• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlumu kreşe vermek için erken mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

mhtp

tutun bana annemm
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
3.586
24
116
Konya
oğlum şu an 22 aylık..ona bakan bir teyzesi var..ama yazın teyzemiz başka bir yere taşınacak..yeni bir bakıcı yerine 3 yaş grubu içinde kreşe versem sizce erken mi olur o zaman 28 aylık olmuş olacak..bulunduğum yer çok küçük bir yer..yakınımda oğlumun yaşıtı yok..hep yalnız büyüyor.henüz konuşamıyor bile.kreşe versem hem gelişi için iyi olur diyorum ama emin olamıyorum..eşim pek istemiyor..kararsız kaldım..
daha çok var demeyin..kararımı şimdiden vermeliyim.yeni bakıcı arayacaksam şimdiden bakmalıyım yazın burada olmayacağım..kreş olacaksa şimdiden ayarlamalıyım hemde yazın memleketimdeki bir kreşe birer saatlik verip alıştırma yapmalıyım..
fikirlerinize ihtiyacım var....

merhaba bende sizin durumunuzdayım benimde oğlum 26 aylık annem bakıyor ama oda artık bakamıyacak çok yoruldu başka şehirden geliyor ,bakıcımı kreşmi derseniz bence küçük kreş için engüzel örnek şöyle izah edeyim benim bir komşum var kendisi hemde iş arkadaşım oluyor aynı odayı bile baylaşıyoruz 3 yaşında bir oğlu var,onlar bu sene kreşe başladılar onun oğlu hiç konuşmuyormuş şimdi kreşin sayesinde evet konuşmayı öğrendi ama evet aması var çocuk her Allahın günü hasta içmediği ilaç kalmadı arkadaşım haftanın yarısında izin rapor kullanıyor işyerinde arkasından konuşmayan kalmıyor (müdürümüz çok iyi ama arkadaşlar artık sık izin kulanmasını kabul etmiyor)kreşe yıılık ödediği için çok makul bir ücret ödüyor 350 tl ben yeni bir bakıcıyla görüşdüm refaranslı 750 tl sadece çocuk bakacak ve yemek yapacakmış ev işi yapmam diyor 6 ayda birde zam istiyor iş içinde birini alacak olursam 1000tl yi geçerbile (ben istanbul başakşehirde oturuyorum burada fiyatlar gerçekden uçak 750 tl uygun bir fiyat oluyormuş:)) )
şimdi çocuğum hergün hastalıklamı geçirsin yoksa tavsiye edilen bakıcıyımı alayım param mı .....
çocuğum sağlığını bu denle yıpratmak isdemiyorum evet ciddi bir para verecem bakıcıya ama yapacak bir şey yok

oğlum şu an 22 aylık..ona bakan bir teyzesi var..ama yazın teyzemiz başka bir yere taşınacak..yeni bir bakıcı yerine 3 yaş grubu içinde kreşe versem sizce erken mi olur o zaman 28 aylık olmuş olacak..bulunduğum yer çok küçük bir yer..yakınımda oğlumun yaşıtı yok..hep yalnız büyüyor.henüz konuşamıyor bile.kreşe versem hem gelişi için iyi olur diyorum ama emin olamıyorum..eşim pek istemiyor..kararsız kaldım..
daha çok var demeyin..kararımı şimdiden vermeliyim.yeni bakıcı arayacaksam şimdiden bakmalıyım yazın burada olmayacağım..kreş olacaksa şimdiden ayarlamalıyım hemde yazın memleketimdeki bir kreşe birer saatlik verip alıştırma yapmalıyım..

