• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumuda alıp gitsem..

selmut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
6
0
36
Bursa
Şu sıralar özellikle bu gün eşim ve annesine saydırıyorum. Eşimin annesi o kadar çok canımı acıttı ki.Eşime anlattığımda beni sakinleştirmeye çalışıyor güya ancak sanki annesinden taraf tutuyor gibi yada öfkem öyle büyükk ki.Yani anlayacağınız eşimle doğru düzgün paylaşamadım kardeşime de anlatamadım öyle kayınvaldeyle olan sorunlarımı pek anlatmam.Biraz sır küpüyümdür kendi adıma. Buraya da yazıp yazmama da kararsız kalmıştım.belki işe yarar içimde ki ateş hafifleer inşallah.Şimdi gelelim soruna. Normalde kayınvaldemle iyi geçiniriz 5 yıldır hiç bir kavgamız olmamıştır. Kırgınlıklar olmuştur ancak ne ben ne de o yüzümüze vurmamışızdır. Etraftanda imrenilerek bakılıyo.Hakkını yemeyeyim bana pek karışmaz ne işim olsa yardım eder.Buraya kadar her şey mükemmel.Herkesin bir iyi bir kötü yanı var etraf bizi herzaman iyi gördüğü için kayınvaldemim iyi davrandığı için bu ilişkinin iyi gittiğini zannediyolar.Ama kayınvaldemin bazen dengesiz laflarına ses çıkarmadımı kimse bilmiyo.
Bir hafta için de 2 olay öyle canımı acıttıki.Ben ailemden uzaktayım burada sadece 2 akrabam vGeçen hafta onları yemeğe çağırdım gündüzden de kayınvaldeme gündüz oğlum durmazsa sana bırakırım demiştim.Onun seve seve bakacağına eminim.İkinciye o tekrar aradı nasıl çocuk duruyomu diye ve akrabanın çoçukları bizimkinin gözüne parmağını sokarlar dedi akşama bakabilirim dedi.tabi bunu gülerek söylüyo.ben şakaya vurdum ses çıkarmadım.normal olarak kattım telefonu.
daha sonra biz yaz başı benım memlekette 1 hafta kaldık çocuk gelmemize 2 gün kala ateşlendi,düzeldi derken eve geldik bikaç gün sonra ağırlaştı doktora götürdük.sadece grip kötü bişey yok.ilaçlarını 1 hafta düzenli kullandım geçti. 1 hata sonra falanda bizim ki el ayak hastalığı çıkardı.poposunda pişik gibibaşladı ben pişik zannettim ağız yarası ellerde kollarda isilik gibi kırmızı lekeler oluştu.doktora götürdük mikrobik oldunu bulaşıcı olduğunu söledi merhemlerle hallediyoruz. dün kayınvaldeme gittik kırmızılıklar hafiflemişti.bu dediki okutmaya götüreyim. Götür dedim. geldiklerinde oğluna nazar değmiş dedi.bende son günlerde nerelere gittik diye düşünürken Ankaraya gitti ya orada değmiştir dedi.(Bu arada ankaralı olan benim.)Birden sinirim tavan yaptı sadece söylediğim orada biryere çıkmadüstelik.ık dedim.Olsun ilk defa görüyorlar dedi.Bu arada Ankaradan geldiğimiz 20 gün oluyo.Geldikten sonra düğüne,güne gitti çocuk hiçbi nazar değmedi burada 20 gün öncesi gittiği annanesinin evinde nazar değdi.Hastalığınn mikrobik olduğunu söylemişken böyle kendi hastalığın nedeni nazar nerede oldu Ankarada.O gece benim için hiç geçmedi dıştan normal dururken içimde yangınlar vardı ona karşı ama onun taraf,tavırları, konuşmaları hiç birşey olmamış gibi normaldi.Ben ki yaşadığım yerde kimsem olmamasına rağmen çocuğumu kıskanmadan her türlü işkenceleri göstere göstere sevmelerine ses çıkarmamışken,mikrop kapar nazar değer diye topluma çıkarmamazlık etmemişken böyle dengesiz lafları beni sinir ediyoooooooooooooooo. sevgili kocamın tek söylediği kafana takma 2 öpücük. douyum işte neyse yazınca biraz rahatettim

kendince haklısın ama ne dertler var bunu kafana bukadar takma bence..
derdin yok heraldeki bunu dert zannetmişsin en büyük sorunun böyle olsun arkadaşım mutluluklar

Son düzenleme:
anlamadım ben güzelim sorun ne..

kayınvaliden ''Ankarada bu çocuğa nazar değmiştir ''dedi..ORDADA SENİN AİLEN VAR..bunumu sorun ettin ?misafirin çocuğu bizim çocuğun gözüne parmağını sokar filan demiş.burdada bişeyler zoruna gitmiş senin galiba

ama ben hiçbişey anlamadım..kusura bakma

kayınvalidenizle bu zaman kadar aranızda başka sorun olmamış diye, bence çok büyütmüşsünüz gözünüzde bu şeyleri

Bazen karşı tarafın düşüncesizce ettiği laflar kırar insanı, hatta laf sokmalar çok olur.
Ama sizin bu anlattıklarınızda pek birşey göremedim ben de açıkçası.
Hele de içim acıyor diyecek kadar.
Aslında bakınca evet alınmanız kendinizce doğal görülebilir, benim ailem mi
çocuğa nazar değdiriyor gibi ama bir de şöyle bakın,
nazar çok sevgiden de değer ve anladığım kadarıyla aileniz oğlunuzu yeni görmüş,
sevgiden dolayı nazar değdiğini de düşünmüş olabilir.
Çok büyütülecek şeyler değil gerçekten, sakinleştrin biraz kendinizi.

Kesinlikle bir sorun yok bence de.

Burayi okumuyor musunuz ne sorunlar var. Sizinki devede kulak bile degil kusura bakmayin.

Esinizin de beynini olmadik konularla yemeyin.

canım benim bunlar çok doğal şeyler hassas bir dönemin galiba üzüzlecek bişey yok hiç sinirini bozma kafana takma insanlar nelerle uğraşıyor

Bu saydığınız sözde dengesiz sözlerinin yanında k.validelerinden onlarca zulum gören kadınlar var.

Size karışmaması, sizi rahat bırakması, yardımınıza koşması, torununa seve seve bakabilmesi v.s bunların hepsi o saydığınız iki çift sözü hiç eder.
Üstelik ağır sözlerde kullanmamış şahsınıza, karakterinize v.s

Bunun için mi oğlunuzu alıp gidecek ve evliliğinize, ilişkilerinize zarar vereceksiniz? Bu kadar kolay olmamalı. Bence çok hassas bir zamanınıza denk gelmiş kayınvalidenizin söyledikleri o nedenle kırılmışsınız. Aynı şeyleri kendi anneniz söyleseydi yine kırılır mıydınız? Eşinizin az tepki verdiğiniden yakınmışsınız ne yapsaydı annesine hakaretler mi yağdırsaydı? Bu kadar küçük bir konuyu büyüttüğünüz halde sizi teselli etmeye çalıştığı için tebrik ederim eşinizi. Dertsiz başınıza dert almayın kayınvalidenizin yaşına verin geçin.

bu kadar bunla oğlunu alıp gideceksen,allah korusun daha büyük sorun olursa neler yapabileceğini düşünmek istemiyorum:50:

bence haklısın. eşinin ailesi aile de seninki başka bişey sanki, sanki çocuğun senin ailen için bi can değil.
ama bu kadar kafana takma, kaynanana anında güleryüzle cevabını ver içinde kalmasın.
ben böyle konuşan kaynanaların cahillikten yaşlılıktan konuşmanın yanında kasten söylediklerini düşünüyorum.
niyeti seni üzmek, normalde ne kadar anlaşırsan anlaş, asıl iş bu laf sokmalarda.
dediğim gibi cevabını ver ve üzülme.

Abartılacak kadar çocugunuzu alıp gıdecek kadar buyuk bır sorun göremıyorum ben . Takmamaya çalışın bazen ınsanlar dusuncesız olabılıyorlar

bence haklısın. eşinin ailesi aile de seninki başka bişey sanki, sanki çocuğun senin ailen için bi can değil.
ama bu kadar kafana takma, kaynanana anında güleryüzle cevabını ver içinde kalmasın.
ben böyle konuşan kaynanaların cahillikten yaşlılıktan konuşmanın yanında kasten söylediklerini düşünüyorum.
niyeti seni üzmek, normalde ne kadar anlaşırsan anlaş, asıl iş bu laf sokmalarda.
dediğim gibi cevabını ver ve üzülme.

Tabii başka sunların yanında benimkisi yine iyi.
valla saol arkadaşım senin yorumun bana iyi geldi.Kasten yaptığını hissediyorum ama bunu yazıya döküp anlatabilmek biraz zor oluyo.yaşadıklarım biraz basit şeylermiş gibi gelmiş karşı tarafa.kayınvaldemin birde ben dört dörtlük kayınvaldeyim diye dışarıya göstermesi.
neyse anlaşılan hassas dönemimdeyim diyelim.yazınca biraz daha rahatladım ve karar verdim bende o söylediğinde cevap vericem böyle kendimi yiyip bitirmektense.
Torununa severek bakması da torununu çok sevmesinden biraz büyüse kendi evinde kalsın diyecek.

Back