• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun kardeş isteği…

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
Belki bu konuda çok açılmış konu vardır ama ben ikinci çocuk yapmalı mıyım diye sormayacağım size. Benim derdim oğlumun kardeş isteği. Henüz 4 yaşında ona bu kardeş isteği nereden geldi bilmiyorum. Kuzeni veya çok yakın zaman geçirebileceği kimse yok ama kreşe gidiyor. 3 yaşına kadar çok yalnjz kalmıştı belki henüz küçük olduğu için mi bilmiyorum ama böyle bir isteği yoktu.

Ben çok yakın zamanda ablamı kaybettim kardeş sevgisini dibine kadar yaşadım rabbim mekanını cennet eylesin herşeyi sonuna kadar yaşadık ablamla. Çok güzel bir çocukluğumuz anılarımız oldu. Dostumdu benim. Hiç yalnızlık, arkadaşsızlık hissetmedim. Dolayısıyla o gidince çok büyük bir boşluğ düştüm. Sanki herşeyim geçmişim silinmiş gibi hissediyorum. Size belki çok saçma gelecek ama ya oğlumda ileride böyle büyük bir acıyla başetmek zorunda kalırsa diye korkuyorum ona haksızlık edermişim gibi geliyor öte yandan hiç kardeşi olmasa bana kızar mı hep eksik hisseder mi kendini hayatta?
Duygularım çok karışık kendimi ifade edebiliyor muyum emin değilim. Her iki türlü seçenekte beni korkutuyor. Bir çocuğum daha olsa hem babam hem ablam göremeyecek bunu düşünüp üzülüyorum. Ablam hiç evlenmedi çocuğu olmadı. Sen nasıl hayatına devam edebiliyorsun diye kendime kızıyorum. Sürekli rüyamda ablamı görüyorum yanında küçük bir kız çocuğu ile. O senin kızın diyor bana. O kadar saçma bir duygu geçişi yaşıyorum ki.. Kendime soruyorum bir evladım daha olsun ister miydim? Evet isterdim diyorum. Ama bakabilir miyim tekrar hamilelik, bebek bakımı vs kaldırabilir miyim? Ve anlattığım onca sebepler… çevremdekilerin (aile, iş, arkadaş) sürekli kardeşsiz olmaz baskıları da var. Onlar nereden hortladı çözemedim ama bu aralar böyle bir kaosun içindeyim. Umarım duygularımı anlatabilmişimdir…

Belki bu konuda çok açılmış konu vardır ama ben ikinci çocuk yapmalı mıyım diye sormayacağım size. Benim derdim oğlumun kardeş isteği. Henüz 4 yaşında ona bu kardeş isteği nereden geldi bilmiyorum. Kuzeni veya çok yakın zaman geçirebileceği kimse yok ama kreşe gidiyor. 3 yaşına kadar çok yalnjz kalmıştı belki henüz küçük olduğu için mi bilmiyorum ama böyle bir isteği yoktu.

Ben çok yakın zamanda ablamı kaybettim kardeş sevgisini dibine kadar yaşadım rabbim mekanını cennet eylesin herşeyi sonuna kadar yaşadık ablamla. Çok güzel bir çocukluğumuz anılarımız oldu. Dostumdu benim. Hiç yalnızlık, arkadaşsızlık hissetmedim. Dolayısıyla o gidince çok büyük bir boşluğ düştüm. Sanki herşeyim geçmişim silinmiş gibi hissediyorum. Size belki çok saçma gelecek ama ya oğlumda ileride böyle büyük bir acıyla başetmek zorunda kalırsa diye korkuyorum ona haksızlık edermişim gibi geliyor öte yandan hiç kardeşi olmasa bana kızar mı hep eksik hisseder mi kendini hayatta?
Duygularım çok karışık kendimi ifade edebiliyor muyum emin değilim. Her iki türlü seçenekte beni korkutuyor. Kendime soruyorum bir evladım daha olsun ister miydim? Evet isterdim diyorum. Ama bakabilir miyim tekrar hamilelik, bebek bakımı vs kaldırabilir miyim? Ve anlattığım onca sebepler… çevremdekilerin (aile, iş, arkadaş) sürekli kardeşsiz olmaz baskıları da var. Onlar nereden hortladı çözemedim ama bu aralar böyle bir kaosun içindeyim. Umarım duygularımı anlatabilmişimdir…

Kreşteki yakın arkadaşlarından, son zamanlarda kardeşi olan varsa; onlardan duyup özenmiş olabilir.

