• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun dogum günü için yardımınıza ihtiyacım var

Harcama birden yavaş yavaş , kış uzun :) ve çocukluyuz
Benim çocuklar canları sağolsun makarna pilav dışında hiçbir şey yemez.
Yeseler anaları evde şırdan yapacak o kıvamda bir anne:)
Ondan her gün onlara ayrı menü bize ayrı yemek var evde.
O stoklar bitecek ki, yeni bir dondurulmuş kızartma patates tarifi buldum, onu stoklayacağım çovuklara😂

Benim çocuklar canları sağolsun makarna pilav dışında hiçbir şey yemez.
Yeseler anaları evde şırdan yapacak o kıvamda bir anne:)
Ondan her gün onlara ayrı menü bize ayrı yemek var evde.
O stoklar bitecek ki, yeni bir dondurulmuş kızartma patates tarifi buldum, onu stoklayacağım çovuklara😂
Ay kıyamam yeselerya ne güzel işte . Yememeye tenezzül ettiklerinde şu şu var sayıyorum mesela , ben bunu yemem diyene buyur çoçuğum sofradan kalkabilirsin diyorum , hayatta kalkmazlar niye bilmiyorum ama hiçte kalkmadılar :) sırayla koyuyorum yemekleri , bamyayı yemeden pilava geçmesin , bi çatal bile yediremezsem vallahi içimde kalıyor yahu .

Ay kıyamam yeselerya ne güzel işte . Yememeye tenezzül ettiklerinde şu şu var sayıyorum mesela , ben bunu yemem diyene buyur çoçuğum sofradan kalkabilirsin diyorum , hayatta kalkmazlar niye bilmiyorum ama hiçte kalkmadılar :) sırayla koyuyorum yemekleri , bamyayı yemeden pilava geçmesin , bi çatal bile yediremezsem vallahi içimde kalıyor yahu .
Doğduklarından beri öyleler.
Büyüğü 3 yaşında, emmedi bile.
Aç da bıraktım, sofradan da kaldırdım, biz yedik onlar baktı, beslenme uzmanına gelişim uzmanına da gittik yok arkadaş, istemedikleri şeyi canı çıkarcasına yemiyor reddediyor, yemekle oyun oynuyorlar.
Küçüğüm zaten meyve ile yaşıyor, nasıl kan değerleri iyi bilemiyoruz.
Tek ümidim kreşe başladı büyüğü, onun süreci bitince küçüğü de vereceğim.
Orada göre göre, sürü psikolojisi ve beğenmediğinde başka yemek olmadığından aç kalarak öğrenmeleri.
Bamya ne ki, ben et balık yumurta vs yediremiyorum, çorba içmiyorlar sulu yemek asla.
Sadece makarna pilav patates kızartması kek poğaça.
Onu da yesinler diye 40 takla atarak, kavga dövüş güzellik dil dökme vs ile.
Kahvaltıları ekmek üzeri labne.

Çoğu konuda yazarım gerçekten çok çok zor çocuklarım var diye, yememeleri ayrı bir çile yeminle:(

Doğduklarından beri öyleler.
Büyüğü 3 yaşında, emmedi bile.
Aç da bıraktım, sofradan da kaldırdım, biz yedik onlar baktı, beslenme uzmanına gelişim uzmanına da gittik yok arkadaş, istemedikleri şeyi canı çıkarcasına yemiyor reddediyor, yemekle oyun oynuyorlar.
Küçüğüm zaten meyve ile yaşıyor, nasıl kan değerleri iyi bilemiyoruz.
Tek ümidim kreşe başladı büyüğü, onun süreci bitince küçüğü de vereceğim.
Orada göre göre, sürü psikolojisi ve beğenmediğinde başka yemek olmadığından aç kalarak öğrenmeleri.
Bamya ne ki, ben et balık yumurta vs yediremiyorum, çorba içmiyorlar sulu yemek asla.
Sadece makarna pilav patates kızartması kek poğaça.
Onu da yesinler diye 40 takla atarak, kavga dövüş güzellik dil dökme vs ile.
Kahvaltıları ekmek üzeri labne.

Çoğu konuda yazarım gerçekten çok çok zor çocuklarım var diye, yememeleri ayrı bir çile yeminle:KK43:
Oy oy , yaa yemeyen çocuğa çok üzülüyorum , bide yapan anneleri var . Kreşte değişir cidden çeşit çeşit yemek çıkıyorya, birbirlerine baka baka yiyorlar , iyi olmuş verdiğin . Bu arada gece uyuyakalmışım , buzlukta kızarmış patatesi unutmadım :) erimezmi patates

Oy oy , yaa yemeyen çocuğa çok üzülüyorum , bide yapan anneleri var . Kreşte değişir cidden çeşit çeşit yemek çıkıyorya, birbirlerine baka baka yiyorlar , iyi olmuş verdiğin . Bu arada gece uyuyakalmışım , buzlukta kızarmış patatesi unutmadım :) erimezmi patates
Benim küçük afacanlar ev patatesi de yememeye başladı, ben de çareyi bu fastfood zincirleri nasıl yapıyor diye araştırmakta buldum.
Dondurulmuş patatesin de tarifi aynıymış.
İlk etap dilimleyip sirkeli suda 2 dk haşlama, ardından kurulayıp 5 dk kızgın yağda kızattma.
Bu aşamadan sonra tepsiye serilip dondurucuda bekliyor, sonra poşetleniyor.
Çıkınca eritme sağlanmadan yine kızartma işlemi:)

Benim küçük afacanlar ev patatesi de yememeye başladı, ben de çareyi bu fastfood zincirleri nasıl yapıyor diye araştırmakta buldum.
Dondurulmuş patatesin de tarifi aynıymış.
İlk etap dilimleyip sirkeli suda 2 dk haşlama, ardından kurulayıp 5 dk kızgın yağda kızattma.
Bu aşamadan sonra tepsiye serilip dondurucuda bekliyor, sonra poşetleniyor.
Çıkınca eritme sağlanmadan yine kızartma işlemi:)
Denemelik biraz yapayım bende , güzel olursa fazla yapıp atarım daha sonra , seviyorum mutfağı , iyi oluyor değişik , yeni tarifler . Duymamıştım bu tarifi , teşekkür ettim :KK200:

Hepinize cevapkar için çok teşekkür ederim hanımlar. Çok iyi fikirlee edindim sayenizde Herşeyi hallettim 😍

Back
X