- 8 Mart 2015
- 25.109
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.195
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Niye biliyor musunuz?Nedense bir bizimkiler güvenli bağlanıyor, Avrupalıların çocukları neden çok uslu ? Turistik yerde yaşıyorum ve dış görünüşleri farklı olmasa bile uslu yapılarıyla bizimkilerden direkt ayrılıyorlar.
Avrupa da kaynana yokNedense bir bizimkiler güvenli bağlanıyor, Avrupalıların çocukları neden çok uslu ? Turistik yerde yaşıyorum ve dış görünüşleri farklı olmasa bile uslu yapılarıyla bizimkilerden direkt ayrılıyorlar.
Bende o döneme gelince bu konuyu açarım o zamano aylarda kuzuydu benimki degözümün içine bakardı. şimdi de bakıyor ama bu kez yaptığı her şey bilinçli. 2 yaş sendromu dedikleri şey çok değişik. her çocuk bir değil elbette ama benimkinde böyle zuhur etti, umarım sizinki daha az yorucu olur.
Aklıma şimdi geldi
Karpuz işine çok karışında bırak bebeyi kucağına çık dışarıya
Aşkım şuan dışardayiz dondurma yemeye geldikKarpuz işine çok karışında bırak bebeyi kucağına çık dışarıyaben dışarı çıkamıyorum ama yan odaya gidiyorum
Aklıma şimdi geldiben ilerde birinin çocuğunu yetiştirirken çok hayır dememesi gerektiğini filan söylersem sen yorumu bulur laaaap diye yapıştırırsın senden korkuyomm !
Siz yazdıklarımı anlamıyorsunuz. Ben pedagoji eğitimi aldım. Konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.Hiç bir pedagog bunu söylemez. Kendi bilgilerinizi bilimsel veri ilan etmeniz isesonra bu başı boş yetişen çocuklar için doktor doktor geziyorsunuz
Pedagoji eğitimi aldım. Tabii ki hocalarımdan , makalelerden ve kitaplardan öğrendim.Bilirkişilik yaptığınıza göre bu alanda yetkin olduğunuzu varsayıyorum ama bu kadar yanlış bilgiyle de yetkin olunmaz. Bu bilimsel gerçeklerinizi hangi kaynaktan öğrendiniz?
Sizin okuduğunuz kaynaklarda kaç ay yazıyor?Pedagojinin bundan haberi var mı?
Hangi kaynak?
Benim çocuklarım örneğin mutfağa girer, ilk iş birkaç çekmece açar öyle bırakır, asılı duran havluyu yere fırlatır, dolap kapağının üstünde sallanma deneyi yapar ben artık cırlarım, alt dolaptan plastik birkaç şeyi daha etrafa saçar, koşarak gider.
Bu evin het alanında böyle, eti canga gibiler, düzene karşılar. Bebekken de öyleydi, mama sandalyesinden her şeyi alaşağı ederlerdi.
Hobi olarak fırlatıp dağıtıyorlar, etrafa vuruyorlar falan.
İçlerindeki enerjiyi gerçek anlamda atamadıklarını düşünüyorum.
Bende hep bunu merak ederdim . Hatta bu aralar daha çok düşünüyordum toplum olarak neyi yanlış yapıyoruz diye . Açıklama için tşkler hiç mantiksiz değil . Bir de bence ebeveynler çok sakinler ( gözlemliyorum ) Mesela oren yeri gezisi bitiyor otobüslerine binecekler çocuğa bir kez söylüyorlar sonra on on beş dk hiç mudahale etmeden bekliyorlar . Biz olsak on kez yüksek sesle hadi gel evladım deriz ( çocuğum yok )Niye biliyor musunuz?
Orada herkes aynı değere sahip çünkü.
Kendi çocuğu, kendi torunu kendi bilmem nesi diye insan kayırmıyor direkt olarak cana değer veriyorlar.
Başka çocuk gürültü yaptı mı ‘susturun şunu’, kendininkini yaptığı zaman ‘e çocuk olacak o kadar’ deyip sıyrılıyorlar.
Veyahut bizde kocaman bir sorun aile büyükleri.
Anneanne babaanne dede teyze hala vs, çocuğa normalde ailenin izin vermediği şeyleri ‘kıramayıp’ yaptırıyorlar.
Kurallar dışına çıkılmasına müsade ediyorlar.
E bu her türlü çelişkinin farkında o küçücük canlılar, keyiflerince bizi parmaklarında oynatıyorlar.
Benim bir ev tüpü boyutundaki evladım ‘bunu yapmazdan anneanneme giderim o zaten yapar sen de oturup ağlarsın seçim senin’ diye tehdit ediyor beni.
Birebir cümle bu, ben yapmasam da elbet birilerine istediğini yaptıracak.
Bizim toplumun kanser olmuş meselesi bu, imece usulü terbiye.
Kesinlikle.ilk 3 sene kızıma sesimi yükseltmedim desem yeridir.Çevremden arkadaşlarımdan çok eleştiri aldım,senin hayır çizgin yok hiç kizmiyosun çok sabırlısin diye.0-36 ay süt bebeğine disiplin verilmez. Güvenli bağlanacak, sevgi dolu bir yuvaya ihtiyaç duyar bebek. Bu ihtiyaç bu aylarda karşılanmazsa ileride hem kendine hem çevresine güvensiz bir birey yetişir
Bir kere okuduğum hiçbir kaynak kesin genelgeçer bir veriden bahsetmez.Sizin okuduğunuz kaynaklarda kaç ay yazıyor?
