• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlumu kreşe vermek için erken mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Buraya kadar herşey çok hoş geliyor kulağa,
Okuduğum başlıklara göre hastalıkla başları dertte oluyor kreşe başlayanların. Senin çocuğunda da oldu mu? Hastalıksız atlatanı yok mu?:5:
Sen nerde yaşıyorsun canım bu arada? Bakıcı fikrinden daha sıcak geliyor bana bu fikir. Kimileri 4 yaş uygun diyor yaşıtlarıyla beraber oynamak için, ama benim oğlum çok hevesli, yaşıtlarını görünce beni bile unutuyor. Çok kararsızım yine de. Dört ay var önümüzde. Şimdiden bir araştırıp fikir sahibi olmak istiyorum.

Sınıflar kaç kişilik? Bir öğretmene kaç çocuk düşüyor? Eğitimcilerin düzeyi nedir?
Her kreşte aynı mıdır ki bu?:26:
Sorularımla bunaltmış olabilirim kusura bakmayın.:17:

Buraya kadar herşey çok hoş geliyor kulağa,
Okuduğum başlıklara göre hastalıkla başları dertte oluyor kreşe başlayanların. Senin çocuğunda da oldu mu? Hastalıksız atlatanı yok mu?:5:
Sen nerde yaşıyorsun canım bu arada? Bakıcı fikrinden daha sıcak geliyor bana bu fikir. Kimileri 4 yaş uygun diyor yaşıtlarıyla beraber oynamak için, ama benim oğlum çok hevesli, yaşıtlarını görünce beni bile unutuyor. Çok kararsızım yine de. Dört ay var önümüzde. Şimdiden bir araştırıp fikir sahibi olmak istiyorum.

4 yaşından sonra olanlar kreş değil anaokulu oluyor artık yanılmıyorsam..Biz iş nedeniyle Düzce de yaşıyoruz..Aslen İzmirliyim.. Evet hastalanıyorlar..Ama vücutları erken yaşta bağışıklık kazanıyor..Sonuçta çocuk bunlar hasta ola ola büyüyecekler..Hasta olmasınlar diye hep evde tutamayız ki..İlkokula da başlayacaklar eninde sonunda değil mi ? Orada da hastalık kapacaklar arkadaşlarından... Mesela ben de yeni hastalandım,kızımdan kaptım..Kızım daha rahat geçirdi ama ben kafamı yataktan kaldıramadım 3-4 gün... Benim ikizlerim de 2-3 ay sonra 2 yaşını dolduracaklar ve gayet güzel oynuyorlar kreşte..Bir sürü oyuncak vs oluyor kreşlerde zaten..ilk bir kaç gün ben de gittim kreşe..Öğretmenlerine huyunu suyunu anlatabilmek için..

Sınıflar kaç kişilik? Bir öğretmene kaç çocuk düşüyor? Eğitimcilerin düzeyi nedir?
Her kreşte aynı mıdır ki bu?:26:
Sorularımla bunaltmış olabilirim kusura bakmayın.:17:

Rica ederim ne demek..:)

Sınıf kontenjanları en fazla 10 kişi oluyor bebek sınıflarında... Öğretmenin yardımcısı,stajyer öğretmenler yardım ediyor..Gerekirse diğer üst sınıfların öğretmenleri ve kreş müdiresi de yardım ediyor..Herhangi bir sorun olmuyor...Bizim gönderdiğimiz kreşte sadece 4 öğrenci var bebek sınıfında şu an :) Eğitimcilerin düzeyi en az kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunları...

Canım cevapların için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun bana inan...
Şimdilik herşey çok güzel,
Hastalık konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum, böyle ortamlarla ilk karşılaşmaları ne zaman olursa olsun bu süreç işleyecek, er ya da geç...
Burada öğrendiklerimi eşimle de paylaştım, onun da hoşuna gitti. Bakalım hayırlısı.
Tekrar teşekkür ediyorum....:71:

Canım cevapların için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun bana inan...
Şimdilik herşey çok güzel,
Hastalık konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum, böyle ortamlarla ilk karşılaşmaları ne zaman olursa olsun bu süreç işleyecek, er ya da geç...
Burada öğrendiklerimi eşimle de paylaştım, onun da hoşuna gitti. Bakalım hayırlısı.
Tekrar teşekkür ediyorum....:71:
Rica ederim... :)

ben kızıma hamile kaldıgımı ogrendiğimde işi bıraktım.. şimdi kızım 16 aylık olmak uzere ben bakıyorum calısmıyorum.. haftada 3 gun sabah 10dan oglen 2ye kadar oyun grubuna gondermek istiyorum kızımı. anaokulu evime 10 adım neredeyse.. en azından sosyalleşsin yasıtlarıyla oynasın kendi yemek yemeyi ogrensin istiyorum. Ama benimde en buyuk korkum hastalık:( krese baslayıp hasta olmayan cocuk yokmu acaba? kızım sımdıye kadar hıc hasta olmadı.. hasta olucagını bile bile gondermekte vicdanıma dokunuyor..

