• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun dogum günü için yardımınıza ihtiyacım var

Milföy hamurundan börek yapabilirsiniz pratik ve kanepe ben çok yaparım artırdık bir hava katıyor masaya :kk77: hazır tost ekmeğini dorde bolun biraz labne peynir surun üzerine salam dilimi ya isterseniz ya da bi salatalık dilimi isteğe bağlı takın kurdani miş gibi özenilmiş ikram

Su böreği alabilirsiniz. Misbaşak'ınkini tavsiye ederim şubesi varsa yaşadığınız yerde. Mis gibi tereyağı kokuyor börekleri.
Haydari, acılı ezme vb. mezeler. Birkaç paket alıp tabağa boşaltırsınız.
Hazır pizzalardan alıp fırınlayarak dilim dilim kesip tabaklayabilirsiniz.

Aklıma başka bir şey gelmedi. :)

El açması börek buzdolabında bekliyor. Üzerini streçleyip bekletmiştim. Yufkalı böreği hiç bekletmedim ama bazı tarifler bekleyebiliyor diye biliyorum. Hatta bazı sodalı vs tariflerde özellikle bekletnek gerektiği de oluyor.
Oluyor ben yapıyorum hazır yufkayla sosunu döküp güzelce kapatıyorum üstünü .
Her türlü börek oluyor dolapta yapabilirsin , bende misafire hep öyle yapıyorum .

El açması börek buzdolabında bekliyor. Üzerini streçleyip bekletmiştim. Yufkalı böreği hiç bekletmedim ama bazı tarifler bekleyebiliyor diye biliyorum. Hatta bazı sodalı vs tariflerde özellikle bekletnek gerektiği de oluyor.
Ooo hazır yufka bekledikçe, sosunu çektikçe güzelleşir.
Hatta aynı gün yaptıysam misafire mahçup olurum bekleyemedi diye.
Bir tek pilav makarna hariç, her şey dolapta dinlenince güzelleşiyor valla.
Fırında et yemeğini bile sebzeleriyle beraber doğrayıp tepsiyi streçleyip dolaba atıyorum, her yiyen sosu ne bunun diyor.
Sos mos yok, domates, biber, soğan, patates vs.
Ama birbirlerine lezzet geçirdiklerinden öyle geliyor herhalde.
Mecburen öğrenmiş olduk çocuklardan sonra:)

Ooo hazır yufka bekledikçe, sosunu çektikçe güzelleşir.
Hatta aynı gün yaptıysam misafire mahçup olurum bekleyemedi diye.
Bir tek pilav makarna hariç, her şey dolapta dinlenince güzelleşiyor valla.
Fırında et yemeğini bile sebzeleriyle beraber doğrayıp tepsiyi streçleyip dolaba atıyorum, her yiyen sosu ne bunun diyor.
Sos mos yok, domates, biber, soğan, patates vs.
Ama birbirlerine lezzet geçirdiklerinden öyle geliyor herhalde.
Mecburen öğrenmiş olduk çocuklardan sonra:)
Ayy aynı ben :)

Ben bi de şeyi önermek istiyorum profiterol milföy hamurunu alıyorsunuz ben bir karesini dörde bölüyorum firinliyorum dr otkerin hazır pastacı kremaları var iki dakika da pişmeden olan milföy parçalarını ikiye kesip arasına pastacı kreması koyuyorum üzerine hazır çikolata sos yapması yemesi on dakika lezzeti de bi yerden sonra gerçek profiterolum üzerine çıkıyor sütlü mutfak diye bir kanal var youtube da pratik beş dakikalık tarifler veriyor bakmanızı öneririm benim de tarif veresim varmış bu gün yazdım da yazdım ya:halay::halay::halay:

Ayy aynı ben :)
Ben de yorumunuzu okuyunca şaşırdım aaa ben de öyle yapıyorum diye :halay:
Salataları bile doğruyorum sos koymuyorum sadece tupper içinde mis gibi diri şekilde ertesi gün misafir sofrasına.

Geceden hazırlanmayacak şeylerin makarna ve pilav olduğuna, bunun dışında her türlü şeyin yapılabildiğini tecrübeyle test ettim:)

Patates salatası için önceki günden yeşillikler ayrı, patatesi ayrı, salata sosunu ayrı ayarlarsan ve malzemeleri doğrarsan sadece karıştırıp servis edebilirsin.

Makarna salatası yapabilirsin. Önceki günden turşuları doğrayıp suda bir gece bekletebilirsin. Ertesi gün bir makarna pişirip, garnitür ve yogurla süper olur.

Hazır yufka dan börek yapabilirsin bir gece önceden dolapta bekletebilirsin.
Kır pidesi satan düzgün yer varsa doyurucu olması açısından biraz alabilirsin.