Çocuklarımın sınıf arkadaşlarında gözlemlediğim bir durum bu.Bende hep bunu merak ederdim . Hatta bu aralar daha çok düşünüyordum toplum olarak neyi yanlış yapıyoruz diye . Açıklama için tşkler hiç mantiksiz değil . Bir de bence ebeveynler çok sakinler ( gözlemliyorum ) Mesela oren yeri gezisi bitiyor otobüslerine binecekler çocuğa bir kez söylüyorlar sonra on on beş dk hiç mudahale etmeden bekliyorlar . Biz olsak on kez yüksek sesle hadi gel evladım deriz ( çocuğum yok )
Onun bir ust modeli var bende 2016 agustos dogumlu. Ayni benim oglumu anlatmissinbenim oğlan 2017 Kasım doğumlu. kendini bildi bileli fırlatır. bunu kural çiğnemek, dikkat çekmek, sinirlenmekten ziyade acele etmek için yaptığı huy olarak görüyorum artık. sizin oğlunuz kadarken de aynı şeyleri yapıyodu.
şimdi mesela salondan odasına gidecek. elindeki oyuncağı fırlatarak koşuyo. acelesi var mı yok. uyarıyor muyuz evet. gelişme var mı hayır.
kendini kollayan bi çocuk değildir ayrıca. sağına soluna önüne arkasına bakmaz kosturcam diye.
ayrıca burnumun kirkirdagini da kafasını abuk subuk savurmakla kırdı.
inşallah kafası dalgın aceleci bi cocuk olmaz sizinki
Bende bu kadar sabırlı değilim maalesef Cocuğum olsa da olamam sanırım . Her çocuk kendine özgü elbette sizin afacanlar da durulurlar yakında .Çocuklarımın sınıf arkadaşlarında gözlemlediğim bir durum bu.
Özellikle bir veli yaklaşık her gün 40 45 dk kapıda bekliyordu çocuğu alabilmek için.
Çocuk çıkıyor, orada oynamaya başlıyor, merdivenden iniyor çıkıyor, bahçede koşturuyor, geri soyunup okula giriyor vs, velide tık yok.
Ben sabredemem, yapı olarak böyle bir şeye müsade de edemem.
Kimse o kadını orada 45 dk dursun diye başında beklemek zorunda değil, işi de değil.
Dünyadaki tek çocuk onunki de değil, 5 10 dk tamam çocuğa baskıya gerek yok ama ne lüzumu var 1 saate yakın sırf okuldan çıkmak için beklemenin?
Hani çocuğuna hayır dememişsin, müdahale etmemişsin tamam da farkı mı var acaba, oğlumun ayağını ısırıyor kendisi
Benimkiyle farkı, yanlışında uyarılıyor ve öğrense de yine de yapıyor, onun çocuğu bunu normal görüp yapıyor uyaran yok.
Değişikler.
Oğlunun ayağını nasıl ısırıyor yaÇocuklarımın sınıf arkadaşlarında gözlemlediğim bir durum bu.
Özellikle bir veli yaklaşık her gün 40 45 dk kapıda bekliyordu çocuğu alabilmek için.
Çocuk çıkıyor, orada oynamaya başlıyor, merdivenden iniyor çıkıyor, bahçede koşturuyor, geri soyunup okula giriyor vs, velide tık yok.
Ben sabredemem, yapı olarak böyle bir şeye müsade de edemem.
Kimse o kadını orada 45 dk dursun diye başında beklemek zorunda değil, işi de değil.
Dünyadaki tek çocuk onunki de değil, 5 10 dk tamam çocuğa baskıya gerek yok ama ne lüzumu var 1 saate yakın sırf okuldan çıkmak için beklemenin?
Hani çocuğuna hayır dememişsin, müdahale etmemişsin tamam da farkı mı var acaba, oğlumun ayağını ısırıyor kendisi
Benimkiyle farkı, yanlışında uyarılıyor ve öğrense de yine de yapıyor, onun çocuğu bunu normal görüp yapıyor uyaran yok.
Değişikler.
Onun bir ust modeli var bende 2016 agustos dogumlu. Ayni benim oglumu anlatmissinburun kıkırdağımi henuz kiramadi ama 2 kez sisirmisligi var. Kendine de zarar veriyor yani sagina soluna bakmadigi ve acele ettigi icin ya dusuyor ya bi yerlere çarpıyor. Hergun okuldan bi yarayla geliyor buyuklu kucuklu. Diyorum oglum herkes dusuyor mu okulda yok anne bi tek ben dusuyorum diyor
Maalesef bu aylar erken. Bu dönemde anneye yeniden bağlanma var. Hatta 0-24 ayda temel güven oluşturulurken eksiklik olduysa bu aylarda giderilebiliyor. Yeniden bağlanma tamamlanmadan kreş önerilmiyor. Ama çalışan anne, bakacak kimsesi yoksa veriyor tabii ki. Koşullar durumun önüne geçiyorBir kere okuduğum hiçbir kaynak kesin genelgeçer bir veriden bahsetmez.
Ayrıca görüştüğüm hiçbir uzman da böyle bir şey söylemedi.
Gelişime, sinyallere göre değişen bir durum bu.
30 aylıktan önce pek önerilmez, genel itibari ile 36 ayda pek çok çocuğun hazır olduğuna dair yüzdelik veriler vardır.
Dolayısıyla kimi için 4 bile erkenken, bazı çocuk için 3 geçtir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?