bu arada bende evde hıc tanımadıgınız biriyle tek basına olup, tv izleyip kendı kendıne zaman gecirecegine işinin uzmani kısıler ve yasıtlarıyla kres ortamında olmasını yegelerdım..

ben kızıma hamile kaldıgımı ogrendiğimde işi bıraktım.. şimdi kızım 16 aylık olmak uzere ben bakıyorum calısmıyorum.. haftada 3 gun sabah 10dan oglen 2ye kadar oyun grubuna gondermek istiyorum kızımı. anaokulu evime 10 adım neredeyse.. en azından sosyalleşsin yasıtlarıyla oynasın kendi yemek yemeyi ogrensin istiyorum. Ama benimde en buyuk korkum hastalık:( krese baslayıp hasta olmayan cocuk yokmu acaba? kızım sımdıye kadar hıc hasta olmadı.. hasta olucagını bile bile gondermekte vicdanıma dokunuyor..

bu arada bende evde hıc tanımadıgınız biriyle tek basına olup, tv izleyip kendı kendıne zaman gecirecegine işinin uzmani kısıler ve yasıtlarıyla kres ortamında olmasını yegelerdım..

Oyun gurupları 2 yaşından sonra başlıyor....

bu arada ızmırdeyım ben... bircok anaokulunun oyun grupları var 1 yas ıtıbarıyle.. ben bugun 3 tanesıyle gorustum hatta..

benim burda oturdugum caddede 1 yas ıtıbarıyle oyun grubu olan bır anaokulu var.. bugun gıttım baktım kızımdan kucuk bebısler bile vardı:)

bu arada ızmırdeyım ben... bircok anaokulunun oyun grupları var 1 yas ıtıbarıyle.. ben bugun 3 tanesıyle gorustum hatta..

Kreşlerde oyun gurupları esasen 2 yaşından sonra başlıyor..Ama bazı kreşler de oyun gurubu adı altında günlük,yarım gün,tam gün 0-2 yaş bebek bakımı da yapabiliyorlar...Ben İkizlerimi 4-5 ay için 0-2 yaş gurubuna vermiştim..Göndermediğim günler de oluyordu..Şu an 22 aylıklar ve 1 aydır yeni bir kreşteler.Hafta içi tam gün gönderiyorum ve çok memnunum...2 hafta sonra İzmire annemlere tatile gideceğim..Ben de İzmirliyim aslen...Bostanlı migrosun arkasında da Yeşim kreş in sahibiyle görüştüm telefonla....Fiyat konusunda anlaşabilirsek oraya vermeyi düşünüyorum izmir de kaldığım sürece..Eğer iyi bir kreşse çok faydalı olduğunu düşünüyorum kreşlerin..Hastalık konusuna gelince hasta olmasın diye sonsuza dek evde tutamayız..Hasta ola ola büyüyecekler..Fazla korumacı olmak çocuklarımız için daha zararlı..İlkokula başlayınca da hasta olacaklar..Hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaları için ev dışında da olmaları gerekir...

cocugunuzu sürekli busekilde koruyamazsInIz ki. Benim kIzIm 1 yasInda basladI. Suan 4 yasInda severek gidiyor. HastalIk konusunda da sürekli nereye kadar koruyacaksInIz?

Kreşlerde oyun gurupları esasen 2 yaşından sonra başlıyor..Ama bazı kreşler de oyun gurubu adı altında günlük,yarım gün,tam gün 0-2 yaş bebek bakımı da yapabiliyorlar...Ben İkizlerimi 4-5 ay için 0-2 yaş gurubuna vermiştim..Göndermediğim günler de oluyordu..Şu an 22 aylıklar ve 1 aydır yeni bir kreşteler.Hafta içi tam gün gönderiyorum ve çok memnunum...2 hafta sonra İzmire annemlere tatile gideceğim..Ben de İzmirliyim aslen...Bostanlı migrosun arkasında da Yeşim kreş in sahibiyle görüştüm telefonla....Fiyat konusunda anlaşabilirsek oraya vermeyi düşünüyorum izmir de kaldığım sürece..Eğer iyi bir kreşse çok faydalı olduğunu düşünüyorum kreşlerin..Hastalık konusuna gelince hasta olmasın diye sonsuza dek evde tutamayız..Hasta ola ola büyüyecekler..Fazla korumacı olmak çocuklarımız için daha zararlı..İlkokula başlayınca da hasta olacaklar..Hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaları için ev dışında da olmaları gerekir...

benim bu gonderecegım yerde yarım gun 0-2 yas ıcın tam gun yok.. hatta ben yarım gununde yarısını gonderecegım:) ben goztepedeyım.. buralar anaokulu cennetı gıbı.. karar vermek cok zor. ve aralarında ucuk fıyat farkları var yarım gun ıcın 800 ısteyende var 150 ısteyende..
hastalık konusuda:( hanı bı mecburıyetım yok gonderme konusunda calısmıyorum.. o yuzden cok vıcdan yaptımm

benim bu gonderecegım yerde yarım gun 0-2 yas ıcın tam gun yok.. hatta ben yarım gununde yarısını gonderecegım:) ben goztepedeyım.. buralar anaokulu cennetı gıbı.. karar vermek cok zor. ve aralarında ucuk fıyat farkları var yarım gun ıcın 800 ısteyende var 150 ısteyende..
hastalık konusuda:( hanı bı mecburıyetım yok gonderme konusunda calısmıyorum.. o yuzden cok vıcdan yaptımm

