Oğlumun cinsel ilişkisi var

Bir daha tokat yememenin yolunu aramak çok da zeka gerektirmiyor. O şeyi farklı şekilde yapmak için itici güç sağlıyor. Herkes yetilerini kaybetmiyor yani. Beyin hala çalışıyor.

Bu kafayla gideceksek, o zaman çocukları karşımıza alıp konuşmayalım da. Beyni durmuyor ne de olsa, uydurur kılıfına, sana daha güzel cevaplar hazırlar falan :)

Bu kafayla gideceksek, o zaman çocukları karşımıza alıp konuşmayalım da. Beyni durmuyor ne de olsa, uydurur kılıfına, sana daha güzel cevaplar hazırlar falan :)
Hmm düz mantık en sevdiğim. :)
Oğlumun başkasına tekme tokat dalması hoşuma gitmez ama bana, babasına, öğretmenine karşı argüman sunabilmesiyle gurur duyarım.

Oğlunuz reşit değil.

Özellikle dini değerlere önem de veriyorsanız, oğlunuz yerinde kızınız olsa nasıl tepki verecekseniz öyle verin lütfen.
Kızı erkeği yok bu işin

Sonra toplumda şımarık, kendini üstün bir varlık sanan erkeklerle uğraşıyoruz.

Kızınız olsa tepki koymak için bu kadar düşünür müydünüz acaba?

Oğlunuzun kız arkadaşının da bir ailesi var.

Empati kurun lütfen.

Çocuklarını karşısına alıp konuşamayan ebeveynlerin yuvasına ateş salınsın, konu o değil. Ama nasıl ve ne içerikte konuştuğun da önemli kendin neysen onu aktaracaksın senden sonraki nesline. Çocuğumla bu konuda nasıl konuşayım? durumu bana biraz garip geliyor sadece. Ama yardım istenmesi tabi ki güzel, iki tane çakayım da şimdilik sussun diye düşünüyor olabilirdi.

Bazı yorumlar beni dehşete düşürdü Bu kadar yozlaştık bu kadar umursamazlık var. Tek dileğim bu yorumları yapan sizlerin çocukları olmasın varsa da mümkünse sizin verdiğiniz anne eğitimini görmezlikten gelsin tam tersini yapsın. Allahım sizin şerrinizden onları korusun ne demek o bir birey ne demek bırakın. Allahım benim kızımı sizin o acimasiz aptal düşünceyle yetistirdiginiz çocuklarınızdan uzak tutsun midem bulanıyor bu zihniyetten bu sözümona özgürlükçü pislik dusuncenizden. Tüküreyim özgürlüğünüze.
Konu sahibi Efendimizin zina eden bir genç ile olan konuşmasını okutabilirsiniz oglunuza ve zina ile ilgili âyet hadisleri bulup beraber inceleyebilirsiniz. Siz ne verirseniz inşallah o yönde gelişir oglunuzun manevi hayatı. Allah kolaylik versin tüm annelere. Ama belki bir meraktanda olabilir belki incelemek istedi. Bilmiyorum son yorumları okumadım yazdınızmı konustunuzmu

Konuya balıklama atlayacağım; zira tutamadim kendimi. O yazdiğiniz şiddet uygulayan-uygulamayan gibi ihtimaller silsilesi elbette var. Her türlü aileden her türlü çocuk çıkabilir. Ama sorunlu çocukların GENELLİKLE sorunlu ailelerden çıktığı gerçeğini inkar edemezsiniz. Şiddet de ayni şekilde.

Bir de Cem Garipoğlu örneğini vermeniz mide bulandirici olmuş. Hem onun ailesi de bu katliam karşisinda insanliğa siğmayacak şekilde oğullarini kollamişti. Yani pitircik teoriniz de baştan çökük.

Ben burada kendi düşüncemi söyledim zaten. Bir aile ev hapsi verir diger bir aile de tutar mıy mıy konuşmayı seçebilir, bu onların problemi.

Cem Garipoğlu örneği sizi haksız çıkarır, bence pek bulaşmayın o kısma.

Dediğim gibi, gözlem yeteneğiniz pek başarılı gözükmüyor.

Sevgi dolu ile para dolu çok farklı şeylerdir.

16 yaşındaki çocugun partnerinin 30 yaşında kadın olmasını bekleyemeyiz o da muhtmelen 15-16 yaşlarında bir kızdır. nasıl yani bireyler diye o kızın hayatını karartmasına göz mü yumacağız, nasıl rahat yorumlar ben anlayamadım bu forumu. bu kadar özgürlük de fazla. o kızın annesi çekmecede prezervatif bulsa ay çocugum birey olmuş diye sevinmeyecek herhalde

GENELLİKE sorunlu ailelerden çıktıgı gibi bir gerçek falan yok, uydurma onlar.

Cem Garipoglu örnegini verdim diye beni linçe hedef göstermeye de çalışma. O aile ogullarını şımarık yetiştirdi, iki tokat atsalardı, bu kadar şımarık yetiştirmeselerdi belki kendinde öyle bir hak görmezdi, kim bilir?

Daha sonra ailenin Cem Garipoglu'nu savunması ise başka bir durum, şu anki durumla bir ilgisi yok.

aptal? pislik?
Bana hakaret etmeden ve özgürlük algıma tükürmeden de yorum yapabilirsiniz değil mi?
Bunları söylediğiniz kimse kimseye tükürmedi.

sizinle tamamen aynı fikirdeyim ama bazı yerlerde ağır konuşmuşsunuz. yine de o bir birey umursama boşver diyenlere göre çok daha iyi bir yorum tabikide

Cem Garipoğlu örneği sizi haksız çıkarır, bence pek bulaşmayın o kısma.

