Oğlumun cinsel ilişkisi var

Polemiğe gerek yok. Yalnız şunu yazdığınız için teşekkür ediyorum;

"burdaki durumun çocuk gelinle hiç bir farki yok"

Sizin fikriniz bu. Benimki de tam tersi.

İyi akşamlar dilerim.

16 hazların doruğa ulaştığı bir yaş olduğu ve cinselliği özgürce yaşayamadıkları için evliliği cinsel özgürlüğün çözümü olarak görüyor olabilirler mi?

Bu yoruma da katılıyorum. Engelsiz cinsel istek dürtüsü genç yaştaki insanları sevişeyim de ne olursa olsun diye düşünmeye yönlendirebiliyor. Amaç evlilik değil, evlilik hakkında hiçbir fikir yok.

Ama sevişmek istiyorlar.

16 hazların doruğa ulaştığı bir yaş olduğu ve cinselliği özgürce yaşayamadıkları için evliliği cinsel özgürlüğün çözümü olarak görüyor olabilirler mi?

yok o kadar derin düşünmüyorlar.. "seni buldum kimseye yar etmem" düşüncesindeler..

Psikologları geçelim.

2 tokat yiyen 16 yaşındaki çocuklar babalarına daha da sinirlenip daha kötü şeyler yaparlar. Ben olsam ben de yaparım.

Niye bu kadar güzel giden bi tartışma polemikle sonlandırılıyor anlamış değilim
Ne olur sanki polemiğe girmeden tartışabilsek
Ha ben de şiddet yanlısı arkadaşa karşı çıktım; ama olayı şahsileştirmedim sadece kendi görüşümü söyledim
Herkesin aynı düşüncede olduğu bi yerde, kimse fazla düşünmüyor demektir bana göre
Üzüldüm açıkçası son yorumları görünce hanımlar
Paylaşmak istedim

Biz sevişmeyi değil dövüşmeyi seviyoruz :)

Psikologları geçelim.

2 tokat yiyen 16 yaşındaki çocuklar babalarına daha da sinirlenip daha kötü şeyler yaparlar. Ben olsam ben de yaparım.

Hiç de bir şey yapamazlar. Sen de yapamazdın.

Hatta babalarına kızıp daha kötü şeyler yapanlar genelde şımarık, özgür yetiştirilen, hiç azar işitmemiş olanlardır.

Muta nikahı yapınca olur mu mesela

psikolog zırvası?
"normalleştirme" diye bir kavram duydun mu hiç? babasından sürekli annesinin şiddet gördüğünü izleyerek büyüyen bir çocuk şiddeti normalleştiriyor zaman içinde.
çocuklar bir sürü sebeple şiddet yanlısı olabilir ya da olmayabilir ama çevresel faktörler önemli.

hayır böyle şeylerin sınırı gayet net olarak çizilir. bak ben çizdim: şiddet kötü ve tehlikelidir çünkü sonuçlarını kontrol edemezsin. çünkü şiddetin sonuçları çarpım şeklinde artar, toplama şeklinde değil.
ev geçindirme yaşıyla evlilik öncesi cinsel ilişkinin doğrudan bir bağı yok, elbette her cinsel ilişkinin sonunu evlilik olarak görmek gibi bir eğilimimiz yoksa, benim yok. seni bilemem.
16 yaşındaki iki çocuğun evlendirilmesi kısmına ise yorum dahi yapmam.
şehirdeki Berkecan da köydeki Muharrem de babasından tokat yiyorsa bu kötüdür ve bu iki çocuk da cinsel ilişkiye giriyorsa orada bir sorun olabilir, dikkatli gözlemek lazım.
evlilik öncesi ilişkiye karşı mıyız: ben değilim
eşitler arasındaki ilişkiye karşı mıyız: ben değilim
bu eşitler 18 yaşından küçükse bile mi: çekincelerim var.
şiddet bu durumda bir çözüm mü: hayır.
benim için bu kadar basit.
sınırı çekemezsin diye bir soru evet manasız çünkü öyle bir sınır yok, şiddet bir kere başladığında devamı gelir. üstelik 16 yaşında bir ergene cinsel ilişkiye girdi diye tokat atıp o çocuğun sonra nasıl bir cinsel hayatı olmasını bekliyorsun mesela?
ben diyeyim hayatı boyunca cinselliği kötü bir şey olarak görecek ya sevişemeyecek ya iktidarsız olacak ya da cinsellik ve şiddeti eş anlamlı gören cinsi bir sapık olacak.
o manyaklar böyle böyle türüyor mervecik, kaç tanesi normal ailelerin sevgi dolu çocuğuydu sence?

