- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
merhaba. ben egitici olarak diyebilirim ki mümkünse 3 yasindan eveli cocuklarinizi vermeyin krese vermeyin... cunku o yasta en cok anne babadan ögrendigi zamalar.. sürekli bakici veya kres degistiren cocuklar icin zor dönemler olabiliyo alismalari zaman aliyor bunu göz önünde bulundurun.
kresinizi secerken titiz olun.. ben malesef bir cok kreste staj yaptim almanya veya türkiyede olsun bazi kresleri gördügümde cok kafa salladim...
basta güvenilir egitimli bi bakiciya verseniz daha dogu olacaktir cunku kresde 20 cocuga bi ögretmen ayri ayri cocuklara ilgi veremez. bu mümkün degildir cunku ögretmenin buna zamani olmuyor ve cocuklar ilgisiz kaliyor. kreslerde cok programa göre calisiliyor ynai cocugun istegi fazla karsilanmiyor.. ama bakicida mesela cocuk herseyi kendi secebilir (misal ne oynamak isterse neler yapmak isterse kendi arzularina göre hareket edebilir bakicinin görevi iste onu desteklemek...) ve bence asil egitim budur...
İyi bir kreşte öğrenci sayısı en fazla 10 öğrenci ile kısıtlıdır...........Ayrıca öğretmen,öğretmen yardımcısı ve stajyer öğretmenler de olur..Neden bundan bahsetmiyorsunuz ?
Son düzenleyen: Moderatör: