• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlumu kreşe vermek için erken mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
merhaba. ben egitici olarak diyebilirim ki mümkünse 3 yasindan eveli cocuklarinizi vermeyin krese vermeyin... cunku o yasta en cok anne babadan ögrendigi zamalar.. sürekli bakici veya kres degistiren cocuklar icin zor dönemler olabiliyo alismalari zaman aliyor bunu göz önünde bulundurun.
kresinizi secerken titiz olun.. ben malesef bir cok kreste staj yaptim almanya veya türkiyede olsun bazi kresleri gördügümde cok kafa salladim...

basta güvenilir egitimli bi bakiciya verseniz daha dogu olacaktir cunku kresde 20 cocuga bi ögretmen ayri ayri cocuklara ilgi veremez. bu mümkün degildir cunku ögretmenin buna zamani olmuyor ve cocuklar ilgisiz kaliyor. kreslerde cok programa göre calisiliyor ynai cocugun istegi fazla karsilanmiyor.. ama bakicida mesela cocuk herseyi kendi secebilir (misal ne oynamak isterse neler yapmak isterse kendi arzularina göre hareket edebilir bakicinin görevi iste onu desteklemek...) ve bence asil egitim budur...

İyi bir kreşte öğrenci sayısı en fazla 10 öğrenci ile kısıtlıdır...........Ayrıca öğretmen,öğretmen yardımcısı ve stajyer öğretmenler de olur..Neden bundan bahsetmiyorsunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir kreşte öğrenci sayısı en fazla 10 öğrenci ile kısıtlıdır...........Ayrıca öğretmen,öğretmen yardımcısı ve stajyer öğretmenler de olur..Neden bundan bahsetmiyorsunuz ?

iste diyorum ya IYI bi kres veya anaokulu secin..
benim staj yaptigim okulda (4-6 yas grubu) 20 cocuga bitane ögretmen bakiyordu... Ilk okulda anasinifinda yaptigim stajda da ayni sekilde... yardimcilar oluyor ama onlar sinifa girmiyorlarr...
cocuklarinizi okula yazdirmadan eveli anaokulu iyi secin... amaclarini hedeflerini ve personeline bakin...

almanyadakinin ve türkiyedekinin egitiminin farkini gördügüm icin bunlardan bahsedebiliyorum... almanyada bi gruba kesinlikle 2 ögretmen ve mutlaka bitanede yardimci olur...

iste diyorum ya IYI bi kres veya anaokulu secin..
benim staj yaptigim okulda (4-6 yas grubu) 20 cocuga bitane ögretmen bakiyordu... Ilk okulda anasinifinda yaptigim stajda da ayni sekilde... yardimcilar oluyor ama onlar sinifa girmiyorlarr...
cocuklarinizi okula yazdirmadan eveli anaokulu iyi secin... amaclarini hedeflerini ve personeline bakin...

almanyadakinin ve türkiyedekinin egitiminin farkini gördügüm icin bunlardan bahsedebiliyorum... almanyada bi gruba kesinlikle 2 ögretmen ve mutlaka bitanede yardimci olur...

Çocuklarım 0-2 yaş gurubundalar..Sadece 4 öğrenci var..Ve 2 öğretmen...Sırf 0-2 yaş gurubundakiler...:)

merhaba benim kızım da 21 aylık. bir kaç gün önce onu bir kreşe vermeyi düşündüm ama bu kararım doğrumu erken mi düşüne düşüne işin içinden çıkamadım.etrafımda onun yaşıtı kimse yok hepsi kızımdan büyük veya çok küçük yaşıtlarıyla oynayabilsin istiyorum.ben çalışmıyorum kızıma şuana kadar kendim baktım.7 aylıkken bir çalışma mevzu oldu ama onu asla bırakamayacağımı anladım kıyamadım kimseye güvenemiyorum kızıma yazık olur diye düşündüm hep.kimsenin benim gibi bakacağını düşünmedim eğitimi açısından.ben ona bebekliğinden beri şarkılar söylüyorum.bunun için arkadaşımın ana okuluna giden kızından şarkılar öğreniyordum resmen :)kitap okuyorum 1.5 yaşından beri çok güzel kalem tutuyor resim yapıyoruz karalamada olsa her şeyin adını biliyor hayvanları biliyor sayı bile sayıyor kızım 1 2 3 diye başladık 2 gitti. 1 3 4 5 geldi :) 21 aylık bu yaşta artık bütün çocuklar bilir mi bilemiyorum ama kızım daha küçükken de biliyordu. bunları anlatmamın nedeni kıyaslama değil.ne gösterirseniz ne öğretirseniz çocuk onu öğreniyor ki 2 yaşına girecek anında gördüğünü uyguluyor.ve şuan arkadaşı yok o yüzden onun için en iyisi olsun istiyorum onlarla oyun oynasın istiyorum.

