Oğlumun ismi

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.209
53.159
32
Herkese merhabalar ❤️ Eşimle birlikte oğlumuzun ismine yaklaşık 2 ay evvel filan karar verdik. İlk zamanlar hani olurda değişir fikir bu diye kimse ile paylaşmadık . Fakat bir süre sonra ben artık ailelere söylememiz gerektiğini eşime belirttim. Çünkü kp kendi isminin konulmayacağını bilsin istediğim içindi . Daha önce bir konuşma esnasında kv başka birisi üzerinden kp ismini koysalar ne olurdu ki gibi birşey söyledi bu yüzden bizden de böyle birşey beklendiğini düşünüyorum. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek ( evet saçma ama ben babasının ismini koyacağımızı bekledikleri düşüncesindeyim.) Bir aydır artık söyle şöyle diyorum oda söyleriz ya filan diyerek beni geçiştiriyor . Gel gelelim asıl olaya dün akşam eşim nöbetçiydi mesajlaşırken ben biraz tehdit ettim artık ismi şöyle eğer sen söylemezsen ben söyleyeceğim whatsappa durum atarım herkes görür. Doğum olmadan söylemiş olalım sonra ailen surat asacak yanıma gelip lütfen çift isim olsun babamın adını da koyalım diyip emrivaki yapma gerilmek istemiyorum gibi şeyler söyledim. Eşimde dün görümcemle telefonda konuşurken konuşma nereden ilerledi bilemiyorum ama görümcem demiş ki babam bebeğe kendi adını koyacağınızı umuyor gibi demiş. Eğer koymayacaksanız da söylerken gönlünü alarak şöyle filan demiş. Eşimde daha sonra annesiyle konuşurken kuzeninin bebeği doğacak ona ne isim koydular diye sormuş . Kv 2 isim galiba bilmiyorum karıştırmışlar demiş. Ardına siz ne koyacaksınız diye sormuş eşim de karar vermedik daha tek isim koyacağız demiş. Ardından anne babam kendi adının koyulmasını istiyor mu diye sormuş ( nabız yokluyor bence o an eşim ) kv de oğlum baban böyle şeylere bakmaz siz ne istiyorsanız koyun demiş. Ben şöyle düşünüyorum kv ile görümcem iş birliği yapmışlar sanki. Görümcem neden tutup eşime böyle söyleyip yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum . Ben onun yerinde olsam bilsem bile hiç birşey söylemezdim kardeşime. Eşimde gelecek yorumlardan çekindiği için ismi kimseye söylemiyor son anda söyleyecek gibime geliyor . Sinirlerim bozuldu bu işe bir çözüm bulmak istiyorum kızlar. Görümceme de bozuldum ayrıca bunu bir şekilde belli etmek istiyorum

Bizde iki isim koyacagiz biri kaynbabamin ismi ( ben istedim) . Onu kimseyle paylasmadik henuz. Yani sadece kayinvalidem biliyor. Cinsiyet belli oldugu gun soyledik herkese koyacagimiz ismi. Suan herkes tek isim diye biliyor.
Yanyana gelmiyormusunuz hic ailesiyle sonucta ne var ki bunda soyleyin gitsin. Esiniz ozellikle soylemenizi istememis sanki sizi nasil olsa ikna eder diye dusunmuş olabilir.

Ne saçma takıntılar bunlar ya
Düşünüyorum da benim ismimi sülaledeki bütün çocuklara verseler ne olur yani başları göğe eriyor sanki
En güzel günlerinizi böyle kaygılarla geçirmeyin
Bebek sizin bebeğiniz
İstediğiniz ismi koyarsınız
Yeterki eşiniz sizinle hemfikir olsun dengeyi kuracak olan o çünkü

Bizde iki isim koyacagiz biri kaynbabamin ismi ( ben istedim) . Onu kimseyle paylasmadik henuz. Yani sadece kayinvalidem biliyor. Cinsiyet belli oldugu gun soyledik herkese koyacagimiz ismi. Suan herkes tek isim diye biliyor.
Yanyana gelmiyormusunuz hic ailesiyle sonucta ne var ki bunda soyleyin gitsin. Esiniz ozellikle soylemenizi istememis sanki sizi nasil olsa ikna eder diye dusunmuş olabilir.
Son saniyede baktı ki ailesi surat asıyor filan tutup bana yalvaracak lütfen koyalım diye onu planlıyor bence

Ben de olsam uyarırdım kardeşimi gönül nasıl alınır bilmiyorum ama kırıcı olmayın derdim en azından adımı verin vs. derse. Ki bir an önce paylaşsanız en azından kabul edilir sonlara doğru "benim adımı verin" derse iyice sıkışırsınız diye düşünüyorum. En iyisi wp durumu ile bebeğe ait bir eşya koyup paylaşın herkes duysun, öğrensin. Boşa uzuyor konu.

Bu salakca adet ve turevleri azalmadan direkt tükense artık. Insanlari yok yere geriyorlar. Sinir oluyorum. Ya rahat birakin kim hangi ismi istiyorsa koysun. Bu adet ic anadoluda var maalesef.

