- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
- #21
Peki ne zamandır var bu huyu ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O yaşta normal değil mi ya bi şeyleri balkondan atmak bi dönem böyle oluyor oğlumun da bikaç aylık böyle bi dönemi oldu sonra geçti ve çocuğum ne bulsa atıyor diyen arkadaşlarım da oldu hani fırlatmak değil de aşağı atmak2019 ocak doğumlu bir oğlum var. hep hareketli ve enerjisi bitmek bilmeyen bir çocuk oldu. evde çeşitli aktiviteler yapıp kaliteli zaman geçirmeye gayret ediyor, sık sık parka veya açık alanlara gezmeye götürüyoruz. yaklaşık bir aydır yarım gün kreşe gitmeye de başladı. ondan önce evde bir hafta anneanne bir hafta babaanne dönüşümlü bakıyordu. sorun şu ki oğlum her şeyden çok çabuk sıkılıyor ve eninde sonunda eline ne geçirirse fırlatmaya başlıyor. bir kaç kez cam şeyler kırıp tehlike atlattığı da oldu. evi ona göre düzenleyip elinin altında tehlike arz edecek şeyler bulundurmasak da bir şekilde fırlatacak şeyler buluyor. en basitinden yemeğini kendisi yiyor, bir süre sonra çatalını, kaşığını atıyor. hatta tabağındakileri yere boşaltıyor. tamamen oyunlaştırdı bu işi. her türlü tepkiyi denedim, uzun uzun neden atmaması gerektiğini de anlattım, attıklarını kendisine de toplattım, tepkisiz de kaldım, elimde olmadan kızgınlıkla tepki verdiğim hatta bağırdığım da oldu ama hiçbirinin etkisi olmadı. hatta artık fırlattıktan sonra "böyle yapmaman gerekirdi anne toplarken çok yoruluyor" diye benden önce söylüyor. kreşte de bir kaç kez arkadaşlarının legolarını vs fırlatmış ama çok az olmuş. öğretmen neden yapmaması gerektiğini anlatmış ve kesmiş. yani evdeki gibi sürekli tekrarlanan bir durum değil. bir şekilde çocuğun bu huyunu besliyoruz ama nasıl olduğunu ve ne yapmam gerektiğini hala çözemedim. hem bir çocuk psikoloğu hem de yetişkin psikoloğu şart gibi zira tırlatmak üzereyim ama benzer şeyler yaşayan anneler varsa da tecrübelerini dinlemek isterim. (not: oğlum kreş psikoloğunun gözlemlerine göre üstün zeka belirtileri gösteriyor, şu an gözlemdeyiz, yanlış bir şey de yapıp çocuğun gelişimini baltalamak istemiyorum)
O kadar katılıyorum ki size. Benim annem ilkokul öğretmeni ama dediğiniz gibi bizler kuralla büyüdük.Öyle mi ? Sizi anneniz mesela kuralsız mı büyüttü? Ben gayet kurallarla büyüdüm ve aileme de özellikle anneme çok düşkünüm. Bence bu nesilin bebeklerinin sorunları HAYIR kelimesinin özgüvenlerine zarar vereceğini düşünen annelerinin olması.
Yaklaşık 3 aydır varPeki ne zamandır var bu huyu ?
Evet aynen, kreste de aynı performansı devam etse oraya devam ettirmezlerdi vallahi bizi. Çünkü bir başladı mı oyun gibi bir türlü bırakmıyor, unutturamiyorsun da. Bir de el cabuklugu var maşallah anında yapiveriyorAha benim çocukların cinsinden
Okuyunca istemsiz güldüm kusura bakmayın.
Biz çözemedik, attığı eşyalarla burnum kanadığı, kafamızın gözümüzün şiştiği ya da kendine veya kardeşine zarar verdikleri de oldu ama kendini yeterli ifade edemedikleri için hırçınlaştıklarını, bazen de bile isteye dikkat çekmek arına sırf yaramazlık olsun diye yaptıklarını biliyorum.
Ben çözemedim, okulda yok bu saldırgan tavırlar evde var ve ev güvenli özgür alan olduğu için devam ettiklerini düşünüyorum.