Başınız sağ olsun sizin yaşadığınız acı büyük ama kimin başına ne gelir bilinmez intimaller dahilinde bu tarz kararlar alınmaz cocuğunuz istiyor mu istemiyor mu buda baz alınmaz. Başta siz çünkü yükün çoğunluğunu siz alacaksınız sonrada eşiniz iki evladınız olsun istiyorsanız olsun. Siz iki evlat dünyaya getirirsiniz onlar birbirinin canıda olabilir düşmanıda bilinmez
Kendime soruyorum bir evladım daha olsun ister miydim? Evet isterdim diyorum.
Bunu net bi şekilde söylediğinize göre devamındaki amalar çok önemli değil. İkinci cocuğu yapmadığınız için pişman olursunuz gibime geliyor ilerde.

Duygularım çok karışık kendimi ifade edebiliyor muyum emin değilim. Her iki türlü seçenekte beni korkutuyor. Bir çocuğum daha olsa hem babam hem ablam göremeyecek bunu düşünüp üzülüyorum. Ablam hiç evlenmedi çocuğu olmadı. Sen nasıl hayatına devam edebiliyorsun diye kendime kızıyorum. Sürekli rüyamda ablamı görüyorum yanında küçük bir kız çocuğu ile. O senin kızın diyor bana. O kadar saçma bir duygu geçişi yaşıyorum ki.. Kendime soruyorum bir evladım daha olsun ister miydim? Evet isterdim diyorum. Ama bakabilir miyim tekrar hamilelik, bebek bakımı vs kaldırabilir miyim? Ve anlattığım onca sebepler… çevremdekilerin (aile, iş, arkadaş) sürekli kardeşsiz olmaz baskıları da var. Onlar nereden hortladı çözemedim ama bu aralar böyle bir kaosun içindeyim. Umarım duygularımı anlatabilmişimdir…
Merhaba başınız sağ olsun. İyi kurulan kardeşlik bağları çok güzel çok özel ama çok da nadir maalesef. Kardeş insanı vezir de eder rezil de. Benim çevremde gözlemlediğim çoğu kardeşlik ilişkisi için iyi yorumlar yapmak mümkün değil. Keşke tek çocuk olsaydım diyen çok insan gördüm. Sizinki kadar güçlü bağlar kuracaklarını umut ederek ikinci çocuk sahibi olmak doğru mu bilemiyorum.

hiç kardeşi olmasa bana kızar mı hep eksik hisseder mi kendini hayatta?

Olmayan birinin/bir şeyi eksikliğ hissedilmez diye düşünüyorum.
Sizin başınız sağ olsun. Var olup kaybedilen kardeşle hiç olmaması aynı şey değil.
Ben tek çocuğum, kardeş hissi bilmiyorum açıkçası ve öyle bir eksiklikte hissetmedim 30 yaşımdayım.
Hissediyorum diyen de öyle hissetmek istediği için hissediyordur çevreden kardeşi olanları gorup etkileniyor çocuklar yoksa bir his bilipte eksikliğini yaşadığından değildir. Her kardeş çok süper anlamıyor bu arada belli bir yaştan sonra hepsi kendi hayatına bakıyor kardeşlik vs kalmıyor kimisinde. Gözlerim bu

Kardeşi olmayıp da üzgün kimseyi görmedim, kardeşi olduğu için mutlu olan kimseyi de görmedim. Çevremdeki örnekler hep böyle. Kardeşinin arkasından kuyu kazanlar,mal mülk miras kaçırmaya çalışanlar,para için kardeşlik yapar gibi görünenler çoğunlukta maalesef. İyi düşünün öyle karar verin.