oğluşlarımız yasıt ve benımkı 6 aydır krese gıdıyor bızde cok bı degısıklık olmadı yanı cekınme huyu baslamıstı gene var konusmuyordu halen konusmuyor ama baska caremzı yoktu bızımde teyzemız bakıyordu ve bakıcıya hıc guvenemezdım cevremde de onerebılecek kıms eyoktu 17 aylıkken kres ebasladı yanı benım dusuncem eger cok guvenebıldıgınız bırı bulrusanız bı sure bakıcıya verın zaten 3 yastan sonrada kresı dusunursunzu gecıcı bı surec ama soyelde bısey var hem bakıcıya alısmaya calkısacak kısa sure sonra krese alısmaya calısacak yanı en onemlısı devamlı olması gıbı kreste hastalık cok oluyor evet ama yasla ılgısı yok ılk baslayan cocukalr bunu mutlak ayasıyor bızde yasadık malesef su an daha ıyıyız:34:

Son düzenleme:
ben oğlumu 27 aylıkken kreşe verdim, vermek zorunda kaldım aslında,bir iş için eğitime gitmem gerekiyordu başka bir şehre ve bakacak kimse de yoktu. başta çok zor oldu, bi de ben kendim bakmıştım o zamana kadar bana da çok bağlıydı, çok zor alıştı. ilk hafta yemek yemedi, uyumak istemedi, zayıfladı, ağladı. valla kendi yaşadığım şehirde olsaydık kesinlikle alırdım, ama sonra alışmaya başladı. evde ona yediremediğim yemekleri bile yemeye başladı, ayağımda sallardım dakikalarca kendi keendine uymaya başladı,arkadaşları oldu, şimdi hafta sonu bile bazen okulumu özledim diyor:)) yaramazlık yaptığında bak arıyorum öğretmenini diyorum arama tamam tamam diyor:)). evet başta çok hasta oldu. 27 aylık olana kadaar sadece 1 kez antibiyotik kullanmıştık, çok az hasta olmuştu, ama kreşe başladı, 5 ayda 6-7 antibiyotik kullandık. ilaç bugün bitiyo, ertesi gün yine hasta. çok zor oluyo çok, şimdi azaldı epeyce, arada öksürüklerimiz oluyor, aama sudafedle falan rahatlıkla geçiriyoruz artık,bir de ne zmana verirseniz verin başlangıçta hep hasta olacak, bir ssürü şarkı oyun öğrendi, faaliyetlerim var çok meşgulüm diyor okulda:)) arkadaşları var yani kendi hayatı ar. sosyalleşti. zaten artık bağımsızlık kazanmaya başlayacağı bir dönemde. bence kreşe verin. yalnız özellikle ilk 3 hafta çok zor bunu göze alın kararlı olun, ağlaayacak direnecek, hep sevdiğinizi onu asla bırakmayacağınızı bilmesi lazım, bir süre sonra kabulleniyorlar daha doğrusu her akşam yine onu aacağınızı yine sizin yanınıza geleceklerini anlıyorlar bunu anlayıp güvendiklerinde zaten tamam mesele halloluyor:)) kolay gelsin kızlar. ama ben pişman değilim. iyiki de vermişim hergün ona değişik 3 çeşit yemek ben yapamıyordum, işim varken oyn oynayamıyordum, şimdi çok daha kaliteli vakit geçiriyor bunu biliyorum o mutlu, bende mutluyum:))

benim oğlumda 2.5 yaşında başladı kreşe.Ama kendisini ifade eddebiliyordu.Alışma dönemi çok zor oldu.Ama alıştı.Sen çocuğuna bakıcımı arıyorsun eğitimine mi başlamak istiyorsun önemli olan bu.Okula gitme yaşıda düştüğüne göre ne kadar erken okadar iyi.Tabi çocuğun özellikleri ve kreş çok önemli.Kreş çok iyi olmalı.Orda dadılık yapmıyorlar kuralları öğretiyorlar.Sosyalleşiyor çocuklar.Ben çok memmunum.İyiki bu sene vermişim.Yoksa birbirimize bağımlı olcaktık.4 çok geç bana göre.