Hep böyle değilse sonradn olduysa birşeye tepki veriyordurYaklaşık 3 aydır var
Çocuk buyuturken kuralsız olunmalı demiyorum.ama bu aydaki oğlum için bir şeyleri yere attığında hayır demem onu hiç etkilemiyor. Aksine gülüp eğlenmeye, bunu oyuna çevirmeye devam ediyor. Hayır dedikçe inada bindiriyor. Tepkisiz kalmak ve mümkün olduğunca atmasına engel olmak doğru gibi geliyor bana ama beceremiyorum tabii o ayrı.saglam sinir lazimÖyle mi ? Sizi anneniz mesela kuralsız mı büyüttü? Ben gayet kurallarla büyüdüm ve aileme de özellikle anneme çok düşkünüm. Bence bu nesilin bebeklerinin sorunları HAYIR kelimesinin özgüvenlerine zarar vereceğini düşünen annelerinin olması.
Tepki verdiği şey ne bilmiyorum, pek de öyle olduğunu sanmiyorum aslında çünkü herhangi bir değişiklik olmadı hayatımızda. Herhangi bir kavgaya vs şahit olmadı. İlk bir şeyler kırdığında fazla tepki vermiş olabilirim ama niye attın oğlum her yer tuz buz oldu vs diye ama sonraları abartı tepkilerden de kacindim. Sürekli deniyor da olamaz herhalde, veya olabilir mi bilmiyorum artık...Hep böyle değilse sonradn olduysa birşeye tepki veriyordur
Bazısının mizacı olur hep oyledir.
Sadece üç aysa sonradan çıktı demekki
Benim evimdeki kurallar inanın kimsede yoktur.O kadar katılıyorum ki size. Benim annem ilkokul öğretmeni ama dediğiniz gibi bizler kuralla büyüdük.
Sıkıldıkça oluyor daha çok bizim de ama sebepsiz yaptığı da oluyor. Yani o an masada bir şeye gözü takılıyor ve atıyor düşünmeden öyle diyeyim. Unutturamiyorum çünkü haliyle çevresi nesne dolu ve bir şeye ilgisi azalınca ilk yaptığı şey en yakınındaki şeyi yere atmakBenim oğlum da 2019 Ekim doğumlu. O da her şeyi fırlatıyor.
Oyuncaklarıyla önce güzel güzel oynuyor sıkılınca tek tek fırlatıp başka şeylere ilgisini yönlendiriyor.
Emeği yiyip sonunda cıvıtıyor. Kaşığı çatalı atıyor bardaktan tabağa tabaktan bardağa yemeyi döküyor
Bir kere çay tabağını almıştı bırak oğlum oyuncak değğil o dedim sinirlendi fırlattı tabağı kırıldı
Bir kere de uyuyakalmışım koltukta eşim yetişene kadar elindeki demir arabayı kafama fırlatmış korkudan nasıl kalktım bilmiyorum. Kulağım kan toplamıştı off resmen hatırlayınca acısını hissettim
Atmak yok deyip attığı ya da atmaya yeltendiği şeyi aldım sakladım. 1 aya kalmadan unuttu. Hala arada yapar ama eskisi gibi çok ve sert hareketlerle değil
Benim çocuklarım örneğin mutfağa girer, ilk iş birkaç çekmece açar öyle bırakır, asılı duran havluyu yere fırlatır, dolap kapağının üstünde sallanma deneyi yapar ben artık cırlarım, alt dolaptan plastik birkaç şeyi daha etrafa saçar, koşarak gider.Sıkıldıkça oluyor daha çok bizim de ama sebepsiz yaptığı da oluyor. Yani o an masada bir şeye gözü takılıyor ve atıyor düşünmeden öyle diyeyim. Unutturamiyorum çünkü haliyle çevresi nesne dolu ve bir şeye ilgisi azalınca ilk yaptığı şey en yakınındaki şeyi yere atmak
Bizimki genelde sıkıntıdan veya beni denemek için ya da sadece aklına geldiği için yapıyor. Dalgın ya da dikkatsiz değil pek. Atmak hoşuna gidiyor. Hayır oğlum atmaman lazım çünkü kırılabilir bir daha kullanamayiz vs sabırla anlatınca dinliyor, daha sonra aynı nesneyi yere attığında benim önceden söylediğim şeyleri tekrar ediyor bir daha kullanamayiz dimi diyebenim oğlan 2017 Kasım doğumlu. kendini bildi bileli fırlatır. bunu kural çiğnemek, dikkat çekmek, sinirlenmekten ziyade acele etmek için yaptığı huy olarak görüyorum artık. sizin oğlunuz kadarken de aynı şeyleri yapıyodu.