Pendik civarında tavsiye edebileceğiniz bir kreş var mı yarım gün bile değil bir kaç saatliğine göndermek istiyorum.bu şekilde gönderebiliyor muyuz.bilen tecrübeli arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

oğlum şu an 22 aylık..ona bakan bir teyzesi var..ama yazın teyzemiz başka bir yere taşınacak..yeni bir bakıcı yerine 3 yaş grubu içinde kreşe versem sizce erken mi olur o zaman 28 aylık olmuş olacak..bulunduğum yer çok küçük bir yer..yakınımda oğlumun yaşıtı yok..hep yalnız büyüyor.henüz konuşamıyor bile.kreşe versem hem gelişi için iyi olur diyorum ama emin olamıyorum..eşim pek istemiyor..kararsız kaldım..
daha çok var demeyin..kararımı şimdiden vermeliyim.yeni bakıcı arayacaksam şimdiden bakmalıyım yazın burada olmayacağım..kreş olacaksa şimdiden ayarlamalıyım hemde yazın memleketimdeki bir kreşe birer saatlik verip alıştırma yapmalıyım..
fikirlerinize ihtiyacım var....

Merhaba,

Çocuklarla çalışan biri olarak söyleyebilirim ki, hem çocuğunuzun fiziksel gelişimi hem de zihinsel gelişimi için okul doğru bir seçim olacaktır. Maalesef ülkemizde TV ve gün çocukları çoğunlukta ve erken yaşlarda eğitimini ve arkadalarıyla doğru iletişim kurmayı öğrenen çocuk gerçekten çok farklı oluyor.

Tüm bunların yanı sıra seçtiğiniz anaokulu da son derece önemli. Rastgele bir yer omamalı seçtiğiniz kurum. Bilinçli ellere teslim etmeniz gerekiyor çocuğunuzu. Ben seansa aldığım çocukları Umut Anaokulları'na yönlendiriyorum. Yurtdışından gelen bir sistemle çalışıyorlar ve personeli çok özenle seçiyorlar. Yönlendirmelerimin sonunda hep teşekkür aldım. Umarım faydalı olur sizin için.

arkadaşlar ben anasınıfı öğremeniyim.çoğunluk kreşe başladığında çocukların çok hasta olduğunu söylemiş.evet çok hasta oldukları/olabilecekleri doğru.ama çalışan anneler olduğumuza göre çocuklarımızı mutlaka enaz bir yıl anasınıfınıa göndereceğiz hepimiz.ve inanın anasınıflarında da aynı durum söz konusu.yani durum şu:çocuklarımız toplulukla karşılaştıkları ilk yıl mutlaka daha fazla hasta oluyorlar.kreşte ilk yıl hasta olursa sonraki yıllar o kadar hasta olmayacaktır.ben bile ilk işe başladığım yıl 10 ayda tam 12 kez doktora gitmiştim.ama artık alıştım mikroba galiba:) üstüne hapşıran,öksüren çocuklara rağmen az hasta oluyorum.
hepimizin çocukları için hayırlısı.

arkadaşlar ben anasınıfı öğremeniyim.çoğunluk kreşe başladığında çocukların çok hasta olduğunu söylemiş.evet çok hasta oldukları/olabilecekleri doğru.ama çalışan anneler olduğumuza göre çocuklarımızı mutlaka enaz bir yıl anasınıfınıa göndereceğiz hepimiz.ve inanın anasınıflarında da aynı durum söz konusu.yani durum şu:çocuklarımız toplulukla karşılaştıkları ilk yıl mutlaka daha fazla hasta oluyorlar.kreşte ilk yıl hasta olursa sonraki yıllar o kadar hasta olmayacaktır.ben bile ilk işe başladığım yıl 10 ayda tam 12 kez doktora gitmiştim.ama artık alıştım mikroba galiba:) üstüne hapşıran,öksüren çocuklara rağmen az hasta oluyorum.
hepimizin çocukları için hayırlısı.

