Oğlumla ilgili rapor

Doktorumuz aslında konuşma için bana önerdi eğitim almasını .bu hiperaktivite sonradan tekrar gittim çocuğum okula uyum sağlayamıyor dedim .reçete kağıdına hip.ve dik.bozuklugu yazıyordu.sonra ben sağlık kuruluna gidince sordum hocam sanırım hiperaktivite var evet dedi yani şimdi tam emin oldum olduğuna varsın memur olmasın iyi olsunda .bı amca kızının böyle olduğunu tedaviden sonra büyüyünce avukat olduğunu söyledi bana
Mühendiste olur avukatta. Devlette çalışması şart mı?

Otizm derecesi az mı?
Eğer oğlumda otizm olsaydı alırdım ben raporu,sonuçta uzun bir eğitim dönemi gerekiyor ama dercesi az ise tabi ki almamaya değer
Nasıl gidiyor gelişme gozlemliyormusunuz?
Kova simdi aklima geldi sağlık kuruluna gittiğmde bana psikiyatri atipik otizm var diye birşey söyledimi dedi bende gelişim uzmanı da gördü öyle birşey olduğunu düşünmüyorum ama son tanıyı psikiyatri koyar dedi.atipik otizm diye birşey geçmiyor e nabiza baktığımda .acaba doktor bana bunu söyledimi, sanki hayal mayal hatırlıyorum başta otizmden supelenmisti ama tani koymamisti bı sure verdi tekrar götürdüm.busfer otizmle ilgili birşey demedi.konusma eğitimi için cozger önerdi vs acaba atipik otizmdenmi supelendi sağlık kurulu oyuzden mi sordu ben ona hip ve dik.bozuklugu var sanırım dedim evet dedi

Daha önce konular açtım oğlum anaokulunda uyum saglayamiyor . psikiyatri tanıya hiperaktif ve dikkat bozukluğu yazmışdi.bugun sağlık kuruluna gittim konuşma için rapor psikiyatri yonlendirmisti beni .aldım raporu tekrar psikiyatriye yönlendirdi ..bu rapor ilerde karşına cikarmi dedim evet dedi polislik doktorluk falan durumunda .eğer ben yanlış anlamadiysam polis olamaz heralde ilerde .bilen beni aydınlatsın .başka çarem kalmadı.cocugumun hiperaktif olduğundan emin değildim sadece bı kağıt parcasinda gördüm .çok zor bı çocuk evdeyken öyle böyle anlasabiliyoruz ama dışardayken tam bir facia . tanımadığm insanlar Allah yardımcın olsun diyor .aslında moralim çok bozuk kızlar keşke buna hiç gerek kalmasaydi .yapacak bisiyim kalmadı.eger eğitim görmezse ilerde yine uyum sağlayamıyor diye okuldan gönderilecek ben bunun yaşanmasını istemiyorum . beni biraz rahatlatirmisiniz .başına aynı şey gelipte çocuğu eğitimden sonra düzelen varmı ?

Araştırma hastanesi sağlık kurulundan aldığım rapor cözger raporu
Ablam işinde iyi bir psikiyatr

Kendisine sorup cevap aldigimda size donecegim halen cevap almadıysanız?

Birkaç doktorun görmesini sağlasaydınız keşke. Evde zaptedebiliyorum dışarıda farklılaşıyor deyince sosyalleşmesimi gerekirdi acaba bir kreşe 4 yaşındaymış belki anaokuluna gidebilirdi. Tanıyı koyan doktor reçete yazdımı peki. Sadece özel eğitim için mi yazıldı rapor.

Birkaç doktorun görmesini sağlasaydınız keşke. Evde zaptedebiliyorum dışarıda farklılaşıyor deyince sosyalleşmesimi gerekirdi acaba bir kreşe 4 yaşındaymış belki anaokuluna gidebilirdi. Tanıyı koyan doktor reçete yazdımı peki. Sadece özel eğitim için mi yazıldı rapor.
Yazdı ama pek işe yaradigi söylenemez aynı çocuğum.anaokuluna yazdırdım uyum sağlayamıyor dedi öğretmen çıkarmak zorunda kaldim

Kova simdi aklima geldi sağlık kuruluna gittiğmde bana psikiyatri atipik otizm var diye birşey söyledimi dedi bende gelişim uzmanı da gördü öyle birşey olduğunu düşünmüyorum ama son tanıyı psikiyatri koyar dedi.atipik otizm diye birşey geçmiyor e nabiza baktığımda .acaba doktor bana bunu söyledimi, sanki hayal mayal hatırlıyorum başta otizmden supelenmisti ama tani koymamisti bı sure verdi tekrar götürdüm.busfer otizmle ilgili birşey demedi.konusma eğitimi için cozger önerdi vs acaba atipik otizmdenmi supelendi sağlık kurulu oyuzden mi sordu ben ona hip ve dik.bozuklugu var sanırım dedim evet dedi
Oğlum da ilk atipik otizm tanısı aldı ki 3 gun kendime gelemedim öğretmenlerden
Sonra bir tanesi sağolsun alakası yok otizmle dedi,özel eğitim çıkışlı öğretmenler çok değerli neyin ne olduğunu ne olmadığını cok iyi anlıyorlar...
Akabinde psikiyatri de aynısını soyledi otizmin o'su yok diye....davranış bozukluğundan dolayı karıştırılıyor

Ben çok küçükken otizmden şüphelenip doktora götürmüştüm net bir tanı koyamam su an demişti,bana bir liste vermişti bunları yapıyorsa sorun yok demişti keza yapıyordu da...