Merhaba oğlum geçen sene kreşe başladığında 29 aylık idi. Aslında annem bakıyordu çok da mecbur olmama rağmen kreşe verdim. Çok olumlu gelişmeler oldu. Çocuklar kreşte sosyalleşiyor. Üstelik okul yaşı düştü erken olması daha da iyi olur diye düşünüyorum...

Bence kreş için çok ideal bir yaşta oğlun. Ben oğlumu 27 aylık iken kreşe verdim. Orada çok ama çok mutluydu. Bakıcı ile evde televizyon seyretmesindense bence oyaş grubu için kreş çok daha iyi. Oğluma 27 ay ben bakmıştım. O zaman şanslıydım. 27 ayın sonunda kreşe başladı. Ama şu an kızım henüz 3 aylık minicik. Ne yapıp edip 1 yaşına kadar annemin yardımı ile evde baktıracam. Ama maalesef benim kızım 12-13 aylıkken belkide kreşe başlamak zorunda kalacak. İnanki şimdiden kara kara düşünüyorum. Ama şu an çalıştığım iş için yıllarca uğraştım. Devletteyim. Bazı işlerden dolayı izinde alamicam. Ve gurbetteyiz. Kimseye güvenemiyorum. Küçücük savunmasız bir bebeği nasıl hiç tanımadığım bir insana bırakırım????
O yüzden bence şanslısın kesinlikle yaşı kreş için çok uygun.

Son düzenleme:
bu konu beni de düşündürüyor :( oğlum bu ayın 26sında 20 aylık olacak, şu an için annemler bakıyor ama mayıs 25 te annemler evlerine dönecekler(şehir dışında oturuyorlar). oğlum o zaman 21 aylık olacak. Bakıcı mı tutsam yoksa kreşe mi versem karar veremiyorum. Bir de ben 3-4 ay sonra 2. bebeği düşünüyorum,sonrasında da 2 yıl ücretsiz izin. Oğlumu bu 1 yıl için kreşe mi versem yoksa bakıcı mı tutsam ?????

Konu sahibi arkadaşa cevap vermek yerine kendi sorunumu paylaştım kusura bakmayın. Ama kelin ilacı olsa başına sürermiş :)

merhaba oglunuzicin kreş uygun olabilır ilk basladıgı dönemlerde biraz sıkıntı olcak <cok sık hasta olması gıbı < imkan varsa ben bakıcıya vemenizi oneririm cünku cocuklarımız herseyımız onlar icin en ıyısını ısterız benımde 2 buyuk oglum var cocuk konusunda hassasım bıraz

Son düzenleme:
bu konu beni de düşündürüyor :( oğlum bu ayın 26sında 20 aylık olacak, şu an için annemler bakıyor ama mayıs 25 te annemler evlerine dönecekler(şehir dışında oturuyorlar). oğlum o zaman 21 aylık olacak. Bakıcı mı tutsam yoksa kreşe mi versem karar veremiyorum. Bir de ben 3-4 ay sonra 2. bebeği düşünüyorum,sonrasında da 2 yıl ücretsiz izin. Oğlumu bu 1 yıl için kreşe mi versem yoksa bakıcı mı tutsam ?????

Konu sahibi arkadaşa cevap vermek yerine kendi sorunumu paylaştım kusura bakmayın. Ama kelin ilacı olsa başına sürermiş :)

canım ben konuyu açtım amabirçoğumuzun ortak konusu olduğu içinhem cevap hem de kendimizle ilgili paylaşımlar olacak tabiki..inşallah en hayırlısı ise o karara varırız

herkese cevapları için teşekkürler..

sanırım kreşi ayarlayabilirsem kararı verdim demektir.en uygunu olacak diyorum.sizin fikirlerinizbana çok yardımcı oldu..ilk etapta çok zor olacak ama bakıcıya alıştırırkende aynı sorunları yaşayacağım..

burada sadece 1 tane 3 yaş kreş var..orası bana biraz ters geliyor..okuldaki arkadaşlarımdan ikisininde aynı yaşta çocuğu var onları ayyarladım bugün okulumuza yakın olan anaokulu ile görüşüp 3 yaş grubu için sınıf açmalarını isticez.oranın ortamı güzel.hemde her fırsatta ziyaret imkanı olacak.

