• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun bıngıldağı kapanmak üzereymiş

saturnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
1.017
1
681
İstanbul
dr kontrolümüzde çok az bi açıklık kalmış kapanmak üzere dedi.baş çevresini her ay ölçüp kontrol edicez dedi.ama benim içim hiç rahat değil.aranızda bebeğinin bıngıldağı erken kapanan var mı?d vitamini kullanmaya devam etmeli miyim diye sormayı da unuttum.bilgisi olan arkadaşlar yardım edin lütfen.çok korkuyorum zeka gelişiminde bi gerilik olur diye...

Geçmiş olsun canım...
o durumda olup sonra düzelen çok bebek var
içini ferah tut lütfen..

bıngıldağı erken kapanan bebeklere d vitamini verilmemesi gerekiyor.doktor 4 aydan sonra kapanması normal demişti.ama henüz 4 aylık olmamış geçmiş olsun

bizim de bıngıldağımız kapanmak üzere.7,5 aylığız.dvit kullanmaya devam ediyoruz.
eğer tamamen kapalı olduğu görülürse röntgen çekilecek.çünkü bebeklerin çoğunluğunda bıngıldak dışardan erken kapanıyor fakat içerden kapanma tamamlanmıyor.
ayrıca sakın kendi kafana göre dviti keseyim deme.bunu mutlaka doktoruna danış.
bu içerden kapanma durumunu da doktorunla konuşabilirsin.seni daha doğru aydınlatacaktır.
röntgen çekilecek falan dedimi?

hayır röntgen çekilecek demedi.sadece baş çevresini ölçmeye devam edicez dedi.eğer büyümeye devam ederse sorun yok dedi.röntgenden bahsetmedi.p.tesi dr sorarım mutlaka.çok teşekkür ederim..

benimde sorunun aynıydı bende çok üzlmüştüm canım. 3 aylıkken farkettik bayağı küçülmüştü şimdi 5 aylık küçük ama hala kapanmadı.baş çevresini muhakkak ölçtür. bir de ben doktora devit-3 ü keseyimmi dedim hiç ilgisi yok dedi ama ondan habersiz kestim ve kestiğimden bu yana hep aynı kaldı.belki de o yüzden kapanmadı hala. bence sende verme.

bıngıldak normal şartlarda kaç ayda kapanmalı ve biz bunu dışardan gözlemleyebiliyomuyuz elimizle falan yoksa dr mu ölçüp söölüyo arkadaslar

bıngıldak normal şartlarda kaç ayda kapanmalı ve biz bunu dışardan gözlemleyebiliyomuyuz elimizle falan yoksa dr mu ölçüp söölüyo arkadaslar

normalde 12-18ay diyo drlar.dr kontrolünde söyledi bize kapanmaya başlamış diye.ama ben de elimle baktığımda anlayabiliyorum. ufacık parmak ucu kadar bi açıklık kalmış..

dr kontrolümüzde çok az bi açıklık kalmış kapanmak üzere dedi.baş çevresini her ay ölçüp kontrol edicez dedi.ama benim içim hiç rahat değil.aranızda bebeğinin bıngıldağı erken kapanan var mı?d vitamini kullanmaya devam etmeli miyim diye sormayı da unuttum.bilgisi olan arkadaşlar yardım edin lütfen.çok korkuyorum zeka gelişiminde bi gerilik olur diye...

arkadaşim sakin korkma ayni şey benim başima geldi kizim 3 aylikti doktorumuz bingildaği kapaniyor kapanmamasi lazim dedi takip edicez dedi ama devit 3 kullanmaya devam et onunla hiç alakasi yok sakinkesme dedi başka doktorlarada daniştim aynisini söyledi ayrica erken kapanmasinin bir tehlikesi olmaz baş çevresi büyüdükten sonra dediiii amaaaa sonuç ????

Benim kizim 9,5 aylik veee hala bingildaği kapanmadi...
Sakin üzülme olur mu arkadaşim...

arkadaşim sakin korkma ayni şey benim başima geldi kizim 3 aylikti doktorumuz bingildaği kapaniyor kapanmamasi lazim dedi takip edicez dedi ama devit 3 kullanmaya devam et onunla hiç alakasi yok sakinkesme dedi başka doktorlarada daniştim aynisini söyledi ayrica erken kapanmasinin bir tehlikesi olmaz baş çevresi büyüdükten sonra dediiii amaaaa sonuç ????

Benim kizim 9,5 aylik veee hala bingildaği kapanmadi...
Sakin üzülme olur mu arkadaşim...

çok teşekkür ederim arkadaşım.içimi nasıl rahatlattın anlatamam. dünden beri içim içimi yiyo ya bişey olursa diye. inşallah oğlumunki de hemen kapanmaz. çok teşekkürler...

Benin oğlumunda 1 aylıkken bıngıldağının kağanmak üzere olduğu farkedilmişti. Doktor bıngıldaktan ultrason çektirdi çok şükür beyin gelişiminde bir problem yok. Aylık olarak kontrol ediliyor kafasının büyümesinde de hiçbir problem yok. Bende senin gibi çok endişelenmiştim şu an 3 aylığız haftaya tekrar kontrolümüz var. Kontrol altında olduktan sonra hiç problem olmuyor içini ferah tut canım.

Demek ki birtek ben bukadar panik degilim.Benimde kızlarımın ikiside aynı sorun yaşadık.İLk kızımda(şuan 1,5 yaşında) bıngırdak kapanmak üzereydi.İstanbulun en iyi doktorlarına daha doğru desem profesörlere götürüp takip ettirdim.Metabolizmacısımı,nörölöjisimi,cocuk doktorumu.Hiç gerek yokmuş sadece cocuk doktoru baş cevresini takip etsin,eger büyüme durmuş ise panik yapılır.Şuan 3 aylık kızım var onunda bıngırdagı cok cok küçük.Rahatım,kafa cevresini takip ediyoruz,inşalah büyürde sorun yaşamayız.Aksi takdirde cok sıntı olurmuş.Beyin gelişmeyip,zeka gerilimine yol acabilirmiş.Bu devirde careler tükenmez ama.Onuda amelyat ediyorlarmış.İnşalah hiç birimiz o sorunu yaşamayız.AMİN.........

önemli olan baş çevresi diye biliyorum.baş çevresi ayda ortalama 1 cm artmalı.d vitamini kesmeden önce doktoruna sormalısın.geçmiş olsun

Back