Oğlumla ilgili

Okurken ben de tuhaf oldum. Oyuncaktaki "Çivi" ne demek, bir de gevrek gevrek nasıl söyleyebiliyorlar bunu? Ben olay çıkarırdım muhtemelen. Tetanoz filan sordunuz mu doktora, çivi de nasıl çivi yani?
Hiç bilmiyorum çivi dedi ve geçti. Saniyorum vidadan bahsetti. Yani bir oyuncak arabada nasıl bir çivi olabilir.. En fazla küçük vidadır diye düşünüyorum. Ama o vidanin üzerine düşmesi için oyuncagın zaten kırık olması gerek. O sekilde de ne işi var çocugun elinde. Yav ben böyle sorup sorgulayıp duruyorum ama bunun sonu yok ki düşün dur yani. Göz görmedikten sonra nerden bileceksin. Nasıl bir becerdiyse burnunun ön kısmı yuvarlak ve mor. Yan tarafları her iki taraftan çizikli. İçim eziliyor anlatamam sana. Çocuk benim çocugum benim yavrum ya.. Ben bu çocuğun iyiliği için neye karar versem sonucunda üzülüyorum.

Ne diye araştırmalıyım burayı? Kocaman okul gibi ama sırf anaokulu diyorsunuz. Yani ben hep genelde bodrum katlarda tek kat özel anaokulları biliyorum. Ya da ilkokulların alt katlarnda olanları.

Bağımsız ana okulu diye geçer adı. Bizim semtteki bu mesela http://ayselsalihbaysakanaokulu.meb.k12.tr/
Şu sitede de çok ayrıntılı olmasa da bilgi var
https://okul.com.tr/okul-oncesi/makaleleri/bagimsiz-anaokullari-52
çok sagol canım uğraşmışsın paylaştın.. İnceledim bende. Oturdugum semt için araştırabilirim bundan.

Bu arada oyun gruplarınıda araştırdım. Benim semtim ve çevresinde oyun grubu dedikleri, normal anaokullarında çocukların programlarında aktivite oyun saatlerinde cocugu goturup getiriyomuşsun. Çocugun yanında durmak uzaktan izlemek yok. Normal anaokuluna götürüyosun. Ama oyun saatinde götürüp bırakıyosun. Buna da oyun grubu deniyormuş. Tabi her yerde böyle degilmiş. O şekilde anneninde yanında olabildiği seyredebildiği bahçelerde oynanan 1-2 saatlik aktiviteler uzak muhitlerde olabiliyormuş. Buralarda ha normal anaokuluna götürmüşsün ha oyun grubu demişsin adına aynı şey. Ben zaten yarım gün gönderiyodum 9 - 12 arası. O Yüzden benim imkanlarimda ulasım olarakta o bahsedilen oyun grubundan olamıyor. Geriye iki seçeneğim kaldı, ya bu bagımsız anaokullarına yönelicem devlete baglı oldugundan. Ya da biraz daha büyümesini bekleyip 4 yasında normal devlet anaokuluna göndericem

Kreşlerde olur genelde oyun grubu ama o sizinkinden daha küçük çocuklar için daha tercih edilebilir bir şey. Sizin ufaklık artık yarım gün çağına gelmiş.
Dört yaş sonrasında gönderseniz bile yine bağımsız anaokulu tercih edin bence. İmkanları okul bünyesindekilere göre çok daha iyi. Hemen hemen her semtte ya da ilçede var artık zaten.

Yine devlet okulu orasıda dimi?

Belki gaddarca gözükecek ama ben olsam darp raporu alır kreşi de şikayet ederdim. Yaptıkları hata telafisi olmayan sonuçlar doğurabilirdi çünkü. Allah göstermesin gözüne gelebilirdi. Kazadır olabilir denecek bir durum değil çünkğ bu. Düpedüz ihmalkarlık.

çocuğu hastaneye götürüp rapor alırım ben olsam. savcılığa gidip o raporla şikayette bulunurum. ilk adımınız bu olmalı.
ve başka bir kreş arayın. olay olduğu an sizi aramaları gerekirdi hiç bir mahçubiyet bile belirtmemişler.

Ben okulöncesi öğretmeniyim. Çok fazla tecrübem olmadı çalışmak adına ama çalıştığım süre zarfı çocuğumu erken yaşta kreşe göndermemek için yetti. 4 yaştan önce asla göndermem, göndermeyide tavsiye etmiyorum.