Canım sen nerelerdesin?
Senin bebeiş ne yaptı , gerçi artık çıktılar bebeklikten :1: Çalışmaya başladın mı? Çocuklar biraz büyüyünce bakıcı/kreş topiklerinde karşılaşır olduk...:1:

benim kızım da 32 aylık kreşe başlatmayı düşünüyorum doğumdan sonra işi bırakıp kızıma kendim baktım sürekli yalnız sosyalleşsin diye vereceğim. dün kreşe gittik
1saat içinde tüm çocuklarla kaynaştı. alışma süreci çabuk olacak gibi. yazın eğitim verilmiyormuş ama eylül - haziran normal eğitim öğretim süresi içinde milli eğitim bakanlığı denetiminde eğitim vermek zorundalarmış yazın yüzme, müzik, resim gibi şeyleri öğreneceklermiiş her köşesini gezdim benim için önemli olan noktalardan biri de yemeklerin orda yapılıyor olması kullandıkları ürünlerin kalitesiydi şimdi 1 aylık sürecimizde haftada 3 gün yarım alışmasına göre tam gün olacak kreşe ait pedagogla tam güne ne zaman çevirebiliceğimizi konuşucaz çocuğun zeka gelişimi için anaokulunun önemi büyük 10 öğrenciye 2 öğretmen olması bana göre iyi

tecrübeli arkadaşlar başka nelere dikkat etmem lazım sürekli araştırma içindeyim

Bende kreş taraftarıyım.
peki ilk zamanlar hastalanıyorlar ama ne kadar sürüyor.1 sene mi bu şekilde devam ediyor yoksa
3-4 sene mi?ep mi bu şekilde hastalanıyorlar?

Bence erken degil tam zamani krese verin ,benim oglum yaklasik 7 aydir giidiyo ve inanin kotu huylarini atti daha uysal ve en onemlisi kulaklarindaki duyma ve algilamama sorununu kresteki bakicinin israri uzerine doktora gittim ve aciga cikti...
Simdi mi? Oglumun kulaklarina ufacik bisey yerlestirdiler ve 33 aylik oglum yavas yavas konusmaya basladi...
Ayrica kres okul ortamina alistirir,aktiviteler yaptiriyolar , ve artisi cocuk goruyolar bildiginiz Gibi bu yastaki cocuklar evde sikilir...
Son olarak hastalik kapma konusuna katiliyorum evet bnim oglumda ordan sifayi kapiyodu ama bi sûre sonra havasina alisiyolar tik yok cok sükür ...

Bence erken degil tam zamani krese verin ,benim oglum yaklasik 7 aydir giidiyo ve inanin kotu huylarini atti daha uysal ve en onemlisi kulaklarindaki duyma ve algilamama sorununu kresteki bakicinin israri uzerine doktora gittim ve aciga cikti...
Simdi mi? Oglumun kulaklarina ufacik bisey yerlestirdiler ve 33 aylik oglum yavas yavas konusmaya basladi...
Ayrica kres okul ortamina alistirir,aktiviteler yaptiriyolar , ve artisi cocuk goruyolar bildiginiz Gibi bu yastaki cocuklar evde sikilir...
Son olarak hastalik kapma konusuna katiliyorum evet bnim oglumda ordan sifayi kapiyodu ama bi sûre sonra havasina alisiyolar tik yok cok sükür ...

Canım kaç aylık senin yavru? Nerde hangi kreşe gidiyor? MAliyeti ne kadar oluyor. Herhalde biz de eylül gibi yazdıracağız.Benim oğlum 20. ayında.

Ayeser , bnim kreşe giden cocuk 3 ay sonra 3 yasına girecek ...
Sunuda belirtiyim ben yurtdisindayim turkiyede degil,ama bilmek isterseniz haftada 3 sabah gidiio ve 4 saat suruyo...

O zaman 26 aylıkken başlamış, zorluk çektiniz mi? Özellikle anneden ayrılırken,

merhaba. ben egitici olarak diyebilirim ki mümkünse 3 yasindan eveli cocuklarinizi vermeyin krese vermeyin... cunku o yasta en cok anne babadan ögrendigi zamalar.. sürekli bakici veya kres degistiren cocuklar icin zor dönemler olabiliyo alismalari zaman aliyor bunu göz önünde bulundurun.
kresinizi secerken titiz olun.. ben malesef bir cok kreste staj yaptim almanya veya türkiyede olsun bazi kresleri gördügümde cok kafa salladim...