Bostanlı da da çok var .Yeni açılanlar da var ama ben internetten araştırabildim şu an..İzmir deki kreş fiyatları bana çok pahallı geldi..İkizlerime kardeş indirimi yapıyorlar.İkisi için 800 TL civarı ödüyoruz ayda ..İzmir de bu fiyat 2 katı tabiiki :) Şu an için ben de çalışmıyorum.. İki taneye ailelerden uzakta tek başına bakmak çok zor..Annenin dinlenme imkanı bulabilmesi gerekir çocuklarına faydalı olabilmesi için..Çalışsam da çalışmasam da kreşe verirdim..Çünkü çocukların sosyalleşmeleri açısından çok yararlı..Çocuklarım çok mutlular,enerjilerini atıyorlar..Ben evde bir yere kadar oyalayabiliyorum..Bakıcı olayına hiç sıcak bakmayan biriyim...Bir ara bari ben çocuklara bakarken ev işlerini halletsin,çocuklardan birini ben yedirirken diğerini de o yedirsin diye düşündüm ama vazgeçtim...Cahil bir bakıcıdansa eğitimli bir kreş öğretmenine emanet etmek bana daha mantıklı geldi...

Ben de bakıcı mı yoksa kreş mi diye karar aşamasındaydım, ve buradaki yorum ve öneriler sonucunda sanırım işini bilen bir bakıcı arayacağım. Oğlum 19 aylık bir yaşına kadar ben baktım son altı aydır çalışmaya başladım alıştıra alıştıra ve annem yanımdaydı. Şimdi o da memlekete dönüyor. Bizim işlerimiz çok yoğun, şirketi yeni kurduk, eğer kreşte o kadar çok hastalık varsa, bu durumda benim hiç bir işime yaramayacak. Çünkü hasta olduğu dönemler gece gündüz başında olmalıyım, özellikle geceleri zor geçer hastalık devreleri, gündüz de hasta diye kreşe gidemeyecek madem, hiç işime yaramıyor bu durum. Şimdi iş güvenilir bir bakıcı bulmak. Şirkette onlara bir oda ayarlamak. Kreş alternatifimiz bir sonraki yaza kaldı artık. Tüm yorumlara ve önerilere teşekkürler.

merhaba. ben egitici olarak diyebilirim ki mümkünse 3 yasindan eveli cocuklarinizi vermeyin krese vermeyin... cunku o yasta en cok anne babadan ögrendigi zamalar.. sürekli bakici veya kres degistiren cocuklar icin zor dönemler olabiliyo alismalari zaman aliyor bunu göz önünde bulundurun.
kresinizi secerken titiz olun.. ben malesef bir cok kreste staj yaptim almanya veya türkiyede olsun bazi kresleri gördügümde cok kafa salladim...

basta güvenilir egitimli bi bakiciya verseniz daha dogu olacaktir cunku kresde 20 cocuga bi ögretmen ayri ayri cocuklara ilgi veremez. bu mümkün degildir cunku ögretmenin buna zamani olmuyor ve cocuklar ilgisiz kaliyor. kreslerde cok programa göre calisiliyor ynai cocugun istegi fazla karsilanmiyor.. ama bakicida mesela cocuk herseyi kendi secebilir (misal ne oynamak isterse neler yapmak isterse kendi arzularina göre hareket edebilir bakicinin görevi iste onu desteklemek...) ve bence asil egitim budur...

Evet tabi bakıcı bulmak da kolay değil. Güvenilir, işini bilen, temiz, sabırlı, kültürlü, eğitimli bir bakıcı nereden bulunur. Bulduk bakalım fiyatını karşılayabilecek miyiz, yani çalışınca kazandığımız paradan böyle bir bakıcınınkini çıkardığımızda kalan bizim bebişlerimizi bırakıp da çalışmamıza değecek kadar bir şey kalacak mı. Açıkçası bakıcı konusunda da kafam karışmaya başladı. Sağa sola soruyorum bakıcı bulamadım daha, öyle evlerinde bakan komşu teyzeler var da onlar da benim içime sinmedi. pufff puffff!!

Acaba nerede oturuyosunuz. Ben Bursa Nilüfer'de oturuyorum. Benim evime yakın birisinin çocuklarına bakmak istiyorum. 4 çocuk sahibiyim. Büyükler okula gidiyor. 3 yaşında bir kızım var ona arkadaş olacak birlikte oynatıp eğitebileceğim bir yada bir kaç çocuk olsa çok iyi olur. Tek çocuk eğitmek zor oluyor. Allah hepimize kolaylık nasip etsin.

Back