Kendi çocuklarımın zeki olduğunu düşünmüyorum, bilakis ben ‘yokluk’ temalı bilinçli yetiştirdiğim için çağımızın çoğu nimetinden yoksunlar, o sebeple de saflar
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Fakat, bu bilimsel bir gerçek.
Ne kasları ne beyin aktiviteleri bizlerle aynı değil, tıpkı bizim anne ve babamızın nesliyle aynı olmadığımız gibi.
Şuan doğan bebekler bile ilk günden kafa tutuyor, 2 ayda dönmeye sürünmeye başlıyor, bunlar 20 30 sene önce imkansız şeylerdi.
Dolayısıyla 4 yaşında çocuğum evreni sorguluyor, güneş sistemini, bunların nasıl asılı kaldığını, yerçekimini, havanın nasıl gözle görünmediğini ya da en basiti bir kazanın nasıl olabileceğini vs vs çünkü doğduğu anda adeta yaşındaymış gibi hal hareket ve algıya sahipti.
Bunu benimki yapıyor diye zeki demiyorum bilakis bence bayağı eksikler bu yönde ama bu çocukların hayat algıları bizden başka, sebep sonuç ilişkisine dayanmıyor davranışları.
Ondan ‘düşebilirsin oraya çıkma’ dediğinizde düşse bile bir sonraki çıkışında yine mi düşeceğim acaba diye deney yapıyor onlarca yüzlerce kere.
Onun için tek gerçek şey düşmek değil, düşmemeyi bulmak, o ihtimali daima korumak.
2012 2013 sonrası böyle bir jenerasyon geldi, hayırlısı artık