herkes burada çok mantıklı tavsiyeler vermis ama ben size olacakları söyleyeyim:
kayinvalide eve ziyarete gelince haliyle cocuk erken yatmak istemez, gece geç vakte kalır, sabah da okula gitmek istemez, siz de miniğe azıcık disiplin gösterip okula götürmek isteyeceksiniz ama babaanne tabi torununu yeni gördüğü icin vah guzuuum gönderme okula yazık diyecek. siz gerileceksiniz. cocuk aradaki tereddütü görünce iyice şımaracak. siz gerileceksiniz. babanne aman boşver diyecek vs vs vs....
ben sizin yerinizde olsam hiiiiic uğraşmam. sabah giderim çocuğu kaldiririm, oğlum okula gideceğiz derim, baktım cocuk mirin kirin ediyor, babaanne de bir yandan uyanmış gözlemler yapıyor olur, kizim oğlanı okula gönderme mi dedi, tamam deyip hazırlanıp cikardim, evde ne yapıyorlarsa yapsınlar:)
belki daha genc bir anne olsaydim aman cocuk okula gitsin vs derdim ama şimdiki tecrübemle bir ay evde babaannesi simartsa bir şey olmaz bence. cocuk onu da yaşasın. zaten isteseniz de evde misafir varken düzen kuramayacaksiniz. baktınız 3-5 gun babaanne of belim demeye başlıyor, istersen okula götüreyim dersiniz.
sonra onlar gidince kamp usulu kurallara başlardım :) tabi bu söylediğim özel durumu olmayan cocuklar icin. özel durumu olan bir cocuk ise (gelişme geriliği, otizm vs) o zaman düzeni bozmazdım tabi.