basta güvenilir egitimli bi bakiciya verseniz daha dogu olacaktir cunku kresde 20 cocuga bi ögretmen ayri ayri cocuklara ilgi veremez. bu mümkün degildir cunku ögretmenin buna zamani olmuyor ve cocuklar ilgisiz kaliyor. kreslerde cok programa göre calisiliyor ynai cocugun istegi fazla karsilanmiyor.. ama bakicida mesela cocuk herseyi kendi secebilir (misal ne oynamak isterse neler yapmak isterse kendi arzularina göre hareket edebilir bakicinin görevi iste onu desteklemek...) ve bence asil egitim budur...

merhaba.. yazdıklarınıza cok sasırdım.. ılk etapta 3 yasından evvel krese gondermeyın demıssınız sonrada ıyı bır krese gonderın.. 20 cocuga bır ogretmen dusen bır kres ? oyle bır yer varsa zaten vatandaslık gorevı olarak bunu mıllı egıtım bakanlıgına bıldırın derım.. bır cocugun ogrenmeye en yatkın oldugu yas aralıgı 2-5 yastır. Ve cocuk herzaman en dogruyu bır baska cocuktan yasayarak ogrenır.. sız ıstedıgınız kadar ogretmeye calısın. artık sehır hayatında malesef hepımız balık ıstıfı seklınde apartmanlara sıkısmıs durumdayız.. aksama kadar evde sız ve cocugunuz yalnız kaldıgında bır sure sonra sızın verımlılıgınız onunda alıcılıgı ıster ıstemez eksılıyor. Beynı ve bedenı yorulmayan cocuk gelısımede acık olmuyor.

ayrıca.. evde bakıcı olunca cocuk herseyı kendı belırlıyebılıyor evet.. bır anne olarak ben bıle bazen sabrımı kaybedebılıyorken bakıcı sureklı benım cocuguma yenı bırseyler ogretmeyı kendıne dert edınecek mı sızce? bırde bu yaslar (2-5) cocukların aslında herseyı kendılerının secmemesı gereken yas dılımı. EVde bakıcı tarafından yetıstırılen ve kreste bırcok cocukla yetıstırılen ıkı cocugu yan yana getırdıgınızde barız farkı anlıyabılmek pek zor degıldır. Ozguvenı saglam cocuklar yetıstırmeye calısırken kurallara uymayan, toplum bılıncı gelısmemıs, paylasma yetısı muazzam olmayan, sımarık bır nesıl yetıstırdıgımızın farkına varmıyoruz.

benım kızım 16 aylık ıkı haftadır -sadece- sosyallesmesı ve yasıtlarıyla beraber olması ıcın bır kresın oyun grubuna gonderıyorum. kızımın yas grubundan 4 cocuk var.. 1 ogretmen 1 stajyer var.. sonra yaslara gore ayrılmıs.. en kalabalık grup 8 kısı ve onlarda 2 ogretmen 1 stajyer var.. 2 haftada bıle kızımda cok buyuk degısıklıkler farkedıyorum.. daha once onune tabak konuldugunda fırlatan kızım sımdı elıne catal alıp yemek yıyor.. dısarıda kendı yasıtı bır cocuk gordugunde hıc ılgılenmeyen cocuk sımdı onlarla oyun oynuyor.. evdekı oyun bıcımımız bıle degıstı.. kelıme haznesıne yenı kelımeler eklendı..

cok uzattım bılıyorum... ama ozellıklede egıtımlı kısılerın bu bakıcı-kres olayını farklı sekılde yansıtıyor olması benı hassaslastırıyor sanırım..

merhaba.. yazdıklarınıza cok sasırdım.. ılk etapta 3 yasından evvel krese gondermeyın demıssınız sonrada ıyı bır krese gonderın.. 20 cocuga bır ogretmen dusen bır kres ? oyle bır yer varsa zaten vatandaslık gorevı olarak bunu mıllı egıtım bakanlıgına bıldırın derım.. bır cocugun ogrenmeye en yatkın oldugu yas aralıgı 2-5 yastır. Ve cocuk herzaman en dogruyu bır baska cocuktan yasayarak ogrenır.. sız ıstedıgınız kadar ogretmeye calısın. artık sehır hayatında malesef hepımız balık ıstıfı seklınde apartmanlara sıkısmıs durumdayız.. aksama kadar evde sız ve cocugunuz yalnız kaldıgında bır sure sonra sızın verımlılıgınız onunda alıcılıgı ıster ıstemez eksılıyor. Beynı ve bedenı yorulmayan cocuk gelısımede acık olmuyor.

