Çocuk Hastalıkları Oğlumun boyun kısmında beze

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bebisim92

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
69
36
18
Arkadaşlar benim durumumda olanlar varmı 3.5 yaşında oğlum var bundan 5-6 ay önce boyun kısmında nohut kadar bir bezeyi fark ettim doktora götürdüm ultrasonda baktı bir şeyi yok lenf bezleri şişmiş biraz infeksiyon dan olabilir dedi antibyotik yazdı bir ay sonra tekrar gittik kaybolmamiş doktor lenf bezi sabit duruyorsa ve buyuyorsa o tehlikeli dedi bizi gönderdi şuan bile bazen bakiyom kaybolmamiş o boyundaki bezesi

Antibiyotikle 8nmedi gerekiyor yok inmiyip buyumuyorsada korkmayin sabit bir sekildede kalabiliyor.kan tesyleri normal ciktiysa dr ondan onemsememistir.cok sık ellemeyin gececektir insallah.bagisikligini kuvvetlendiricek besinler yedirin

Ultrason sonucunu yazabilirmisiniz.

Ben çocukken boynuöda pinpon, topu büyüklüğünde vardı doktor çok, önemli değil büyürse getirin demişti. Yullar içinde ben büyüdükçe küçüldü. Hasyalandığımda üşüttüğümde büyürdü. Çook uzun yıllar vardı hep. Hiç sorun yaşamadım. Hala minik te olsa duruyor. Çok geçmiş olsun

Benim kizimda birden fazla var. Kan degerleri normal. Ultrasonla takipte ediliyor doktor sorun yok dedi. Hatta bir kan uzmani takibe bile gerek yok dedi ama ben arada baktiriyorum ultrasonla.

Haa bu arada doktor omur boyu bile gelmeyebilir dedi.

Teşekkürler içim ferahladi çok korkuyordum

Teşekkürler içim ferahladi çok korkuyordum
Korkmayım tabi ki ihmal de etmeyin ki etmiyosunız zaten. Allahın izniyle sorun olmayacaktıe. Bu arada bir arkadaşımın, çocuğunda da aynı pinpon topu kadar verdı boynunda. Bağışıklıkla ilgili olabilit. Benim aşırı düşüktü o yaşlarda. Sağlıkla büyütün inşaallah

14×6mm boyutlarında ekojen hiluslari izlenen reaktif görünümde lenf nodlari izlenmiştir diye yazı var
Reaktif olması kötü birşey olmadığını gösterir ayrıca boyutu küçük patolojik değil korkmayın ama arada kontrole kötürün boyutlarının takibi açısından. Benim kızımında boynunda vardı o yaşlarda zamanla kayboldu. Ayrıca eşim lenf kanseri geçirdiği için bu konuda malesef epey tecrübeliyim

Ben de kızımda 1 yaşındayken farkettim. Boyunda değilde daha kulak arkasında. 2 kulağın arkasında da var, ense kökünde de var 2 tane. Doktor enfeksiyon kaynaklı olduğunu söyledi 2 kez ultrason görüntüsü çekildi.
Kardeşimi losemiden kaybedince bu konularda çok evhamlı biri oldum. Çocuk hemotoloji ye de götürdüm bakan bir psofesordu. Korkulacak birşey olmadığını enfeksiyon kaynaklı olduğunu, kontrole götürmem gerekmedigini, sadece arada elimle kontrol edip etmemi, büyürse götürmem gerektiğini söyledi . Şuan kızım 2bucuk yasinda

Benimde oğlum 6 yaşında bende boynunda farketip acil cocukndoktoruna götürdüm ultrasona girdi 3 cm çok büyük dediler 2cm üzeri risk tasıyomuş tabi hemen hemotolojiye sevkimiz yapıldı bir sürü kan tahlili periferik yayma yapıldı onlar temiz çıktı çok şükür ama 15 gün sonra bi kan tahlilimiz çıkıcak o nedir bilmiyorum...Valla 15 günde 7 kilo verdim yarın sabah o cıkan sonucu almaya gidicem bana dua edin Gerci hepsi temiz ama 15 gün sonra neye bakılcak bilmiyorum yarın inşallah ögrenicem

Benimde oğlum 6 yaşında bende boynunda farketip acil cocukndoktoruna götürdüm ultrasona girdi 3 cm çok büyük dediler 2cm üzeri risk tasıyomuş tabi hemen hemotolojiye sevkimiz yapıldı bir sürü kan tahlili periferik yayma yapıldı onlar temiz çıktı çok şükür ama 15 gün sonra bi kan tahlilimiz çıkıcak o nedir bilmiyorum...Valla 15 günde 7 kilo verdim yarın sabah o cıkan sonucu almaya gidicem bana dua edin Gerci hepsi temiz ama 15 gün sonra neye bakılcak bilmiyorum yarın inşallah ögrenicem

Çok geçmiş olsun evet sizin oğlunuzun bezesi biraz büyükmüş çocuklarımızı Allah korusun benim oğlumunku 11mm bazen 14 oluyor mm ama santim kadar değil doktora goturdum geçen ultrason verdi ama rendevumuz 31 mayiz kan tahlili verdik temiz dedi bende arada bir boynunu kontrol ediyom 6 ay oldu çok şükür büyümüyor da kuçulmuyor aynı belki güçlendikçe oğlum bezasi kuçulur

İnşallah canım bir an önce küçülür...Bu arada az önce hastaneden geldim son sonucumuzu aldım öpücük hastalıgı gecirmiş...Kanlar temiz fakat bağışıklık çok düsük cıktı malesef birde 13 mayısa tekrar ultrason verdi boyuna bezelerin boyutuna tekrar bakılcakmış valla kafayı yicem ankisiyete oldum iyice Allah yavrularımıza şifa versin inşallah şu mübarek günlerde

Önceden hiç fark etmedinizmi yani 3 santim olanakadar benim doktor çocukların bağişikliği düşük olduğu zaman o lenf bezleri şisiyormus sonra tekrar yavaş iniyormus siz bundan sonra çocuğunuza bağışıklığını guclendirin inşallah iyi olur sonra elle takip edin çogalmiyorsa buyumuyorsa korkmayın ben oğluma Ersağ urunuden veriyom bağişikliği için

Canım 3 yasındayken farkettim Alile hekimimiz gördü enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi...Aslında dışardan bakıldıgında neredeyse hiç belli olmuyo çocuk eğlence merkezinde boynunu inciltti evde ovarken elime geldi...Zaten birden fazla çıktı bende zaten ultrasonda 3 cm deyince şok oldum...Bizim ultrasonumuzu çocuk doktoru cektirdi ama bugün hemotoloji doktoru elle kontrol ettiginde ben o kadar zannetmiyorum dedi....Bizim başımıza ne geldiyse bu sene anaokuluna başladıktan sonra geldi bir sürü enfeksiyon geçirdik en son rota virüsünden hastanede yattık kutu kutu antibiyotikler iğnelr mahvolduk haliyle bağısıklık diye birsey kalmadı cocukta ve en son bu bezeler patlak verdi iste ...Şimdi takip edilcez vallahi cok zor bir süreç

Ersağdan hangi ürünü kullanıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…