Oğlum da ilk atipik otizm tanısı aldı ki 3 gun kendime gelemedim öğretmenlerden
Sonra bir tanesi sağolsun alakası yok otizmle dedi,özel eğitim çıkışlı öğretmenler çok değerli neyin ne olduğunu ne olmadığını cok iyi anlıyorlar...
Akabinde psikiyatri de aynısını soyledi otizmin o'su yok diye....davranış bozukluğundan dolayı karıştırılıyor

Ben çok küçükken otizmden şüphelenip doktora götürmüştüm net bir tanı koyamam su an demişti,bana bir liste vermişti bunları yapıyorsa sorun yok demişti keza yapıyordu da...
Aynen en başta sanki bizim doktorda supelenmisti sonra getir dedi otizmle ilgili hiçbirsey demedi . korkacak birşey kreşe gönderin akranlarıyla olsun dedi sonra ben yollayamadim anaokulu uyum sağlayamadı diye tekrar gittim hip.ve dik.tanisi aldı ve konuşma eğitimi görsün diye bana cozgeri önerdi.allah çocuklarımıza sağlık versin vallahi insanın kendi çocuğu olunca aklından milyon tane sorular geçiyor kendi kendimizi kahrediyoruz sonra

Doktorumuz aslında konuşma için bana önerdi eğitim almasını .bu hiperaktivite sonradan tekrar gittim çocuğum okula uyum sağlayamıyor dedim .reçete kağıdına hip.ve dik.bozuklugu yazıyordu.sonra ben sağlık kuruluna gidince sordum hocam sanırım hiperaktivite var evet dedi yani şimdi tam emin oldum olduğuna varsın memur olmasın iyi olsunda .bı amca kızının böyle olduğunu tedaviden sonra büyüyünce avukat olduğunu söyledi bana
Öğretmen, doktor, avukat ve daha niceleri oluyor. Memur olmaya da engel değil polislikte sağlık kurulu raporu alınıyor ama ‘güncel’ sağlık raporunda yer almazsa yani çocuğunuz 20 yaşındayken hiperaktivite raporu yoksa engel olmaz. Ve tekrar ediyorum bu raporlar çocuğunuz eğitim ile daha iyi bir hale geldiğinde kaldırılıyor. ❤️

bu arada karpuzcum inşallah oğlunla alakalı işlerin, oğlunun eğitim ve kariyer hayatı tam istediğin gibi gider,ilerde de bi sıkıntı yaşamaz inş... çok duydum bende hiperaktif tanısı olan çocuklar, kuzenimde de vardı küçükken hatta 10-12 yaşında falan.. ama büyüyünce geçti sorun olmadı kariyerinde normal hayatında falan

Siz şuanda raporu filan düşünmeyin. Çocuğunuzun tedavisine odaklanın belki birkaç yıl içinde yaşıtları gibi olacak. Birdaha rapordur filan uğraşmayacaksınız. Tedaviyi özelde yaptıramadınız için buna ihtiyacınız var. Daha uzun sürerse çocuğunuzda başka sorunların çıkmasına engel olmuş olursunuz. Bi anne olarak çevreden gelen tepkiler sizi yıpratmasın kulak tıkayın çocuğunuza odaklanın. Bu özel eğitim gereken çocuklara verilen tepkilerede çok üzülüyorum yakınında yöresinde olmayan bilmez Bergüzar Koreli’n böyle bir yazısı vardı oğlunun sınıfından özel bir çocuk var (kolejde) veliler sözde daha eğitimli böyle çocukları kucaklarlar sosyal medyada en çok duyarlılığı onlar gösterir sanacağım tipler. Ama noluyor veliler çocuğu istemiyor çocuklarının korktuğunu psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek birtek Bergüzar Korel ve oğlu destek oluyor çünkü Halit Ergençin kız kardeşi engelli ve böyle bir bireyle nasıl yaşanır biliyorlar. Sonra bir gün noluyor o tepki gösteren annelerden biri ikinci çocuğunu doğruyor ve teşhis istenmeyen çocuğa konuşan teşhis peki o anneye en çok kim destek oluyor özel çocuğun annesi.

Eğitim görsun diye aldık .maddi olarak özele yetemezdik malesef
Yok yok en iyisini yapmışsınız
Devlet eğitimi karşılamış olur böylece
Fakat yine de başka bı doktor daha gorseydi
Bu arada etkilermis evet ablamla görüştüm, başka doktorda gorseydi keşke diyor

Öğretmen, doktor, avukat ve daha niceleri oluyor. Memur olmaya da engel değil polislikte sağlık kurulu raporu alınıyor ama ‘güncel’ sağlık raporunda yer almazsa yani çocuğunuz 20 yaşındayken hiperaktivite raporu yoksa engel olmaz. Ve tekrar ediyorum bu raporlar çocuğunuz eğitim ile daha iyi bir hale geldiğinde kaldırılıyor. ❤️
Kesinlikle öyle , niye şimdiyi düşünmek yerine ilerde polis olmak isterse rapor önüne çıkarsa diye korkuyorsunuz ki? İlerde o zamanki durumuna göre sağlık raporu alır zaten .

Yok yok en iyisini yapmışsınız
Devlet eğitimi karşılamış olur böylece
Fakat yine de başka bı doktor daha gorseydi
Bu arada etkilermis evet ablamla görüştüm, başka doktorda gorseydi keşke diyor
Şuan randevu alıyorum 🥰 farklı bır psikiyatriye son onayı ondan alıyoruz sanırım sağlık kurulu gönderdi.bu raporla gidiceksin dedi

Back