuk icin 25 fazla geldi. Tabi bende yanlis biliyor olabilirim

Ne kadar sıkarsanız o kadar kötü olur, çocuğun içinde gerginlik yaratıyorsunuz. 3 yaşında sadece 3 abartmayın bu kadar

Abur cubur sağlıksız şeyleri çok yiyorsa onu kısıtlamalısınız. Oğlum beş yaşında 22 kilo. İştahsızdır. Ama asıl kilo almamasını ben ekmek hamur işi sevmemesine bağlıyorum. Sabahları genelde pankek ister mesela ben çikolatalı yemek istediği için pankeki bugün süt kalmamış yarın yapalım fln diye erteleyip genelde haftada bir iki kere veriyorum. Daha çok ufak sizinki de en fazla abur cubur ve hamur işini eve sokmamaya deneyebilirsiniz. Bir de çocuk doktorunuza da sorun belli öneride bulunabilir. Bı yaşta diyet de vermezler sanki

Arkadaşlar takintilisin diyenler var zaten bunu belirttim psikiyatri destegide alıyorum. Terapi aliyorum ve pedagogla görüşüyorum. Oglum fazla abur cubur yemez. Sikintidan surekli dolaba sarıyor zorlaninca sarıyor. Doktoru iri dedi hep ama bu hafta tahlile goturcez .babasida 105 kg buarada ona cok benziyor oğlum. Ben dikkat etmeye çalışıyorum ona yansıtmamaya ama baska konuda takıntısı olan varsa beni anlar bunlara engel olmak okdr kolay olmuyor. Belki ayni sorunu yasayan vardir diye düşündüm. Buarada benim gözümin icine bakarak yiyor bazen ve anne bak cok yiyorum diyor bence oda farkında. Ama birakmayifa denedim ozamanda midesinin alabileceginden fazlaca yiyor.

Çocugu bir rahat bırakın ayol çocuklugunu yaşasın çok abartmadan abur cubur yesin ben bile günde bir dondurma az cips yemeden duramıyorum

Bilmediğim için soruyorum.
Eve bu gıdaları almasanız daha iyi olmaz mı?

dışarda yiyen var oğlum peşlerinden koşuyor kısmı için uzmanından bilgi alın derim, nasıl yönlendirmeniz gerektiği hakkında...
kızıma abur cubur yasak , etrafında arkadaşları yiyor ama kimsenin peşinden koşmuyor, hatta ikram eden oluyor alıyor çantasına koyup eve getiriyor veya başka arkaaşına hediye ediyoor. sağlıklı beslenmeyi benimsemek lazım. siz fazla kısıtlıyorsunuz demek ki . günde 3-5 kere tartılmak da bu konuda ne kadar büyük sorun yaşadığınızı gösteriyor. bu konunun üstüne gitmeniz lazım terapi alıyorum demişsiniz ama ... acil çözülmesi gerekiyor beslenme çok önemli

Bilmediğim için soruyorum.
Eve bu gıdaları almasanız daha iyi olmaz mı?
O gidalar evimizde yok zaten ama sokaga havuza gidiyoruz orda görüyor. Dondurma alıyorum zaten buarada hergün rahat bırakın diyenler olmuş. Ama dondurma yerken mesela cips gorse kosa ksoa ona gidiyor. Kuzeni var o demirin yasinda 35 kiloydu buarada. Yani biraz genetikte. O.cocuk tum tahlilleri yapıldı birsey çıkmayınca psikologa yönlendirdiler

O gidalar evimizde yok zaten ama sokaga havuza gidiyoruz orda görüyor. Dondurma alıyorum zaten buarada hergün rahat bırakın diyenler olmuş. Ama dondurma yerken mesela cips gorse kosa ksoa ona gidiyor. Kuzeni var o demirin yasinda 35 kiloydu buarada. Yani biraz genetikte. O.cocuk tum tahlilleri yapıldı birsey çıkmayınca psikologa yönlendirdiler
Evde dolabı açıyor demişsiniz ya o yüzden sordum.