Aynen öyle vallahi annem Babannem surat astı küstü diye kardeşimin adını değiştirmek zorunda kalmıştı aklıma geldikçe sinir geliyor

Arkadaşımın kayınpederi çocuğun doğduğu gün kendi adıyla değil kendi babasının adıyla çocuğun asıl ismini paylaştı üstelik arkadaşıma ve eşine sormadan hamileliğin başından beri böyle olcak böyle koyacaksınız dedi hep sonrasında onlar reddedince susar gibi yaptı adam en son tak diye doğumdan sonra bombayı patlattı bebeği öyle paylaştı herkes adını öyle bildiği için kimliğe bile kayınpederinin babasının adı ve kendi koydukları isimle yazdırmak zorunda kaldılar 🤦🏻‍♀️ Umarım sizinde başınıza gelmez

Düşünüyorum da benim ismimi sülaledeki bütün çocuklara verseler ne olur yani başları göğe eriyor sanki
Bebek sizin bebeğiniz

Ben de anlamıyorum bu saçmalık neden var ? Sanki padişah soyu yürüyorlar 🙄

Ben de olsam uyarırdım kardeşimi gönül nasıl alınır bilmiyorum ama kırıcı olmayın derdim en azından adımı verin vs. derse. Ki bir an önce paylaşsanız en azından kabul edilir sonlara doğru "benim adımı verin" derse iyice sıkışırsınız diye düşünüyorum. En iyisi wp durumu ile bebeğe ait bir eşya koyup paylaşın herkes duysun, öğrensin. Boşa uzuyor konu.

Ailelerine durumdan isim öğrenmesi bence hoş değil saygısızlık olur gibime geliyor açıkcası . Bir ismi koyduğumuzu söylerken nasıl kırıcı olabilirsiniz aklıma gelmiyor Ki . Anne baba biz oğlumuza x ismini verdik bu kadar basit bence

Aynen öyle vallahi annem Babannem surat astı küstü diye kardeşimin adını değiştirmek zorunda kalmıştı aklıma geldikçe sinir geliyor
Cok sinir bozucu zaten. Benim kv de kizima kendi ismini koymami bekledi. Aslinda ismi sevdigim bir isim ancak sirf onun ismi diye bu gelenege gicik oldugumdan reddettim. Cocugum niye baskasinin enerjisiyle gelsin ki dunyaya..o ayri bir birey

Son saniyede baktı ki ailesi surat asıyor filan tutup bana yalvaracak lütfen koyalım diye onu planlıyor bence

Bi yolunu bulup soyleyin mesela ornek omer koyacaksiniz.
Durumda bir kiyafetini paylasip ömerim az kaldi kavuşmamiza flan yazin. Esiniz bencede dogum zamani sizi sıkıştıracak

Ben sizin yerinizde olsam eğer WhatsApp durumlarına bakabilşyorlarsa çocuğumun Bi eşyasını çeker sağlıkla gel canım oğlum alim falan yazarım. Ali ismini örnek olarak yazdım. Ne münasebet ya kayınpeder ismi. Hiç sevmiyorum şöyle durumları. Çocuk sizin çocuğunuz hangi ismi Koyacağınıza da siz karar verirsiniz kimsenin karışmaya hakkı yok bence

Bebek sizin bebeğiniz
Şuan benimle aynı fikirde gibi görünüyor fakat ona güvenmiyorum bu konuda. Küçücük bir surat asıklığı laf duysa görse bana 2 isim koyalım diyecek diye korkuyorum

Oğlumun ismini eşim seçti. Benim tek isteğim tek isim olmasıydı, öyle de konuşmuştuk. Doğum yaptığım gün eşim "ya rahmetli babamın ismini de koysak mı başına" diye sordu. "hadi koy tamam" dedim konu kapandı. Kötü bir isim değil sonuçta ve benim "tek isim olmalı" takıntım, eşimin kaybettiği babasının ismini koymak istemesinden daha mühim görünmedi gözüme. Üzerinde düşünmedim bile.

Bittabi herkesin hassasiyeti farklıdır. Ancak eşinizin sizden habersiz isim eklemeyeceğinden eminseniz yok yere geriyorsunuz kendinizi.

Oğlumun ismini eşim seçti. Benim tek isteğim tek isim olmasıydı, öyle de konuşmuştuk. Doğum yaptığım gün eşim "ya rahmetli babamın ismini de koysak mı başına" diye sordu. "hadi koy tamam" dedim konu kapandı. Kötü bir isim değil sonuçta ve benim "tek isim olmalı" takıntım, eşimin kaybettiği babasının ismini koymak istemesinden daha mühim görünmedi gözüme. Üzerinde düşünmedim bile.

Bittabi herkesin hassasiyeti farklıdır. Ancak eşinizin sizden habersiz isim eklemeyeceğinden eminseniz yok yere geriyorsunuz kendinizi.
Doğumdan sonra gelip 2 isim olsun diyecek diye geriliyorum

Eşiniz neden bu kadar çekiniyor ki? Alt tarafı bir isim söyleyecek. Bende oda içten içe babasının ismini koyması gerektiğini düşünüyor.

Bana kalsa dede ismi koyulmasında bir sorun yok oğlum iki isimli ve iki dedesinin isimlerini koyduk 😅 bu kadar dert ediyor ve eşinize de güvenmiyorsanız siz söyleyin bir şekilde laf arasında.

Arkadaşımın kayınpederi çocuğun doğduğu gün kendi adıyla değil kendi babasının adıyla çocuğun asıl ismini paylaştı üstelik arkadaşıma ve eşine sormadan hamileliğin başından beri böyle olcak böyle koyacaksınız dedi hep sonrasında onlar reddedince susar gibi yaptı adam en son tak diye doğumdan sonra bombayı patlattı bebeği öyle paylaştı herkes adını öyle bildiği için kimliğe bile kayınpederinin babasının adı ve kendi koydukları isimle yazdırmak zorunda kaldılar 🤦🏻‍♀️ Umarım sizinde başınıza gelmez
Cakal kayinpeder vay 🤣 Yalniz amca saygisiz ama cok da zekiymis bravo valla. Seytanin aklina gelmez sunu yapmak 😁

X