Trollük için yeter şartlar sağlanmış çünkü, "NihalTurkan" rumuzuyla birlikte. Konunun tartışılma değerini değiştirmiyor tabi ki bu durum. Herhangi bir şey değişir mi pek sanmıyorum ama.
Rumuzda ne var ki? Ben adı soyadı diye dusunmustum

Hatta babalarına kızıp daha kötü şeyler yapanlar genelde şımarık, özgür yetiştirilen, hiç azar işitmemiş olanlardır.

Bir daha tokat yememenin yolunu aramak çok da zeka gerektirmiyor. O şeyi farklı şekilde yapmak için itici güç sağlıyor. Herkes yetilerini kaybetmiyor yani. Beyin hala çalışıyor.

Yeterli örnek görmediğinizi veya gözlem konusunda başarılı olmadığınızı söylemek dışında bir şey gelmiyor elimden.

16 yaşında bir çocuk, hatta bizim toplumumuzda bir erkek çocuk, baba figüründen tokat yerse babadan nefret eder. İnsan içinde yerse, intikam almaya çalışır.

Genellikle elbette.

Sevişmenin yaşı yoktur bana göre dünyada böyle enazindan tabi tr kanunlari malum..
Batılılar da çocuklarını böyle böyle özgür bıraktılar
Ortalık 15inde hamile kız kaynıyor. Şimdi de "teenage" hamileliklerini nasıl önleyeceğiz diye kara kara düşünüyorlar.
Kimi kızlar 15inde hamile kalıp öğretim hayatlarına son verip evde bebeklerine bakıyorlar. Devlet üstünden asalak gibi geçiniyorlar hayatlarının geri kalanında. Okumuyorlar, kendileri de çocuk olduklarından çocuklarını da düzgün yetiştiremiyorlar. Devlete de, vergi mükelleflerine de yük oluyorlar...
Aşırı özgürlüğün sonuçları işte bunlar.

Son düzenleme:
Rumuzda ne var ki? Ben adı soyadı diye dusunmustum

Bu konuyu din ekseninde yardım almak isteyen birinin rumuzu gibi gelmedi bana, inandırıcılık ögesi daha fazla olsun diye seçilmiş bence. Dediğim gibi ama bana göre. Örneğin bi elif75'i bu konuya daha uygun bulurum.

ne çok yazmışsınız hiç okumadım
amaaa yahu bunun tartışması mı olur
kanunen reşit değil nokta
reşit olmadan da mantıklı karar verebileceğine zaten inanmıyorum
o yaşta bir "çocuğun" ilişki yaşaması ne demek yahu o çocuk daha çocuk....

Bu konuyu din ekseninde yardım almak isteyen birinin rumuzu gibi gelmedi bana, inandırıcılık ögesi daha fazla olsun diye seçilmiş bence. Dediğim gibi ama bana göre. Örneğin bi elif75'i bu konuya daha uygun bulurum.
Himmm anladım bende diyorum nasıl anlıyorsunuz

Sahte bile olsa değişik yorumları görmek iyi geldi

Ben daha önce de yazdım bu konuda elli defa, artık baygınlık geldi.

Şiddet uygulayan çocuk;

* Şımarık yetiştirilmiş olabilir,
* Aileden çok şiddet görmüş olabilir,
* Bunlardan alakasız bir ailede yetişmiş de olabilir.

Şiddet uygulamayan çocuk;
* Şımarık yetiştirilmiş olabilir,
* Aileden çok şiddet görmüş olabilir,
* Bunlardan alakasız bir ailede yetişmiş de olabilir.

Yani sonuç olarak, saçma sapan bir sebep uydurma çabası bu. Hepsi olabiliyorsa, bunların hiçbirine sebep denmez. ''şiddet uygularsan çocuk da normal karşılar'' diye bir şey yok yani.

Şiddet kötü ve tehlikeli degildir. Sorgusuz sualsiz şiddeti reddetmek saçma sapan bir şey. Hatta ahlaki/mantıki açıdan tek çare oldugu yerler vardır şiddetin. Buna sınır çizilemez yani anlayacagın. Savaş var, ceza var, hapis var, sözün bittigi yer var... var da var... Sorgusuz sualsiz bir şekilde şiddet kötüdür demekle işler yürümüyor.

Köydeki ile şehirdeki farklıdır. Bu ille de köy-şehir durumu degil, kültür durumudur. Bazı yerler erken evlilik için uygundur, hatta daha iyidir bile. Bazı yerler ise geç evlenmeye uygundur hatta mecbursundur. Garip garip sınırlar çizme gayretine düşme o yüzden. Bu konularda kesin sınırlar çizilmez.

''o manyaklar böyle böyle türüyor mervecik, kaç tanesi normal ailelerin sevgi dolu çocuğuydu sence?''

Niye? Cem Garipoglu'nun ailesi bence çok pıtırcık bir aileydi ogullarına karşı....

Ben bu tip konuların gerçek olup olmadığını pek umursamıyorum açıkçası, verimli tartışmalar olabiliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…