Endokrin doktoruna gorunun. Sizi Cok iyi anliyorum , kocamin biraz fazla Kilosu var ancak baba tarafi maalesef fazla kilonun üzerinde. Bu benim de korkum su anda. Cocuklukta yag kitleleri olusuyor ve kilolu birisi olursa ilerde kilo Verse dahi o yag kitlelerini yeniden kazanmasi o kadar kolay ki , Sürekli kilo sorunu olacak . O yüzden endiselerinizde cok haklisiniz. Sakin salmayin ama doktora görünün

Evde siz nasil besleniyorsunuz? Ona brokoli verip babasi ya da siz bisküvileri gotururseniz tabii ki olmaz.

dışarda yiyen var oğlum peşlerinden koşuyor kısmı için uzmanından bilgi alın derim, nasıl yönlendirmeniz gerektiği hakkında...
kızıma abur cubur yasak , etrafında arkadaşları yiyor ama kimsenin peşinden koşmuyor, hatta ikram eden oluyor alıyor çantasına koyup eve getiriyor veya başka arkaaşına hediye ediyoor. sağlıklı beslenmeyi benimsemek lazım. siz fazla kısıtlıyorsunuz demek ki . günde 3-5 kere tartılmak da bu konuda ne kadar büyük sorun yaşadığınızı gösteriyor. bu konunun üstüne gitmeniz lazım terapi alıyorum demişsiniz ama ... acil çözülmesi gerekiyor beslenme çok önemli
Ne guzel ama oğlum iştahlı bir çocuk. 2 yasinda falan ekmege asiri düşkündü sonra bıraktım yesin ekmek catlayana kadar artik ekmek yemiyor mesela ama abur cuburlar bikilacak seyler değil. Cerez kuru meyve, meyve hepsini cok seviyor ama yemeklerle arası yok. Abur cubur sokak harici vermiyorum. Dondurma kraker gibi şeyler anlasarak aliyorum zaten pedagogla konuşuyorum bunları. Oda kontrolü eline almak istiyor diyor oglum icin ama biryandan iştahlı iste ve benim kaygılarım onu yemege itti malesef 1.5 2 yastan beri

Evde dolabı açıyor demişsiniz ya o yüzden sordum.
Evet oyuzden meyveyi dolaba koymuyorum artık. Dolabi acip bakiyor konserve misir buluyor bu seferde.. havuc yiyor yesin sorun değil ama yani farklı bir yeme tarzı var. Boyle bir cozum buldum ama cevredekiler asiri serbest iste surekli abur cubur yiyorlar sokaga cikarmamazlikta yapamıyorum.

Ne guzel ama oğlum iştahlı bir çocuk. 2 yasinda falan ekmege asiri düşkündü sonra bıraktım yesin ekmek catlayana kadar artik ekmek yemiyor mesela ama abur cuburlar bikilacak seyler değil. Cerez kuru meyve, meyve hepsini cok seviyor ama yemeklerle arası yok. Abur cubur sokak harici vermiyorum. Dondurma kraker gibi şeyler anlasarak aliyorum zaten pedagogla konuşuyorum bunları. Oda kontrolü eline almak istiyor diyor oglum icin ama biryandan iştahlı iste ve benim kaygılarım onu yemege itti malesef 1.5 2 yastan beri
iştahlı olabilir bu aslında bir sorun değil bizde iştahlıyız ama sağlıklı alternatifini yapıyoruz dondurmayı kendim yapıyorum muz kakao hindistan cevizi fındık çok az bal rondodan çekip dondurma kalıbında donduruyorum, evde kabak ve patatesi çok ince şekilde rendeden geçirip çok az yağ ve baharatla yağlı kağıtla fırında kızartıp cips yapıyorum yoğurda da baharat ekleyip dipsos yapıyorum alın size cips bizde böyle besleniyoruz. çocuğun evde gözü gönlü bu şekilde doyarsa dışarda koşturmaz kimsenin peşinden.

iyi bir diyetisyenle de anlaşırsınız size tarifler verir herşeyin en sağlıklı halleri var hem yemiş olur hem kilo kontrolü olur hemde sağlıklı olur

Evet oyuzden meyveyi dolaba koymuyorum artık. Dolabi acip bakiyor konserve misir buluyor bu seferde.. havuc yiyor yesin sorun değil ama yani farklı bir yeme tarzı var. Boyle bir cozum buldum ama cevredekiler asiri serbest iste surekli abur cubur yiyorlar sokaga cikarmamazlikta yapamıyorum.
Bilemedim. Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X