Tek çocuk iy demiş herkes de bilemiyorum biz 5 kardeşiz ablalarım kardeşlerim aramızdaki bağ bambaşka ve benimde çevremde hep birbrine düşkün kardeşler var. Bu devirde tek çocukta ueterli olur ama yine de insanın sırtını yaslayabileceği derdini anlatabileceği biri olması inanılmaz güzel bi duygu. Ve de ya o da o acıyı yaşarsa demişsibiz ama böyle ömür geçmez. Kimn ne kadar ömrü olduğunu bilemeyiz sonuçta her türlü gideceğimiz yer belli.

benim oğlum da 4.5 yaşında. ona da bir süredir kardeş isteği geldi. kreşte kardeşi olan çocuklar var onlardan görüp etkileniyor. biz şu an maddi manevi 2.bir çocuğa yetebilecek durumda değiliz. aslında maddi olarak bir şekilde yeteriz ama bir şekilde yetmek yerine tek evladımı gönlüme göre, bir şeyini eksik etmeden büyütmek arzusundayım. sırf oğlum istiyor diye kardeş yapacak değilim. zira çocuk bu, her gördüğünü istiyor, merak ediyor. bizler yetişkiniz :) ayrıca başınız sağ olsun, sizin güzel bir abla kardeş ilişkiniz olmuş. şu anda eksikliğini hissetmeniz gayet normal ama hiç var olmayan bir şeyin eksikliği de hissedilmez.

Öncelikle başınız sağolsun.
Çocuğunuzun veya çevrenizdeki insanlardan ziyade sizin isteyip istememeniz çok önemli. Ayrıca kardeşi olmadığı için üzülen yada anne babasına öfke duyan hiç kimse görmedim şimdiye kadar

Ama boyle hayattan korkarsaniz mutlulugu da kacirirsiniz. Ablanizin kaybina cok uzuldum. Allah sabir versin. Ama ya hic olmasaydi. Gaciediginiz o guzel zamanlari gecirmemis olmayi dilemezsiniz diye dusunuyorum.

Ben kizim 4 yasindayken hamile kaldim. 2 gebeligimi kaybettim. Kizim 6 yasindayken dogdu kardesi. Kismet hersey. Ben cok memnunum iki numaranin hayatimizda olmasindan. Yurtdisinda yasiyoruz. Herseyi kendimiz yapiyoruz.

Başınız sağolsun 🤲
Tam olarak kendinizden emin olmadan böyle sizi etkileyecek bir adımı atmayın önce psikolojik olarak kendinizi toparlayın ben nasıl yaşıyorum demeyin her an hepimize bişeyler olabilir yaşadığınız tabii ki büyük bir acı ama ilerleyebilmemiz için kendimizi yıpratmadan yaşamamız lazım.

Öncelikle başınız sağolsun 2. Çocuğu düşünmesi gereken çocuğunuz değil siz ve eşinizdir. Çocuk bu bugün kardeş ister yarın doğduğunda ilginin ona kaydığını görünce istemiyorum gitsin bu evden der (şaka değil yaşanmıştır). Eğer ki siz ve eşiniz 2. Çocuğa maddi manevi olarak hazırsanız sorun yok... Ama önemli konu manevi yani psikolojik olarak hazır mısınız? Yani şimdi tek çocukla uğraşmak nispeten kolay ama 2. çocuk dediğinizde, 4 çocuk yetiştirme performansı göstermeniz gerekecek (2 çocuk yetiştirme üstüne aralarındaki savaş 2 çocuk performansı daha istiyor). Aslında çocuğunuz şu anda çok tehlikeli bir dönemde bu dönemdeki çocuklar ilgiye boğulur ancak ilginin hızlıca kardeşine geçmesi ona bugün düşman ilerisi için ise bilinçaltını etkiliyor.

Kardeşi olmayıp da üzgün kimseyi görmedim,
, kardeşi olduğu için mutlu olan kimseyi de görmedim.
Dünde bir konuya yazmıştım oğlum 25 yaşında kardeşi yok böyle inanılmaz mutlu.

Biz 2 kardeşiz. Bir abim var, iyiki var. Annemin babamın bana bıraktığı en güzel miras
Annem onu iyiki doğurmuş, iyiki benim abim olmuş.
Ben kardeşi olup mutlu olan nadir insanlardanım.

Rabbim hayırlı kardeşler nasip etsin.

Back