oğlumun her şeyi fırlatma huyu

Niye biliyor musunuz?
Orada herkes aynı değere sahip çünkü.
Kendi çocuğu, kendi torunu kendi bilmem nesi diye insan kayırmıyor direkt olarak cana değer veriyorlar.

Başka çocuk gürültü yaptı mı ‘susturun şunu’, kendininkini yaptığı zaman ‘e çocuk olacak o kadar’ deyip sıyrılıyorlar.
Veyahut bizde kocaman bir sorun aile büyükleri.
Anneanne babaanne dede teyze hala vs, çocuğa normalde ailenin izin vermediği şeyleri ‘kıramayıp’ yaptırıyorlar.
Kurallar dışına çıkılmasına müsade ediyorlar.
E bu her türlü çelişkinin farkında o küçücük canlılar, keyiflerince bizi parmaklarında oynatıyorlar.

Benim bir ev tüpü boyutundaki evladım ‘bunu yapmazdan anneanneme giderim o zaten yapar sen de oturup ağlarsın seçim senin’ diye tehdit ediyor beni.
Birebir cümle bu, ben yapmasam da elbet birilerine istediğini yaptıracak.
Bizim toplumun kanser olmuş meselesi bu, imece usulü terbiye.

Avrupa da kaynana yok ne alaka diyeceksiniz ama görmemişin torunu olmuş…….

Bende o döneme gelince bu konuyu açarım o zaman tamam sözümü geri aldım hdbehdhs
Bu veletler cidden çok fenalar ya

Hiç bir pedagog bunu söylemez. Kendi bilgilerinizi bilimsel veri ilan etmeniz ise sonra bu başı boş yetişen çocuklar için doktor doktor geziyorsunuz
Siz yazdıklarımı anlamıyorsunuz. Ben pedagoji eğitimi aldım. Konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.

Bilirkişilik yaptığınıza göre bu alanda yetkin olduğunuzu varsayıyorum ama bu kadar yanlış bilgiyle de yetkin olunmaz. Bu bilimsel gerçeklerinizi hangi kaynaktan öğrendiniz?
Pedagoji eğitimi aldım. Tabii ki hocalarımdan , makalelerden ve kitaplardan öğrendim.

Bende hep bunu merak ederdim . Hatta bu aralar daha çok düşünüyordum toplum olarak neyi yanlış yapıyoruz diye . Açıklama için tşkler hiç mantiksiz değil . Bir de bence ebeveynler çok sakinler ( gözlemliyorum ) Mesela oren yeri gezisi bitiyor otobüslerine binecekler çocuğa bir kez söylüyorlar sonra on on beş dk hiç mudahale etmeden bekliyorlar . Biz olsak on kez yüksek sesle hadi gel evladım deriz ( çocuğum yok )

Bağlanma sorunu olmasın diye aynı bakivı baksın deniyor. 1 hafta dönuşüm baglanma engeli mi oldu acaba. Esasımda en iyi cevabı bir uzmandan danisadak alirsinız

0-36 ay süt bebeğine disiplin verilmez. Güvenli bağlanacak, sevgi dolu bir yuvaya ihtiyaç duyar bebek. Bu ihtiyaç bu aylarda karşılanmazsa ileride hem kendine hem çevresine güvensiz bir birey yetişir
Kesinlikle.ilk 3 sene kızıma sesimi yükseltmedim desem yeridir.Çevremden arkadaşlarımdan çok eleştiri aldım,senin hayır çizgin yok hiç kizmiyosun çok sabırlısin diye.
Banada onların kizmalari şaşırtıcı gelirdi.
Şimdi kızım 4 yaşında.öyle olgunlastiki bı anda.emeklerimin sabirlarimin meyvesi diyorum çok şükür.
İletişimimiz çok iyi.Oyuncaklaeini kendi toplar.Daginikligi yok.Bana yardımcı olmaya calisir.ara sıra tabi inatlari olsada eski zor günler bitti çok sukur.Nelerden hoşlanmadığını bilir.Kendi söyler.
Birde kızım var 8 aylık.ona bile ben söylemeden gider söyler.Annemi üzmeyelim,o çok yoruluyor,çalışıyor falan diye.
geçen seneler kaç defa umudum tükendi.oyle sendromlar atlattım ki.halimi gören acirdi.
Hatta ben yanlış yaptım diye kendinide sorguladım.
ama korkarak büyüsün istemedim.
Annelik kesinlikle ilk 3 sene büyük sabır ve özveri gerektiriyor

