• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun dogum günü için yardımınıza ihtiyacım var

Adaduru

❤️❤️❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2019
265
418
53
33
Merhaba hanımlar dert değil ama yardımınıza ihtiyacım var.Oğlumun ilk dogum günü evde kutlamaya karar verdim.süs Tabak bardak vs hepsini hallettim ama ikramlıklar konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.Çok kalabalık olmayacak 10 15 kişi olacagız.Evde yapabilme imkanım yok.hem pek becerikli değilim hemde yardım edecek kimsem yok.hazır neler ikram edebilirim sizce? Evde yaprak sarması yapacagım.kuru pasta ve yaş pasta alacagım peki başka neler alabilirim?

Merhaba hanımlar dert değil ama yardımınıza ihtiyacım var.Oğlumun ilk dogum günü evde kutlamaya karar verdim.süs Tabak bardak vs hepsini hallettim ama ikramlıklar konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.Çok kalabalık olmayacak 10 15 kişi olacagız.Evde yapabilme imkanım yok.hem pek becerikli değilim hemde yardım edecek kimsem yok.hazır neler ikram edebilirim sizce? Evde yaprak sarması yapacagım.kuru pasta ve yaş pasta alacagım peki başka neler alabilirim?

Poğaça ve börek alın. Yeter zaten. Varsa destek olacak biri mercimek köftesi isteyebilirsiniz

Mercimek köftesi (veya kısır), patates salatası, su böreği ve yaş pastaya ek bir çeşit daha tatlı olabilir. Evde yapılabilir veya hazır alınabilir.

Tabi ki var.
Bence evde yaprak sarması yapacağınıza patates salatası ve mercimek köftesi türevi bir şeyi siz yapın, sarmayı hazır alın.
Yaprak sarmasını akşamdan saracagım sabah pişirecegim o yüzden sorun olmaz ama börek köfte kısır türü seyleri akşamdan yapamam gündüz de bebegim bırakmaz😊

bu saydıklarınızı hazır satan yerler var mıdır

Salata bar’ları olan yerler oluyor. Kısırını, mercimek köftesini beğendiğiniz bir yer varsa, şu kadarlık kaç liraya olur diye sorabilirsiniz. Su böreği satan ve tatlı satan çok yer var zaten.

Patates salatası da çok kolay zaten. Patatesi haşlayıp, dilimleyip, üzerine sosunu döküyorsunuz. Biraz da maydanoz ve isteğe bağlı yeşil soğan vs. İnternetten tam tarifini bulursunuz.

Salata bar’ları olan yerler oluyor. Kısırını, mercimek köftesini beğendiğiniz bir yer varsa, şu kadarlık kaç liraya olur diye sorabilirsiniz. Su böreği satan ve tatlı satan çok yer var zaten.

Patates salatası da çok kolay zaten. Patatesi haşlayıp, dilimleyip, üzerine sosunu döküyorsunuz. Biraz da maydanoz ve isteğe bağlı yeşil soğan vs. İnternetten tam tarifini bulursunuz.
Etrafa soracağım Mercimekli köfte ve su böreği ev yemekleri satan yerde vardır mutlaka

Yaprak sarmasını akşamdan saracagım sabah pişirecegim o yüzden sorun olmaz ama börek köfte kısır türü seyleri akşamdan yapamam gündüz de bebegim bırakmaz😊
Yaprak sarma çok zahmetli, kıyamam bebekle yorulmayın.
Ben yapıyorum anlatayım size.
Her türlü şeyi öncede yapıyorum bende bebek 2 tane, mecburen öyle oluyor:)
Mesela kısırı hazırlıyorum, yeşilliğini ayrı bir kaba doğruyorum, servis aşamasında birleştiriyorum.
Keza patates salatası, börek vs hepsi için geçerli.
Börekleri sadece pişirme aşamasını bırakıyorum ertesi güne.
Mercimek köftesini geceden yaptığımda inanın tadında ve görüntüsünde hiçbir değişiklik olmuyor.
Yanlış anlamayın yapın illa diye yazmadım, aklınızda olsun, daha sonra yapmanız gerekirse diye küçük tavsiyeler:)

Allah uzun, sağlıklı ve hayırlı bir ömür nasip etsin yavrunuza.

Sarmayı 2 gece öncedende yapsan olur , dinlendikçe daha güzel olur bence , bende su böreği ve kurabiye diyorum . Pastanelerde bulursun zaten , aslında kurabiye kolay bişey yani bence geceden yapabilirsin .

Back
X