Oğlumu kreşe nasıl alıştırabilirim

nazzgl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2025
27
-26
1
Merhabalar oğlum 3 yaşında tek çocuk konuşmuyor ve konuşmadığı için tuvalet alışkanlığı yapamıyoruz sadece tek tük kelimeler söylüyor dil terapistine gittik kreşe başlamasını tavsiye etti bizde 3 gündür gidiyoruz ilk gün merakından ağlamadı 2. Günde girerken biraz ağladı ama öğretmenleri sakinleştirdi bugün sabah çok ağladı girmek istemedi kahvaltısını yapmamış diğer iki öğününü yemiş ama istemsizce bende vicdan yapıyorum üzülüyorum onun bu haline ne zamana kadar böyle devam eder ne zaman düzene girer tecrübeli annelerden rica ediyorum bilgilendirirmisiniz

Merhaba ben okul öncesi öğretmeniyim şuanda çalışmıyorum tecrübelerime dayanarak şunları söylemek isterim size
ağladığında ne kadar üzerine düşerseniz o bu durumu kullanıp ağlamayı arttırıcaktır sabahları okula bırakırken onunla net bir şekilde konuşmanız okula gitmesi gerektiğini anlatmanız ve bırakıp gitmeniz gerekiyor ağladığında sizde okulda durursanız bu durumuda kullanıcaktır eminim vicdanınız el vermiyordur üzülürsünüz fakat alışması için böyle olması gerekiyor akşam eve geldiğinde güzel vakit geçirmeye özen gösterinki sevgi bağında problem oluşmaması için bazı çocuklar ailesinin onu sevmediği için okula bıraktığını düşünüyor siz onu sevgiyi hissetirin ama okula gitme konusunda net olun kesinlikle bigün gidip bigün gitmemezlik yapmasın birde ilk zamanlar yemek problemi muhakak oluyor ama acıkınca yiyecektir anne yüreği sizide anlıyorum

Okula başlama kitapları okuyun evde. Avucumdaki öpücük kitabı var, kreşe uyum sürecinde okunacak kitaplar diye aratın.

Biraz zaman tanıyın ona her çocuğun oryantasyon süresi farklıdır ama her çocuk mutlaka alışır sadece zamana ihtiyacınız var. Büyük ihtimalle bu hafta kapıda bekliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Buradayımseni bekliyorum istediğin zaman bana camdan el sallayabilirsin diyerek yanında olduğunuzu bildirdiğimiz cümleler kurup güven verebilirsiniz. Bir süre sonra zaten alışacaktır

Hiç bekletmiyorlar bile kapıda hemen çıkıyorum eve geçiyorum sanki çocuğu ağlayarak zorla içeri götürüyorlar gibi eminim iyi davranıyorlardır ama işte sizinde dediğiniz gibi anne yüreği işte dayanamıyorum

Yok hayır bekletmiyorlar kapıda siz çıkın görmesin sizi diyolar çok konuşuyorum onunla ama konuşmadığı için beni anlamadığını düşünüyorum onun öyle ağlayarak içeri girdiğini ama susturamadan çıkmak o okuldan çok zoruma gidiyor sanki çocuğu istemiyormuşum da ondan veriyormuşum gibi dayanamadım onun yanından çıktıktan sonra istemsiz benimde gözümden yaşlar aktı

Bende anaokulunda çok çalıştım. Aslında bu hafta oryantasyon haftanız olması gerekirdi. Hatta bu hafta tam gün bırakmamanız gerekir ama belki dönemin ortası olduğu için mi bilemem neden böyle yaptılar. Endişenizi anlıyorum ama konuşamasa bile siz ona süreci anlatın. Anlar sizi. Birde ne çocuklar gördüm annesinden ayrılmak istemeyip kıyamet koparıp sınıfa girer gitmez oyun oynayan o yüzden üzülmeyin biraz zamana bırakın alışacaktır. Kreş dil gelişimi için iyi gelecek ama bence bir yanda da dil terapisi aldırsanız çok iyi olur. Süreci planlamışsınızdır zaten
Bu arada emzirmeye devam ediyor musunuz bilmiyorum ama bu yaşta emzirmede çok olumsuz etkiliyor. Siz sürekli iletişim halinde olun. Konuşmaya teşvik edin nesnelerin isimlerini söyleyin. Sizden bir şey isterken hemen yapmayın biraz tarif etmesine kendini ifade etmesine fırsat verin

Hayır emzirmiyorum 5 aylıkken bıraktı evde çok konuşuyorum onunla nesne ismi söylüyorum tekrar etmesini istiyorum bir yapar 2.yi yapamazsa sinirlenip küsüp gider o yüzden bende nasıl zorlicem söyletmek için söyleyeceği varsa bile söylemiyor sinirden

Oryantasyon yapmadan yakanızdan koparıp alan bir yer mi bu

Benim oğlum da konuşmuyor ,tuvalete alistirdim 3 yaşında basladim. Suan kendi poposunu bile kendisi yıkıyor ellerini sabunluyor yıkayıp kurulayıp çıkıyor.alismaz diye ertelemeyin bu yaz açın poposunu öğretin.

Geçen yaz çok çabaladım olmadı şuan havalar soğuk sürekli altına kaçırdığı için üşütür diye bez takıyorum ama yazın tekrar başlicam

Geçen yaz çok çabaladım olmadı şuan havalar soğuk sürekli altına kaçırdığı için üşütür diye bez takıyorum ama yazın tekrar başlicam
Açarsan kapatma. Benim sürecim 1 yıl sürdü otizm de eşlik ettiği için ekstra zorlandım ama 1 yıl içinde asla bez takmadım kaç pijama kaç don attım Allah bilir ama şuan çok şükür diyorum darısı başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…