İlk 2 yıl fiziksel, daha çok duygusal gelişim için anne yanında olması gerekiyor. 3 yaşına kadar özbakımını sağlayabilmesi adına gitmemeli. Her çocukta 3 yaş diyince her işini kendi göremiyor, 4 yaş garanti bence. Ellerinin tutulduğunu başkasından değil, çocuğunuzdan dinlerdiniz 4 yaşında gitseydi mesela.

Sosyalleşmesi falan umrumda değil. Kimse sizin çocuğunuza sizin gibi bakmıyor, naz niyaz çekmiyor. Bırakın çocuk kendine baktığı zaman gitsin okula. Orada çocukları alıştıran öğretmenlerin çoğu zaten “canım cicimle” değil, bağırarak eğitiyor.

Anne- çocuk atölyelerini araştırmanı öneririm, çocuk gelişimciyim bu işi yapan bu alanda hizmet veren arkadaşlarım da var. Hem çocuğun gözünün önünde olur, hem de yaşıtlarıyla kaynaşmış olur evde sıkılmaz :)
Birlikte aktiviteler yapılan bir ortam, anneler bebekleriyle gelip çeşitli oyunlar, duyusal gelişimini destekleyen etkinlikler yapıyorlar .Günlük olarak rezervasyon şeklinde oluyor kendine göre ayarlıyorsun.
Çok yararlı olacağını düşünüyorum canım

Anneli oyun gruplari var kreslerin organize ettigi , haftada 2 gun beraber onlara katilin

Çiviye gelene kadar bağışıklık arttırıcı öneriler vereyim diye düşünürken bir anda şok oldum...
Kuzen veya komşu çocuğu varsa ev gezmelerinden başka çare yok gibi canım. Ben olsam öyle bir kreşe göndermem hem de mecburiyetin yok çok şükür.
Havalar da yakında düzelir güzelce giydirip çıkarırsın çocuğu yarım saat bir saat. Hem yaza kadar büyür akıllanır iyice. Evden çıkmadan kuralları konuşursunuz canım dinler inşallah seni.
En kısa zamanda ikinci bebeği de yaparsan ömür boyu oyun arkadaşı olur ne güzel

Çivi nedir yahu? Aklıma bintürlü şey geldi. Gerçekten allah korumuş daha kötü şeyler olabilirdi.Birde. Çivinin üzerine düşüp te ağlamayan bir çocuk yine kreşlerin meşhur yalanları. Yeğenimi bırakırdım kreşe ağlıyormu nasıl diye sorardım cevap hayır asla çok mutlu.aynı gün içinde foto gönderirlerdi çocuğun ağlamaktan gözleri şişmiş kızarmış. Oyun gruplarına gönderin. Yaşına uygun atölyelere gönderin . Parka götürün sık sık. Ama o kreşe bir daha göndermeyin.

Ne diye araştırmalıyım burayı? Kocaman okul gibi ama sırf anaokulu diyorsunuz. Yani ben hep genelde bodrum katlarda tek kat özel anaokulları biliyorum. Ya da ilkokulların alt katlarnda olanları.
Halk eğitimlerin de olabiliyor oyun grupları. Bizim burda vardı. Yanında duruyorsun yaşıtları ile oynuyor. Bulunduğunuz semtte bir sorun isterseniz. Hatta bırakıp bir iki saatlik kurslara da katılabiliyorsun. Hem aynı bina da kontrolün altında olur hem de sizin içinde değişiklik olur.

İkinci bebeği önerenler var , benim öyle okadar güzel arkadaş oldular ki kimseye ihtiyaç duymuyorlar. Bunu düşünün.

Öyle kreş mi olur yahu?
Olay ne zamam olmuş ki sizin kapıda haberiniz oluyor? Size hemen olayın ardından haber vermedilerse düşünmeden alın çocugunuzu ordan.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama anneli oyun gruplari var 3 yaşa kadar çocuklar için onlari bir deneyin derim.

O çividen değildir derhal kamera kayıtlarını isteyin aksi durumda şikayet edeceğinizi söyleyin, şiddet var ya çocuklar birbirine ya da öğretmen çocuklara.
Ayrıca çalışan kadınlar hasta çocuklarını bırakıyor takibi yapana kadar kamera kayıtlarını isteseydiniz. Nedir şu çalışan kadınlar tepki anlamadım gitti.

Ayrıca vücudu daha önce karşılaşmadığı mikroplarla karşılaşıyor kreş zamanı hasta olması normal önemli olan bunu kronikleştirmemek ben 30 ay emzirdim benimki de sürekli hasta emzirmekle de doğrudan ilgisi yok

Hastalık konusunda bende artik dayanamadım her hafta hasta diye göndermiyorum 3 aydır martta başlayacak onun dışında kreşi değiştirin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…