şimdi mesela salondan odasına gidecek. elindeki oyuncağı fırlatarak koşuyo. acelesi var mı yok. uyarıyor muyuz evet. gelişme var mı hayır.
kendini kollayan bi çocuk değildir ayrıca. sağına soluna önüne arkasına bakmaz kosturcam diye.
ayrıca burnumun kirkirdagini da kafasını abuk subuk savurmakla kırdı.
inşallah kafası dalgın aceleci bi cocuk olmaz sizinki
Ay evet tıpkı bu şekilde oluyor. Sanki bir yeri düzenli görmek istemiyor gibi. Hayir cok titiz tertipli, sürekli çocuğu uyaran dur yapma dağıtma diyen bir tip de değilim dağınıkliktan rahatsız olmam ama elbette bir sınırı var. Bıraksan tüm ev yerde. Kaç yaşında çocuklarınız? Daha ne kadar sabredicez yaBenim çocuklarım örneğin mutfağa girer, ilk iş birkaç çekmece açar öyle bırakır, asılı duran havluyu yere fırlatır, dolap kapağının üstünde sallanma deneyi yapar ben artık cırlarım, alt dolaptan plastik birkaç şeyi daha etrafa saçar, koşarak gider.
Bu evin het alanında böyle, eti canga gibiler, düzene karşılar. Bebekken de öyleydi, mama sandalyesinden her şeyi alaşağı ederlerdi.
Hobi olarak fırlatıp dağıtıyorlar, etrafa vuruyorlar falan.
İçlerindeki enerjiyi gerçek anlamda atamadıklarını düşünüyorum.
Kesinlikle öyle. Bir şeylerin yerinde olmasına karşılar.Ay evet tıpkı bu şekilde oluyor. Sanki bir yeri düzenli görmek istemiyor gibi. Hayir cok titiz tertipli, sürekli çocuğu uyaran dur yapma dağıtma diyen bir tip de değilim dağınıkliktan rahatsız olmam ama elbette bir sınırı var. Bıraksan tüm ev yerde. Kaç yaşında çocuklarınız? Daha ne kadar sabredicez ya![]()
Benim evimdeki kurallar inanın kimsede yoktur.
Gayet sınırlı, kurallı, yeri geldiğinde odada hatasını düşünme cezalı bir anneyim hatta çok da eleştirilirim.
İşliyor mu dersiniz, hayır!
Günde ağzımdan en az 1825373 kere hayır çıkıyor, çocuk dinliyor mu yine hayır.
Dediği yapılıyor mu, asla.
O sebeple evde mutlaka sürekli ya biri ağlar ya öbürü.
Bizlerin nesiliyle şuanı karşılaştırmak çok saçma. Algı ve zeka düzeyi bile bambaşka bu çocukların.
Dolayısıyla takmıyor yahu, 4 yaşında ama adeta 14 lük ergen!
Bizler bir bakışla yerimize otururduk, çocuğa gözlerimi aça aça bakıyorum o da bana açıyor bak böyle çok komik oldun diye![]()
0-36 aylık dönemde bebek sayılıyorlar bilimsel açıdan. Bunlar benim görüşlerim değil, bilimsel gerçekler. Pedagoji eğitimi almış herkes size aynı şeyi söyleyecektir. Terbiyesi bozuk çocuk yetiştirmek şeklinde yorumlanacak bir durum yok. Konu hakkında bol bol okumanızı tavsiye ederim24 aydan sonrası bebek değildir, kaldı ki 36 ay süt bebeği olsun. Görüşünüze hiç katılmıyorum maalesef aksine disiplin verilmeyen çocuk 36 aydan sonra kreşe başladığında çevresindekilere kök söktürüyor. Ailesinin terbiye veremediği çocuğa öğretmen terbiye versin diye bekleniyor. Çocuk karşısındakini anlayacak döneme geldiğinde hayırı, olmazı bilmeli.
Birlikte bişeyler fırlatmayı denediniz mi hiç normalleştirmek sıradanlaştırmak belki çözüm olabilir diye düşündüm ama uygulaması saçma mı olur bilemedimYaklaşık 3 aydır var