Buraya kadar herşey çok hoş geliyor kulağa,
Okuduğum başlıklara göre hastalıkla başları dertte oluyor kreşe başlayanların. Senin çocuğunda da oldu mu? Hastalıksız atlatanı yok mu?
Sen nerde yaşıyorsun canım bu arada? Bakıcı fikrinden daha sıcak geliyor bana bu fikir. Kimileri 4 yaş uygun diyor yaşıtlarıyla beraber oynamak için, ama benim oğlum çok hevesli, yaşıtlarını görünce beni bile unutuyor. Çok kararsızım yine de. Dört ay var önümüzde. Şimdiden bir araştırıp fikir sahibi olmak istiyorum.
Sınıflar kaç kişilik? Bir öğretmene kaç çocuk düşüyor? Eğitimcilerin düzeyi nedir?
Her kreşte aynı mıdır ki bu?:26:
Sorularımla bunaltmış olabilirim kusura bakmayın.
Rica ederim... :)Canım cevapların için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun bana inan...
Şimdilik herşey çok güzel,
Hastalık konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum, böyle ortamlarla ilk karşılaşmaları ne zaman olursa olsun bu süreç işleyecek, er ya da geç...
Burada öğrendiklerimi eşimle de paylaştım, onun da hoşuna gitti. Bakalım hayırlısı.
Tekrar teşekkür ediyorum....
ben kızıma hamile kaldıgımı ogrendiğimde işi bıraktım.. şimdi kızım 16 aylık olmak uzere ben bakıyorum calısmıyorum.. haftada 3 gun sabah 10dan oglen 2ye kadar oyun grubuna gondermek istiyorum kızımı. anaokulu evime 10 adım neredeyse.. en azından sosyalleşsin yasıtlarıyla oynasın kendi yemek yemeyi ogrensin istiyorum. Ama benimde en buyuk korkum hastalıkkrese baslayıp hasta olmayan cocuk yokmu acaba? kızım sımdıye kadar hıc hasta olmadı.. hasta olucagını bile bile gondermekte vicdanıma dokunuyor..
bu arada bende evde hıc tanımadıgınız biriyle tek basına olup, tv izleyip kendı kendıne zaman gecirecegine işinin uzmani kısıler ve yasıtlarıyla kres ortamında olmasını yegelerdım..
Oyun gurupları 2 yaşından sonra başlıyor....
benim burda oturdugum caddede 1 yas ıtıbarıyle oyun grubu olan bır anaokulu var.. bugun gıttım baktım kızımdan kucuk bebısler bile vardı:)
bu arada ızmırdeyım ben... bircok anaokulunun oyun grupları var 1 yas ıtıbarıyle.. ben bugun 3 tanesıyle gorustum hatta..
ben kızıma hamile kaldıgımı ogrendiğimde işi bıraktım.. şimdi kızım 16 aylık olmak uzere ben bakıyorum calısmıyorum.. haftada 3 gun sabah 10dan oglen 2ye kadar oyun grubuna gondermek istiyorum kızımı. anaokulu evime 10 adım neredeyse.. en azından sosyalleşsin yasıtlarıyla oynasın kendi yemek yemeyi ogrensin istiyorum. Ama benimde en buyuk korkum hastalıkkrese baslayıp hasta olmayan cocuk yokmu acaba? kızım sımdıye kadar hıc hasta olmadı.. hasta olucagını bile bile gondermekte vicdanıma dokunuyor..
bu arada bende evde hıc tanımadıgınız biriyle tek basına olup, tv izleyip kendı kendıne zaman gecirecegine işinin uzmani kısıler ve yasıtlarıyla kres ortamında olmasını yegelerdım..
Kreşlerde oyun gurupları esasen 2 yaşından sonra başlıyor..Ama bazı kreşler de oyun gurubu adı altında günlük,yarım gün,tam gün 0-2 yaş bebek bakımı da yapabiliyorlar...Ben İkizlerimi 4-5 ay için 0-2 yaş gurubuna vermiştim..Göndermediğim günler de oluyordu..Şu an 22 aylıklar ve 1 aydır yeni bir kreşteler.Hafta içi tam gün gönderiyorum ve çok memnunum...2 hafta sonra İzmire annemlere tatile gideceğim..Ben de İzmirliyim aslen...Bostanlı migrosun arkasında da Yeşim kreş in sahibiyle görüştüm telefonla....Fiyat konusunda anlaşabilirsek oraya vermeyi düşünüyorum izmir de kaldığım sürece..Eğer iyi bir kreşse çok faydalı olduğunu düşünüyorum kreşlerin..Hastalık konusuna gelince hasta olmasın diye sonsuza dek evde tutamayız..Hasta ola ola büyüyecekler..Fazla korumacı olmak çocuklarımız için daha zararlı..İlkokula başlayınca da hasta olacaklar..Hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaları için ev dışında da olmaları gerekir...
benim bu gonderecegım yerde yarım gun 0-2 yas ıcın tam gun yok.. hatta ben yarım gununde yarısını gonderecegım:) ben goztepedeyım.. buralar anaokulu cennetı gıbı.. karar vermek cok zor. ve aralarında ucuk fıyat farkları var yarım gun ıcın 800 ısteyende var 150 ısteyende..
hastalık konusudahanı bı mecburıyetım yok gonderme konusunda calısmıyorum.. o yuzden cok vıcdan yaptımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?