Sizin okuduğunuz kaynaklarda kaç ay yazıyor?
Bir kere okuduğum hiçbir kaynak kesin genelgeçer bir veriden bahsetmez.
Ayrıca görüştüğüm hiçbir uzman da böyle bir şey söylemedi.
Gelişime, sinyallere göre değişen bir durum bu.
30 aylıktan önce pek önerilmez, genel itibari ile 36 ayda pek çok çocuğun hazır olduğuna dair yüzdelik veriler vardır.
Dolayısıyla kimi için 4 bile erkenken, bazı çocuk için 3 geçtir.

Çocuklarımın sınıf arkadaşlarında gözlemlediğim bir durum bu.
Özellikle bir veli yaklaşık her gün 40 45 dk kapıda bekliyordu çocuğu alabilmek için.
Çocuk çıkıyor, orada oynamaya başlıyor, merdivenden iniyor çıkıyor, bahçede koşturuyor, geri soyunup okula giriyor vs, velide tık yok.

Ben sabredemem, yapı olarak böyle bir şeye müsade de edemem.
Kimse o kadını orada 45 dk dursun diye başında beklemek zorunda değil, işi de değil.
Dünyadaki tek çocuk onunki de değil, 5 10 dk tamam çocuğa baskıya gerek yok ama ne lüzumu var 1 saate yakın sırf okuldan çıkmak için beklemenin?
Hani çocuğuna hayır dememişsin, müdahale etmemişsin tamam da farkı mı var acaba, oğlumun ayağını ısırıyor kendisi
Benimkiyle farkı, yanlışında uyarılıyor ve öğrense de yine de yapıyor, onun çocuğu bunu normal görüp yapıyor uyaran yok.

Değişikler.

Onun bir ust modeli var bende 2016 agustos dogumlu. Ayni benim oglumu anlatmissin burun kıkırdağımi henuz kiramadi ama 2 kez sisirmisligi var. Kendine de zarar veriyor yani sagina soluna bakmadigi ve acele ettigi icin ya dusuyor ya bi yerlere çarpıyor. Hergun okuldan bi yarayla geliyor buyuklu kucuklu. Diyorum oglum herkes dusuyor mu okulda yok anne bi tek ben dusuyorum diyor

Bende bu kadar sabırlı değilim maalesef Cocuğum olsa da olamam sanırım . Her çocuk kendine özgü elbette sizin afacanlar da durulurlar yakında .

Ben gözlemlemeye devam edeyim en iyisi yabancıların bebislerini Belki bir iki tüyo kaparım

Oğlunun ayağını nasıl ısırıyor ya

tertemiz giydiriyorum. üstü zaten degisiyo altıda diz kısmı kapkara geliyo
iki gündür benimki de düz yolda acele etcem diye pat küt düşüyo.

çözümü vardır inşallah ya. biraz önce karşıdan karşıya geçerken yolun ortasında düştü büyüdükçe düzeleceğine büyüdükçe olaylar büyüyo sanki

Maalesef bu aylar erken. Bu dönemde anneye yeniden bağlanma var. Hatta 0-24 ayda temel güven oluşturulurken eksiklik olduysa bu aylarda giderilebiliyor. Yeniden bağlanma tamamlanmadan kreş önerilmiyor. Ama çalışan anne, bakacak kimsesi yoksa veriyor tabii ki. Koşullar durumun önüne geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…