Tuvalet Eğitimi Oğlumun gecesi nasıl olacak acil

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esraanne

yunusum oğluşummmmmm
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
1.231
3
108
Siirt
27 aylık oğlum var bugun çişe basladık bi kaçkez altına yaptı ama iiii sayılır gece altını baglamadım 2 kez işedi şimdi sardım altını gece nasıl alışcakkk

sakin uyuturken altini baglama baglarsan hic alisamaz.bide uyutmadan önce ve uyku aralarinda uyandirip tuvalete götür cise tut.

valla canım tecrübeli değilim ama bezi bırakanlardan duydum gece 1 veya 2 defa uyandırıp çişe tutuyorlarmış çocuğu.

uykulu çiş zor olmas mı yyaa ilk günü hem sabaha kadar kaç kez uyanmam lazım ki

Benim kizim 2.5 yasinda bizde bir ay oluyo cise alisali. Arada kacirdigida oluyo ouun oynarken o kadar da olur diyorum. Ben gece beliyorum uyuduktan sonra bazi geceler uyaniyo cisim var diye gidiyoruZ tuvalete tekrar bagliyorum. Aksam cok sivi tukettiyse gecede cokcis yapiyor. Aslinda hep gecede bezlemeyin diyorlar ama bilmiyorum. Mesela dun gece uyumadan once yapti cisini sabaha dogru 5 gibi uyandi gene yapti bezlemedim. Sabah uyaninca hemen tuvalete gittik. Uykudan uyandirmak zor geliyo bana zaten cok zor uykuya daliyo

bazı çocuklar gece uykusundan uyandığında çok hırçın oluyor ve gece uyanmanın acısını çişini gündüzleride altına yaparak çıkarıyor... yani tuvalet eğitiminden soğuyor.. ben yatarken yaptırıyorum o uyuduktan sonra bez bağlıyorum sabahta oğlum uyanmadan çıkarıyorum ve uyandığında hemen tuvalete gidiyoruz... hem çocuk uyandığında yapmazda sonra yatağına yaparsa anne 2 -3 saat sonra bunu görecek çocuğun üşütüp hasta olma ihtimalide var... zaten daha çok yeni ilk başlarda gece altına yapması normal uzmanlar bile araştırısanız gündüze alışmaya başladıktan sonra gece eğitimini öneriyor genelde...ama çocuğun yapısıylada alakalı öğrenmeye meğilliyse uykuya düşkün değilse tabiki kaldırılabilir gece...

bende çocukları alıştırdım 1 ay kadar oluyor gece gündüz aynı anda çıkardım oğlanlar maşşallah hiç gece yapmadılar daha gecede kaldırmıyorum çişe , kızımda ilk hafta kaldırmadım bikaç kez yatağa yaptı gece kalkıp bakıyordum yaptıysa üstünü değiiyordum gece kaldırınca kıyamet kopuyordu çünkü sonra sonra yapmammaya başladı şimdi hiçbiri çiş için kalkmıyor ve yatakda ıslanmıyor sonra nasıl olur bilmem sürekli değişiyor çünkü

kesinlikle gece tuvalete kaldırmayın çocukta devamlı alışkanlık yapar gece kalkmak. yatmadan önce yaptırın yatırın. çocuk birazda tutmasını öğrensin çişini. ilk zamanlar yatmadan önce fazla sıvı vermemeye çalışın. gece yatağı ıslatırsada üstünü değiştirip tekrar yatırın ve o sırada yumuşak bir sesle çişin gelice tuvalete yap falan deyin bir kaç güne düzelir. ben 2 çocuğumuda öyle yaptım çok rahatım şimdi. birde gece tuvalete kaldırmayla uğraşamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…