- Konu Sahibi NihalTurkan
-
Bir daha tokat yememenin yolunu aramak çok da zeka gerektirmiyor. O şeyi farklı şekilde yapmak için itici güç sağlıyor. Herkes yetilerini kaybetmiyor yani. Beyin hala çalışıyor.
Hmm düz mantık en sevdiğim. :)Bu kafayla gideceksek, o zaman çocukları karşımıza alıp konuşmayalım da. Beyni durmuyor ne de olsa, uydurur kılıfına, sana daha güzel cevaplar hazırlar falan :)
Bu kafayla gideceksek, o zaman çocukları karşımıza alıp konuşmayalım da. Beyni durmuyor ne de olsa, uydurur kılıfına, sana daha güzel cevaplar hazırlar falan :)
Ben daha önce de yazdım bu konuda elli defa, artık baygınlık geldi.
Şiddet uygulayan çocuk;
* Şımarık yetiştirilmiş olabilir,
* Aileden çok şiddet görmüş olabilir,
* Bunlardan alakasız bir ailede yetişmiş de olabilir.
Şiddet uygulamayan çocuk;
Yani sonuç olarak, saçma sapan bir sebep uydurma çabası bu. Hepsi olabiliyorsa, bunların hiçbirine sebep denmez. ''şiddet uygularsan çocuk da normal karşılar'' diye bir şey yok yani.
Şiddet kötü ve tehlikeli degildir. Sorgusuz sualsiz şiddeti reddetmek saçma sapan bir şey. Hatta ahlaki/mantıki açıdan tek çare oldugu yerler vardır şiddetin. Buna sınır çizilemez yani anlayacagın. Savaş var, ceza var, hapis var, sözün bittigi yer var... var da var... Sorgusuz sualsiz bir şekilde şiddet kötüdür demekle işler yürümüyor.
Köydeki ile şehirdeki farklıdır. Bu ille de köy-şehir durumu degil, kültür durumudur. Bazı yerler erken evlilik için uygundur, hatta daha iyidir bile. Bazı yerler ise geç evlenmeye uygundur hatta mecbursundur. Garip garip sınırlar çizme gayretine düşme o yüzden. Bu konularda kesin sınırlar çizilmez.
''o manyaklar böyle böyle türüyor mervecik, kaç tanesi normal ailelerin sevgi dolu çocuğuydu sence?''
Niye? Cem Garipoglu'nun ailesi bence çok pıtırcık bir aileydi ogullarına karşı....
Çocuklarını karşısına alıp konuşamayan ebeveynlerin yuvasına ateş salınsın, konu o değil. Ama nasıl ve ne içerikte konuştuğun da önemli kendin neysen onu aktaracaksın senden sonraki nesline. Çocuğumla bu konuda nasıl konuşayım? durumu bana biraz garip geliyor sadece. Ama yardım istenmesi tabi ki güzel, iki tane çakayım da şimdilik sussun diye düşünüyor olabilirdi.
Şiddet uygulayan çocuk;
Yani sonuç olarak, saçma sapan bir sebep uydurma çabası bu. Hepsi olabiliyorsa, bunların hiçbirine sebep denmez. ''şiddet uygularsan çocuk da normal karşılar'' diye bir şey yok yani.
Şiddet kötü ve tehlikeli degildir. Sorgusuz sualsiz şiddeti reddetmek saçma sapan bir şey. Hatta ahlaki/mantıki açıdan tek çare oldugu yerler vardır şiddetin. Buna sınır çizilemez yani anlayacagın. Savaş var, ceza var, hapis var, sözün bittigi yer var... var da var... Sorgusuz sualsiz bir şekilde şiddet kötüdür demekle işler yürümüyor.
Köydeki ile şehirdeki farklıdır. Bu ille de köy-şehir durumu degil, kültür durumudur. Bazı yerler erken evlilik için uygundur, hatta daha iyidir bile. Bazı yerler ise geç evlenmeye uygundur hatta mecbursundur. Garip garip sınırlar çizme gayretine düşme o yüzden. Bu konularda kesin sınırlar çizilmez.
''o manyaklar böyle böyle türüyor mervecik, kaç tanesi normal ailelerin sevgi dolu çocuğuydu sence?''
Niye? Cem Garipoglu'nun ailesi bence çok pıtırcık bir aileydi ogullarına karşı....