Kuru pastanın yanına markette satılan çubuk kraker, cips ve çeşit çeşit meyve ile tamamlayabilirsiniz menünü.. Umarım yorucu olmaz ve güzel bir gün olur sizin için :)

Ben bi de şeyi önermek istiyorum profiterol milföy hamurunu alıyorsunuz ben bir karesini dörde bölüyorum firinliyorum dr otkerin hazır pastacı kremaları var iki dakika da pişmeden olan milföy parçalarını ikiye kesip arasına pastacı kreması koyuyorum üzerine hazır çikolata sos yapması yemesi on dakika lezzeti de bi yerden sonra gerçek profiterolum üzerine çıkıyor sütlü mutfak diye bir kanal var youtube da pratik beş dakikalık tarifler veriyor bakmanızı öneririm benim de tarif veresim varmış bu gün yazdım da yazdım ya:halay::halay::halay:
Böyle pratik şeyleri seviyorsanız şahane kanepe gibi bir tarifim var hemen yazayım.
1 büyük boy krep yapıyorum, içine renklensin diye maydonoz ya da dereotu koyabilirsiniz.
Üzerine labne peynir sürüp birkaç dilim salam ve kaşar peyniri koyup rulo yapıyorum.
Onu akıllı folyoyla sarıp buzluğa atıyorum, çıkarınca halka halka kesip kürdan ve üzerine zeytin çeri domates:)
Benim buzluğumda genelde durur bu, hazırlamak 7 dk fln sürüyor, görüntü şahane oluyor.

Ben de yorumunuzu okuyunca şaşırdım aaa ben de öyle yapıyorum diye :halay:
Salataları bile doğruyorum sos koymuyorum sadece tupper içinde mis gibi diri şekilde ertesi gün misafir sofrasına.

Geceden hazırlanmayacak şeylerin makarna ve pilav olduğuna, bunun dışında her türlü şeyin yapılabildiğini tecrübeyle test ettim:)
Aaa bu kadar olur aynen bende tupper a yaparım salatayı falan , mesela Ramazan’da misafirler geliyor yardıma diyede biraz erken gelir bazıları benim herşey hazır olur onlarda şok :)
Hiç öyle gündüz misafir telaşım olmuyor bu sayede . Ben birde derin dondurucuda her zaman börek türevleri , poğaça hamuru ve kurabiye hamuru bulundururum , yoğurup atıyorum , ani misafir geleceği zaman falan süper kolaylık .

Aaa bu kadar olur aynen bende tupper a yaparım salatayı falan , mesela Ramazan’da misafirler geliyor yardıma diyede biraz erken gelir bazıları benim herşey hazır olur onlarda şok :)
Hiç öyle gündüz misafir telaşım olmuyor bu sayede . Ben birde derin dondurucuda her zaman börek türevleri , poğaça hamuru ve kurabiye hamuru bulundururum , yoğurup atıyorum , ani misafir geleceği zaman falan süper kolaylık .
Misafir gelmeden en sevdiğim şey, tabaklara bile konmuş olması tabi çay misafiri ise.
Yemekte de salata sosu kalsın sadece diğer her şey hazır olsun ki el ayağa dolanmasın:)

İçli köfte hamuru ayrı, içi ayrı ve birleşmiş şekilde ayrı bile yapıp atıyorum buzluğa.
Bazen işim olmuyor geceleri börek içi hazırlayıp özellikle patatesli zeytinli ya da mercimek içli falan, kaplara koyup hop buzluğa.
Tüm yemeklerim öyle ya benim, karnıyarık içi, köfte, sulu köfte, dolma hatta pişmiş dolmayı bile atıyoruz.
Buzdolabı olmayan devirde yaşayamazmışım:)

Böyle pratik şeyleri seviyorsanız şahane kanepe gibi bir tarifim var hemen yazayım.
1 büyük boy krep yapıyorum, içine renklensin diye maydonoz ya da dereotu koyabilirsiniz.
Üzerine labne peynir sürüp birkaç dilim salam ve kaşar peyniri koyup rulo yapıyorum.
Onu akıllı folyoyla sarıp buzluğa atıyorum, çıkarınca halka halka kesip kürdan ve üzerine zeytin çeri domates:)
Benim buzluğumda genelde durur bu, hazırlamak 7 dk fln sürüyor, görüntü şahane oluyor.
Hım zekice bu da güzel bir fikir yine yeşillendik 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

Misafir gelmeden en sevdiğim şey, tabaklara bile konmuş olması tabi çay misafiri ise.
Yemekte de salata sosu kalsın sadece diğer her şey hazır olsun ki el ayağa dolanmasın:)

İçli köfte hamuru ayrı, içi ayrı ve birleşmiş şekilde ayrı bile yapıp atıyorum buzluğa.
Bazen işim olmuyor geceleri börek içi hazırlayıp özellikle patatesli zeytinli ya da mercimek içli falan, kaplara koyup hop buzluğa.
Tüm yemeklerim öyle ya benim, karnıyarık içi, köfte, sulu köfte, dolma hatta pişmiş dolmayı bile atıyoruz.
Buzdolabı olmayan devirde yaşayamazmışım:)
Aynen aynen :)
Bu konuda aynıyız vallahi , iyiki buzdolapları var . Ay bazen süpürgeyi ve çamaşır makinasını buldular diye allahım diyorum iyiki bulmuşlar çok şükür , buzdolabı içinde şükredeyim bari .

Aynen aynen :)
Bu konuda aynıyız vallahi , iyiki buzdolapları var . Ay bazen süpürgeyi ve çamaşır makinasını buldular diye allahım diyorum iyiki bulmuşlar çok şükür , buzdolabı içinde şükredeyim bari .
Diğer hepsi emek ama buzdolabı bin yılın icadı.
Ne kadar emek etsek gene tutamayız bir yemeği günlerce.
Hele dondurucu of diyorum, bulana cennet kapıları açılsın:)

Back
X