ayrıca.. evde bakıcı olunca cocuk herseyı kendı belırlıyebılıyor evet.. bır anne olarak ben bıle bazen sabrımı kaybedebılıyorken bakıcı sureklı benım cocuguma yenı bırseyler ogretmeyı kendıne dert edınecek mı sızce? bırde bu yaslar (2-5) cocukların aslında herseyı kendılerının secmemesı gereken yas dılımı. EVde bakıcı tarafından yetıstırılen ve kreste bırcok cocukla yetıstırılen ıkı cocugu yan yana getırdıgınızde barız farkı anlıyabılmek pek zor degıldır. Ozguvenı saglam cocuklar yetıstırmeye calısırken kurallara uymayan, toplum bılıncı gelısmemıs, paylasma yetısı muazzam olmayan, sımarık bır nesıl yetıstırdıgımızın farkına varmıyoruz.

benım kızım 16 aylık ıkı haftadır -sadece- sosyallesmesı ve yasıtlarıyla beraber olması ıcın bır kresın oyun grubuna gonderıyorum. kızımın yas grubundan 4 cocuk var.. 1 ogretmen 1 stajyer var.. sonra yaslara gore ayrılmıs.. en kalabalık grup 8 kısı ve onlarda 2 ogretmen 1 stajyer var.. 2 haftada bıle kızımda cok buyuk degısıklıkler farkedıyorum.. daha once onune tabak konuldugunda fırlatan kızım sımdı elıne catal alıp yemek yıyor.. dısarıda kendı yasıtı bır cocuk gordugunde hıc ılgılenmeyen cocuk sımdı onlarla oyun oynuyor.. evdekı oyun bıcımımız bıle degıstı.. kelıme haznesıne yenı kelımeler eklendı..

cok uzattım bılıyorum... ama ozellıklede egıtımlı kısılerın bu bakıcı-kres olayını farklı sekılde yansıtıyor olması benı hassaslastırıyor sanırım..
Hayırlı uğurlu olsun :) Benimkiler de artık kendi kendileirne yemek istiyorlar..Asla benim yedirmemi istemiyorlar :) Maşallah diyelim...Kreşteki arkadaşlarından etkileniyorlar..Kesinlikle daha sosyalleştiler...

O zaman 26 aylıkken başlamış, zorluk çektiniz mi? Özellikle anneden ayrılırken,

Evet... Ilk baslarda birakip gittigimde hep bekliodum aglicakmi diye ve evet aglayip kapilara kapaniyo ama bakicilar iyi oldugu icin cocuklari teselli ediyolar kucaklarina alip seviyolar, bu yuzden sanirim oglum alisti ama 2 Ay fln surdu,simdi cok rahatim cok sükür kendi benden once gidio biraktigimda ise hemen oyuna oturuyo gittigimi bazen farketmiyo fatkkettiginde y'a bi ses cikartio yada bakip gecio...farkettim aliskanlik Haline geldigi icin kres ortamini ozluyolar

Evet... Ilk baslarda birakip gittigimde hep bekliodum aglicakmi diye ve evet aglayip kapilara kapaniyo ama bakicilar iyi oldugu icin cocuklari teselli ediyolar kucaklarina alip seviyolar, bu yuzden sanirim oglum alisti ama 2 Ay fln surdu,simdi cok rahatim cok sükür kendi benden once gidio biraktigimda ise hemen oyuna oturuyo gittigimi bazen farketmiyo fatkkettiginde y'a bi ses cikartio yada bakip gecio...farkettim aliskanlik Haline geldigi icin kres ortamini ozluyolar

Buna alışmak çok zor olacak...

evet arkadaşlar kızımı kreşe verdim 2 hafta oldu ilk başlarda beklenenin aksi kapıdan bizi kovdu. akşamları kreşden gelmek istemedi maşallahı var hafta 3 gün gönderiyorum verdiğim kreşde hizmetleri iyi sürekli kontrol ediyorum kendi grubunda 4 çocuk var şimdilik eylül- haziran ayları arasında öğretim var yeni verdiğim için ders yaptırdıklarını görmedim yaz ayındada ingilizce verrmeye devam edecekler ve havalar iyice ısınınca yüzme ve binicilik eğitimine başlayacaklar şimdilik bencillik huyunda biraz gelişme var. kreşe vermeye düşünenler ben memnunum diyorum

Back