Dediğim gibi, gözlem yeteneğiniz pek başarılı gözükmüyor.

Sevgi dolu ile para dolu çok farklı şeylerdir.

Bulaştım bile. Beni haksız çıkardıgı falan da yok. Ailesi onu şımarık, her şeyi yapabilecegini zanneden, özgür biri olarak yetiştirdi.

Bulaştım bile. Beni haksız çıkardıgı falan da yok. Ailesi onu şımarık, her şeyi yapabilecegini zanneden, özgür biri olarak yetiştirdi.

Size karşı sunulan arguman ise, sevgi dolu ailelerde şiddet dolu çocukların yetişme olasılığının daha düşük olduğu.

Yani alakası yok.

Ben burada kendi düşüncemi söyledim zaten. Bir aile ev hapsi verir diger bir aile de tutar mıy mıy konuşmayı seçebilir, bu onların problemi.

Yine de vurma :) Arsız arsız gelip anlatıyorlar sonra arkadaşlar arasında. Annem/Babam duysa canıma okurlar ama ben yolumu buldum diye.

hiç kendini ifade edemediğini düşündüğün oluyor mu?

Niye? Cem Garipoglu'nun ailesi bence çok pıtırcık bir aileydi ogullarına karşı....

kaç tanesi dedim zaten farkındaysan, hepsi demedim. kaldı ki o kızın kafasını kesenin o çocuk olduğu da son derece şaibeli bana göre. neyse bu apayrı bir tartışma.
sen ailesi muhteşem olan birini çıkarırsın ben manyak bir aile çıkarırım sonsuza kadar sürer bu tartışma.
biz burada belli bir örnek üzerinden mi gidiyoruz, yoksa felsefi bir tartışma mı yapacağız? 16 yaşındaki çocuğa tokat atmaktan hapis cezasına varana kadar genişlettin çünkü sınırı. kaldı ki hapis bir şiddet mi? onu da tartışırım.
ama yine de fikrimi değiştirecek bir argüman sunmadın. çünkü ben hala şiddet tehlikelidir ve sonuçları çarpım şeklinde artar fikrindeyim.
şiddet hangi durumda bir çaredir ve başka bir durumda son çare olmadığına nasıl karar vereceksin hala buna bir örnek sunmadın. şiddet ancak orman kanunlarının geçerli olduğu bir yerde son çaredir. eğer mağralarımızdan çıkmış ve sorunlarını birbirinin kafasına vurmadan çözebilen modern insansak şiddet bir çare olmamalı ve bizler de buna uygun bir iktisat, adalet, eğitim, sağlık ve aile sistemi geliştirmek zorundayız. bizim toplum olarak geliştirememiş olmamız bizim sorunumuz. dünyanın başka kaç ülkesinde "evet cicim şiddet kesinlikle bir çözüm" diyen insan çıkar ayrıca düşünüyorum.
örneğin ortadoğuda da kültürel olarak kızlar 9-10 yaşlarında evlendirilebiliyor, üstelik de dini referanslarla (benim için geçerli olmasa da o toplum için gayet geçerli bir referans) tamam o onların kültürleri mi diyeceğiz.
ya da bir köy yeterince gelişmediği için toprak işçiliği ile geçiniyorsa ve bu sebeple erken evlenip erken çocuk sahibi olmak bir gelenekse bize ya da devlete düşen bu köyü geliştirip aradaki farkı kapatmak mıdır, yoksa haa madem gelenekse takılın o zaman siz demek mi?
bu geleneğin ya da kültürün var olması bir şey, doğru ya da yanlış olması başka bir şey.

bir çocuğun şiddet uygulamasının zilyon tane sebebi olabilir, dediğin gibi ama babasından şiddet gören bir çocuğun şiddet uygulamasına şaşırır mısın şaşırmaz mısın asıl sorunumuz bu.

E
aptal? pislik?
Bana hakaret etmeden ve özgürlük algıma tükürmeden de yorum yapabilirsiniz değil mi?
Bunları söylediğiniz kimse kimseye tükürmedi.
emin olun ilk sayfadan sonraki yorumları okumadım bile sizin ne yazdığınızi bile bilmiyorum.

Şiddet gördüğü için davranışında düzeltme yoluna giden çocuğa, ilerleyen dönmelerde de başarınızın (!) bir sonucu olarak istediğinizi 'aynı yöntemle' yaptırabilirsiniz. Çünkü 'O' artık 'O' değil, 'Sizdir'
Burada kendi olmayan, olamayanların da şiddeti savunmasına şaşırıyorum; ancak mantıklı düşününce de yadırgamıyorum.
İnsan psikolojisinin en şaşırtıcı yanlarından birisidir 'kanıksama'
Burada şiddeti kanıksayan hatta savunanlar, inanmadıkları psikoloji bilimi için gerçek bir vaka örneğini oluşturmaktalar.

E

emin olun ilk sayfadan sonraki yorumları okumadım bile sizin ne yazdığınızi bile bilmiyorum.
Ne fark eder ki kim olduğu?
Bu hakkı kendinizde görüyor olmanız mesele.
Katılmadığınızı, size ters geldiğini söylersiniz amenna lakin bu haddini aşmak olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…