Erken degil. Hollandada cocuklar 2yasinda krese basliyor.
Calismayan insanlarda cocuklarini bu krese gonderiyor.
Cocuklar ozellikle sosyal anlamda kendilerini cok gelistiriyor,
ve kelime hazineleride genisliyor..

doğuda bir ilçedeyim iş nedeniyle burada 2 anaokulu var benim istediğim anaokulunda 3 yaş grubu açılsın diye dün müdürü ile konuşmaya gittik.yeni eğitim sistemiyle 5-6 yaş gurubunda azalmalar olacağı için bize ılımlı bakacağını düşünmüştük.öyle de oldu ama yarım gün diyor.bakalım bayağı baskı yaptık.büyük ihtimalle açacaklar.inşallah oğlum için iyi olur.alışma süreci çok zor olacak..yapışık ikiz gibiyiz çünkü.ama yeni bakıda da aynı şeyleri yaşayacağımız için bir değişiklik olmayacak....

inşallah gönlüne göre olur canım. Bu aralar benim de aklıma yatan yarım gün kreş yarım gün babaannesinin bakması. Kayınvalidem sağlık sebebiyle tüm gün zaptedemez Pamiri. sabah kreşe gidip enerjisini atar, öğleden sonrada yemeğini yiyip uyur diye düşünüyorum :) tabi uygulamada nasıl olur bilemiyorum. Şimdilik böyle bir çözüm buldum. 1 aya kadar kesinleşecek

Çok erken bir yaş değil kreşe vermeniz için...

Ben de evde cahil bir bakıcıya teslim etmektense çocuk gelişimi konusunda eğitim almış,okullu kişilerin bakımını tercih eden annelerdenim...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu tip kreşlerde kayıt için şart aranıyor mu peki? Tuvalet eğitimini almışl olmak gibi mesela?
Sık sık hasta olmak dışında ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir? Ortamları nasıl, sınıf sınıf mı?
Benim de alternatiflerim arasında, yaklaşık 22-23 aylık olacak oğlum. Ya bakıcı ya kreş. Bakalım hangisi olacak.Hayırlısı. İstanbula tayin göreceğiz bu arada.

Bu tip kreşlerde kayıt için şart aranıyor mu peki? Tuvalet eğitimini almışl olmak gibi mesela?
Sık sık hasta olmak dışında ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir? Ortamları nasıl, sınıf sınıf mı?
Benim de alternatiflerim arasında, yaklaşık 22-23 aylık olacak oğlum. Ya bakıcı ya kreş. Bakalım hangisi olacak.Hayırlısı. İstanbula tayin göreceğiz bu arada.

Sınıf sınıf canım..Mesela benim ikizlerim 0-2 yaş gurubundalar..Tuvalet eğitimi şartı yok..Öğretmenleri alıyor altlarını.. Yemeklerini de öğretmenleri yediriyor..Tabi,bebek bezi,ıslak bez,iç çamaşırı,yedek kıyafetler,pijama,çarşaf ,çorap vs gibi şeyler istiyorlar..Kirlileri gönderiyorlar ara ara.. Kayıt için sağlık raporu,boğaz ve gaita testi,fotoğraf vs isteniyor.. Günlük karne veriyor öğretmenleri..Bu gün sabah,öğlen,ikindi yemeklerini yedi veya yemedi şeklinde...Ekstra yarın için gerekenler varsa karnelerine yazıyor..Uyuyup uyumadığı vs hep karneye yazılıyor..Öğretmenleriyle de telefonla iletişim halinde oluyorsunuz gerekirse...

Back