Konuya balıklama atlayacağım; zira tutamadim kendimi. O yazdiğiniz şiddet uygulayan-uygulamayan gibi ihtimaller silsilesi elbette var. Her türlü aileden her türlü çocuk çıkabilir. Ama sorunlu çocukların GENELLİKLE sorunlu ailelerden çıktığı gerçeğini inkar edemezsiniz. Şiddet de ayni şekilde.
Bir de Cem Garipoğlu örneğini vermeniz mide bulandirici olmuş. Hem onun ailesi de bu katliam karşisinda insanliğa siğmayacak şekilde oğullarini kollamişti. Yani pitircik teoriniz de baştan çökük.
aptal? pislik?Bazı yorumlar beni dehşete düşürdü Bu kadar yozlaştık bu kadar umursamazlık var. Tek dileğim bu yorumları yapan sizlerin çocukları olmasın varsa da mümkünse sizin verdiğiniz anne eğitimini görmezlikten gelsin tam tersini yapsın. Allahım sizin şerrinizden onları korusun ne demek o bir birey ne demek bırakın. Allahım benim kızımı sizin o acimasiz aptal düşünceyle yetistirdiginiz çocuklarınızdan uzak tutsun midem bulanıyor bu zihniyetten bu sözümona özgürlükçü pislik dusuncenizden. Tüküreyim özgürlüğünüze.
Konu sahibi Efendimizin zina eden bir genç ile olan konuşmasını okutabilirsiniz oglunuza ve zina ile ilgili âyet hadisleri bulup beraber inceleyebilirsiniz. Siz ne verirseniz inşallah o yönde gelişir oglunuzun manevi hayatı. Allah kolaylik versin tüm annelere. Ama belki bir meraktanda olabilir belki incelemek istedi. Bilmiyorum son yorumları okumadım yazdınızmı konustunuzmu
Bazı yorumlar beni dehşete düşürdü Bu kadar yozlaştık bu kadar umursamazlık var. Tek dileğim bu yorumları yapan sizlerin çocukları olmasın varsa da mümkünse sizin verdiğiniz anne eğitimini görmezlikten gelsin tam tersini yapsın. Allahım sizin şerrinizden onları korusun ne demek o bir birey ne demek bırakın. Allahım benim kızımı sizin o acimasiz aptal düşünceyle yetistirdiginiz çocuklarınızdan uzak tutsun midem bulanıyor bu zihniyetten bu sözümona özgürlükçü pislik dusuncenizden. Tüküreyim özgürlüğünüze.
Konu sahibi Efendimizin zina eden bir genç ile olan konuşmasını okutabilirsiniz oglunuza ve zina ile ilgili âyet hadisleri bulup beraber inceleyebilirsiniz. Siz ne verirseniz inşallah o yönde gelişir oglunuzun manevi hayatı. Allah kolaylik versin tüm annelere. Ama belki bir meraktanda olabilir belki incelemek istedi. Bilmiyorum son yorumları okumadım yazdınızmı konustunuzmu
Cem Garipoğlu örneği sizi haksız çıkarır, bence pek bulaşmayın o kısma.
Dediğim gibi, gözlem yeteneğiniz pek başarılı gözükmüyor.
Sevgi dolu ile para dolu çok farklı şeylerdir.
Bulaştım bile. Beni haksız çıkardıgı falan da yok. Ailesi onu şımarık, her şeyi yapabilecegini zanneden, özgür biri olarak yetiştirdi.
Ben burada kendi düşüncemi söyledim zaten. Bir aile ev hapsi verir diger bir aile de tutar mıy mıy konuşmayı seçebilir, bu onların problemi.
Şiddet uygulayan çocuk;
Yani sonuç olarak, saçma sapan bir sebep uydurma çabası bu. Hesi olabiliyorsa, bunların hiçbirine sebep denmez. ''şiddet uygularsan çocuk da normal karşılar'' diye bir şey yok yani.
emin olun ilk sayfadan sonraki yorumları okumadım bile sizin ne yazdığınızi bile bilmiyorum.aptal? pislik?
Bana hakaret etmeden ve özgürlük algıma tükürmeden de yorum yapabilirsiniz değil mi?
Bunları söylediğiniz kimse kimseye tükürmedi.
Ne fark eder ki kim olduğu?E
emin olun ilk sayfadan sonraki yorumları okumadım bile sizin ne yazdığınızi bile bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?