- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.589
- 198
- Konu Sahibi NihalTurkan
-
Sizin derdiniz ne inanin anlamıyorm. Bir msj yazdim,alintilayip sacma sapan yere çekiyorsunuz. ben kadesa nickli üyenin sadece 1 msjini okudum,ona ek birsey yazdim. Yani görüşü farkliysa da sadece 1 msjini okudum. Anlamissinizdir umarim. Tekrar ediyorum "burdaki durumun çocuk gelinle hiç bir farki yok" lütfen alıntı yapmayin,düşünceme saygı gösterin. Durduk yere polemikten ceza almak istemiyorum.
16 hazların doruğa ulaştığı bir yaş olduğu ve cinselliği özgürce yaşayamadıkları için evliliği cinsel özgürlüğün çözümü olarak görüyor olabilirler mi?
16 hazların doruğa ulaştığı bir yaş olduğu ve cinselliği özgürce yaşayamadıkları için evliliği cinsel özgürlüğün çözümü olarak görüyor olabilirler mi?
En başta da yazmıştım, böyle şeylerin net cevabı olmaz, matematik degil bu. Bahsettigin sınırlar kültüre ve ailenin görüşüne göre çizilir.
Bazı meselelerin ciddiyetle anlatılması gerekir, buradaki gibi. Çünkü işin ucu tehlikeli yerlere çıkabilir. Kültür böyle çünkü... Türkiye'de yaşıyor ve şehirde yaşıyor. Böyle bir durumda erken yaşta istenmeyen durumlarda bu çocuklar sorumlulukları kaldıramazlar. Ev geçindirme yaşı yükseldi çünkü.
Aynı şey bi dag başında, bir köyde meydana gelse bu kadar karşı olmazdım örnegin. Dedigim gibi... Kültüre baglı ve öyle ''şiddetin sınır ne?'' gibi sorular sorulmaz.
25'ine gelmeden olayın ciddiyetini belirtirsin bir iki tokatla çünkü 25'ine geldiginde iş işten geçmiş olmasın diye.
''peki okuldaki şiddet vakaaları. o çocukların hepsinin ailesinden o ya da bu sebeple şiddet gördüğünü biliyor musun, biliyorsun tabii de.''
Öyle bir şey yok, psikologların zırvası bunlar.
Sebep?16 yaş, cinsel hayat ve dini açıdan bakış ? Bu ucu bir aradaysa konuya inanasım gelmez.
Biz sevişmeyi değil dövüşmeyi seviyoruz :)Niye bu kadar güzel giden bi tartışma polemikle sonlandırılıyor anlamış değilim
Ne olur sanki polemiğe girmeden tartışabilsek
Ha ben de şiddet yanlısı arkadaşa karşı çıktım; ama olayı şahsileştirmedim sadece kendi görüşümü söyledim
Herkesin aynı düşüncede olduğu bi yerde, kimse fazla düşünmüyor demektir bana göre
Üzüldüm açıkçası son yorumları görünce hanımlar
Paylaşmak istedim
Sebep?
Psikologları geçelim.
2 tokat yiyen 16 yaşındaki çocuklar babalarına daha da sinirlenip daha kötü şeyler yaparlar. Ben olsam ben de yaparım.
Muta nikahı yapınca olur mu meselaestagfurullah toplum olarak nereye gidiyoruz,ablacim Allah yardimcin olsun.. dini boyutuyla düsünmeni cok iyi anlyorum,bi yolunu bulup cocugunuzu bu zina batakligindan esinizle el ele vererek cikarmaya bakin,gerekirse destek olup evlendirin yakin zamanda,en azindan zina sucundan kurtulmus olur. bir de eger bu olayi kiziniz yapsaydi nasil tepki verirdiniz,erkek evladin ne farki var??
psikolog zırvası?En başta da yazmıştım, böyle şeylerin net cevabı olmaz, matematik degil bu. Bahsettigin sınırlar kültüre ve ailenin görüşüne göre çizilir.
Bazı meselelerin ciddiyetle anlatılması gerekir, buradaki gibi. Çünkü işin ucu tehlikeli yerlere çıkabilir. Kültür böyle çünkü... Türkiye'de yaşıyor ve şehirde yaşıyor. Böyle bir durumda erken yaşta istenmeyen durumlarda bu çocuklar sorumlulukları kaldıramazlar. Ev geçindirme yaşı yükseldi çünkü.
Aynı şey bi dag başında, bir köyde meydana gelse bu kadar karşı olmazdım örnegin. Dedigim gibi... Kültüre baglı ve öyle ''şiddetin sınır ne?'' gibi sorular sorulmaz.
25'ine gelmeden olayın ciddiyetini belirtirsin bir iki tokatla çünkü 25'ine geldiginde iş işten geçmiş olmasın diye.
''peki okuldaki şiddet vakaaları. o çocukların hepsinin ailesinden o ya da bu sebeple şiddet gördüğünü biliyor musun, biliyorsun tabii de.''
Öyle bir şey yok, psikologların zırvası bunlar.
Rumuzda ne var ki? Ben adı soyadı diye dusunmustumTrollük için yeter şartlar sağlanmış çünkü, "NihalTurkan" rumuzuyla birlikte. Konunun tartışılma değerini değiştirmiyor tabi ki bu durum. Herhangi bir şey değişir mi pek sanmıyorum ama.
Hiç de bir şey yapamazlar. Sen de yapamazdın.
Hatta babalarına kızıp daha kötü şeyler yapanlar genelde şımarık, özgür yetiştirilen, hiç azar işitmemiş olanlardır.
Hiç de bir şey yapamazlar. Sen de yapamazdın.
Hatta babalarına kızıp daha kötü şeyler yapanlar genelde şımarık, özgür yetiştirilen, hiç azar işitmemiş olanlardır.
Batılılar da çocuklarını böyle böyle özgür bıraktılarSevişmenin yaşı yoktur bana göre dünyada böyle enazindan tabi tr kanunlari malum..
Rumuzda ne var ki? Ben adı soyadı diye dusunmustum
Himmm anladım bende diyorum nasıl anlıyorsunuzBu konuyu din ekseninde yardım almak isteyen birinin rumuzu gibi gelmedi bana, inandırıcılık ögesi daha fazla olsun diye seçilmiş bence. Dediğim gibi ama bana göre. Örneğin bi elif75'i bu konuya daha uygun bulurum.
psikolog zırvası?
"normalleştirme" diye bir kavram duydun mu hiç? babasından sürekli annesinin şiddet gördüğünü izleyerek büyüyen bir çocuk şiddeti normalleştiriyor zaman içinde.
çocuklar bir sürü sebeple şiddet yanlısı olabilir ya da olmayabilir ama çevresel faktörler önemli.
Ben bu tip konuların gerçek olup olmadığını pek umursamıyorum açıkçası, verimli tartışmalar olabiliyor :)Bu konuyu din ekseninde yardım almak isteyen birinin rumuzu gibi gelmedi bana, inandırıcılık ögesi daha fazla olsun diye seçilmiş bence. Dediğim gibi ama bana göre. Örneğin bi elif75'i bu konuya daha uygun bulurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?